Verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen is het verstandig rekening te houden met uw internetabonnement. U kunt ervoor kiezen om uw internetabonnement mee te verhuizen of u kunt uw huidige abonnement stopzetten en kiezen voor een nieuw abonnement.

Contractvrij zijn

Een handige eerste stap om te nemen is het controleren van uw huidige contract. Bent u al ‘contractvrij’? Is dit nog niet het geval dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om deze tussentijds op te zeggen. In de meeste gevallen heeft u te maken met een contract van minimaal een jaar.

Bent u al wel langer dan een jaar klant bij uw huidige provider, dan bent u ook ‘contractvrij’. Dat houdt in dat u kunt overstappen naar een andere provider, wanneer u maar wilt. Weet u het niet zeker hoe lang u al klant bent, dan kunt u altijd voor de zekerheid even contact opnemen met uw huidige provider. Zij kunnen u precies vertellen wanneer uw contract zal eindigen.

Besluit u om uw huidige contract op te zeggen, dan moet u rekening houden met een opzegtermijn. De meeste providers hanteren een opzegtermijn van één maand. Maar deze kan ook korter zijn. Voor de precieze opzegtermijn van uw huidige provider kunt u het beste hun voorwaarden even opzoeken op de website of contact met hen opnemen via de klantenservice.

Beschikbaarheid internet op nieuw adres

Niet elk abonnement is door heel Nederland leverbaar. Er zijn bijvoorbeeld abonnement met glasvezel internet, die niet leverbaar zullen zijn in een buurt waar (nog) geen glasvezelkabels zijn aangelegd. Het is daarom verstandig om eerst de Providercheck te doen, zodat u kunt zien of het abonnement dat u kiest ook daadwerkelijk leverbaar is op uw nieuwe adres.

Internetabonnement meeverhuizen of overstappen

Zoals we al eerder zeiden: verhuizen is een goed moment om na te denken over uw internetabonnement. Wilt u deze mee verhuizen of overweegt u om over te stappen. Wellicht kunt u ergens anders een goedkoper abonnement krijgen, sneller internet of meer TV zenders.

Kiest u ervoor om over te stappen naar een nieuwe provider, let er dan op dat dit voor hen een lastige opgave kan worden. Om een internetabonnement te ‘verhuizen’ moet het adres dat u opgeeft aan de nieuwe provider gelijk zijn aan het adres dat bekend is bij uw huidige provider. Wanneer u op het punt staat te verhuizen is dit natuurlijk niet meer het geval.
Wilt u deze onduidelijkheid voorkomen, dan kunt er kiezen uit twee opties:

  • U stapt op uw huidige adres al over op het nieuwe abonnement. Vervolgens neemt u dit nieuwe abonnement mee wanneer u verhuist.
  • U neemt uw oude contract mee met de verhuizing. Op uw nieuwe adres controleert u of het bestaande contract niet verlengd wordt door het mee te nemen met de verhuizing.

Verhuist u naar een nieuwe woning, dan zullen aansluitingen voor telefoon en TV waarschijnlijk door de aannemer geregeld en aangevraagd worden. Is dit niet het geval? Wees er dan ruim op tijd bij met het aanvragen, zo’n twee tot drie maanden voor de opleverdatum. Vandaag de dag wordt er in de meeste nieuwbouwwijken glasvezel aangelegd. Waarschijnlijk is het dan niet mogelijk en niet nodig om nog een reguliere kabel of de telefoonlijn aan te vragen.