Internet en TV vergelijken

Internet en TV

Nog niet zo lang geleden namen huishoudens vaak een compleet pakket met internet, tv en vaste telefonie af. Tegenwoordig is dat een ander verhaal. Door de komst van het onbeperkte mobiele abonnement is een volledig pakket met vaste telefonie lang niet altijd de beste keuze meer.

Wanneer je alleen je mobiele telefoon gebruikt om te bellen, heb je eigenlijk alleen een internet en televisie abonnement nodig thuis. Deze combinatie biedt precies wat je nodig hebt om op ieder moment alles te kunnen bekijken. Wil jij bepalen wat je kijkt, streamt, opzoekt, luistert of presenteert? Zorg er met voldoende internetsnelheid voor dat je (tegelijkertijd) kunt videobellen, downloaden, online gamen, televisiekijken en surfen. Natuurlijk allemaal zonder haperingen en precies op het moment dat het jou uitkomt, dankzij een goed en goedkoop abonnement voor internet en tv.

Heb je momenteel een passend abonnement of is het hoog tijd om op zoek te gaan naar het beste tv en internet abonnement? Wij helpen je bij het vergelijken van de beste internet en tv aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over internet en TV

In principe zijn er 3 soorten internetverbindingen mogelijk: ADSL/VDSL, kabel en glasvezel. Doe de postcodecheck om erachter te komen welke verbindingen leverbaar zijn op jouw adres.

In het kort: het is goedkoper, je hebt één vast aanspreekpunt en je bent flexibel. We hebben de voordelen hierboven uitgebreid omschreven.

Gebruik onze filteropties ‘Goedkoopste eerst’ of ‘Vaste lage prijs’ om op prijs te sorteren. Houd er wel rekening mee dat er nog kosten bij kunnen komen wanneer je kiest voor extra opties of een uitbreiding van het zenderpakket.

Kennisbank artikelen

Wat is Dolby Vision en hoe werkt het?
Wat is Dolby Vision en hoe werkt het?
Wat is een decoder of digitale tv ontvanger en hoe werkt het?
Wat is een decoder of digitale tv ontvanger en hoe werkt het?
TV aansluiting makkelijk uitgelegd
TV aansluiting makkelijk uitgelegd
Wat is het alternatief voor tv-abonnement?
Wat is het alternatief voor tv-abonnement?
Alle artikelen in de categorie “Internet en TV”
Alle artikelen in de categorie “Internet en TV”
11

Voor je start met vergelijken, is het goed om te weten dat er verschillende soorten internetverbindingen zijn. Ook het televisiesignaal kan op verschillende manieren binnenkomen. De snelheid en kosten zijn afhankelijk van de verbinding die je kiest. Doe de postcodecheck om te zien welke verbindingen leverbaar zijn op jouw adres. Er bestaan in ieder geval 3 soorten:

ADSL en VDSL

Je gebruikt de telefoonlijn voor het internet. Op basis van ADSL of VDSL, waarbij die tweede de snellere variant is. Het is betaalbaar en je kunt rekenen op een goede internetverbinding. Het tv-signaal wordt via de internetverbinding verzonden. Je hebt een losse tv-ontvanger nodig voor iedere tv die je thuis wilt aansluiten.

De kabel

Een netwerk voor sneller internet, dat traditioneel werd gebruikt voor het televisie- en radiosignaal. Het blijkt goed geschikt voor snel internet, vaak sneller dan op basis van ADSL en VDSL. Bij kabel tv wordt het tv-signaal via de coaxkabel verstuurd. De basiszenders zijn dan ook zonder losse tv-ontvanger te bekijken op andere televisies binnenshuis.

Glasvezel

De meest moderne keuze met mogelijkheden voor supersnel internet, waarmee de technologie helemaal klaar is voor de toekomst. De abonnementen zijn over het algemeen wat duurder en nog niet in heel Nederland leverbaar. Wanneer je voor glasvezel internet en tv kiest, wordt het televisiesignaal via internet verzonden. Net als bij ADSL en VDSL heb je dan een losse tv- ontvanger nodig voor iedere tv die je wilt aansluiten.

