Overzicht internet providers

Odido is een van de grootste internetproviders en telecombedrijven van Nederland. Hoewel het bedrijf met name bekend is door mobiele telefonie, biedt Odido ook pakketten voor internet, vaste telefonie en interactieve TV.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Odido je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Odido (voorheen T-Mobile)

Odido (voorheen T-Mobile) heeft in 2017 het vaste internetnetwerk van Vodafone in handen gekregen. Daarnaast heeft het bedrijf in 2022 de kleine internetprovider Tweak overgenomen. Odido is zodoende bezig om steeds meer een eigen netwerk tot stand te brengen en te concurreren binnen de Nederlandse telecom-markt.

Wat heeft Odido te bieden voor gebruikers? Wat zijn de sterke en zwakke punten van deze aanstormende provider? Lees meer in onze recensie.

Odido vergelijken met andere providers

Internet met Odido

Odido biedt internet aan via DSL, het glasvezelnetwerk van KPN en het eigen glasvezelnetwerk. De provider is door middel van strategische overnames van onder andere Vodafone en Tweak bezig om het eigen netwerk zo groot mogelijk te maken.

Ook werkt Odido aan het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk. Er wordt daarbij samengewerkt met de bedrijven Open Dutch Fibre en Primevest. Odido wil een netwerk creëren met minstens 1 miljoen aansluitingen van huishoudens. Er wordt bij het aanleggen van het netwerk vooral gefocust op gebieden waar nog geen glasvezelverbinding ligt.

Over het algemeen is glasvezel internet van Odido via het eigen netwerk goedkoper dan als het netwerk van KPN moet worden gebruikt.

Gebruikers die zowel mobiele telefonie van Odido gebruiken als een internetpakket van Odido aanvragen, kunnen aanspraak maken op extra kortingsvoordeel.

Odido, voorheen T-Mobile, postcodecheck

De pakketten van Odido

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

30

Aantal abonnementen


Met de internetpakketten van Odido krijg je naast internet ook toegang tot interactieve tv en vaste telefonie. Je kunt met een postcodechecker vast stellen wat voor internet Odido jou aan kan bieden. Vervolgens stel je zelf het gewenste pakket samen. De prijs van het pakket is afhankelijk van de internetsnelheid die je kiest en welke services je aan het pakket toevoegt.

Internet

Er worden pakketten met verschillende internetsnelheden aangeboden. Het goedkoopste pakket met glasvezel internet heeft een snelheid van 100 Mb/s en kost € 35 per maand. Het snelste internetpakket kost € 45 per maand en heeft een snelheid van 1000 Mb/s.

Wat voor snelheden beschikbaar zijn is afhankelijk van de locatie van de gebruiker. Sommige locaties hebben nog geen glasvezelaansluiting en moeten daarom gebruik maken van DSL-internet. Andere locaties zitten aangesloten op het netwerk van KPN. Odido kan ook aan deze locaties internet aanbieden, maar hanteert hierbij wegens het KPN-netwerk hogere prijzen.

Ons advies

Odido Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
Actie: Eerste 8 maanden €30,00
Eerste 6 maanden € 30,00 per maand

Odido Internet only 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid

Odido Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Interactieve tv

Odido TV is een zenderpakket met standaard 64 zenders. Het pakket kost in de basis € 12,50 per maand. Dit basispakket kan worden uitgebreid met een groot aantal kleinere zenderpakketten met prijzen van tussen de € 3,75 tot € 15 per pakket. Je kunt ervoor kiezen om voor € 2,50 per maand een tv-ontvanger te huren. Als je dit niet doet, maak je gebruik van de app TV Anywhere, die verder gratis in het pakket beschikbaar is.

Ons advies
Beste keus

Odido Internet & TV 100 Mbit/s
Beste keus

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
Actie: Eerste 8 maanden €30,00

Odido Internet & TV 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)

Odido Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)

Vaste telefonie

Voor € 2,50 voeg je het basispakket voor vaste telefonie aan het internetpakket toe. Het basispakket heet Vast Bellen Start. Daarnaast zijn er nog de pakketten Unlimited Vast Bellen en Unlimited Vast Bellen Plus. Unlimited Vast Bellen geeft je voor € 10 een belbundel waarmee onbeperkt naar vaste lijnen kan worden gebeld. Unlimited Vast Bellen Plus doet hetzelfde, maar dan ook voor mobiele telefonie. Deze bundel kost € 15.

