Overzicht internet providers

Odido is een van de grootste internetproviders en telecombedrijven van Nederland. Hoewel het bedrijf met name bekend is door mobiele telefonie, biedt Odido ook pakketten voor internet, vaste telefonie en interactieve TV.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Odido je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

T-Mobile wijzigt naam naar Odido

Dinsdag 5 september heeft T-Mobile aangekondigd de namen T-Mobile en Tele2 samen te voegen tot een nieuwe naam: Odido. Vanaf deze datum zullen alle merkuitingen wijzigen naar de nieuwe huissttijl.

Over Odido (voorheen T-Mobile)

Odido (voorheen T-Mobile) heeft in 2017 het vaste internetnetwerk van Vodafone in handen gekregen. Daarnaast heeft het bedrijf in 2022 de kleine internetprovider Tweak overgenomen. Odido is zodoende bezig om steeds meer een eigen netwerk tot stand te brengen en te concurreren binnen de Nederlandse telecom-markt.

Wat heeft Odido te bieden voor gebruikers? Wat zijn de sterke en zwakke punten van deze aanstormende provider? Lees meer in onze recensie.

Internet met Odido

Odido biedt internet aan via DSL, het glasvezelnetwerk van KPN en het eigen glasvezelnetwerk. De provider is door middel van strategische overnames van onder andere Vodafone en Tweak bezig om het eigen netwerk zo groot mogelijk te maken.

Ook werkt Odido aan het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk. Er wordt daarbij samengewerkt met de bedrijven Open Dutch Fibre en Primevest. Odido wil een netwerk creëren met minstens 1 miljoen aansluitingen van huishoudens. Er wordt bij het aanleggen van het netwerk vooral gefocust op gebieden waar nog geen glasvezelverbinding ligt.

Over het algemeen is glasvezel internet van Odido via het eigen netwerk goedkoper dan als het netwerk van KPN moet worden gebruikt.

Gebruikers die zowel mobiele telefonie van Odido gebruiken als een internetpakket van Odido aanvragen, kunnen aanspraak maken op extra kortingsvoordeel.

Odido, voorheen T-Mobile, postcodecheck

De pakketten van Odido

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

30

Aantal abonnementen


Met de internetpakketten van Odido krijg je naast internet ook toegang tot interactieve tv en vaste telefonie. Je kunt met een postcodechecker vast stellen wat voor internet Odido jou aan kan bieden. Vervolgens stel je zelf het gewenste pakket samen. De prijs van het pakket is afhankelijk van de internetsnelheid die je kiest en welke services je aan het pakket toevoegt.

Internet

Er worden pakketten met verschillende internetsnelheden aangeboden. Het goedkoopste pakket met glasvezel internet heeft een snelheid van 100 Mb/s en kost € 35 per maand. Het snelste internetpakket kost € 45 per maand en heeft een snelheid van 1000 Mb/s.

Wat voor snelheden beschikbaar zijn is afhankelijk van de locatie van de gebruiker. Sommige locaties hebben nog geen glasvezelaansluiting en moeten daarom gebruik maken van DSL-internet. Andere locaties zitten aangesloten op het netwerk van KPN. Odido kan ook aan deze locaties internet aanbieden, maar hanteert hierbij wegens het KPN-netwerk hogere prijzen.

Ons advies

Odido Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
Eerste 6 maanden € 30,00 per maand

Odido Internet only 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid

Odido Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Interactieve tv

Odido TV is een zenderpakket met standaard 64 zenders. Het pakket kost in de basis € 12,50 per maand. Dit basispakket kan worden uitgebreid met een groot aantal kleinere zenderpakketten met prijzen van tussen de € 3,75 tot € 15 per pakket. Je kunt ervoor kiezen om voor € 2,50 per maand een tv-ontvanger te huren. Als je dit niet doet, maak je gebruik van de app TV Anywhere, die verder gratis in het pakket beschikbaar is.

Ons advies
Beste keus

Odido Internet & TV 100 Mbit/s
Beste keus

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)

Odido Internet & TV 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)

Odido Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)

Vaste telefonie

Voor € 2,50 voeg je het basispakket voor vaste telefonie aan het internetpakket toe. Het basispakket heet Vast Bellen Start. Daarnaast zijn er nog de pakketten Unlimited Vast Bellen en Unlimited Vast Bellen Plus. Unlimited Vast Bellen geeft je voor € 10 een belbundel waarmee onbeperkt naar vaste lijnen kan worden gebeld. Unlimited Vast Bellen Plus doet hetzelfde, maar dan ook voor mobiele telefonie. Deze bundel kost € 15.

Odido Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut

Odido Alles in 1 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut

Odido Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut

De voor- en nadelen van Odido

Odido is een ambitieuze provider, die op dit moment nog grotere spelers als Ziggo en KPN voor zich moet laten gaan als het op marktaandeel aan komt. Wat maakt Odido interessant ten opzichte van de concurrentie? En wat maakt de concurrentie beter? De voors en tegens kort samengevat:

Voordelen

  • Odido is erg voordelig, vooral als je aansluiting kunt maken met het eigen netwerk van de provider. Daarnaast worden regelmatig acties gehouden en krijg je in de eerste zes maanden van je abonnement fikse kortingen.
  • Van huis uit heeft Odido een sterke naam als het aankomt op mobiele telefonie. Gebruikers die zowel mobiel telefoons met Odido gebruiken als internet pakketten van Odido aanschaffen kunnen aanspraak maken op extra voordeel.

Nadelen

  • Het netwerk van Odido is volop in ontwikkeling, maar is nog steeds klein in vergelijking met KPN en Ziggo. De landelijke dekking van het eigen netwerk is zodoende nu nog beperkt. Sinds een paar jaar is T-Mobile ook beschikbaar op het glasvezelnetwerk van KPN. Je betaalt in dat geval echter wel een kleine meerprijs ten opzichte van direct internet van de provider zelf.
  • Ondanks dat Odido een dochteronderneming van een Duits bedrijf is en daarmee een internationaal karakter heeft, is er één groot gemis bij de pakketten voor vaste telefonie. Er is namelijk geen bundel waarmee internationaal onbeperkt kan worden gebeld. Dit steekt schril af tegen concurrenten die deze optie wel aanbieden.

Onze mening over Odido

Odido biedt met het eigen DSL- en glasvezelnetwerk een zeer voordelige combinatie aan internet, vaste telefonie, mobiele telefonie en interactieve tv. Je moet dan alleen wel het geluk hebben dat jouw woning zich aan dat netwerk bevindt.

Een nadeel is het gebrek aan internationale belbundels. Deze heeft Odido niet in de internetpakketten zitten, hoewel Odido op zich wel banden heeft met grote spelers in onder andere Duitsland. Overigens heeft Odido hier wel opties voor in de Sim Only-pakketten voor mobiel bellen.

Veelgestelde vragen

Ja. Odido werkt samen met Open Dutch Fibre en Primevest aan het uitbreiden van een eigen glasvezelnetwerk. Ook heeft Odido in het verleden het netwerk van Vodafone en de kleine provider Tweak overgenomen.

Het goedkoopste internetpakket bij T-Mobile kost € 35 per maand. Dit pakket heeft een snelheid van 100 mb/s. Het snelste internet is ook het duurste, met een snelheid van 1000 Mb/s en een prijs van € 45 per maand.

Odido klantenservice

Odido

Waldorpstraat 60
2521 CC Den Haag

0800 0092

0 reacties

Beoordeel Odido

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven