Postcodecheck internet

Postcodecheck internet

Herken je dat: een webpagina die langzaam laadt of een video die hapert tijdens het streamen? Op deze momenten vraag je je waarschijnlijk weleens af waarom je internet zo langzaam is. Is het tijdelijk of gebeurt het vaker? In dat laatste geval is het de moeite waard om uit te zoeken of er sneller internet leverbaar is op jouw adres!

Een gratis internet postcodecheck bespaart je tijd bij het zoeken naar een nieuw internetpakket. Je hoeft niet langer de website van iedere provider te bekijken om een goede keuze te kunnen maken. Je hebt alleen je postcode en huisnummer nodig. Na het invullen van de postcodecheck internet zie je in één oogopslag uit welke providers je kunt kiezen en welke abonnementen beschikbaar zijn.

Kortom: de internet postcodecheck is een fijn hulpmiddel om te checken welke mogelijkheden er zijn bij verschillende providers. Wacht niet langer en start met vergelijken!

Veelgestelde vragen over de internet postcodecheck

Dit is voor iedereen anders. Het is goed om te kijken naar de service van verschillende providers. Vergelijk in ieder geval het volgende:

 • De klantenservice
 • De beschikbaarheid van een overstapservice
 • De opzegtermijn
 • De ervaringen van klanten
 • Het pakketvoordeel bij het combineren van meerdere diensten

Dit is afhankelijk van hoe je internet thuis gebruikt. Download je regelmatig grote videobestanden of gebruik je internet alleen voor e-mail? Wees je er van bewust dat apparaten die je via internet bedient zoals je televisie, verlichting of misschien zelfs je magnetron ook een stukje bandbreedte nodig hebben. Een aantal richtlijnen op een rijtje:

 • 20Mb/s    

2 personen – E-mailen, browsen en YouTube video’s

 • 40Mb/s

2+ personen – Browsen, YouTube in hoge kwaliteit, met meerdere mensen tegelijkertijd

 • 100Mb/s

4 personen – Met een gezin tegelijkertijd goed kunnen internetten, YouTuben en gamen

 • 150Mb/s

5+ personen –  Toekomstbestendig, voor YouTube video’s in 4K en veel Wi-Fi apparaten

 • 300Mb/s

Meerdere zware gebruikers – Alles kan! Online gaming, livestreaming, 4K TV op meerdere apparaten & meer

Mocht je je afvragen wat het snelste internet op jouw adres is, doe dan de postcodecheck en zie direct de beschikbare abonnementen met download- en uploadsnelheden.

Ook dit is afhankelijk van jouw wensen. Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de volgende punten:

 • De gewenste maximale snelheid (zie de richtlijnen hierboven)
 • De kosten voor de benodigde apparatuur
 • De samenstelling van het abonnement (alleen internet, internet en tv of alles-in-1)

Wat is een internet postcodecheck?

Iedere provider heeft een eigen verzorgingsgebied. Een verzorgingsgebied is het gebied waarin de provider in Nederland het internet verzorgt. De meeste grote aanbieders zoals KPN en Ziggo leveren internet in nagenoeg ieder postcodegebied. Bij kleinere partijen is dit niet altijd het geval en vis je in landelijke gebieden mogelijk naast het net.

Door een internet postcodecheck te doen, kom je er niet ná de selectie van een goede deal achter of het internetpakket wel leverbaar is op jouw adres. Integendeel: aanbiedingen die niet relevant zijn voor jouw adres worden er automatisch uitgefilterd.

Het maakt niet uit welk internetpakket je wilt afsluiten, een internet postcodecheck doen is altijd een goed idee. Of je nu op zoek bent naar internet only, internet en tv of internet en tv en bellen. Na het controleren van jouw postcode en huisnummer toont providervergelijken.nl een duidelijk overzicht van de beschikbare abonnementen. We helpen je online met de beste provider vergelijken.

Zo doe je de internet postcodecheck

De internet postcodecheck via providervergelijken.nl is zo gebeurd. Wij bieden een duidelijk overzicht van beschikbare providers en internet abonnementen. Wil jij starten met internet vergelijken? Volg dan deze stappen:

Stap 1: Vink aan welke diensten je eventueel wilt combineren (internet, televisie, bellen).