Odido Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut
Actie: Eerste 8 maanden €32,50

Odido Alles in 1 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut

Odido Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut

De voor- en nadelen van Odido

Odido is een ambitieuze provider, die op dit moment nog grotere spelers als Ziggo en KPN voor zich moet laten gaan als het op marktaandeel aan komt. Wat maakt Odido interessant ten opzichte van de concurrentie? En wat maakt de concurrentie beter? De voors en tegens kort samengevat:

Voordelen

 • Odido is erg voordelig, vooral als je aansluiting kunt maken met het eigen netwerk van de provider. Daarnaast worden regelmatig acties gehouden en krijg je in de eerste zes maanden van je abonnement fikse kortingen.
 • Van huis uit heeft Odido een sterke naam als het aankomt op mobiele telefonie. Gebruikers die zowel mobiel telefoons met Odido gebruiken als internet pakketten van Odido aanschaffen kunnen aanspraak maken op extra voordeel.

Nadelen

 • Het netwerk van Odido is volop in ontwikkeling, maar is nog steeds klein in vergelijking met KPN en Ziggo. De landelijke dekking van het eigen netwerk is zodoende nu nog beperkt. Sinds een paar jaar is T-Mobile ook beschikbaar op het glasvezelnetwerk van KPN. Je betaalt in dat geval echter wel een kleine meerprijs ten opzichte van direct internet van de provider zelf.
 • Ondanks dat Odido een dochteronderneming van een Duits bedrijf is en daarmee een internationaal karakter heeft, is er één groot gemis bij de pakketten voor vaste telefonie. Er is namelijk geen bundel waarmee internationaal onbeperkt kan worden gebeld. Dit steekt schril af tegen concurrenten die deze optie wel aanbieden.

Onze mening over Odido

Odido biedt met het eigen DSL- en glasvezelnetwerk een zeer voordelige combinatie aan internet, vaste telefonie, mobiele telefonie en interactieve tv. Je moet dan alleen wel het geluk hebben dat jouw woning zich aan dat netwerk bevindt.

Een nadeel is het gebrek aan internationale belbundels. Deze heeft Odido niet in de internetpakketten zitten, hoewel Odido op zich wel banden heeft met grote spelers in onder andere Duitsland. Overigens heeft Odido hier wel opties voor in de Sim Only-pakketten voor mobiel bellen.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.4
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Extra informatie

Overstappen naar Odido

Via Providervergelijken.nl stap je heel eenvoudig over naar Odido. Sluit je via ons een nieuw contract af bij Odido, dan wordt je oude abonnement vanzelf beëindigd via de Overstapservice van Odido. Dat kan voor de meeste providers. Overstappen van Ziggo naar Odido, of van KPN naar Odido is dus zo geregeld.

Ben je niet tevreden over je huidige provider? Dan kun je naar Odido overstappen. Odido heeft verschillende abonnementen voor internet, tv, en telefonie. Let wel op. Als het contract van je vorige aanbieder nog minimaal 4 maanden loopt, dan kun je nog niet overstappen. Je kunt je wel alvast aanmelden. Je ontvangt dan vanzelf een bericht zodra de overstap is geregeld.

Zo kun je bij Odido een verhuizing doorgeven

Verhuis je? Dan is het mogelijk om je abonnement bij Odido mee te verhuizen. Wil je bij Odido een verhuizing doorgeven, dan kan dat via je account. Zo kun je bijvoorbeeld internet en tv van Odido voor thuis verhuizen of je mobiele abonnement op je nieuwe adres laten zetten.

Als je contract bij Odido nog geen jaar loopt, dan kun je het contract afkopen en overstappen naar een nieuwe provider, of het contract meeverhuizen. Blijf je binnen dezelfde regio wonen? Dan verhuist je vaste telefoonnummer gewoon mee. Ga je naar een andere regio? Dan krijg je een nieuw vast telefoonnummer met een nieuw netnummer. 

Odido abonnement opzeggen

Wil je liever een andere provider kiezen? Dan kun je het abonnement van Odido opzeggen. Je kunt een Odido contract op elk moment opzeggen.Let wel op, want als je bijvoorbeeld Odido voor thuis gaat opzeggen, krijg je een boete als het contract nog loopt. 

Een abonnement opzeggen bij Odido kun je doen via bellen, het schrijven van een brief of het sturen van een e-mail. Bellen gaat het snelst. Zeg je het abonnement schriftelijk op? Dan kan het 2 weken duren voordat je abonnement wordt stopgezet..

