Beste sim only abonnement

Beste sim only abonnement

Maak jij een sport van het zoeken naar de beste aanbiedingen? Bij providervergelijken.nl ben je aan het juiste adres voor sim only abonnementen vergelijken.

Een sim only abonnement is over het algemeen goedkoper dan een abonnement met telefoon, omdat je niet voor het toestel hoeft te betalen. Je betaalt alleen voor data, belminuten en sms-berichten. Onbeperkt bellen en onbeperkt internet zijn twee populaire opties, maar niet voor iedereen. De beste sim only is een abonnement wat bij je past.

De juiste keuze maak je eenvoudig door bij ons alle sim only abonnementen, providers én aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Gebruik onze sim only vergelijker voor het invoeren van jouw wensen en vind de beste sim only deals!

Veelgestelde vragen

Alle sim only providers zijn goed. Zowel de bekende providers KPN, Odido en Vodafone als de minder bekende providers Simyo en Budget Mobiel. Het is vooral belangrijk dat je een provider kiest die bij jou past. Hierboven staan een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om providers zo goed mogelijk te vergelijken.

Ook hier geldt dat het vooral belangrijk is dat je nieuwe sim only abonnement past bij jouw wensen. Een sim only met een onbeperkt bellen bundel klinkt aantrekkelijk, maar is minder geschikt als je toch bijna nooit belt. Hierboven vind je vragen die je jezelf kunt stellen om jouw wensen in kaart te brengen.

De goedkoopste sim only vind je door het minimum aantal data en belminuten op 0 te zetten. Of dit daadwerkelijk de beste mobiele abonnementen voor jou zijn, is wel de vraag. Het beste is om eerst jouw wensen in kaart te brengen en de filters hier vervolgens op in te stellen.

Let goed op de contractduur, eventuele combivoordelen, extra kosten en interessante acties. Je vindt hierboven nog meer tips om sim only abonnementen zo goed mogelijk te vergelijken.

Wanneer kies je voor sim only?

Vind je het niet fijn om jarenlang vast te zitten aan een contract? Of wil je geen abonnement met telefoon? Een sim only is dan een slimme keuze. Je plaatst de sim in een toestel wat je al hebt of in een nieuw toestel wat je los aanschaft.

Niet iedereen vindt het belangrijk om de nieuwste generatie van een telefoon te hebben. En dat hoeft ook niet. Mobiele telefoons gaan lang mee en hoeven niet om het jaar of om de twee jaar vervangen te worden. Het is bovendien beter voor het milieu om je toestel langer te gebruiken.

Een sim only abonnement afsluiten scheelt echt in de kosten. Je kunt je abonnement zelf samenstellen en elke maand aanpassen. Met een sim only abonnement ben je dus erg flexibel. Afhankelijk van de voorwaarden van je abonnement gaat een verhoging van je bundel direct in, een verlaging de volgende maand.

De beste sim only abonnementen vergelijken

Wij zetten de goedkoopste sim only abonnementen graag voor je op een rij. Of het goedkoopste sim only abonnement ook het beste sim only abonnement voor jou is, hangt af van je wensen. Voor je start met sim only vergelijken, is het goed om de volgende zaken voor jezelf op een rij te zetten:

 • Welk aantal belminuten past bij mij?
 • Heb ik onbeperkt data nodig?
 • Heb ik (gratis) nummerbehoud nodig?
 • Is het mobiele abonnement maandelijks opzegbaar?
 • Kan ik gebruikmaken van korting?
 • Wil ik extra betalen voor de sim en aansluitkosten?

Aantal belminuten

Bellen is toch wel één van de belangrijkste functionaliteiten van een telefoon. De grootte van de bundel met belminuten is aan te passen naar wens. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit 120 en 150 min, 200 min en zelfs een onbeperkte bundel!

Bel je meer dan gemiddeld, bijvoorbeeld omdat je lekker lang aan de telefoon hangt met vrienden of familie? Kies dan voor een bundel met veel belminuten of ga voor een onbeperkte bundel.

Laat jij je telefoon het liefst overgaan als je gebeld wordt en stuur je vervolgens een berichtje om te vragen wat er aan de hand is? Dan ben je wellicht ook geen persoon die uit zichzelf uren belt en kun je uit de voeten met een kleine bundel.

Houd rekening met het volgende: De provider haalt sms-berichten uit de belbundel, waarbij één sms gelijkstaat aan een belminuut.