Digitale televisie is onderdeel van het internet en tv pakket. Analoge tv aanbieders zijn er nog wel, maar digitale tv is de norm geworden. Dit biedt nu eenmaal meer mogelijkheden en de kwaliteit is veel beter.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw favoriete tv programma’s bekijken op je smart tv. Je kunt online tv kijken en video on demand apps zoals Netflix en Videoland gebruiken. Heb je het begin van een programma gemist of wil je live tv pauzeren? Dit kan met interactieve televisie! Wil je films huren of heb je behoefte aan extra tv zenders? Ook dit is mogelijk. De interactieve tv pakketten zijn namelijk samen te stellen naar wens.

Digitale tv is dus erg flexibel en biedt veel voordelen. Bij de ene provider krijg je er bepaalde zenderpakketten bij en de andere provider biedt jouw favoriete zenders misschien niet standaard aan. Een televisie abonnement vergelijken is verstandig om je ervan te verzekeren dat je het beste pakket kiest en/of samenstelt.

Internet en TV vergelijken

Een tv en internet abonnement combineert de beide diensten, zodat je die niet bij verschillende providers hoeft af te sluiten. Dat levert een aantal voordelen op:

Goedkoper

Jouw tv en internet pakket is waarschijnlijk goedkoper dan wanneer je een apart abonnement voor internet en een apart abonnement voor tv zou afsluiten. De provider hoeft je maar één keer in het systeem te zetten. Bovendien vinden providers het prettig om meer diensten toe te voegen, omdat ze je daarmee beter van dienst kunnen zijn. In ruil voor dat voordeel betaal jij een lagere prijs, zodat je daar ook zelf van profiteert.

Eén aanspreekpunt

Door het combineren van de diensten heb je voortaan één aanspreekpunt. Dus werkt de interactieve optie van je pakket een keer niet? Of zette je live-tv altijd probleemloos op pauze, maar lijkt er nu iets aan de hand te zijn? Je weet waar je moet zijn, omdat je maar één aanspreekpunt hebt. Zo word je meteen geholpen of in ieder geval doorverbonden naar de juiste afdeling.

Flexibel

Voor interactieve tv heb je een werkende internetverbinding nodig. Als je toch al internet wilt afnemen bij een provider is het slim dit te combineren met een tv pakket met jouw favoriete zenders. Bij de meeste providers is dit maandelijks aan te passen. Wil je de bioscoop in huis halen met een filmpakket in het najaar of geen moment missen van een spannende voetbalwedstrijd in het voorjaar? Dit is helemaal aan jou!

Of het je nu gaat om de kosten, het gemak van één aanspreekpunt of de flexibiliteit: een combinatie van tv en internet is een goede keuze. Je profiteert van ontzettend veel gemak, zonder dat je daar extra voor betaalt. Dus wil je én televisie kijken én gebruikmaken van het beste internet? Vergelijk de internet en TV aanbiedingen en kom erachter wat het beste pakket voor jou is.

Veel internet providers laten je tv kijken via mobiele apparaten waardoor je zelfs buitenshuis tv kunt kijken. Andere bieden interactieve tv waarmee je programma’s kunt pauzeren en weer andere zorgen vooral voor een superscherpe prijs per maand. Een combinatie van dit alles is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast is het bij veel providers mogelijk extra zenders af te nemen, waardoor je bijvoorbeeld ook sportwedstrijden en films kunt kijken.

Mogelijkheden en snelheden

Ook voor internet zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt uiteraard kiezen voor goedkoop internet thuis, maar de beste deal hoeft niet perse de beste keuze voor jou te zijn.

Je kunt jouw internet en tv abonnement online vergelijken door jezelf de volgende vragen te stellen::

Internet

 • Hoe snel is de internetverbinding?
 • Welke apparatuur heb ik nodig?

Digitale tv

 • Uit welke zenders en extra zenderpakketten kan ik kiezen?
 • Welke apparatuur heb ik nodig?
 • Is er een tv app beschikbaar voor mobiele apparaten?