Odido adreswijziging doorgeven

Bij een verhuizing kun je aan Odido je adreswijziging doorgeven. Dat kan online via je Mijn Odido-account. Naar aanleiding van je adreswijziging kijkt Odido wat er mogelijk is op je nieuwe adres en stelt daarna een nieuw abonnement samen.

Je ontvangt bij een verhuizing dus standaard een nieuw jaarcontract. Je oude contract komt daarmee automatisch te vervallen. Tot de verhuisdatum kun je gewoon op je oude adres gebruik blijven maken van tv, internet en bellen.

Odido storing

Net als bij veel andere providers komt ook bij Odido soms een storing voor. Als zich een storing bij Odido voordoet, dan gaat het in de meeste gevallen om problemen met bellen. Een storing met Odido internet komt minder vaak voor en het vaste internet is heel stabiel.

Als je door een storing bij Odido thuis niet kunt werken, kun je op de website kijken of er storingen of werkzaamheden in de buurt zijn. Deze informatie staat op de storingskaart van Odido. Als er geen werkzaamheden of bekende storingen zijn, kun je de storing melden bij Odido.

Speedtest Odido

Met de speedtest van Odido kun je gemakkelijk checken hoe snel jouw internet is. De speedtest meet de verbindingssnelheid van je apparaat met een testserver. Dat gebeurt via de internetverbinding van je apparaat. 

Tijdens de test wordt onder andere de download- en uploadsnelheid gemeten. De Odido speedtest staat op de website van deze provider. Je kunt de speedtest gebruiken voor Odido internet, maar ook voor het meten van de internetsnelheid van een andere provider.

Odido webmail gebruiken

Met de webmail van Odido kun je via je browser e-mail lezen of versturen. De webmail van Odido voor thuis is een voortzetting van het voormalige T-Mobile Thuis e-mailadres. Per 31 maart 2024 komt dit e-mailadres te vervallen.

Odido biedt na die datum geen vervangende webmaildienst meer aan. Tot 31 maart 2024 kun je nog e-mails sturen, ontvangen en doorsturen naar je nieuwe mailadres. Na deze datum is dat niet meer mogelijk.

Odido aanbiedingen

Sluit je een contract af via Providervergelijken.nl, dan profiteer je altijd van de beste Odido aanbieding.Of je nou op zoek bent naar een Odido aanbieding voor tv en internet, of kiest voor de Odido voor thuis aanbieding met supersnel glasvezel internet. 

Regelmatig heeft Odido een sim only aanbieding. Daarmee kun je gewoon je huidige toestel blijven gebruiken, maar wel overstappen naar Odido. Bij alle aanbiedingen betaalt Odido de aansluitkosten. Kies je voor glasvezel internet? Dan komt de monteur het gratis installeren.

Veelgestelde vragen

Ja. Odido werkt samen met Open Dutch Fibre en Primevest aan het uitbreiden van een eigen glasvezelnetwerk. Ook heeft Odido in het verleden het netwerk van Vodafone en de kleine provider Tweak overgenomen.

Het goedkoopste internetpakket bij T-Mobile kost € 35 per maand. Dit pakket heeft een snelheid van 100 mb/s. Het snelste internet is ook het duurste, met een snelheid van 1000 Mb/s en een prijs van € 45 per maand.

Odido klantenservice

Odido

Waldorpstraat 60
2521 CC Den Haag

0800 0092

1 reactie
Reageer ook
B
B. J. Maas
22-02-2024
Heb zeer slechte ervaring met Odido. Was/ben klant van tweak een provider die door Odido is overgenomen. Het is Odido naar diverse contacten met klantenservice en verkoop vanaf oktober 2023 tot nu nog steeds niet gelukt om overstap van tweak naar Odido te regelen. Zijn inmiddels 3 pogingen gedaan door monteur om aansluiting te realiseren. Eerste keer was er geen installatiepakket. Twee opeenvolgde pogingen was de "patch" in wijkkast niet gemaakt. Sinds laatste poging ook niets meer van Odido gehoord. Heb sterk het gevoel dat er geen historie wordt bijgehouden van contacten met helpdesk en dat problemen niet opgevolgd worden. Hoewel ik de service van de diensten niet kan beoordelen ben ik door deze gang van zaken nu al zeer ontevreden over Odidio omdat ze naar mijn mening hun organisatie niet op orde hebben.

Beoordeel Odido

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice