Alles in 1 vergelijken

Alles in 1 vergelijken

Om thuis onbezorgd te internetten, bellen en tv te kijken, heb je een passend abonnement nodig. Een alles in 1 abonnement combineert de drie diensten en bespaart je een hoop gedoe.

We maken het je graag gemakkelijk met een overzicht van alle providers. Of je nu op zoek bent naar een standaard pakket of uitgebreid pakket voor internet, bellen en tv, wij helpen je online de juiste provider vergelijken. Zo vind jij de beste deals die aansluiten op jouw persoonlijke wensen.

Veelgestelde vragen over Alles in 1

Dit is afhankelijk van jouw wensen. Gebruik de filters om jouw voorkeuren aan te geven. De vergelijker toont vervolgens aanbiedingen die hierbij passen.

Het goedkoopste pakket is een standaardpakket zonder extra’s met de laagste internetsnelheid en het goedkoopste beltarief per minuut. Sorteer op ‘Goedkoopste eerst’ of ‘Laagste vaste prijs’ om de goedkoopste pakketten bovenin de lijst te tonen.

Dit is net als bij het beste pakket afhankelijk van jouw wensen. Hierboven vind je een aantal punten die je kunnen helpen tijdens de vergelijking.

Dit heeft deels te maken met de inhoud van het pakket wat je kiest en deels met aanbiedingen. Een abonnement van een zogenaamde instap- of budgetprovider kan uiteindelijk toch duurder uitkomen als een andere provider een betere aanbieding heeft.

Dit is afhankelijk van de internetverbindingen die leverbaar zijn op jouw adres. Doe de postcodecheck om hierachter te komen. Op providervergelijken.nl zie je in één oogopslag welke snelheid bij het aangeboden KPN abonnement hoort. Ditzelfde geldt voor de andere aanbieders.

Dit is niet alleen afhankelijk van de internetverbinding die je kiest, maar ook van extra’s zoals zenderpakketten, wifi versterkers en een abonnement op Spotify. Gebruik de filters om jouw voorkeuren aan te geven.

Alles in 1

We hebben het hierboven al kort benoemd. Een alles in één pakket is een compleet pakket voor internet, televisie en telefonie. Dit is ideaal wanneer je thuis van de drie diensten gebruik wilt maken en de abonnementen los afsluiten je voorkeur niet heeft.

Internet

Het internet binnen het alles in 1 pakket garandeert je dat je onbeperkt kunt internetten, mailen, streamen en bestanden kunt downloaden. Uiteraard kun je het internet ook gebruiken om televisie te streamen naar je tv of om te bellen via bijvoorbeeld Whatsapp en Skype. Afhankelijk van je adres kun je kiezen uit 3 soorten verbindingen:

DSL

De goedkoopste verbinding is DSL. De verbinding via DSL is goed, maar langzamer dan via de kabel en glasvezel. De aangeboden snelheid komt niet altijd overeen met de daadwerkelijke snelheid. Die is namelijk afhankelijk van de afstand van jouw huis tot de wijkcentrale.

Kabel

Deze verbinding is geschikt voor snel internet. Traditioneel gezien werd deze verbinding gebruikt voor het televisie- en radiosignaal, maar het blijkt meer dan geschikt te zijn voor internet.

Glasvezel

Met glasvezel internet ben je klaar voor de toekomst. De verbinding is ontzettend snel en stabiel. Daar betaal je wel wat extra voor. Een groot voordeel van glasvezel is dat de uploadsnelheid net zo snel is als de downloadsnelheid.

Tip: De drie verbindingen zijn niet overal in Nederland leverbaar. Doe de postcodecheck om erachter te komen welke verbinding beschikbaar is op jouw adres.

Digitale tv

Kijk naar jouw favoriete films, series en alles wat wordt uitgezonden op de tv zenders in het door jou gekozen pakket. Met mogelijkheden voor extra themakanalen of zelfs toegang tot series en films die je on demand kunt bekijken.

Vaste telefonie

Vast bellen via de provider van jouw alles in 1 pakket. Met mogelijkheden tot onbeperkt bellen, in ieder geval via de vaste lijn. Zodat je altijd kunt bellen zonder je druk te maken over de lange gesprekken.

Mobiel abonnement

Steeds meer aanbieders bieden ook mobiele abonnementen aan. Let goed op combivoordelen, want hiermee kun je nog meer geld besparen op je nieuwe alles in 1 abonnement.

Ieder zijn voorkeur, maar een alles in 1 abonnement biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van losse abonnementen. Denk hierbij aan punten als:

 • Je krijgt meer korting wanneer je de diensten combineert.
 • Je hebt één aanspreekpunt en weet bij welke provider je terechtkunt.
 • Je ontvangt maandelijks één overzichtelijke factuur in plaats van drie losse facturen.