Stap 2: Gebruik de filters per dienst om aan te geven wat jij belangrijk vindt op het gebied van onder andere internetsnelheid, het aantal tv zenders en de hoeveel data.

Stap 3: Vul je postcode en huisnummer in en klik op ‘CHECK’. Daarna zie je alleen abonnementen die daadwerkelijk leverbaar zijn op jouw adres.

Stap 4: Vergelijk de internetabonnementen. Gebruik filters zoals downloadsnelheid, internet providers, soort verbinding, levertijd en eenmalige kosten om het overzicht nog persoonlijker te maken. Het sorteren van de beschikbare pakketten op prijs, advies en snelheid is ook mogelijk.

Vink ‘Vergelijken’ aan om kanshebbers met elkaar te vergelijken in een handige tabel. Onder ‘MEER INFO’ vind je een specificatie van de kosten en meer informatie over extra’s.

Ook handig: Op providervergelijken.nl zie je meteen bij welke internetpakketten er momenteel een interessante aanbieding of cashback actie loopt!

Stap 5: Ben je er aan uit? Klik op ‘BEKIJK’ en je komt direct op de website van de internet provider terecht. Zo sluit je zelf het beste internetabonnement af. Eenvoudig en snel!

Wanneer is een postcodecheck interessant?

Om erachter te komen of bepaalde internetverbindingen op jouw adres leverbaar zijn, doe je de gratis postcodecheck op providervergelijken.nl. Weet jij bijvoorbeeld of glasvezel internet al op jouw adres beschikbaar is? Of vraag je jezelf af wat de maximaal haalbare internetsnelheid is op jouw adres? Ga direct aan de slag met internet vergelijken om dit uit te zoeken.

Wanneer je tevreden bent over je huidige internetpakket is het natuurlijk niet nodig om een postcodecheck te doen. Maar ga je binnenkort verhuizen of wil je uitzoeken of je huidige abonnement nog bij jouw wensen past? Dan ben je bij providervergelijken.nl aan het juiste adres. Hier vind je betaalbare internetabonnementen met een hoge internetsnelheid en heb je de mogelijkheid om diensten zoals interactieve tv en telefonie te combineren.

Wij controleren de beschikbaarheid van internet providers en internet abonnementen op basis van jouw postcode en huisnummer.

Postcodecheck voor een nieuw adres

Eén van de dingen die je moet regelen tijdens een verhuizing is het afsluiten van een internet abonnement op je nieuwe adres. Je kunt ervoor kiezen om je abonnement bij je huidige provider mee te nemen, maar dit is wel hét moment bij uitstek om onderzoek te doen naar de beste deal.

Heb je nu een Tele2 of Ziggo abonnement, maar wil je liever gebruikmaken van KPN glasvezel? Doe de postcode internet check om te kijken of glasvezel beschikbaar is op je nieuwe adres.

In het geval van een nieuwbouwwoning beschik je misschien nog niet over een postcode en huisnummer. In dat geval vraag je bij de gemeente na of er glasvezel beschikbaar zal zijn op jouw adres of je vraagt zelf een aansluiting aan.

Om te achterhalen of er een kabelaanbieder is, kun je de postcode en het huisnummer van een woning in de buurt gebruiken voor de postcodecheck

Tip: Let bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement goed op de levertijd. Het is verstandig om dit minimaal 4 weken van tevoren te regelen, want het kan even duren voor alles is aangesloten. Houd ook rekening met de opzegtermijn van je huidige abonnement en probeer alles goed op elkaar af te stemmen om onnodige kosten te voorkomen.

Postcodecheck voor het overstappen naar een nieuwe provider

Om uit te zoeken of je een betere deal kunt vinden, begin je met een postcodecheck op providergelijken.nl. Je hebt alleen je postcode en huisnummer nodig om te checken wat de beschikbare pakketten zijn. Misschien was glasvezel internet nog niet leverbaar in jouw postcodegebied of op jouw adres toen je een internet abonnement afsloot, maar is dat inmiddels wel het geval.

