KPN of Odido

Welke provider is de beste?

KPN en Odido zijn twee behoorlijk populaire providers in Nederland. Zelfs zo populair, dat ze samen een groot deel van de markt in handen hebben. Maar welke van de twee is dan de beste provider? En welke past het beste bij jou?

Denk jij erover na om over te stappen, en lukt het je niet om een nieuwe provider te kiezen? Wij hebben alle belangrijke informatie over de providers verwerkt in dit artikel. Zo bespreken wij de kosten, het aanbod en de ervaringen van huidige klanten. Op die manier weet jij na het lezen van dit artikel precies welke provider de beste is.

Onze keus: KPN

Na uitgebreide review van beide providers zijn we tot de conclusie gekomen dat KPN de absolute winnaar is als het gaat om prijs en kwaliteit verhouding. Met een internet abonnement van KPN ben je gegarandeerd van snel internet en weinig storingen.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.5
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Voor 9 op de 10 huishoudens is een 100Mbit/s pakket meer dan voldoende. KPN biedt de op één na meeste TV-zenders, waarvan maar liefst 48 zenders HD zijn.

Beste internetprovider 2024

KPN Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
Actie: Eerste 6 maanden €35,00

KPN vs Odido: internet

Bij beide mobiele providers kun je terecht voor een internetabonnement. Ook hier zitten weer een aantal verschillen tussen. Vergelijk het KPN netwerk en Odido netwerk hieronder.

KPN

Bij KPN kan jij gebruik maken van glasvezelinternet óf DSL. Glasvezel is dan ook behoorlijk snel, een stuk sneller dan kabel internet. De verbinding is stabieler en daarnaast gaat uploaden ook een stuk sneller.

KPN Glasvezel

 • Downloadsnelheid: 1000 Mbps
 • Uploadsnelheid: 1000 Mbps
 • Ping: 1 ms

KPN DSL

 • Downloadsnelheid: 1000 Mbps
 • Uploadsnelheid: 30 Mbps
 • Ping: 30 ms
Beste prijs-kwaliteitverhouding

KPN Internet only 100 Mbit/s
Beste prijs-kwaliteitverhouding

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

Odido

Ook Odido maakt als mobiele provider gebruik van glasvezel. Bij Odido kiezen klanten zelf de gewenste internetsnelheid. Je kan kiezen uit 100 Mbit/s, 400 Mbit/s of zelfs 1 Gbit/s. Of dit mogelijk is heeft alles te maken met jouw postcode. Via de website kan je eenvoudig een postcodecheck doen.

Odido glasvezel

 • Downloadsnelheid: 1000 Mbps
 • Uploadsnelheid: 1000 Mbps
 • Ping: 1 ms
Ons advies

Odido Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
Actie: Eerste 8 maanden €30,00

Odido versus KPN: televisie en internet

Laten we dit artikel aftrappen met een vergelijking tussen het tv- en internet aanbod van Odido en KPN. Hoe steekt dit eigenlijk in elkaar, en nog belangrijker: wat zijn de verschillen? Je leest het hieronder.

Odido

Bij Odido kan je terecht voor een tv abonnement op eigen netwerk, in combinatie met internet. Je kan dus niet alleen televisie afsluiten. Het gaat hier dan om interactieve televisie. Zo kan jij dus programma’s terugkijken wanneer jij wil.

Het is ook mogelijk om radio te luisteren via de televisie én je kan ook losse zenders huren. Ook kan je televisie kijken via de TV Anywhere app, waardoor een box niet nodig is. De TV box (TV ontvanger) krijg je na het afsluiten van je abonnement thuisgestuurd.

