Canal Digitaal

De 0n-demand streamingdienst begint bij €14,95 per maand

Bij Canal Digitaal heb je toegang tot een uitgebreid aanbod van on-demand streamingdiensten, met prijzen vanaf €14,95 per maand. Je kunt genieten van alle grote reguliere zenders, evenals sportzenders zoals ESPN Compleet, natuur- en documentairezenders zoals Love Nature en kwaliteitszenders zoals BBC First. Met meer dan 75 zenders is er voor ieder wat wils. Bovendien kun je bij Canal Digitaal de beste films en series on-demand bekijken van CANAL+.

Als je een fervente streamer bent, is Canal Digitaal ideaal voor jou. Naast het uitgebreide zenderaanbod ontvang je ook CANAL+ Films & Series voor urenlang kijkplezier en kun je alles van de Eredivisie live volgen met ESPN Compleet.

De Canal Digitaal TV-app is beschikbaar om te downloaden op je smart-tv, telefoon, tablet en laptop. Met de app kun je in alle EU-landen programma’s en series streamen. Je kunt op maximaal 5 verschillende apparaten kijken, waarvan maximaal 2 tegelijkertijd. Mis je een leuke film die op tv wordt uitgezonden? Geen probleem, met de TV-app kun je deze film tot 7 dagen terugkijken.

Voordelen

 • Je kunt live tv kijken
 • Een speciaal samengesteld assortiment met originele films en series
 • Flexibel abonnement met maandelijkse opzegmogelijkheid
 • Je kunt op meerdere apparaten tegelijkertijd kijken

Nadelen

 • Vooral gericht op het kijken van tv. Hierdoor is er een beperkt aanbod in films en series
 • Films en series downloaden om offline te kijken is niet mogelijk.
 • Je kunt een programma na 7 dagen niet meer terugkijken

Viaplay

De on-demand streamingsdienst begint bij €13,99 per maand

Viaplay is een nieuwe streamingdienst in Nederland die voornamelijk gericht is op sport, maar biedt ook een gevarieerd aanbod aan films, series en kinderprogramma’s. Hoewel Viaplay vooral bekendheid verwierf vanwege de uitzendrechten van de Formule 1, is het huidige filmaanbod in Nederland nog beperkt vanwege de uitzendrechten van andere streamingdiensten. Er wordt echter verwacht dat dit aanbod in de toekomst aanzienlijk zal groeien.

Viaplay staat bekend om zijn unieke content, vooral op het gebied van Nordic Noir en Scandinavische werken. Je kunt Viaplay op twee schermen tegelijk bekijken. In Zweden, waar Viaplay is opgericht, zijn er meerdere abonnementsvormen beschikbaar, en het is mogelijk dat dit in de toekomst ook in Nederland wordt geïntroduceerd. De standaardprijs voor Viaplay is €13,99 per maand, maar klanten van Ziggo en KPN kunnen mogelijk een goedkoper abonnement afsluiten.

Wil je dus F1 live kijken? Dan is dit de streamingsdienst voor jou!

Let op: Viaplay heeft exclusieve uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland. Websites die gratis livestreams van de F1 aanbieden, zoals Hesgoal, zijn vaak illegaal.

Voordelen

 • Goede streamingdienst voor sport
 • Veel unieke content, waaronder ook uit Scandinavië
 • Goedkoper te krijgen via bepaalde internet en tv providers

Nadelen

 • Redelijk prijzig
 • Weinig aanbod buiten sport

Pathé Thuis

Streamingdienst waarbij je per film moet betalen

Bij Pathé Thuis kun je op verschillende apparaten, zoals je smartphone, tablet, gameconsole, laptop en pc, genieten van films. Je hebt de mogelijkheid om Pathé Thuis te streamen naar je tv via een Google Chromecast of Apple Airplay. Als je een Smart TV hebt, kun je simpelweg de Pathé Thuis app gebruiken.

Pathé Thuis biedt niet alleen de nieuwste films aan, maar heeft ook een uitgebreide selectie van oudere films in diverse genres, zoals actie, animatie, arthouse, avontuur, comedy, documentaire, drama, familiefilm, fantasie, horror, misdaad, Nederlandse film, oorlog, romantiek, sciencefiction, thriller en western.