Snelheid staat voor veel mensen bovenaan de lijst met eisen. Wil je de werkelijke snelheid testen? Dit is online helaas niet te doen. Wel kun je de download- én uploadsnelheid van de verschillende providers vergelijken op onze website. Een paar richtlijnen op een rijtje:

 • 20Mb/s   
  2 personen – E-mailen, browsen en YouTube video’s
 • 40Mb/s
  2+ personen – Browsen, YouTube in hoge kwaliteit, met meerdere mensen tegelijkertijd
 • 100Mb/s
  4 personen – Met een gezin tegelijkertijd goed kunnen internetten, YouTuben en gamen
 • 150Mb/s
  5+ personen – Toekomstbestendig, voor YouTube video’s in 4K en veel Wi-Fi apparaten
 • 300Mb/s +
 • Meerdere zware gebruikers – Alles kan! Online gaming, livestreaming, 4K tv kijken op meerdere apparaten & meer

Magnetrons, wasmachines, verlichting etc. zijn tegenwoordig te bedienen via Wi-Fi. Ook deze apparaten hebben een stukje bandbreedte nodig. Wil je internet vergelijken, is het dus handig om op de hoogte te zijn van hoe je internet thuis gebruikt én wat je in de nabije toekomst verwacht te gebruiken.

Ook goed om te weten: de uploadsnelheid van het internet is niet altijd hetzelfde als de downloadsnelheid. Glasvezel biedt voor beide een hoge snelheid, terwijl ADSL en de kabel alleen het downloaden met de maximale snelheid aanbieden.

De kans is groot dat je wat apparatuur nodig hebt om gebruik te kunnen maken van het internet. In de meeste gevallen ontvang je een apparaat, waarbij het gaat om het wifi modem en de router. Het wifi modem zet het binnenkomende signaal om naar internet, zodat je daarop jouw computer(s) en andere apparaten kunt aansluiten. De router maakt van het internetsignaal een Wifi signaal. Belangrijk, als je draadloos internet thuis wilt gebruiken met jouw mobiele telefoon, tablet, laptop en andere mobiele apparaten.

In de meeste gevallen krijg je de apparatuur bij het internet en tv pakket in bruikleen. In andere gevallen betaal je daar een (klein) bedrag per maand aan huur voor. Zoek dit goed uit van tevoren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je een tv abonnement vergelijken, is het slim om na te denken over jouw gewenste zenderpakket. Iedere aanbieder biedt een basispakket tv zenders aan. Een groot deel van die tv zenders is beschikbaar in HD kwaliteit.

Daarnaast heb je de mogelijkheid je tv pakket uit te breiden met extra tv zenders of video on demand pakketten. Kijk goed of jouw voorkeurszenders wel zijn inbegrepen in het door jou gekozen pakket of maak een andere selectie.

Wanneer je internet en tv combineert, zul je al snel uitkomen bij interactieve tv. Op deze manier tv kijken biedt veel voordelen, maar bepaalde apparatuur is wel vereist. Heb je een speciale set-up box voor je digitale tv nodig? Bekijk wat je nodig hebt om te voorkomen dat je straks alsnog lineair televisie kijkt, terwijl het tv pakket zoveel meer mogelijkheden biedt. Vaak bieden providers de apparatuur voordelig of zelfs gratis in bruikleen aan.

Heeft de provider die je kiest een mobiele app voor jouw smartphone en tablet? Je kunt de tv app gebruiken om via internet televisie te kijken. Zo kijk je gewoon wat anders als je geen zin hebt om mee te kijken met de rest van het gezin. Heb je geen tv op de slaapkamer, maar kun je niet stoppen met tv kijken? Kijk dan nog een aflevering van jouw favoriete programma in bed. Met een tv app kun je tv kijken waar en wanneer je maar wilt.

Nu je weet aan welke eisen je internet en tv abonnement moet voldoen, kun je verder met de volgende stap: aanbieders internet en tv vergelijken. Net als bij een mobiel abonnement is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs, maar ook naar de service van de providers. Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Wat vind ik belangrijk aan de klantenservice van een provider?
 • Heb ik een overstapservice nodig?
 • Welke opzegtermijn hanteert de nieuwe provider?
 • Wat zijn de ervaringen van anderen met de nieuwe provider?
 • Is er pakketvoordeel te behalen als ik extra’s bij dezelfde provider afneem?

Zodra je dit voor jezelf op een rijtje hebt, is het een stuk makkelijker om de beste provider voor jouw huishouden te kiezen.

Ben je op onze website terechtgekomen om het goedkoopste internet en tv abonnement te zoeken en af te sluiten? Een voordelig internet en tv abonnement vinden, gaat je zeker lukken met behulp van onze vergelijkingstool. 

