Disney Plus

Het is nog een relatief nieuwe streamingdienst: Disney Plus. Tocht telt Disney Plus wereldwijd al meer dan 100 miljoen abonnees. Dat moet wat goeds beloven, toch? In deze review bespreken wij alles wat jij moet weten voor het afsluiten van een abonnement bij Disney Plus. Zo komen de verschillende abonnementen aan bod, evenals de films en series die je kan streamen. Ook zetten we de voor- en nadelen nog keurig voor je op een rijtje en geven we onze eigen mening over de streamingdienst.

Over Disney Plus

Zoals eerder gezegd is Disney Plus nog vrij nieuw: de streamingdienst is uitgerold in 2019 in Nederland, op 12 november om exact te zijn. Dat is dus ondertussen bijna 4 jaar geleden. Op het platform kan jij diverse films en tv series kijken, waaronder uiteraard alle Disney klassiekers. Maar ook documentaires bijvoorbeeld. Het is eigenlijk een soort Netflix ter vergelijking. Ook is er dan nog een aftakking van Disney Plus: Disney Star Plus. Hierop is het aanbod nóg uitgebreider.

Welke films en series zijn beschikbaar op Disney Plus?

Dus, wat kan je dan zoals kijken bij Disney? Hieronder lichten wij het aanbod aan je toe, inclusief een paar van de klassiekers die je kan bekijken. Let wel: er wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd.

Documentaires

Allereerst is het mogelijk om diverse documentaires te kijken op Disney Plus. Er is namelijk een National Geographic zender inbegrepen bij het aanbod. Als jij dus een echte dier- en natuurliefhebber bent kan dit best wel eens iets voor jou zijn.

Films

Als jij graag ’s avonds op de bank een film kijkt ben je ook bij Disney aan het juiste adres. Zo kan jij alle Marvel films onbeperkt kijken, evenals echte Disney klassiekers zoals Doornroosje en Sneeuwwitje. Maar ook alle Star Wars films bijvoorbeeld.

TV Series

Naast films zijn er ook genoeg series die je kan kijken. Denk aan alle afleveringen van The Walking Dead bijvoorbeeld, of Keeping up with the Kardashians en Greys Anatomy. Ofwel: voor iedereen is er wat wils.

Welke abonnementen zijn er?

Ook bij Disney kan je verschillende soorten abonnementen afsluiten om jouw favoriete serie of film te kijken. Dit is nu nog zonder advertenties, maar er wordt verwacht dat je eind 2023 ook een goedkoper abonnement kan afsluiten met reclames tussendoor.

Hieronder vertellen wij wat je krijgt per abonnement én hoeveel dit je kost.

Maandabonnement

Allereerst kan je kiezen voor een maandabonnement. Dit kost je dan €9,99 en daarmee krijg je toegang tot het gehele aanbod. Je kan tot op 4 schermen tegelijk kijken én ook films en series downloaden voor onderweg.

Jaarabonnement

Ook kan je ervoor kiezen een jaarabonnement af te sluiten. Het grote verschil is dat je dan minder kwijt bent: dit kost namelijk eenmalig €99,90 voor 12 maanden. Dit zou maandelijks neerkomen op €8,33. Ook dan kan je op vier schermen tegelijk kijken, heb je toegang tot het gehele aanbod en kan je ook downloaden voor onderweg via de app.

Hoe en waar kan je Disney Plus kijken?

Zoals er verschillende wegen zijn naar Rome, kan jij ook op verschillende manieren het Disney Plus aanbod streamen. En dan niet alleen via jouw telefoon, tablet of laptop. Maar ook via de Chromecast, Apple TV, de Playstation 4, Android TV, Roku en Xbox One. Kortom: voor ieder wat wils. Is een internetverbinding nodig? Niet per se, want je kan ook via de app films en series downloaden op bijvoorbeeld je iPhone voor onderweg.

De voor- en nadelen van een abonnement Disney Plus

Twijfel je nog of Disney Plus ook wat voor jou kan zijn? Geen zorgen: precies daarom hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Zo weet jij precies wat je kan verwachten van een abonnement.

Voordelen

  • (Nog) geen reclame tijdens het streamen
  • Via de app kan je ook films en series downloaden voor onderweg
  • Kijk met tot 4 schermen tegelijk en maak meerdere profielen gratis aan
  • Een uitgebreid aanbod aan Disney klassiekers en de nieuwste series
  • Eén van de beste streamingdiensten voor kinderen
  • Je kan een maand gratis Disney Plus uitproberen

Nadelen

  • Een jaarabonnement scheelt je meer dan een euro per maand, maar hier zit je dan wel minstens 12 maanden aan vast
  • Niet alle populaire films en series die je zou verwachten zijn beschikbaar op dit platform

Tot slot: onze mening over Disney Plus

Wij vinden Disney Plus zeker een aanrader. Er is namelijk voor ieder wat wils: van een stukje reality TV met de Kardashians tot de gehele Star Wars saga. En omdat het Disney is zijn er natuurlijk ook genoeg films voor kinderen beschikbaar. Ofwel: je kan dit met het hele gezin kijken.

Ook kan je tot nu toe nog reclamevrij kijken en kan je ook op vier schermen tegelijk kijken, zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen. Het enige minpuntje is dat sommige populaire films en series niet beschikbaar zijn. Deze vind je dan uitsluitend op Netflix bijvoorbeeld.

Veelgestelde vragen

Een jaarabonnement kost eenmalig €99,90 voor 12 maanden. Wil je liever maandelijks kunnen opzeggen? Dan betaal je iets meer: €9,99 per maand.

Ja. Het is mogelijk om Disney Plus één maand gratis uit te proberen.

Op Disney plus kan jij populaire series kijken zoals The Walking dead en Greys Anatomy, maar ook de Star Wars saga en alle Marvel films. En uiteraard de klassiekers zoals Doornroosje.

Je kan tot 7 gebruikersprofielen aanmaken en ook op vier schermen tegelijk streamen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.