De films die Pathé Thuis aanbiedt, zijn voorzien van ondertiteling en worden geleverd door de filmstudio’s. Momenteel kun je de ondertiteling niet in- of uitschakelen, noch een andere taal selecteren. Pathé Thuis is echter bezig met het implementeren van deze mogelijkheden in de toekomst. Indien een film geen ondertiteling heeft, wordt dit duidelijk vermeld.

Bij Pathé Thuis heb je geen verplicht abonnementsgeld dat je maandelijks moet betalen. In plaats daarvan heb je de keuze om films te huren of te kopen. Op deze manier betaal je alleen voor de films die je echt wilt kijken. Als je van plan bent om een film slechts eenmaal te bekijken, is het voordeliger om deze te huren tegen het laagste tarief. De huurkosten van een film variëren meestal tussen €2,49 en €4,99. Voor een betere kwaliteit kan er een extra toeslag van €1,- worden berekend. Zodra je een film huurt, blijft deze gedurende 30 dagen beschikbaar in je account voordat je de film start.

Als je ervoor kiest om de film niet meteen te starten, maar als “Kijk later” te markeren, heb je 30 dagen de tijd om de film te beginnen. Zodra je de film eenmaal gestart hebt, kun je deze binnen 48 uur bekijken. Binnen die 48 uur kun je de film zo vaak bekijken als je wilt. Als je van plan bent om een film herhaaldelijk te bekijken, is het verstandig om de film aan te schaffen. Hierbij betaal je weliswaar een hogere prijs, maar de film blijft permanent beschikbaar in jouw collectie. De prijs van een aankoopfilm varieert afhankelijk van de specifieke titel. Over het algemeen geldt dat nieuwere films duurder zijn.

Voordelen

 • Een profiel aanmaken is gratis
 • Je rekent alleen af voor de films die je huurt of aanschaft.
 • Je kunt vrienden of bekenden met Pathé thuis een film als cadeau geven

Nadelen

 • Je kunt niet op meerdere schermen tegelijkertijd een film kijken
 • Niet alle films zijn te huur waardoor je ze moet kopen als je ze wilt zien

Disney +

De on-demand streamingdienst Disney+ begint bij €8,99 per maand.

Disney+ is een van de nieuwere diensten op de markt. Zoals de naam al zegt heeft Disney+ vooral content van Disney. Het platform heeft echter ook andere content te bieden. Content van Pixar, Marvel, National Geographic en zelfs Star Wars zijn namelijk ook beschikbaar op Disney+. Als je dus niet per se of niet uitsluitend geïnteresseerd bent in Disney content kan Disney+ nog steeds wel wat voor jou zijn.

Disney+ heeft net als Netflix een downloadfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je series en films offline kunt kijken. Verder is Disney+ beschikbaar op een heleboel apparaten, van standaard smartphones en tablets tot Chromecast en smart-tv´s/

Er zijn echter enkele beperkingen verbonden aan Disney+. Zo ontbreken er bijvoorbeeld een aantal Hollywood-films in het aanbod. Het maandelijkse abonnement voor Disney+ kost €8,99, terwijl een jaarabonnement €89,90 kost.

Voordelen

 • Grote selectie aan klassiekers
 • Veel content geschikt voor alle leeftijden
 • Ideaal voor de Disney fan

Nadelen

 • Beperkt aanbod buiten de Disney films
 • Redelijk prijzig

Videoland

De on-demand streamingdienst begint bij €4,99 per maand.

Videoland, ooit de grootste videotheek van Nederland, heeft zich getransformeerd tot een van de meest prominente Nederlandse streamingdiensten. Het platform biedt een uitgebreide collectie van Nederlandse films en Nederlandse tv-programma’s, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van dit genre.

Naast het produceren van veel eigen programma’s, zoals Temptation Island Vips en Mocro Maffia, heeft het RTL-platform ook een internationaal aanbod. Bovendien hoef je bij Videoland niet te wachten tot een programma op tv is uitgezonden, omdat je de mogelijkheid hebt om vooruit te kijken.