Het goedkoopste internet en tv abonnement vind je door filter ‘Downloadsnelheid’ in te stellen op 0 Mb/s. Vervolgens sorteer je de zoekresultaten op ‘Goedkoopste eerst’. Onze vergelijkingstool plaatst het goedkoopste internet en tv pakket bovenaan. 

Let op: Dit is niet per se het abonnement met de laagste maandelijkse kosten. Onze vergelijkingstool sorteert op basis van jaarlijkse kosten. Goedkoop internet en tv vergelijken gebeurt op deze manier zo eerlijk mogelijk.

Er zijn volop goedkope internet en tv abonnementen beschikbaar. Providers hebben regelmatig interessante aanbiedingen, zodat je goedkoop internet en tv voor thuis kunt afsluiten.

Wie is de beste internet en tv provider?

Bij de beste internet en tv provider sluit je een internet en tv abonnement af wat voldoet aan jouw wensen. Verder is het belangrijk dat de internet en tv provider service biedt die past bij jouw voorkeuren. Het is voor ons dus eigenlijk onmogelijk om deze vraag te beantwoorden. Het kan best zo zijn dat de beste internet en TV provider voor jou Odido is en voor je buurman kan dat Ziggo zijn. 

Het beste internet en tv abonnement biedt in ieder geval een downloadsnelheid die past bij jouw internetgebruik en een goed basispakket tv zenders, wat uit te breiden is met zenders van jouw voorkeur.

Tip: Kun je wat extra hulp gebruiken? Sorteer de aanbiedingen dan op ‘Ons advies’. Wij hebben veel ervaring met internet en tv abonnementen en helpen je graag op deze manier verder.

Natuurlijk wil je internet en televisie vergelijken op de downloadsnelheid, zenderpakketten en de prijs, maar vergeet ook de bereikbaarheid van de klantenservice niet. Zorgeloos tv kijken en internetten is de standaard, maar het is mogelijk dat er onverhoopt een keer iets misgaat. Werkt internet bijvoorbeeld een keer niet, moet je erop kunnen vertrouwen dat er iemand klaarstaat om dit op te lossen.

Alle internet en tv providers zullen je beloven goed bereikbaar te zijn. Toch is er maar één manier om daar zelf achter te komen. Neem gewoon eens contact op, voordat je een contract afsluit. Bel de klantenservice, stuur een e-mail of gebruik de chat. En ervaar ook in de avonduren of in het weekend hoe lang het duurt voordat je reactie krijgt.

Sommige internet en tv aanbieders zijn niet telefonisch bereikbaar en kiezen voor een online klantenservice. Dit kan goed werken, maar het moet wel je voorkeur hebben. Wees je hier bewust van. Op deze manier vergelijk je providers door goed te kijken hoe de klantenservice voor je klaarstaat.

Om overstappen gemakkelijker te maken, bieden de meeste providers een overstapservice aan. Bedenk van tevoren of je hier gebruik van wilt en kunt maken.

Wanneer je op hetzelfde adres als je lopende abonnement een nieuw tv en internet abonnement af wilt sluiten en je jouw lopende abonnement op wilt zeggen, is het handig om de overstap te laten regelen door de nieuwe provider.

In sommige gevallen hoef je geen gebruik te maken van een overstapservice. Gebruikmaken van deze service is bijvoorbeeld niet nodig wanneer je verhuist, wanneer je een nieuw abonnement naast je lopende abonnement afsluit of wanneer je je huidige pakket slechts gedeeltelijk op wilt zeggen.

Hoe werkt overstappen?

De gratis overstapservice werkt simpel: je nieuwe internet en tv provider neemt contact op met je huidige provider. Samen zorgen zij voor een naadloze overstap. Op de dag dat je huidige abonnement afloopt, gaat je nieuwe abonnement in. Dit scheelt dubbele kosten en je hoeft er zelf niets voor te doen!

Houd er wel rekening mee dat het nieuwe contract pas in kan gaan op het moment dat de opzegtermijn of looptijd van je huidige contract verstreken is. Als je huidige jaarcontract bijvoorbeeld pas over 4 maanden verloopt, zul je nog even moeten wachten voor je jouw abonnement kosteloos kunt oversluiten.