Alle voordelen op een rijtje:

 • Gratis sportzender ESPN
 • 64 zenders, waarvan je 59 in HD kwaliteit kan kijken
 • Dankzij interactieve televisie kan je ook programma’s opnemen en terugkijken
 • Je kan losse zenders huren
 • Met de TV Anywhere app kan je overal televisie kijken
Ons advies
Beste keus

Odido Internet & TV 100 Mbit/s
Beste keus

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
Actie: Eerste 8 maanden €30,00

KPN

Bij KPN TV geniet je van een uitgebreide selectie betaalde, extra zenderpakketten. Bovendien biedt deze provider maar liefst vier zenders in 4K resolutie aan voor slechts 2,50 euro extra per maand.

Daarnaast is het on-demand aanbod van KPN TV óók enorm. KPN heeft in het basispakket 65 zenders, waarvan 48 in HD. Verder heeft ook KPN een app waarmee je radio kan luisteren en televisie kan kijken, waar je ook bent. De enige voorwaarde is dan een internetverbinding.

 • 65 zenders, waarvan je 48 in HD kwaliteit kan kijken
 • Handige KPN-app voor radio luisteren en televisie kijken
 • Extra zenders als Prime video, HBO Max en Videoland
 • Sportzenders ViaPlay: Live F1 (15,99 per maand) en ESPN compleet (12,99 per maand)

Bij KPN krijg je dus meer zenders, maar minder in HD kwaliteit. Beide providers hebben een televisie app om overal televisie te kunnen kijken. Bij KPN heb je meer unieke, extra zenders om uit te kiezen. Echter is bij Odido ESPN gratis, bij KPN kost dit 12,99 per maand.

Beste internetprovider 2024

KPN Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
Actie: Eerste 6 maanden €35,00

Odido en KPN: alles-in-één

Wil jij zo min mogelijk gedoe en alles regelen op één plek? Dan kan je ook kiezen voor het alles-in-één abonnement van KPN of Odido. Hieronder bespreken we dit uitgebreider.

Odido

Om te beginnen heb je bij Odido de keuze alles te combineren. Handig, en ook nog eens voordelig. Wanneer jij alles combineert krijg je namelijk korting. En dat niet alleen, want je krijgt bijvoorbeeld ook de sportzender ESPN gratis. De internetsnelheid kan je zelf kiezen evenals het aantal MB’s voor je mobiele abonnement. Je abonnement kan je maandelijks aanpassen.

Odido Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 64 zenders (59 HD)
 • 13 cent per minuut
Actie: Eerste 8 maanden €32,50

KPN

Bij het alles-in-één abonnement van KPN heb je volledige vrijheid om het naar jouw wensen in te richten. Je kunt kiezen uit verschillende internet snelheden, variërend van ultrasnel met 1 Gbit/s tot snel met 100 Mbit/s. Ook krijg je dan een gratis Netflix abonnement én je kan je abonnement maandelijks aanpassen. Ook kan je kiezen voor het KPN hussel abonnement: dan combineer je televisie met mobiel, internet én entertainment. Je krijgt dan ook de meeste korting.

KPN Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut

KPN of Odido: mobiel abonnement

Wil jij een mobiel abonnement afsluiten voor je telefoon? Dat kan ook bij deze mobiele netwerken. Bij KPN heb je de keuze uit verschillende abonnementen voor je mobiele telefoon (zowel sim only als met toestel). Zo kan je kiezen voor een abonnement zonder data en alleen bellen, of juist unlimited data. Ook kan je extra voordeel krijgen wanneer je ook internet (KPN wifi) en televisie voor thuis afneemt.

Bij Odido werkt het nét even iets anders. Je kan kiezen voor zowel Sim Only als abonnement met mobiel. Ook zijn er extra bundels waarmee je bijvoorbeeld onbeperkt kan bellen naar andere Europese landen en Amerika. Bij ieder abonnement zit standaard 5G inbegrepen. Wanneer jij al klant bent bij Odido krijg je klantvoordeel bij het afsluiten van een telefonisch abonnement.

Wat vinden bestaande klanten?