Videoland is, na Netflix, het op een na grootste video-on-demand platform van Nederland. Voor slechts €4,99 per maand kun je op vier schermen genieten van het gevarieerde aanbod. Daarnaast biedt de dienst een gratis proefperiode van 14 dagen. Videoland heeft speciale apps voor Android, iOS en Apple TV, maar je kunt het platform ook eenvoudig via je webbrowser benaderen. Houd er echter rekening mee dat Videoland buiten de Europese Unie alleen toegankelijk is met behulp van een VPN-verbinding, gezien het een Nederlandse aanbieder is.

Voordelen

 • Gelijktijdig kijken op meerdere schermen mogelijk
 • Aanwezigheid van unieke, originele content
 • Uitstekende keuze voor liefhebbers van Nederlandse content

Nadelen

 • Voornamelijk gericht op Nederlandse titels
 • Weinig tot geen internationale films en series en exclusieve content

HBO Max

De on-demand streamingdienst begint bij €5,99 per maand.

HBO Max is sinds maart 2022 beschikbaar in Nederland en biedt een breed scala aan exclusieve films, bekend als “Max Originals”, evenals de beste films van andere studio’s, zoals CNN, Boomerang, Cartoon Network en Sony Pictures. Daarnaast kun je bij HBO Max genieten van een uitgebreide selectie aan populaire tv-series, waaronder geliefde titels als Friends en South Park. Ook heeft de dienst de nieuwste films van Warner Media en talloze andere films in het aanbod. En natuurlijk kun je ook genieten van de bekende HBO-series die HBO Max te bieden heeft.

HBO Max is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder Apple- en Android-telefoons, smart-tv’s en spelcomputers zoals Xbox One en PlayStation 5. Bovendien kun je met behulp van een Chromecast de content eenvoudig streamen naar je televisie.

Voor slechts €5,99 per maand kun je al genieten van HBO Max met het Basic-abonnement, waarmee je op één scherm tegelijk kunt streamen. Wil je op meerdere schermen tegelijkertijd kijken? Dan kun je kiezen voor het Standaard-abonnement van €7,99 per maand, waarmee je gelijktijdig op drie schermen kunt streamen.

Voordelen

 • Groot en gevarieerd aanbod aan films en series
 • Hoogwaardige originele content
 • Geeft toegang tot alle HBO series en shows

Nadelen

 • Je kunt slechts op drie apparaten tegelijkertijd films kijken

Netflix

De on-demand streamingdienst Netflix begint bij €7,99 per maand.

Netflix is de grootste streamingsdienst in Nederland en wereldwijd. Netflix heeft een uitgebreid aanbod aan films en series. De content die Netflix aanbiedt wordt aan de lopende band aangepast. Hierdoor kan het zijn dat je favoriete serie ineens in verdwenen, maar het zorgt er ook voor dat je altijd weer iets nieuws kunt ontdekken. De Netflix originals blijven wel altijd beschikbaar. Deze originals zijn series, documentaires en films die door Netflix zelf zijn geproduceerd.

Je kunt op elk apparaat Netflixen. Netflix heeft verschillende abonnementen die allemaal verschillen in prijs, kwaliteit en aantal schermen.

Je kunt je Netflix account helemaal personaliseren. Dit doe je door verschillende profielen voor verschillende kijkers op je account aan te maken. Daarnaast zorgt het algoritme van Netflix ervoor dat je altijd nieuwe aanbevelingen krijgt die aansluiten op de dingen die je leuk vindt en hebt gekeken.

Netflix is alleen zeker niet de goedkoopste streamingsdienst. Vooral niet als je veel waarde hecht aan dingen als kijken in HD. Daarnaast is content specifiek voor landen. Dat betekent dat je de een serie wel kunt kijken in Spanje, maar bijvoorbeeld niet in Nederland. In ons artikel “Wat is een IP-adres en hoe ziet het eruit? leggen we uit wat een VPN is en hoe je met behulp van een VPN alle Netflix-content kunt bekijken. Later in dit artikel zullen we hier ook dieper op ingaan.