Databundel

Een sim only met onbeperkt internet is geschikt voor de fanatieke internetter. Met een onbeperkt abonnement kun je onbezorgd scrollen op social media, stream je heel de dag muziek en video’s en videobellen is dan ook geen probleem.

Tip: Een sim only met onbeperkt internet is ook erg handig als je niet altijd gebruik kunt maken van Wifi en/of veel onderweg bent!

Gebruik je voornamelijk WhatsApp op je telefoon of gebruik je data alleen om even snel iets op te zoeken? Een grotere bundel met onbeperkt internet is dan eigenlijk niet nodig. Het zou zonde zijn om te betalen voor een grote databundel die je niet gebruikt. Gelukkig zijn er ook abonnementen met (veel) kleinere databundels beschikbaar.

Gratis nummerbehoud

Jouw mobiele nummer is waarschijnlijk al tijden bekend bij je familie en vrienden. Het is dus logisch dat je het nummer van je oude abonnement graag wilt behouden. De meeste providers bieden om die reden gratis nummerbehoud aan. Het is belangrijk dat je deze wens aangeeft tijdens het bestellen, zodat de nieuwe provider dit met je huidige provider kan regelen.

Gratis nummerbehoud is sowieso mogelijk wanneer je al contractvrij bent. Is dat nog niet het geval? Lees voor je een nieuw sim only abonnement afsluit de voorwaarden van de provider.

Maandelijks opzegbaar of niet?

Je wilt zeker weten dat je de beste sim only met een passende bundel belminuten en data afsluit. Daarnaast is het goed om te weten wat de opzegtermijn is, mocht je in de toekomst toch nog eens over willen stappen.

De meeste sim only contracten sluit je af voor 1 of 2 jaar. Overstappen is na deze looptijd pas mogelijk, al is verlengen natuurlijk ook een optie. Abonnementen met een vaste looptijd zijn voor providers erg interessant. Providers maken deze abonnementen daarom vaak aantrekkelijker met extra korting.

Een maandelijks opzegbare sim only is de meest flexibele keuze. Je betaalt een iets hogere prijs per maand, maar je zit niet voor langere tijd aan een provider vast.

Tip: Het afsluiten van een maandelijks opzegbaar abonnement is handig wanneer je een goedkoop abonnement bij een voor jou onbekende provider wilt proberen. Mocht het abonnement of de service je toch niet bevallen, kun je snel overstappen.

Goedkoopste sim only abonnementen

Welk sim only abonnement de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren. De prijs is in ieder geval ook belangrijk om de beste sim only provider te bepalen.

Zoek je vooral naar de goedkoopste sim only voor jouw toestel? Houd dan ook rekening met de meest aantrekkelijke sim only aanbieding. De goedkoopste sim only abonnementen kunnen namelijk toch duurder uitkomen als een provider een mooie korting geeft op een duurder mobiel abonnement.

Extra kosten

Jij bent op zoek naar de beste deal en kijkt goed naar de goedkoopste abonnementen. Het is dan ook verstandig om, naast de maandelijkse kosten, te kijken naar extra kosten die mogelijk bij het abonnement komen kijken.

Sommige providers rekenen bijvoorbeeld geen aansluitkosten en andere providers doen dit wel. In sommige gevallen betaal je voor de sim die je van de nieuwe provider ontvangt. Ook hier geldt dat niet alle providers hetzelfde rekenen.

De goedkoopste sim only abonnementen zonder aansluitkosten en andere extra kosten vind je natuurlijk via providervergelijken.nl!

De providers

Benieuwd uit welke verschillende providers je kunt kiezen? Onderstaande providers zijn de bekendste en belangrijkste:

 • KPN
 • Vodafone
 • Simpel
 • Simyo
 • Youfone
 • Ben
 • Hollandsnieuwe
 • Budget Mobiel
 • 50+Mobiel
 • Lebara Mobile

Grote mobiele providers zoals KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 beschikken over hun eigen netwerk. De kleinere providers maken gebruik van die netwerken. Simyo en Youfone maken bijvoorbeeld gebruik van het KPN netwerk. De providers Simpel en Ben maken juist gebruik van het T-Mobile netwerk.