Dit is de snelste manier om te zien of KPN, Ziggo, Tele2 of één van de andere providers levert op jouw adres. Laat je postcode checken, zodat je in één oogopslag ziet welke internetpakketten je bij de providers kunt afsluiten. Voor het beste internet en andere diensten, zoals televisie en telefonie.

Tip: Om de overstap gemakkelijker te maken, bieden de meeste providers een gratis overstapservice aan. Je nieuwe provider zorgt samen met je huidige provider voor een naadloze overstap. Dit voorkomt dubbele kosten en het fijne is dat je er zelf niets voor hoeft te doen!

Wat kun je checken?

Met alleen je postcode en huisnummer kunnen wij veel voor je uitzoeken. Wij zetten het volgende graag voor je op een rij, zodat jij het beste internet voor jouw adres kunt kiezen:

 • De beschikbare verbindingen
 • De maximale internetsnelheid
 • De beschikbare providers

Checken welke verbindingen leverbaar zijn

Er zijn 3 verschillende soorten internetverbindingen: DSL, de kabel en glasvezel. Maar niet alle verbindingen zijn op ieder adres beschikbaar. In stedelijke gebieden zijn er vaak wat meer opties dan in landelijke gebieden. De maximale internetsnelheid is afhankelijk van het soort verbinding. Met de postcodecheck controleer je meteen de internet beschikbaarheid.

DSL

Deze verbinding maakt gebruik van de telefoonlijn voor het internet. Er zijn 2 varianten: ADSL en VDSL. De nieuwere en snellere variant van de 2 is VDSL. DSL internet is behoorlijk snel, maar wordt nooit zo snel als bij de kabel en glasvezel. Hier staat tegenover dat DSL goedkoper is. DSL internet is dus betaalbaar en je kunt rekenen op een goede internetverbinding.

De kabel

Dit is een netwerk waarbij je gebruikmaakt van de tv kabel. De verbinding via de kabel biedt snel internet, vaak sneller dan op basis van ADSL en VDSL. Net als bij de DSL verbindingen zijn internet abonnementen via de kabel goed betaalbaar.

Glasvezel

Glasvezel internet is helemaal klaar voor de toekomst. Deze verbinding via het glasvezelnetwerk biedt de maximale internetsnelheid, ook in landelijke gebieden. Het netwerk staat nog in de kinderschoenen en is nog niet op ieder adres leverbaar. Doe de glasvezel postcodecheck en zie direct of glasvezel internet al leverbaar is op jouw adres.

De internetsnelheid op postcode checken

Staat een hoge snelheid bovenaan jouw lijst met eisen? Dan ben je niet de enige. De internetsnelheid is voor veel mensen belangrijk, zo niet het belangrijkste. In het overzicht met resultaten van de internet postcodecheck zie je direct de maximale download- en uploadsnelheden.

Goed om te weten: Bij DSL internet is de maximale snelheid afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Woon je in de buurt van de wijkcentrale zal de snelheid hoger zijn dan wanneer je er verder vanaf woont.

Checken welke providers leveren op jouw adres

Het kan zijn dat je een duidelijke voorkeur hebt voor bekende providers zoals Ziggo, KPN of Tele2. Om zeker te weten dat deze (of andere) providers van jouw voorkeur internet leveren op jouw adres doe je de postcodecheck.

Zo zie je direct hoe snel het internet is wat Ziggo levert of je gebruik kunt maken van KPN glasvezel en wat de aanbiedingen zijn bij Tele2, Telfort en de andere providers die internet leveren op jouw adres.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je met behulp van de internet postcodecheck het beste internetpakket hebt afgesloten, gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in. Tijdens deze bedenktijd kun je je abonnement zonder opgaaf van reden opzeggen, mocht je je toch nog bedenken.

De internet postcodecheck op providervergelijken.nl

Ons advies is 100% onafhankelijk. Jij bent verzekerd van de allerbeste deal tegen de beste prijs, omdat er geen aanbieders zijn die betalen om hun internetabonnementen bovenin het aanbod te tonen.

Hoe werkt ons advies dan wel? Jij selecteert zelf relevante filters in de vergelijkingstool, zodat wij het beste aanbod voor jou kunnen weergeven. Wel zo fijn, als je wilt ontdekken wat het goedkoopste of beste internet abonnement op jouw adres is.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.