Sim only vergelijken

Sim only abonnement vergelijken

Met sim only bespaar je flink op je belkosten en dataverbruik. Bij de beste provider met een goedkoop abonnement, ongeacht of je 2 GB aan data verbruikt of gebruik maakt van onbeperkt internet en onbeperkt bellen.

Wij helpen je graag bij een goede vergelijking en zetten alle abonnementen en goedkoopste sim only deals voor je op een rij. Zo kun je de beste sim only provider vinden en eenvoudig een nieuw abonnement afsluiten, wat maandelijks opzegbaar is of waar je 1 of 2 jaar lang de laagste prijs per maand voor betaalt.

Veelgestelde vragen

De kosten van verschillende sim only abonnementen lopen uiteen en zijn sterk afhankelijk van jouw wensen. Het beste sim only abonnement voor jou hoeft natuurlijk niet het goedkoopste sim only abonnement te zijn! Wil je onbeperkt kunnen bellen of heb je genoeg aan 100 belminuten per maand? Is 2 GB data voldoende of heb je onbeperkt data nodig? Een paar voorbeelden van zaken waar je rekening mee moet houden.

Gebruik de filters om jouw wensen aan te geven en wij tonen de beste sim only deals.

Kennisbank artikelen

Welke soorten simkaarten kunnen er in mijn telefoon?
Welke soorten simkaarten kunnen er in mijn telefoon?
Sim only alleen bellen abonnement
Sim only alleen bellen abonnement
Wat is een data only sim abonnement
Wat is een data only sim abonnement
Sim only maandelijks opzegbaar
Sim only maandelijks opzegbaar
Alle artikelen in de categorie “Sim only”
Alle artikelen in de categorie “Sim only”
11

Wat is sim only?

De naam sim only zegt het eigenlijk al: je sluit alleen een abonnement voor een simkaart af. Je betaalt maandelijks voor internetdata en belminuten, maar niet voor een telefoon. De simkaart plaats je namelijk in een telefoon die je al hebt of los koopt.

Bestaande telefoon

Heb je nog een goede telefoon die je wilt blijven gebruiken? Je hebt alleen een simkaart nodig voor een abonnement. Je plaatst de nieuwe sim in jouw telefoon om te kunnen bellen en internetten zoals je gewend bent. Controleer van tevoren wel of je een simlockvrije telefoon hebt. Meestal is dit het geval. Mocht dit niet zo zijn, is het goed om te weten dat providers wettelijk verplicht zijn telefoons na 1 jaar gratis simlockvrij te maken. Je kunt er vanaf dat moment ook een simkaart van een andere provider in gebruiken.

Nieuwe losse telefoon

Heb je geen goede telefoon (meer), maar wil je geen telefoon bij een abonnement kopen? Kies voor een nieuwe sim only en schaf zelf een nieuwe telefoon aan. Daar kun je de simkaart in plaatsen om gebruik te maken van het abonnement. Let er ook in dit geval op dat het een simlockvrije telefoon is, zodat je kunt kiezen uit verschillende providers.

Waarom kiezen voor sim only?

Een nieuw toestel afnemen bij een abonnement was voorheen gebruikelijk, maar dat is het niet meer. Wanneer je huidige toestel nog goed werkt, is het eigenlijk niet nodig om een abonnement af te sluiten waar je een nieuw toestel bij krijgt. Twee goede redenen om voor een sim only mobiel abonnement te kiezen:

 • De lage vaste kosten
 • Het is een duurzaam alternatief voor een abonnement met toestel

Lage maandelijkse kosten

Als je kiest voor de sim only aanbiedingen betaal je een vaste lage prijs per maand. Voor alleen de simkaart en het abonnement, omdat je de telefoon gebruikt die je (nog) hebt of zelf los aankoopt. Afhankelijk van je wensen, betaal je bij een sim only dus alleen voor onbeperkt bellen en onbeperkt internet of voor een bepaald aantal belminuten of MB’s aan data.