Kies je voor een alles in 1 abonnement kies je dus vooral voor gemak. Je weet zeker dat alles goed geregeld wordt door één provider. En met de beste deal ben je geen dief van je eigen portemonnee.

Ben je klaar om aan de slag te gaan met alles in 1 vergelijken? Het is vooral belangrijk dat je een abonnement kiest wat bij je past. Je hebt er niets aan om voor het goedkoopste abonnement te kiezen als het verder niet aan je wensen voldoet.

Denk daarom eerst over het volgende na om de alles in 1 abonnementen zo goed mogelijk met elkaar te kunnen vergelijken:

Internet

 • Welke internetsnelheid heb ik nodig?
 • Welke apparatuur heb ik nodig om internet aan te sluiten?

Televisie

 • Welke tv zenders wil ik kunnen kijken?
 • Welke apparatuur heb ik nodig om de televisie aan te sluiten?
 • Wil ik een tv app gebruiken om tv te kijken?

Telefonie

 • Wil ik een tarief per minuut betalen of een bundel voor onbeperkt bellen gebruiken?
 • Van welke extra mogelijkheden wil ik gebruikmaken?

Internetsnelheid

Hoe je het ook wendt of keert: snel internet is voor veel mensen belangrijk. Je wilt thuis onbezorgd kunnen internetten en dat gaat niet als je continu moet wachten tot internetpagina’s en video’s geladen zijn. Het is daarom belangrijk dat je een maximale internetsnelheid kiest die past bij jouw huishouden. Een aantal richtlijnen op een rijtje:

 • 20 Mb/s
  Om met 2 personen te e-mailen, browsen en YouTube video’s te kijken kies je voor deze snelheid. Er zijn bijna geen abonnementen met deze snelheid meer beschikbaar. De standaard ligt tegenwoordig hoger.
 • 40 Mb/s
  Deze snelheid is geschikt voor het bekijken van YouTube video’s in hoge kwaliteit en natuurlijk ook voor browsen. Dit kan met meer dan 2 personen tegelijkertijd.
 • 100 Mb/s
  Kies voor deze snelheid als je met je gezin van 4 personen tegelijkertijd wil kunnen internetten, YouTuben en gamen.
 • 150 Mb/s
  Deze snelheid is toekomstbestendig. Het is mogelijk om met meer dan 5 personen YouTube video’s in 4K te streamen en je kunt meerdere wifi apparaten tegelijkertijd gebruiken.
 • 300 Mb/s en meer
  De mogelijkheden zijn eindeloos met deze snelheid. Alles kan tegelijkertijd: online gamen, live streamen, video’s kijken in 4K en meer.

Tip: Reserveer een stukje bandbreedte voor alle apparaten die je met het internet verbindt. Denk dan aan je televisie, thermostaat, verlichting, etc. Je gebruikt waarschijnlijk niet alle apparaten tegelijkertijd, maar het is toch goed om er rekening mee te houden.

Benodigde apparatuur voor internet

Om het binnenkomende signaal om te zetten naar (draadloos) internet heb je een wifi modem nodig. Wel zo handig, als je internet wilt gebruiken thuis.

Bij de meeste providers krijg je de benodigde apparatuur in bruikleen. Bij sommige aanbieders betaal je hier een klein bedrag per maand aan huur voor. De huur is dan inbegrepen in de vaste maandelijkse kosten. Bekijk de specificatie van de kosten voor je een abonnement afsluit, zodat je weet waarvoor je betaalt.

Extra zenders

Het tv pakket bevat standaard een groot aantal zenders. Een deel daarvan is beschikbaar in HD kwaliteit. Toch kan het zo zijn dat je favoriete tv programma’s net op andere tv zenders te bekijken zijn. Je kunt je tv abonnement in dat geval uitbreiden met extra zenderpakketten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Duits pakket, een erotiek pakket, Ziggo sport en andere pakketten die jouw favoriete zenders bevatten.

Neem je wensen mee in de vergelijking, zodat je zeker weet dat het gewenste pakket met tv zenders ook te combineren is met het alles in 1 abonnement van jouw voorkeur.

Tip: Wil je zelf bepalen wat je kijkt en wanneer het jou uitkomt? Kijk dan naar on-demand mogelijkheden. Dat is een combinatie van televisie en internet binnen het alles in 1 pakket van de provider. In sommige gevallen zijn films en series inbegrepen, in andere gevallen betaal je een kleine (huur)vergoeding.

