Telefoon abonnement vergelijken

Telefoon abonnement vergelijken

Een telefoon abonnement kun je zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat je een mobiel abonnement kiest wat bij je past. Zo voorkom je dat je buiten je bundel gaat en bij moet betalen voor data of belminuten.

Het beste telefoon abonnement voor jou vind je door te vergelijken. Wanneer je voor een telefoon abonnement met toestel kiest, zijn er namelijk een hoop punten om rekening mee te houden. Hoeveel data en belminuten denk je bijvoorbeeld per maand te verbruiken? Wil je bij je huidige provider blijven of stap je over? En heb je dan een voorkeur voor een provider met een eigen netwerk zoals KPN, Vodafone en T-Mobile of maakt het je niet uit?

Wanneer je een nieuw abonnement af wilt sluiten, is het dus belangrijk dat je vooraf goed weet wat je wilt en nodig hebt. Wij helpen je online bij het vergelijken van de beste telefoon abonnementen.

Wordt jouw telefoon steeds trager of ben je gewoon toe aan een nieuwe telefoon? Met een telefoon abonnement met toestel kies je voor een privé abonnement wat bij jouw verbruik past en je kiest er een telefoon bij.

Door jouw telefoon abonnement te combineren met de aanschaf van een nieuw toestel ben je goedkoper uit dan wanneer je een aantal maanden later alsnog besluit een nieuwe telefoon te kopen. Je bepaalt zelf of je het toestel direct afbetaalt of er een bepaald bedrag per maand voor betaalt.

Wij helpen je graag bij een goede vergelijking en zetten alle abonnementen en goedkoopste sim only deals voor je op een rij. Zo kun je de beste sim only providervinden en eenvoudig een nieuw abonnement afsluiten, wat maandelijks opzegbaar is of waar je 1 of 2 jaar lang de laagste prijs per maand voor betaalt.

Veelgestelde vragen

De beste deal is een abonnement met bundels voor bellen en data die passen bij jouw verbruik. Wij helpen je bij het zoeken naar een mobiel abonnement en de juiste provider. Je hebt de keuze uit verschillende providers zoals T-Mobile, KPN, Youfone en hollandsnieuwe. Je vindt hierboven een lijstje met punten waar je op kunt letten.

De goedkoopste optie is een sim only abonnement. Een sim only is alleen goedkoper als je al een telefoon hebt die je voorlopig niet wilt en hoeft te vervangen. Het is ook mogelijk om een losse telefoon bij een sim only te kopen. Je bent dan eenmalig een behoorlijk bedrag kwijt en dat is niet voor iedereen op ieder moment haalbaar. Een abonnement met telefoon kan dan interessanter zijn. Je bepaalt zelf hoeveel je aan de eenmalige kosten bijbetaling kwijt wilt zijn en hoeveel je maandelijks wilt betalen. Een goede optie om ervoor te zorgen dat je bereikbaar blijft.

Als je op zoek bent naar een goedkoop telefoonabonnement selecteer je een minimale hoeveelheid data en belminuten in de filters van onze vergelijkingstool. Daarnaast kun je een laag eenmalig bedrag en lage maandelijkse abonnementskosten selecteren. Als je wat meer wilt besteden, pas je de filters aan. De kosten van een abonnement zijn ook afhankelijk van de telefoon die je uitkiest. Er is keuze uit verschillende specificaties, afmetingen, camera’s en opties zoals li ion draadloos opladen, een uitbreidbaar geheugen, etc. Als je een hoge eenmalige kosten bijbetaling doet, zijn de vaste maandelijkse kosten lager.

Je vindt hierboven een lijst met punten waar je op kunt letten. Zo kun je abonnementen vergelijken op basis van de grootte van bel- en databundels, de looptijd, combivoordelen en andere extra opties. Heb je nog een goedwerkende telefoon? Dan is een sim only een goede keuze.

Wanneer je een abonnement afsluit heb je in ieder geval een kopie van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart nodig. Daarnaast moet je kunnen bewijzen dat het bankrekeningnummer wat je opgeeft echt bij jou hoort. Sommige providers bieden de optie aan om het contract te ondertekenen met iDeal. Dan is de bankrekening verificatie meteen voldaan. Wanneer het totaalbedrag van de telefoon boven de €250 uitkomt (na een eventuele eenmalige kosten bijbetaling) is bovendien een inkomenstoets nodig. Providers vragen dan bijvoorbeeld om het netto inkomen per maand, de netto woonlasten per maand en de hoogte van de bijzondere lasten.