Sim only is duurzaam

Duurzaamheid is een onderwerp wat steeds meer aandacht krijgt. Hoewel de productie van mobiele telefoons veel energie kost, gaan toestellen tegenwoordig lang mee. Het is daarom niet altijd nodig om je toestel iedere twee jaar te vervangen. Het is goed voor het milieu om zo lang mogelijk met je telefoon te doen en sim only helpt je daarbij.

Abonnement met toestel

Als je geen gebruikt wilt maken van sim only is een abonnement met telefoon het alternatief. Je kiest een telefoon waar je tijdens de contractperiode een vast bedrag per maand voor betaalt. Dat bedrag komt bovenop de kosten voor het gebruik van het abonnement. Je betaalt een hoger bedrag per maand, maar hoeft daardoor niet in één keer een hoog bedrag voor een nieuwe telefoon te betalen. Of je nu voor sim only of voor een abonnement met toestel kiest: het belangrijkste is dat je een keuze maakt die bij je past.

Tip: een derde optie is een sim only prepaid. Met prepaid koop je vooraf tegoed wat je gebruikt voor belminuten, sms-berichten en data. Je hoeft dan geen rekening te houden met vaste maandelijkse kosten.

Sim only abonnementen vergelijken

Je bent eruit: je wilt een nieuw sim only abonnement afsluiten. We helpen je graag de beste sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Hoe kun je dan sim only abonnementen vergelijken? Stel jezelf in ieder geval de volgende vragen bij het zoeken naar de beste sim only deal:

 • Hoeveel belminuten / sms-berichten moet mijn bundel bevatten?
 • Hoeveel data heb ik nodig?
 • Wil ik betalen voor aansluitkosten?
 • Wil ik betalen voor de simkaart?
 • Heb ik (gratis) nummerbehoud nodig?
 • Is de sim only maandelijks opzegbaar?

Belminuten en sms-berichten

Een telefoon is tegenwoordig ontzettend multifunctioneel, maar bellen blijft toch wel één van de belangrijkste functionaliteiten. Zorg ervoor dat je maandelijks voldoende belminuten hebt. Onbeperkt bellen is een optie bij verschillende providers. Heb je helemaal geen internetdata nodig? Het is ook mogelijk om een sim only af te sluiten met alleen belminuten!

Goed om te weten: vaak geldt een bundel voor zowel belminuten als sms-berichten. Eén sms staat dan gelijk aan één belminuut.

MB’s aan data

Wil je jouw telefoon ook gebruiken om te internetten? Binnen het sim only abonnement kun je gebruikmaken van data. Kijk goed naar het aantal MB’s dat maandelijks beschikbaar is. Is 2 GB bijvoorbeeld voldoende voor jou om even wat op te zoeken op internet of je route te plannen? Of heb je meer data nodig, zodat je heel de dag muziek en video kunt streamen? Er zijn ook sim only abonnementen beschikbaar met onbeperkt data voor onbeperkt internetten. Handig wanneer je veel onderweg bent en niet altijd gebruik kunt maken van Wifi!

Tip: bekijk de voorwaarden over eventuele gevolgen van een hoog dataverbruik. Sommige providers garanderen je dat je onbeperkt gebruik kunt blijven maken van internet. Na verbruik van een bepaald aantal MB’s wordt de snelheid echter wel omlaag geschroefd. Je kunt dan nog wel berichten versturen via WhatsApp, maar de verbinding is te langzaam voor het gebruik van sociale media of om muziek en video te streamen.

Aansluitkosten

Jouw sim only mag vooral niet te duur zijn. Kijk naast de maandelijkse kosten goed naar het eenmalige bedrag dat je betaalt. Sommige providers rekenen hoge aansluitkosten en zijn op die manier niet automatisch de beste keuze. Een goedkope sim only zonder aansluitkosten vind je natuurlijk via providervergelijken.nl.

