Goedkoopste sim only abonnement

Goedkoopste sim only abonnement

Wil je een nieuw sim only abonnement afsluiten, maar wil je er niet teveel tijd aan besteden? Dat hoeft ook niet!

Als je de goedkoopste sim only aanbieding wilt vinden, is het verstandig om online de tijdelijke sim only acties te vergelijken. Providervergelijken.nl helpt je bij het vergelijken van goedkope sim only abonnementen. We hebben de data van alle goedkope sim only providers voor je verzameld. Met behulp van onze sim only vergelijker vind je ontzettend snel een goed mobiel abonnement wat bij je past.

Veelgestelde vragen

Voor de een is dit een abonnement zonder toestel bij de mobiele provider Odido en voor de ander is dit een abonnement bij Youfone.

Het belangrijkste is dat je een abonnement afsluit met voldoende, maar niet teveel, data en belminuten. Dit hoeven dus echt niet per se bundels voor onbeperkt bellen en mobiel internet te zijn. Als snel internet belangrijk voor je is, is een abonnement via een 5G netwerk de beste sim only.

Zo zijn er nog een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Lees hierboven hoe je de beste sim only aanbieding vindt.

Virtuele providers, de providers zonder eigen netwerk, zijn over het algemeen het goedkoopst. Met scherpe aanbiedingen proberen zij meer naamsbekendheid te genereren. Natuurlijk kunnen de bekendere providers zoals KPN en Odido ook interessante acties hebben.

Toch kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken: de goedkoopste sim only provider hoeft niet per se de beste te zijn. Lees hierboven hoe je een provider vindt die bij je past.

Vind de goedkoopste sim only abonnementen

Om écht op zoek te gaan naar de goedkoopste sim only abonnementen zet je zowel de filter ‘Data’ als de filter ‘Minuten’ op 0.

Naast de prijs per maand staat een ‘i’. Klik hier op voor een specificatie van de kosten van het abonnement.

Klik op ‘Bekijken’ om het abonnement op de website van de sim only provider te bekijken én af te sluiten. Zo simpel is het!

De goedkoopste sim only abonnementen vergelijken

Om de goedkoopste sim only abonnementen zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken, breng je eerst je wensen in kaart op het gebied van:

 • De grootte van de databundel
 • Het aantal sms-berichten en belminuten
 • De looptijd van het abonnement
 • Sim only aanbiedingen en acties

Dit doe je om ervoor te zorgen dat je een sim only abonnement afsluit wat bij je past. Als je alleen naar de prijs kijkt, kom je bij een sim only abonnement met lage maandelijkse kosten uit. Maar wanneer de bel- en databundels uiteindelijk niet toereikend zijn, ben je onderaan de streep alsnog duurder uit.

Databundel

Het goedkoopste sim only abonnement heeft zeer waarschijnlijk een beperkte databundel. Wanneer je je telefoon niet veel gebruikt en bijna altijd verbonden bent met wifi is dit een prima optie.

Maar ben je een fanatieke internetter, vaak onderweg en regelmatig actief op social media? Dan is een sim only abonnement met onbeperkt internet een betere keuze. Je betaalt wel wat extra voor unlimited data, maar je weet in ieder geval zeker dat je niets hoeft bij te betalen.

Voordelen onbeperkt internet

 • Altijd internet
 • Zorgeloos scrollen op social media
 • Zorgeloos versturen van video’s en foto’s

Nadelen onbeperkt internet

 • Duurder dan een kleinere bundel
 • Het kan gebeuren dat je betaalt voor data die je niet verbruikt

Belbundel

Naast de databundel neem je het aantal belminuten in overweging. Wanneer je je telefoon maar heel af en toe gebruikt om zelf te bellen, heb je voldoende aan een bundel van 100 of 200 belminuten per maand. Hang je dagelijks aan de telefoon met familie en vrienden? Dan ben je uiteindelijk goedkoper uit met een bundel voor onbeperkt bellen.

Verder is het goed om er rekening mee te houden dat 1 belminuut gelijkstaat aan 1 sms-bericht. Wanneer je een sms-bericht verstuurt, gaat dit af van het aantal belminuten. Met een bundel voor onbeperkt bellen verstuur je dus ook een onbeperkt aantal sms-berichten.

Looptijd van het sim only abonnement

Met een sim only abonnement ben je erg flexibel. Hoewel looptijden van 1 of 2 jaar gebruikelijk zijn, zijn sommige sim only abonnementen zelfs maandelijks opzegbaar. Een maandelijks opzegbaar abonnement is over het algemeen wel wat duurder dan een abonnement met een langere looptijd.