Kennisbank artikelen

Wat kost bellen en mobiel internet in het buitenland?
Wat kost bellen en mobiel internet in het buitenland?
Wat is de beste provider voor onbeperkt internet?
Wat is de beste provider voor onbeperkt internet?
5G: Wat is het en wat kun je ermee?
5G: Wat is het en wat kun je ermee?
Hoe maak je een wifi hotspot?
Hoe maak je een wifi hotspot?
Alle artikelen in de categorie “Telefoon abonnement”
Alle artikelen in de categorie “Telefoon abonnement”
7

Bureau Krediet Registratie (BKR)

Wanneer je voor een abonnement met nieuw toestel kiest, koop je de mobiele telefoon in feite op afbetaling. Deze aanschaf wordt als krediet geregistreerd bij BKR als je meer dan €250 af moet betalen. Wees je ervan bewust dat dit invloed kan hebben op de hoogte van een eventueel nieuwe hypotheek of ander krediet.

Let op: Schrik niet van het woord kredietregistratie. Staat er een lening geregistreerd bij BKR? In principe gaat het om een positieve kredietregistratie. Het heeft pas invloed op de hoogte van toekomstige kredieten als je een betalingsachterstand hebt. De positieve registratie wordt dan een negatieve registratie.

Een manier om een registratie te voorkomen is door ervoor te zorgen dat een deel van de toestelprijs aanbetaald is. Als de kosten voor het toestel lager zijn dan €250 wordt het bedrag niet als krediet geregistreerd.

Heb je nog een goed werkende mobiele telefoon die je voorlopig niet wilt vervangen? Dan ben je goedkoper uit met een abonnement zonder telefoon. Dit heet ‘sim only’. Een sim only abonnement is goedkoper, omdat je geen maandelijkse kosten hebt voor een telefoon. Je betaalt dan alleen voor het abonnement met data, belminuten en eventuele andere opties.

Wij zetten de meest interessante mobiele abonnementen graag voor je op een rij, zodat jij het goedkoopste abonnement kunt afsluiten wat het beste bij je past. Hoe beter je weet aan welke eisen je mobiele abonnement in ieder geval moet voldoen, hoe gemakkelijker het voor je is om een keuze te maken. Voor je aan de slag gaat met vergelijken, raden we je aan jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Hoeveel data heb ik nodig?
 • Hoeveel belminuten heb ik nodig?
 • Wil ik bundels tussentijds aan kunnen passen?
 • Welke looptijd spreekt mij aan?
 • Wil ik gebruikmaken van combivoordelen?
 • Welke extra opties zijn interessant voor mij?

Telefoon abonnement aanbiedingen

Het is goed om je te oriënteren op aanbiedingen. Wij hebben de beste telefoon abonnement aanbiedingen op deze pagina voor je op een rijtje gezet. Op die manier kan je in één oogopslag alle aanbiedingen voor een abonnement voor de mobiele telefoon zien. Dit bij verschillende providers in Nederland. Denk aan de telefoon abonnement aanbiedingen bij bijvoorbeeld Tele2 of bij T-Mobile.

Onbeperkt internet

Op zoek naar een telefoon abonnement met onbeperkt internet? Maar weet je nog niet welke provider en welk abonnement het beste bij jou passen? Speciaal voor jou hebben wij verschillende abonnementen uitgebreid met elkaar vergeleken. En vervolgens hebben we een selectie gemaakt van de beste abonnementen. Dit geldt ook voor een telefoon abonnement met onbeperkt bellen én een telefoon met onbeperkt internet abonnement erbij. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken.

Hoeveelheid data

Verbruik jij als fanatieke internetter veel data? Dan is een bundel voor onbeperkt internet een goede keuze. Dit is ook handig wanneer je veel onderweg bent en niet overal wifi kunt gebruiken.

Wanneer je voornamelijk WhatsApp gebruikt op je telefoon en mobiel internet niet nodig hebt voor het streamen van HD video’s is een bundel voor onbeperkt internet minder interessant. Het zou zonde zijn om voor data te betalen die je niet nodig hebt. Je bent dan goedkoper uit met een kleinere bundel.