De simkaart

Kijk ook goed naar de nieuwe simkaart die je van de provider ontvangt. Afhankelijk van de telefoon die je hebt of koopt, heb je een normale sim, een mini-sim, micro-sim of een nano-sim nodig. Soms moet je daar extra kosten voor maken. Het kan ook zo zijn dat er een e-sim in jouw (nieuwe) telefoon zit. Je downloadt dan een simkaart op je telefoon.

Sim only abonnement met gratis nummerbehoud

Wil je je eigen nummer behouden bij je nieuwe abonnement? Geen probleem! Dit kan namelijk bij veel providers gratis. Wanneer je dit aangeeft tijdens het bestellen, regelt de gekozen provider dit met de provider van je huidige abonnement.

Het meenemen van je nummer is vaak mogelijk als je huidige abonnement binnen 120 dagen afloopt en sowieso wanneer je al contractvrij bent. Bekijk de voorwaarden van de provider voor je een mobiel sim only abonnement afsluit.

Opzegtermijn

Je wilt zeker weten dat je het goedkoopste sim only abonnement met voldoende data en belminuten afsluit. En met duidelijkheid over de opzegtermijn, voor wanneer je in de toekomst eventueel een abonnement wilt afsluiten bij een andere provider.

Standaard hebben sim only abonnementen een looptijd van 1 of 2 jaar. Pas daarna heb je weer de mogelijkheid om over te stappen naar een andere provider. Je sim only verlengen is na die periode uiteraard ook een optie. Het voordeel van lange contractperioden is dat je een vaste lage prijs per maand betaalt.

Er zijn ook genoeg maandelijks opzegbare sim only abonnementen. Een maandelijks opzegbaar abonnement is fijn wanneer je nergens aan vast wilt zitten of van plan bent op korte termijn een abonnement met toestel af te sluiten. Je betaalt een hogere prijs per maand voor een maandelijks opzegbare sim only, maar de flexibiliteit is ook wat waard.

De providers

Benieuwd uit welke providers je kunt kiezen? We zetten de bekendste en belangrijkste providers voor je op een rij:

 • KPN
 • Vodafone
 • Simpel
 • Simyo
 • Youfone
 • Ben
 • Hollandsnieuwe
 • Budget Mobiel
 • 50+Mobiel
 • Lebara Mobile

KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 beschikken over hun eigen netwerk. De andere providers maken gebruik van die netwerken. Soms met een beperkte (internet)snelheid en vaak voor een lagere prijs per maand. Zo maken Youfone en Simyo bijvoorbeeld gebruik van het KPN netwerk en Ben en Simpel van het T-Mobile netwerk.

Sim only providers vergelijken

Nu je weet welke providers er zijn en aan welke eisen je sim only moet voldoen, kun je verder met de volgende stap: de sim only providers vergelijken. Je kunt jezelf een aantal servicegerichte vragen stellen:

 • Wil ik gebruikmaken van een 4G of 5G netwerk?
 • Wat vind ik belangrijk aan de klantenservice?
 • Wat zijn de ervaringen van anderen met de provider?

Zodra je dit voor jezelf op een rijtje hebt, is het een stuk makkelijker om de beste provider voor jouw nieuwe sim only abonnement te kiezen.

Bereik met 4G en 5G

Let bij de keuze voor de beste sim only provider op de dekking in Nederland op basis van 4G en 5G. Alle mobiele providers bieden het 4G netwerk aan. Het 5G netwerk is nog niet bij iedere provider een optie en dit kan zelfs per abonnement verschillen. 5G is in elk geval te gebruiken op het KPN Netwerk, bij T-Mobile en bij Vodafone. Controleer voor je een sim only abonnement met 5G netwerk afsluit of je telefoon wel geschikt is voor het netwerk. Het zou zonde zijn als je ervoor betaalt, maar er geen gebruik van kunt maken.