Wanneer je echt wilt besparen, raden we je daarom aan om voor een looptijd van 2 jaar te kiezen. Sim only providers bieden abonnementen met een langere looptijd vaker aan tegen scherpere tarieven, omdat ze gedurende een langere periode verzekerd zijn van inkomsten.

Een sim only abonnement met een langere looptijd is daarom zowel voor de provider als voor jou een interessante optie.

Pakketvoordelen

Heb je al een internetabonnement of alles in 1 pakket thuis? Dan kan het best wel eens zo zijn dat je provider extra korting biedt wanneer je ook een sim only abonnement afsluit.

Zo kan het zijn dat een goedkoop sim only abonnement het goedkoopste sim only abonnement voor jou wordt.

Sim only providers vergelijken

Simyo, simpel, Odido, KPN, Tele2, Youfone en Ziggo. Zomaar een aantal verschillende providers die mogelijk het goedkoopste sim only abonnement aanbieden.

Wanneer de goedkope sim only abonnementen niet veel verschillen, helpt een vergelijking van mobiele providers je bij het maken van de juiste keuze.

Waar je bij het sim only abonnement vooral let op de inhoud, vergelijk je de mobiele providers op de volgende servicegerichte onderwerpen:

 • Netwerk
 • Klantenservice
 • Klantbeoordelingen

Eigen 4G of 5G netwerk

Allereerst het netwerk. Niet alle sim only providers hebben een eigen netwerk. Virtuele sim only providers bieden sim only abonnementen aan op het netwerk van andere providers. Simyo, Lebara en Youfone gebruiken bijvoorbeeld het KPN netwerk, Ben en simpel gebruiken het Odido netwerk en hollandsnieuwe het VodafoneZiggo netwerk.

Een virtuele provider is vaak kleiner en heeft een minder grote naamsbekendheid. Om bekender te worden, hebben deze providers regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. Daarom zijn virtuele sim only providers over het algemeen de goedkoopste sim only providers.

Let op: Ook de grotere, bekende providers bieden regelmatig extra korting op hun sim only abonnementen. Vergeet dus zeker niet om hun aanbiedingen mee te nemen in je sim only vergelijking.

Verder is er een verschil tussen het 4G en het 5G netwerk. Het 5G netwerk heeft een grotere bandbreedte en is veel sneller. Lang niet alle virtuele providers bieden 5G abonnementen aan. Houd hier dus rekening mee in je vergelijking.

Voordeel virtuele providers

 • Goedkopere sim only abonnementen

Voordeel providers met eigen netwerk

 • Meer mobiele abonnementen via 5G

Klantenservice

Mocht je na het vergelijken van bovenstaande punten nog steeds niet zeker weten wat de beste keuze voor je is, raden we je aan om de klantenservice van verschillende sim only providers te vergelijken.

De ene sim only provider is beter telefonisch bereikbaar dan de andere provider. Een aantal providers helpt je voornamelijk via hun online kanalen, bijvoorbeeld via e-mail, chat of social media.

Ga voor jezelf na op welke manier jij de klantenservice zou willen bereiken in geval van nood. Al is het maar bij een vraag over een factuur. Het is wel zo fijn als je kunt communiceren met de klantenservice op een manier die bij je past.

Klantbeoordelingen

We kunnen ons goed voorstellen dat je wat extra bevestiging nodig hebt om een abonnement af te sluiten bij een sim only provider waar je nog geen ervaring mee hebt.

Is dat de reden dat je twijfelt over het overstappen naar een nieuwe provider? Vraag dan eens in je omgeving naar ervaringen met deze sim only provider. Ook reviews op internet kunnen je net dat beetje vertrouwen geven wat je nodig hebt.

Sim only abonnementen vergelijken

Het aanbod van sim only abonnementen (oftewel een abonnementsvorm waarbij je geen toestel aanschaft) is enorm. De goedkoopste abonnementen vergelijk je via providervergelijken.nl. Wij verzamelen alle sim only aanbiedingen, zodat je dit niet meer zelf hoeft te doen.

Onze sim only vergelijker toont de goedkoopste sim only deals op basis van de filters ‘Data’ en ‘Minuten’. Zo wordt de vergelijking een stuk gemakkelijker en je vindt het goedkoopste abonnement in een mum van tijd.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.