Hoeveelheid belminuten

Ditzelfde geldt voor de hoeveelheid belminuten. Een bundel voor onbeperkt bellen is ideaal als je regelmatig en lang met vrienden en familie belt.

Een bundel voor onbeperkt bellen is waarschijnlijk niet aan jou besteed als je telefoontjes liever uit de weg gaat. Kies dan voor een mobiel abonnement met een kleine bundel aan belminuten.

Tip: Probeer ook niet teveel te besparen. Je bent beter af met een bundel die íets te groot is dan met een kleinere bundel waar je regelmatig overheen gaat. Het is relatief duur om buiten de bundel te bellen en sms’en.

Tussentijds aanpassen van bundels

Wisselt jouw bel- en internetgedrag om de zoveel tijd? Dan kan het fijn zijn om te kiezen voor een mobiel abonnement waarbij je tussentijds de grootte van de bundels aan kunt passen.

Het is bij de meeste providers mogelijk om de bundels tussentijds te verhogen. Het verlagen van bundels tijdens de looptijd van een mobiel abonnement is niet bij iedere provider mogelijk.

Looptijd van het abonnement

Mobiele abonnementen met toestel hebben over het algemeen een looptijd van 1 of 2 jaar. Dit heeft een goede reden: je koopt het toestel op afbetaling en hebt voldoende tijd nodig om het toestel af te betalen. Als je het niet fijn vindt om voor langere tijd vast te zitten aan een mobiel abonnement kies je voor een looptijd van 1 jaar. De maandelijkse kosten zullen wat hoger zijn dan bij een abonnement met een looptijd van 2 jaar, omdat je minder tijd hebt om het toestel af te betalen. Na het verstrijken van de looptijd wordt het abonnement automatisch verlengd.

Combivoordelen

Wil je bij je huidige provider blijven? Als je thuis al een alles in 1 pakket, een internet en bellen of internet en tv pakket hebt, kan de provider extra voordelen bieden bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Zo kun je bij een KPN mobiel abonnement extra korting krijgen en kiezen andere providers er bijvoorbeeld voor om meer data en belminuten aan te bieden voor hetzelfde geld.

Tip: Zakelijke gebruikers adviseren wij contact op te nemen met de provider van hun voorkeur. Als je een zakelijk abonnement wilt combineren met een zakelijk of privé telefoon abonnement kun je dit het beste regelen bij de provider zelf.

Ervaringen van klanten

Je kunt natuurlijk bij je huidige provider blijven, maar overstappen is ook een mogelijkheid. Providers zoals Vodafone, T-Mobile en KPN zijn vaak wel bekend. Twijfel je omdat je nog geen ervaring hebt met de provider die je op het oog hebt? Doe dan eens onderzoek naar hoe anderen de diensten en klantenservice van de provider ervaren.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je keuze verzamelen wij ook reviews op providervergelijken.nl.

Extra opties

Bij het vergelijken van telefoonabonnementen kan het ook handig zijn om te kijken naar de verschillende extra opties die de providers bieden. De ene provider biedt bijvoorbeeld 3 maanden gratis Apple TV+ aan en bij de andere provider krijg je gratis oordopjes bij het abonnement.

Het kiezen van de juiste provider is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste abonnement. Er is in ieder geval voldoende keuze. Om de verschillende providers zoals T-Mobile, Youfone, KPN en Simyo te vergelijken, raden we je aan om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wil ik gebruikmaken van het 4G of 5G netwerk?
 • Wat zijn de ervaringen van klanten met de provider?
 • Heb ik een (gratis) overstapservice nodig?
 • Wil ik mijn nummer meenemen naar de nieuwe provider?

Bereik met 4G en 5G

Mobiel internet wordt sneller en sneller. Providers bieden tegenwoordig mobiele abonnementen aan op basis van 4G en 5G. Het 4G netwerk is snel en geschikt voor het streamen van muziek in de hoogste kwaliteit en het bekijken van video’s in redelijke kwaliteit. Het 5G netwerk doet daar nog een stapje bovenop. Videobellen en streamen in HD of 4K is geen enkel probleem met dit netwerk.

Niet alle providers bieden 4G én 5G aan. KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile beschikken over een eigen netwerk waar andere providers ook gebruik van maken. Zo maken Ben en Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk en Youfone en Simyo van het KPN netwerk.