Een belangrijke maatstaf voor het vergelijken van de providers zijn natuurlijk de meningen van huidige klanten. Hoe goed scoren ze eigenlijk? Hiervoor hebben we onder andere de reviews op het platform Trustpilot bekeken. Dit is een onafhankelijk platform waarop consumenten een review kunnen achterlaten bij bedrijven. Hierop scoren Odido en KPN vrijwel gelijk.

Wat wel opvalt is dat Odido op de website aangeeft dat het glasvezelinternet wordt beoordeeld als ‘zeer goed’ met een score van 927 uit 1000 punten. In onderstaande reviews zie je echter dat de meningen verdeeld zijn. De één is zeer tevreden over de stabiliteit en snelheid, de ander kampt regelmatig met storingen.

Odido review

KPN review

KPN gebruikt ook glasvezel internet, naast DSL. De DSL internetsnelheid is behoorlijk traag in vergelijking met glasvezel. Dit zorgt ook bij deze provider voor gemengde reacties in de reviews. Ook kwam duidelijk naar voren dat een abonnement opzeggen behoorlijk moeilijk is bij deze provider.

Verder is de telefonische klantenservice van Odido bereikbaar via een vast telefoonnummer: 0800 0092. Ook kan je chatten met een chatbot. Kom je er dan nog niet uit, dan kan je ook chatten met een medewerker. De chatbot is 24/7 bereikbaar voor klanten.

De menselijke klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 23.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.30 uur. Dit op de vaste lijn 0800 – 0403. KPN is iedere zondag gesloten, en heeft naast een vaste lijn ook een Forum en chatbot om gebruik van te maken.

KPN gebruikt ook glasvezel internet, naast DSL. De DSL internetsnelheid is behoorlijk traag in vergelijking met glasvezel. Dit zorgt ook bij deze provider voor gemengde reacties in de reviews. Ook kwam duidelijk naar voren dat een abonnement opzeggen behoorlijk moeilijk is bij deze provider.

Fysieke winkels

Naast een digitale klantenservice en webshop hebben zowel KPN als Odido fysieke winkels, verspreid door heel Nederland. Mocht jij graag een abonnement willen afsluiten en je bijvoorbeeld eerst laten adviseren, dan kan je ook fysiek langs de winkel gaan. Dit kan gaan om een abonnement voor de mobiele telefoon, maar ook voor internet en/of televisie. Weten of er een winkel bij jou in de buurt is? Dit kan je zien via de winkelvinder van KPN of digitale kaart van Odido.

Wat is goedkoper: KPN of Odido?

Wij hebben je al uitgebreid verteld over het aanbod bij beide providers. Maar goed, welke van de twee is dan de goedkoopste optie? We weten dat KPN per 1 juli 2023 de prijzen van de abonnementen heeft verhoogd, met gemiddeld 3,12 euro.

Dit is een zogenoemde inflatiecorrectie. Odido deed dit ook al aan het begin van dit jaar. Daar stegen de prijzen gemiddeld met 8,6%. Wij hebben de prijzen bij beide providers vergeleken en hebben deze hieronder in een tabel gezet.

Hierbij zijn we uitgegaan van het goedkoopste internetpakket en tv abonnement. Wil jij alleen tv bij T- mobile? Helaas gaat dat niet lukken. Het is niet mogelijk om alleen een abonnement af te sluiten voor televisie, dit kan alleen met internet en/of vast bellen.

Soort abonnementOdidoKPN
Internet€35€42,50
Internet en TV€50€55
Alles in 1€52,50€57

Odido rekent, zoals je in de tabel kan zien, aanzienlijk minder voor zowel internet en televisie als alleen internet. Het nadeel is wel dat alleen televisie afsluiten niet mogelijk is. De vervanger is een Odido thuis abonnement met internet en televisie. Daarnaast biedt KPN dus ook het KPN hussel abonnement.