Je wilt zeker weten dat je het juiste pakket voor thuis afsluit. Dankzij de beste aanbieding, voldoende downloadsnelheid, een goede klantenservice en een tv pakket met jouw favoriete zenders. En met duidelijkheid over de eventuele opzegtermijn, voor als je er weer vanaf wilt.

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan zijn dat je toch niet helemaal tevreden bent. Of dat je andere internet en tv aanbiedingen vindt die beter bij je passen. Het is dan belangrijk om goed te weten hoe lang de opzegtermijn is. En of je bijvoorbeeld na 1 jaar zonder kosten over kunt stappen naar een andere provider.

Voor je een keuze maakt, is het goed om reviews van klanten te lezen. Het kan verhelderend zijn om te lezen hoe anderen de diensten, klantenservice en extra’s ervaren van de provider(s) die jij op het oog hebt. Vergelijk providers op onze website door middel van de reviews die wij verzamelen.

Afhankelijk van je wensen kan het interessant zijn om extra’s af te nemen. Denk hierbij aan Wifi-versterkers of internetbeveiliging zoals een spamfilter voor e-mail of een virusscanner. Het kan ook zo zijn dat je een extra tv-ontvanger nodig hebt, zodat je televisie kunt kijken in de slaapkamer of keuken. Allemaal interessante extra’s, waarvan de kosten per provider kunnen verschillen.

Houd goed in de gaten of je hier niet ongemerkt kosten voor maakt bij een duurder pakket. En probeer te voorkomen dat je voor meer betaalt dan wat je gebruikt.

Ben je klaar met internet en tv vergelijken en heb je een geschikt abonnement bij een goede provider gevonden? Goedkoop tv en internet afsluiten via providervergelijken.nl is zo gebeurd.

Stap 1: Vink Internet en Televisie aan.

Stap 2: Vul je postcode en huisnummer in en doe de postcodecheck. Wij tonen dan alleen abonnementen die daadwerkelijk leverbaar zijn op jouw adres.

Stap 3: Vergelijk de internet en tv abonnementen. Je kunt onder andere filteren op downloadsnelheid, providers, soort verbinding, levertijd en eenmalige kosten. Filter op tv opties zoals een extra ontvanger, video on demand, opnemen en begin gemist. Daarnaast kun je extra zenders aanvinken, zodat je meteen kunt zien bij welke provider jij jouw favoriete zenders kan afnemen.

Vink ‘Vergelijken’ aan voor een prijsvergelijker internet en tv abonnementen in een handige tabel.

Klik op ‘MEER INFO’ voor meer informatie over extra mogelijkheden voor internet en televisie en een specificatie van de kosten.

Ook handig: op providervergelijken.nl zie je meteen of er momenteel een interessante aanbieding of cashback actie loopt!

Stap 4: Ben je er aan uit? Klik op ‘BEKIJK’ en wij verwijzen je direct door naar de website van de gekozen provider. Zo kun je zelf het beste internet en televisie abonnement voor thuis afsluiten. Simpel en snel!

Nadat je het abonnement hebt afgesloten via de website van de provider gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in. Mocht je je toch nog bedenken, kun je je abonnement binnen die termijn zonder opgaaf van reden opzeggen.

Wij bieden je 100% onafhankelijk advies. Er zijn geen providers die aandeel hebben in onze website. Er worden dus geen aanbieders betaald om hun tv en internetabonnementen bovenin het aanbod te tonen. Zo krijg je de allerbeste deal, tegen de beste prijs.

Hoe werkt ons advies voor internet en tv vergelijken dan wel? Door in de vergelijkingstool verschillende criteria te selecteren wordt aan de hand van deze criteria het beste aanbod voor jou weergegeven. Een lopende aanbieding of cashback actie wordt per provider inzichtelijk gemaakt om het nog makkelijker voor je te maken.

Gebruik onze filteropties ‘Goedkoopste eerst’ of ‘Vaste lage prijs’ om op prijs te sorteren. Houd er wel rekening mee dat er nog kosten bij kunnen komen wanneer je kiest voor extra opties of een uitbreiding van het zenderpakket.

In principe zijn er 3 soorten internetverbindingen mogelijk: ADSL/VDSL, kabel en glasvezel. Doe de postcodecheck om erachter te komen welke verbindingen leverbaar zijn op jouw adres.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.