Voordelen van Netflix

 • Groot aanbod aan films en series
 • Makkelijk te gebruiken op verschillende apparaten
 • Meerdere abonnement opties
 • Tot wel vijf verschillende profielen op één account
 • Toegang tot Netflix originals (eigen series van Netflix)

Nadelen van Netflix

 • Redelijk duur in vergelijking met andere diensten
 • Content kan soms verdwijnen door continu veranderend aanbod
 • Lastig om films en series te vinden buiten de aanbevelingen om

NPO Start Plus

De on-demand streamingdienst begint bij €2,95 per maand.

Bij NPO kun je volop genieten van de programma’s van de Nederlandse publieke omroep. Met een abonnement op NPO kun je alvast vooruitkijken naar NPO-series op jouw gewenste moment, zonder de beperking dat afleveringen een week na uitzending verdwijnen. Bovendien heb je toegang tot eerdere seizoenen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Nederlandse films en series, maar bevat ook internationale toppers zoals Homeland. Een bijzonder kenmerk van NPO Plus is dat het veel Europese detectives aanbiedt die niet beschikbaar zijn op andere streamingdiensten.

Je kunt de NPO-app gebruiken op je tablet, smartphone, computer en smart-tv. Het platform vernieuwt de content dagelijks, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken is. In vergelijking met andere Nederlandse streamingdiensten is NPO Start Plus bovendien de meest betaalbare optie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor budgetbewuste kijkers.

Voordelen

 • Je kunt series vooruit kijken
 • Bevat alle content van de Nederlandse publieke omroep
 • Groot aantal spraakmakende documentaires beschikbaar

Nadelen

 • Het filmaanbod is beperkt
 • Voornamelijk Nederlandse series en titels
 • Alleen aanbod van de NPO

Amazon prime video

De on-demand streamingdienst begint bij €2,99 per maand.

Als je in Nederland een Amazon Prime-abonnement hebt krijg je ook standaard een Amazon Prime Video abonnement daarbij. Je profiteert dus in één klap van de voordelen van beide diensten. De eerste 30 dagen van je account zijn een gratis proefperiode. Daarna kost Amazon maar €2,99 per maand.

Net als de eerdergenoemde diensten is ook Prima Video beschikbaar op bijna alle apparaten. En net als bij Netflix kan je meerdere profielen op één account aanmaken. Je kunt echter wel maar op drie apparaten tegelijkertijd kijken.

Amazon Prime Video heeft ontzettend veel films en (buitenlandse) series waar je naar kunt kijken. De originele content die het platform aanbiedt, is ook van goede kwaliteit en vormt een groot pluspunt. Helaas is er een aanzienlijke hoeveelheid extra content die niet beschikbaar is via de streamingdienst. Het kan dus zijn dat je voor een bepaalde film extra moet betalen om hem te huren of te kopen.

Voordelen

 • Originele content
 • Groot aanbod films en series
 • Groot aantal buitenlandse titels
 • Erg goedkoop

Nadelen

 • Extra kosten voor de exclusieve content
 • Je kunt gelijktijdig streamen op niet meer dan drie apparaten.
 • Niet alle apparaten ondersteunen deze streamingdienst

KIJK

On demand streamingdienst zonder kosten

KIJK is een Nederlandse streamingdienst waar je Nederlandse programma´s kunt kijken. Je kunt hier ook vooruit- en terugkijken. Bij KIJK kan je gratis een account aanmaken. Je hebt dan toegang tot SBS6, SBS9, Talpa, Net5, Veronica en ga zo maar door.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige programma’s of series mogelijk niet volledig beschikbaar zijn, maar slechts bepaalde seizoenen.

Een nadeel van KIJK is dat je tijdens het kijken onderbroken wordt door reclames, zowel tussendoor als aan het begin. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld NLZIET, waarbij reclames afwezig zijn.

Voordelen

 • Geheel kosteloos
 • De content van Talpa is hier beschikbaar

Nadelen

 • Je hebt regelmatig reclame
 • Niet alle seizoenen/afleveringen van programma´s en series zijn beschikbaar

NLZIET

De on-demand streamingdienst begint bij €7,95 per maand.