Klantenservice

Je wilt de sim only mobiele abonnementen natuurlijk vergelijken op de bundel met bijvoorbeeld onbeperkt internet, het aantal belminuten en de prijs, maar vergeet ook de klantenservice niet. Je gaat er uiteraard niet vanuit, maar het is mogelijk dat er onverhoopt een keer iets misgaat. In dat geval moet je erop kunnen vertrouwen dat er iemand klaarstaat om je daarbij te helpen.

Iedere provider van een mobiel abonnement zal je beloven goed bereikbaar te zijn. Toch is er maar één manier om daar zelf achter te komen. Neem gewoon eens contact op, voordat je een contract afsluit. Bel de klantenservice, stuur een e-mail of gebruik de chat. En ervaar ook in de avonduren of in het weekend hoe lang het duurt voordat je reactie krijgt. Op deze manier vergelijk je providers door goed te kijken hoe de klantenservice voor je klaarstaat.

Ervaringen van klanten

Voor je een keuze maakt, is het goed om reviews van klanten te lezen. Hoe interessant de sim only deals ook zijn; het kan verhelderend zijn om te lezen hoe anderen de diensten, klantenservice en extra’s ervaren van de provider(s) die jij op het oog hebt.

Een nieuw sim only abonnement afsluiten

Ben je klaar om een passende sim only aanbieding te vinden? Een goedkoop sim only abonnement afsluiten via providervergelijken.nl is zo gebeurd.

Stap 1: Vergelijk de sim only abonnementen. Je kunt onder andere filteren op data, belminuten en vaste maandelijkse kosten. Daarnaast kun je meerdere providers meenemen in de vergelijking en kun je aangeven of je wilt verlengen. Wil je gebruikmaken van combivoordelen en extra opties? Gebruik de filters.

Filteren op contractduur is ook mogelijk. Handig als je op zoek bent naar een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Tot slot kun je aangeven of je een 4g of 5g netwerk wilt gebruiken.

Ook handig: op providervergelijken.nl zie je meteen bij welke sim only abonnementen er momenteel een interessante aanbieding of cashback actie loopt!

Stap 2: Ben je er aan uit? Klik op ‘BEKIJKEN’ of ‘Alle shops’ en vink de shop aan. Wij verwijzen je dan direct door naar de website van de provider. Zo kun je zelf een sim only abonnement afsluiten. Simpel en snel!

Sim only aanbiedingen

Op zoek naar de beste sim only deals? Een aanbieding voor sim only vinden is niet zo moeilijk. De beste sim only deal vinden wél. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende aanbieders voor sim only in Nederland. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen bij het vinden van de beste sim only deal. Hiervoor hebben wij tientallen sim only acties uitgebreid met elkaar vergeleken. Zo is één ding zeker: jij betaalt nooit te veel.

Sim only onbeperkt internet

Welke sim only deals zijn eigenlijk de beste? Onbeperkt internet met sim only is ideaal, zeker wanneer je veel reist. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken dat jij over je bundel gaat. Maar het aanbod aan sim only acties is enorm. Misschien zie jij daardoor de bomen door het bos niet meer. Omdat wij dit goed begrijpen hebben wij de beste sim only deals met onbeperkt internet voor je uitgezocht. Dit zowel bij abonnementen voor sim only met onbeperkt data als sim only met onbeperkt bellen. Zo scoor jij hoe dan ook de beste deal.

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw sim only abonnement afsluit via de website van je nieuwe provider gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in. Mocht je je toch nog bedenken, kun je jouw nieuwe sim only abonnement binnen die termijn zonder opgaaf van reden opzeggen.

Sim only vergelijken

Via providervergelijken.nl kun je online providers vergelijken, om tot honderden euro’s per jaar te besparen. Met een abonnement op basis van sim only, als alternatief voor een prepaid aansluiting en een telefoon met abonnement.

Wil je een sim only abonnement vergelijken, maar vraag je je af hoe het werkt? Door in de vergelijkingstool verschillende criteria te selecteren, wordt aan de hand van deze criteria de beste sim only aanbieding voor jou weergegeven.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.