Sim only providers vergelijken

Je weet aan welke eisen je sim only moet voldoen en weet nu ook uit welke verschillende providers je kunt kiezen. Het is tijd voor de volgende stap: de sim only providers vergelijken. De antwoorden op de volgende vragen gaan je hierbij helpen:

 • Heb ik een 5G netwerk nodig of is 4G voldoende?
 • Via welk kanaal word ik het liefst geholpen door de klantenservice?
 • Hoe ervaren klanten de provider?

Bereik met 4G en 5G

Biedt de sim only van jouw voorkeur ook snel mobiel internet? De providers bieden je internet op basis van 4G of 5G. Met 4G stream je muziek in de hoogste kwaliteit en kijk je video’s in redelijke kwaliteit. Met 5G kun je zelfs in HD of 4K streamen en zonder problemen videobellen.

Houd er rekening mee dat elke provider verschillend omgaat met bijvoorbeeld 4G en 5G. Sommige providers knijpen de internetsnelheid. Simpel doet dit bijvoorbeeld bij 75 Mbps, Simyo bij 225 Mbps, Youfone rond 256 Mbps en Hollandsnieuwe pas bij 350 Mbps. KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 bieden je de hoogste snelheden.

Die providers zijn dus de beste keuze als je (heel) snel internet belangrijk vindt. Daarnaast is het mogelijk om voor onbeperkt data te kiezen. Mobiel internet zonder beperking laat je series kijken, online spelletjes spelen en appen waar en zoveel je maar wilt.

Klantenservice

Het beste abonnement bij een nieuwe provider vind je niet alleen door de inhoud van de data- en belminutenbundel te vergelijken, maar ook door het bekijken van de klantenservice. De manier waarop de provider je helpt en te woord staat, moet natuurlijk wel bij je passen.

Vind jij het fijn om telefonisch geholpen te worden of stuur je liever een bericht via social media of de chat? Bekijk welke mogelijkheden de provider biedt. Op deze manier vergelijk je providers door goed te kijken hoe de klantenservice voor je klaarstaat.

Ervaringen van klanten

Reviews van klanten kunnen je helpen bij het maken van een keuze. Misschien ben je al bekend met providers als T-Mobile, Vodafone en KPN, maar heb je nog geen ervaring met providers zoals Simyo en Budget Mobiel. Lezen hoe anderen de diensten, klantenservice en extra’s van providers ervaren, kan verhelderend zijn.

Nieuwe sim only afsluiten

Wil je een sim only abonnement vergelijken? Via providergelijken.nl vind je de beste sim only aanbieding. Een goedkope sim only afsluiten is zo gebeurd.

Stap 1: Vergelijk de sim only abonnementen door te filteren op data, belminuten en vaste maandelijkse kosten. Je kunt meerdere providers zoals T-Mobile, KPN en Budget Mobiel meenemen in de vergelijking en je kunt aangeven of je je huidige abonnement wilt verlengen.

Wil je gebruikmaken van combivoordelen en extra opties? Gebruik de filters om dit aan te geven. Ben je op zoek naar een sim only abonnement wat maandelijks opzegbaar is of ga je liever voor een contractduur van 1 of 2 jaar? Selecteer de gewenste contractduur.

Om zo goed mogelijk te vergelijken, geef je tot slot aan of je gebruik wilt maken van een 4G of 5G netwerk.

Ook handig: Interessante aanbiedingen en cashback acties worden in de vergelijking meteen duidelijk weergegeven.

Stap 2: Heb je een keuze gemaakt? Klik op ‘BEKIJKEN’ of ‘Alle shops’ en vink de gewenste shop aan. Jij komt dan direct op de website van de provider terecht waar je zelf een sim only af kunt sluiten. Zo simpel is het!

Wettelijke bedenktijd

Zodra je jouw sim only hebt afgesloten via de website van je nieuwe provider gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in. Opzeggen zonder opgaaf van reden is mogelijk binnen die termijn, mocht je je toch nog bedenken.

Sim only abonnementen

Via providervergelijken.nl kun je online providers vergelijken om tot honderden euro’s per jaar te besparen. Met een abonnement op basis van sim only, als alternatief voor een prepaid aansluiting en een telefoon met abonnement.

Wil je sim only abonnementen vergelijken, maar vraag je je af hoe het werkt? Jij geeft jouw voorkeuren aan in de vergelijkingstool en op basis daarvan worden de beste sim only aanbiedingen met actuele prijzen weergegeven.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.