NLZIET kan een uitgebreider alternatief zijn voor NPO Start Plus. Met deze dienst heb je namelijk toegang tot alle programma’s van de Nederlandse televisie, zowel van de NPO als van commerciële omroepen zoals RTL en SBS. Het kan dus gezien worden als een vervanging voor een traditioneel Nederlands televisie-abonnement.

Bij NLZIET kun je niet alleen live tv kijken, maar ook programma’s terugkijken, zelfs als ze een jaar geleden zijn uitgezonden. Net als bij Videoland heb je ook de mogelijkheid om programma’s vooruit te kijken.

De NLZIET-app is beschikbaar op diverse apparaten. Je kunt uiteraard het platform bereiken via je desktop, maar de app is ook beschikbaar op Android- en iPhone-apparaten, smart-tv’s, Apple TV, Amazon Fire TV en PlayStation 5. Met deze dienst kun je op vijf verschillende apparaten inloggen en tegelijkertijd op twee schermen kijken.

Voordelen

 • Goede vervanging voor je tv abonnement
 • Het beschikbare materiaal is verkrijgbaar in HD-kwaliteit.
 • Kijk programma’s van een jaar geleden terug

Nadelen

 • Heeft geen groot filmaanbod
 • Nauwelijks buitenlands aanbod

Streamen met VPN

In dit artikel hebben we een paar keer vermeld dat je een VPN kunt of moet gebruiken voor bepaalde content van streamingdiensten. Daarom leggen we je nog even uit wat een VPN is en waarom je die soms nodig hebt.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een VPN gebruiken, is om content die normaal gesproken niet beschikbaar is in Nederland, toch toegankelijk te maken. Veel websites beperken namelijk hun content tot specifieke landen. Met een VPN kun je deze geografische beperkingen omzeilen.

Om te beginnen heb je uiteraard een VPN-account nodig. Hiermee kun je alle content bekijken die normaal gesproken geblokkeerd is vanwege geografische beperkingen. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, kun je met een VPN genieten van je favoriete Nederlandse series.

Natuurlijk is het omzeilen van geografische beperkingen niet de enige reden om een VPN te gebruiken. Een VPN beschermt ook je persoonlijke gegevens, verhoogt je online veiligheid en geeft je meer vrijheid online.

Kennisbank artikelen

Wat zijn de beste Netflix series?
Wat zijn de beste Netflix series?
Wat zijn de beste films?
Wat zijn de beste films?
Formule 1 kijken met Hesgoal (2024)
Formule 1 kijken met Hesgoal (2024)
Wat is een streamingdienst?
Wat is een streamingdienst?
Wat is streamen en hoe doe je het?
Wat is streamen en hoe doe je het?
Alles over On Demand
Alles over On Demand
Alle artikelen in de categorie “Streaming”
Alle artikelen in de categorie “Streaming”
11

Veelgestelde vragen over streaming

Nederland heeft heel veel streamingdiensten. Netflix, Disney +, Videoland, Amazon prime, NPO Start, NLZIET en ga zo maar door. In dit artikel hebben we er een hele hoop bekeken en vergeleken. Dus lees vooral even terug!

Zelfs als je een streamingdienst wilt kijken die alleen in het buitenland beschikbaar is hebben we een oplossing. Namelijk VPN. Zo is elke streamingdienst beschikbaar voor jou! Onder het kopje Streamen met VPN vertellen we je hier meer over.

Disney +, HBO Max en Videoland zijn goede alternatieven voor Netflix. Ze zijn redelijk vergelijkbaar in prijs, kwaliteit en soort content. Ze hebben wel allemaal bepaalde content die alleen bij die dienst te zien is.

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor Netflix, dan is Amazon Prime een goede optie. Vergelijkbaar qua dienst, maar aanzienlijk goedkoper.

NPO Start Plus (€2,95) en Amazon Prime (€2,99) zijn beide erg goedkoop. Ondanks de lage prijs bieden beide diensten een ruim aanbod en prima kwaliteit.

Als je een beetje op zoek bent naar een goedkopere versie van Netflix dan is Amazon Prime perfect voor jou. Hou je meer van Nederlandse zenders, films en series? Kies dan voor NPO Start Plus. Die bieden alle content van de publieke omroep.

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.