KPN, Vodafone en T-Mobile bieden het snelste internet aan. Ook minder snel internet kan geschikt voor je zijn. Het is maar net waar jij je telefoon voor gebruikt.

Gratis nummerbehoud

Als je al een telefoon hebt, heb je waarschijnlijk al jaren hetzelfde nummer. Dit is bekend bij je familie en vrienden en de kans is groot dat je dit nummer mee wilt nemen naar je nieuwe abonnement. De optie gratis nummerbehoud is dan wel zo handig. De nieuwe provider zorgt er samen met je huidige provider voor dat jij je nummer behoudt en dat iedereen je kan bereiken op de manier zoals ze gewend zijn.

Wanneer je gebruik wilt maken van de optie gratis nummerbehoud is het belangrijk dit aan te geven tijdens het afsluiten van je nieuwe abonnement.

Het goedkoopste telefoon abonnement vind je op providervergelijken.nl. Stel de filters ‘Data’ en ‘Minuten’ in op 0, zodat onze vergelijkingstool alle goedkope telefoon abonnementen meeneemt in de vergelijking.

In ons overzicht zie je in één oogopslag uit hoeveel GB data en uit hoeveel belminuten het telefoon abonnement bestaat. Je ziet meteen wat de gemiddelde maandelijkse kosten zijn gedurende de looptijd van het goedkope telefoon abonnement. We laten je natuurlijk ook zien welke telefoon je bij het abonnement aanschaft en wat de eenmalige bijdrage is. 

Tip: Wanneer je kiest voor een hogere eenmalige bijdrage, zullen de maandelijkse kosten lager zijn. Dit kun je eventueel ook nog aanpassen op de website van de provider, nadat je op ‘Bekijken’ hebt geklikt.

Dit is van meerdere factoren afhankelijk. De kans is groot dat zowel het toestel wat je bij het abonnement aanschaft, als de bijbehorende bel- en databundels en de maandelijkse kosten belangrijk zijn bij het uitkiezen van een nieuw telefoon abonnement.

Wat het beste telefoon abonnement voor jou is, is dus ook afhankelijk van jouw wensen en telefoongebruik. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat je over het algemeen toch met een looptijd van 1 of 2 jaar te maken hebt. 

Je wilt voorkomen dat je vastzit aan een abonnement met een toestel wat niet bevalt of bel- en databundels die niet toereikend zijn. Vergelijk de beste telefoon abonnementen via providervergelijken.nl. Stel de filters zo nauwkeurig mogelijk in. Wij helpen je bij het maken van de beste keuze.

Je bent al goed op weg en hebt voor jezelf op een rijtje gezet waar je abonnement aan moet voldoen en wat je verwacht van je (nieuwe) provider. Nu is het tijd voor het leukste deel van een nieuw abonnement: het kiezen van een nieuwe telefoon!

Dat een telefoon gebruik zal maken van touchscreen technologie is al bijna een gegeven. Dit is tegenwoordig de standaard. Er zijn veel toestel specificaties die je mee kunt nemen in je vergelijking. Waar begin je dan? Stel je zelf de volgende vragen:

 • Hoe snel moet de hardware processor zijn?
 • Welk besturingssysteem wil ik gebruiken?
 • Hoe groot mag de telefoon zijn?
 • Waar wil ik de camera voor gebruiken?
 • Hoeveel GB opslaggeheugen heb ik nodig?

Overstappen

Als je hebt besloten om over te stappen naar een andere provider is het belangrijk dat je dit aangeeft bij het afsluiten van het abonnement.

De nieuwe provider zorgt dan, samen met je huidige provider, voor een naadloze overstap. Je nieuwe abonnement gaat in dat geval pas in op het moment dat je huidige abonnement afloopt. Dit scheelt dubbele kosten en jij hoeft er zelf verder niets voor te doen.

De meeste providers bieden deze overstapservice gratis aan. Bekijk de voorwaarden van de overstapservice van tevoren goed, zodat je weet waar je aan toe bent.

Tip: Kies voor een maandelijks opzegbaar abonnement als je nog twijfelt. Een maandelijks opzegbaar abonnement is altijd een sim only. Je krijgt geen telefoon bij een sim only, maar hebt bij een sim only wel de flexibiliteit om een abonnement bij een nieuwe provider uit te proberen.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.