Benodigde apparatuur voor digitale tv

Wanneer je voor een alles in 1 pakket kiest, kom je al snel uit bij interactieve tv. Deze manier van tv kijken biedt veel voordelen, maar je hebt wel een speciale tv ontvanger nodig voor interactieve tv. Bij verschillende aanbieders is de tv ontvanger standaard onderdeel van het alles in 1 pakket. Het kan dan wel zo zijn dat je een klein bedrag per maand betaalt voor iedere extra tv ontvanger die je nodig hebt.

Tv app

Kijk je regelmatig buitenshuis tv of wordt de televisie bezet gehouden door gezinsleden? Dan kan tv kijken via een tv app echt een uitkomst zijn. Met de app van de provider kun je via internet tv kijken waar en wanneer je maar wilt.

Tarief

Wanneer je gebruikmaakt van de vaste telefoonlijn om te bellen, kun je net als bij een mobiel abonnement kiezen voor een tarief per belminuut of een bundel voor onbeperkt bellen. Een tarief per minuut is over het algemeen niet duur, maar misschien niet wat je zoekt als je veel en lang belt. Goed om je belgedrag van de afgelopen tijd te bekijken voor je een keuze maakt.

Extra’s

Ook op het gebied van mobiele telefonie kunnen providers interessante extra’s bieden. Zo heeft de ene mobiele provider bijvoorbeeld een aanbieding voor onderling bellen en richt de andere aanbieder zich op goedkope bundels voor bellen naar het buitenland. Jij bepaalt zelf welke extra’s bij jouw belgedrag passen.

Wanneer je op zoek bent naar het goedkoopste alles in 1 pakket ben je met behulp van providervergelijken.nl in een mum van tijd klaar. Onze vergelijkingstool helpt je door alle aanbiedingen van goedkope alles in 1 pakketten te sorteren naar wens. 

Zet filter ‘Downloadsnelheid’ op 0 Mb/s en sorteer op ‘Goedkoopste eerst’ om er zeker van te zijn dat het goedkoopste alles in 1 abonnement bovenaan de lijst met zoekresultaten staat. 

Je ziet vervolgens meteen van welke downloadsnelheid je gebruik kunt maken, uit hoeveel televisie en HD zenders het tv pakket bestaat en wat het tarief is voor vast bellen.

Let op: Het goedkoopste alles in 1 abonnement hoeft natuurlijk niet het beste abonnement voor jou te zijn. Als je een extra zenderpakket moet afnemen, omdat jouw favoriete zender niet bij het basispakket zit, ben je onderaan de streep misschien nog wel duurder uit. Kijk hier dus goed naar.

Het beste alles in 1 pakket sluit je af bij de beste alles in 1 provider die je vindt via providervergelijken.nl. Het kiezen van een alles in 1 abonnement is heel persoonlijk. 

Het beste alles in 1 pakket biedt een downloadsnelheid die bij je internetgebruik past en hanteert een beltarief wat past bij jouw belgedrag. Het pakket bevat het liefst ook nog een fijn basispakket tv zenders en het moet uit te breiden zijn met tv zenders of pakketten naar wens.

Best een lange lijst dus. Hoe vind je dan het beste alles in 1 pakket? Start met vergelijken en stel alle filters zo nauwkeurig mogelijk in. Onze vergelijkingstool filtert de oninteressante aanbiedingen voor je uit het overzicht, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met de relevante aanbiedingen. Dit bespaart je een hoop tijd.

Inmiddels heb je een beter beeld van hoe jouw alles in 1 abonnement eruit moet komen te zien. Je kunt nu aan de slag met de volgende stap: providers van alles in 1 vergelijken. Wij raden je aan om na te denken over het volgende:

 • Hoe wil ik contact opnemen met de klantenservice?
 • Hoe kan ik overstappen naar een nieuwe provider?
 • Wat is de looptijd van het nieuwe abonnement?
 • Wat zijn de ervaringen van anderen met de nieuwe provider?

Klantenservice

Ze zeggen weleens: zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft bepaalde voorkeuren. Dit geldt ook voor de manier waarop je contact kunt opnemen met de klantenservice van providers. Sommige mensen hebben een duidelijke voorkeur voor bellen, andere mensen willen dit juist niet en nemen liever contact op via mail of via de chat.

Het is daarom goed om te weten wat de contactmogelijkheden van de nieuwe aanbieder zijn. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar er kan weleens iets misgaan. Dan is het wel zo fijn om zeker te weten dat je contact kunt opnemen op een manier die bij je past.

Ervaringen

Je hebt vast wel gehoord van de providers KPN en Ziggo. Maar providers zoals Budget Alles in 1 kunnen net zo interessant zijn als de grotere providers.