Dit is zowel een mobiel abonnement als televisie, entertainment en internet in één. Iedere maand bepaal je zelf hoeveel je wil gebruiken. Wanneer jij dus niet thuis bent voor een paar week kan jij jouw internet en televisie tijdelijk verlagen. Daarmee kan je dus uiteindelijk wel weer goedkoper uit zijn.

Alle voor- en nadelen op een rijtje

Dus, welke provider past uiteindelijk het beste bij jou? Misschien heb je nog steeds twijfels. Ga je KPN kiezen, of tóch Odido? Om de keuze nog net iets makkelijker te maken hebben we een overzicht gemaakt van alle voor- en nadelen. Zo zie jij in één overzicht direct welke optie het beste bij jou past.

KPN

Bij KPN heb je de keuze uit glasvezel internet en DSL. Je kan een tv, internet en mobiel abonnement afsluiten bij de provider. Zowel samen als apart. Ook krijg je, wanneer je een abonnement afsluit, vaak nog korting. Met het hussel pakket ontvang jij maandelijks korting omdat jij alle abonnementen met elkaar hebt gecombineerd.

Jij kan dit pakket overigens ook aanpassen wanneer jij wil en afstellen op jouw behoefte. Misschien wil je de ene maand juist extra veel kunnen bingen (in de koude wintermaanden) en heb je hier in de zomer helemaal geen behoefte aan. Je kan het aantal GB mobiele data voor die maand extra opwaarderen, en telvisie juist afschroeven.

Voordelen KPN

 • Sneller internet dankzij glasvezel
 • Met het hussel pakket kan jij zelf televisie, mobiel, internet en entertainment combineren zoals jij wil
 • De modem van KPN, de KPN box, is gemaakt van gerecycled plastic
 • Diverse aanbiedingen, ook als je al klant bent van KPN
 • Keuze uit extra zenders zoals HBO Max
 • De modem wordt doorgaans binnen 7 dagen geleverd
 • Keuze uit vier verschillende zenders in 4K resolutie
 • Een stabiel netwerk en goed wifi bereik in vergelijking met andere providers
 • Profiteer van gratis overstapservice voor je huidige abonnement

Nadelen KPN

 • Nog niet overal is glasvezel beschikbaar
 • DSL internet is behoorlijk instabiel
 • Odido heeft meer zenders
 • KPN is net iets duurder

Odido

Odido komt dus net iets goedkoper naar voren. Ook heb je bij de provider behoorlijk wat zenders om uit te kiezen én krijg je zelfs een gratis sportzender. Verder maakt het bedrijf ook de belofte alle huishoudens in Nederland te willen voorzien van snel, goed werkend internet. Onderstaand staan de voordelen concreet op een rijtje.

Voordelen Odido

 • Odido is de goedkopere optie
 • Gratis ESPN sportzender
 • Ruime keuze uit zenders (64 in basispakket)
 • Bekijk maar liefst 59 zenders in HD kwaliteit
 • Overal televisie kijken met de TV anywhere app
 • Klant voordeel wanneer jij meerdere abonnementen afsluit

Nadelen Odido

 • De snelheid van het internet is afhankelijk van waar je woont
 • Buiten Europa gelden je bundels niet
 • Niet overal in Nederland kan je gebruik maken van glasvezel

Conclusie

Dus, voor welke provider kies je dan? Uiteindelijk is dit volledig afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. KPN levert bijvoorbeeld op meer plekken glasvezel, maar Odido is goedkoper. Bij KPN heb je een handig hussel abonnement waardoor je jouw abonnement kan aanpassen wanneer je dit wil. Maar bij Odido krijg je gratis zenders, zoals ESPN. Kortom: het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Nee. Odido is goedkoper dan KPN. Echter biedt KPN ook het hussel abonnement, waarmee jij de kosten zo hoog (of laag) kan laten oplopen als je zelf wil.

KPN en Odido hebben beide een eigen netwerk.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.