Als je nog geen ervaring hebt met bepaalde providers, maar wel geïnteresseerd bent in hun aanbod kan het helpen om online de ervaringen van huidige klanten te lezen. Providervergelijken.nl verzamelt ook reviews van klanten op de site.

Overstappen

Heb je al een alles in 1 abonnement of aparte abonnementen voor verschillende diensten en wil je overstappen naar een andere provider? In de meeste gevallen kun je gebruikmaken van een overstapservice. De nieuwe provider neemt dan contact op met je huidige provider om de overstap voor jou te regelen. Wel zo gemakkelijk en je hebt er zelf geen omkijken naar.

Looptijd van het abonnement

Als je het leuk vindt om de beste alles in 1 deals in de gaten te houden, is het goed om op de hoogte te zijn van de opzegtermijn van je nieuwe abonnement.

Met regelmatig overstappen kun je veel geld besparen, maar je moet het abonnement wel op het juiste moment opzeggen. Als de looptijd nog niet is verstreken, kan het zo zijn dat je eenmalige kosten maakt voor het overstappen.

Je hebt alles op een rij gezet en weet goed wat je verwacht van een alles in één pakket en de aanbieder. Je bent klaar voor de volgende stap: een alles in 1 abonnement afsluiten. Via providervergelijken.nl is dit zo gebeurd.

Stap 1: Vink Internet, televisie én bellen aan.

Stap 2: Vul je postcode en huisnummer in en doe de postcodecheck om te zien welke abonnementen leverbaar zijn op jouw adres.

Stap 3: Gebruik de filters om het aanbod persoonlijker te maken. Je kunt onder andere filteren op downloadsnelheid, contractduur, bepaalde tv zenders, belbundels en andere extra mogelijkheden. Het is ook mogelijk om alleen abonnementen van bepaalde providers mee te nemen in de vergelijking als je een duidelijke voorkeur hebt.

Tip: Vink je huidige mobiele provider aan om extra combivoordeel mee te nemen in de vergelijking. Bij KPN en Odido krijg je bijvoorbeeld korting op je mobiele abonnement als je daar ook een alles in 1 abonnement afsluit.

Vink ‘Vergelijken’ aan om alles in 1 abonnementen in één oogopslag te vergelijken in een handige tabel. Klik op ‘MEER INFO’ voor een specificatie van de kosten en de extra mogelijkheden per dienst.

Stap 4: Heb je een keuze gemaakt? Klik dan op ‘BEKIJK’. Wij verwijzen je direct door naar de website van de provider, zodat jij zelf je alles in 1 abonnement af kunt sluiten.

Voor een complete vergelijking van alles in 1 pakketten ben je bij ons aan het juiste adres. De vergelijker toont de beste abonnementen op basis van jouw voorkeuren.

Het alles in 1 resultaat is 100% onafhankelijk, wat betekent dat wij niet worden betaald om bepaalde deals bovenin het aanbod te tonen. Jij kiest zelf welke deal het beste bij je past.

Dit is afhankelijk van jouw wensen. Gebruik de filters om jouw voorkeuren aan te geven. De vergelijker toont vervolgens aanbiedingen die hierbij passen.

Het goedkoopste pakket is een standaardpakket zonder extra’s met de laagste internetsnelheid en het goedkoopste beltarief per minuut. Sorteer op ‘Goedkoopste eerst’ of ‘Laagste vaste prijs’ om de goedkoopste pakketten bovenin de lijst te tonen.

Dit is net als bij het beste pakket afhankelijk van jouw wensen. Hierboven vind je een aantal punten die je kunnen helpen tijdens de vergelijking.

Dit heeft deels te maken met de inhoud van het pakket wat je kiest en deels met aanbiedingen. Een abonnement van een zogenaamde instap- of budgetprovider kan uiteindelijk toch duurder uitkomen als een andere provider een betere aanbieding heeft.

Alles in 1 standaard was een abonnement voor internet, bellen en tv van KPN. Tegenwoordig heet dit Alles in 1 Hussel. Je kunt dit alles in 1 pakket zelf samenstellen.

Dit is afhankelijk van de internetverbindingen die leverbaar zijn op jouw adres. Doe de postcodecheck om hierachter te komen. Op providervergelijken.nl zie je in één oogopslag welke snelheid bij het aangeboden KPN abonnement hoort. Ditzelfde geldt voor de andere aanbieders.

Dit is niet alleen afhankelijk van de internetverbinding die je kiest, maar ook van extra’s zoals zenderpakketten, wifi versterkers en een abonnement op Spotify. Gebruik de filters om jouw voorkeuren aan te geven.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.