Overzicht internet providers

Caiway internet

Caiway is een provider van glasvezel internet, interactieve tv en vaste telefonie. Het merk is een onderdeel van het telecombedrijf Delta Fiber. De laatste jaren heeft Caiway een sterke reputatie op het gebied van razendsnel glasvezel internet gekregen. Er is echter ook minder fraai nieuws over Caiway-storingen geweest. Wat heeft Caiway glasvezel internet te bieden en tegen welke prijzen? Lees daarover meer in deze recensie over Caiway.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Caiway je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Caiway

De internetprovider Caiway is een dochteronderneming van Delta Fiber, dat vooral actief is in Zeeland. Caiway levert met name zijn diensten aan klanten in Twente, Westland en delen van Zuid-Holland. Dit zijn gebieden waar het glasvezelnetwerk van KPN nog niet zo sterk ontwikkeld is. Delta Fiber en Caiway springen in dit gat in de markt door zelf een glasvezelnetwerk aan te leggen.

De Caiway-pakketten bestaan uit internetpakketten, pakketten voor internet en interactieve tv en alles-in-1-pakketten, waarbij ook vaste telefonie is inbegrepen. Daarnaast biedt Caiway mobiele telefonie.

Glasvezel internet bij Caiway aanvragen

Je kunt via de site van Caiway een abonnement aanvragen voor glasvezel internet. Een voorwaarde is echter wel dat jouw locatie is aangesloten op het glasvezelnetwerk van dit bedrijf. Je kunt de beschikbaarheid van het netwerk controleren met een postcodecheck op de site van Caiway. Als jouw locatie inderdaad met het netwerk is verbonden, kun je jouw pakket naar keuze aanvragen.

Caiway glasvezel postcodecheck

Overstappen naar Caiway

Voor klanten die al internet hebben bij een andere provider heeft Caiway een overstapservice. Door middel van de overstapservice voorkom je dat je dubbele abonnementskosten moet betalen en zorg je ervoor dat Caiway jouw overstap bij de huidige provider verder afhandelt. Daarbij zorgt de service ervoor dat je geen dag zonder internet en tv komt te zitten.

De overstapservice kan alleen worden gebruikt als je verder op hetzelfde adres actief blijft. Ook kan de service alleen worden gebruikt als de overstap minstens 15 dagen en hoogstens 120 dagen in de toekomst plaatsvindt.

Hoe duur is glasvezel internet van Caiway?

De prijs van glasvezel internet van Caiway is afhankelijk van de snelheid waarvoor wordt gekozen. Het goedkoopste internetpakket kost € 35 per maand en geeft een snelheid van 100 Mb. Het duurste pakket is een alles-in-1 pakket met naast glasvezel internet ook het TV Slim-pakket en vast bellen. Dit pakket kost € 71,50 per maand en geeft een internetsnelheid van 600 Mb.

De pakketten van Caiway

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

24

Aantal abonnementen


Caiway biedt drie verschillende pakketten, waarbij elk soort pakket in meerdere versies verkrijgbaar is. De verschillende categorieën zijn als volgt:

 • Alleen internet
 • Internet en interactieve tv
 • Alles-in-1

Alleen internet

Met een Alleen Internet-pakket van Caiway krijg je toegang tot het glasvezelnetwerk van Caiway en Delta. Er zijn drie versies voor Alleen Internet. Dit zijn de pakketten Internet Budget, Internet Voordelig en Internet Gigasnel. Alle pakketten komen met een wifi modem.

Alleen Internet Budget is het goedkoopste pakket, dat € 35 per maand kost. Met dit pakket krijg je een snelheid van 100 Mb per seconde.

Alleen Internet Voordelig kost € 47,50 per maand, met een snelheid van 400 Mb/s.

Het duurste pakket voor Alleen Internet is Alleen Internet Giga Snel. Met een prijs van € 67,50per maand krijg je een internetsnelheid van 1 Gb/s.

Caiway Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

Caiway Internet only 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • 400 Mbit/s uploadsnelheid

Caiway Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Internet en interactieve tv

Met het Basic-pakket voor internet en interactieve tv krijg je toegang tot ruim 70 zenders en verschillende features van interactieve televisie, zoals opnames maken en vooruit of terug spoelen. Het Basic-pakket kan worden uitgebreid met een groot aantal extra zenderpakketten.

Caiway TV maakt gebruik van een speciale app, die kan worden geïnstalleerd op smartphone, tablet of smart TV.

Caiway Internet & TV 75 Mbit/s

 • Downloadsnelheid 75 Mbit/s
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)

Caiway Internet & TV 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)

Caiway Internet & TV 600 Mbit/s

 • Downloadsnelheid 600 Mbit/s
 • Uploadsnelheid 600 Mbit/s
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)

Caiway Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)

Alles-in-1

De Alles-in-1 pakketten van Caiway bevatten naar internet en interactieve tv ook vaste telefonie. Op de site worden vier verschillende Alles-in-1-pakketten aangeboden, namelijk Internet en TV Budget, Internet en TV Voordelig, Internet en TV Slim en Internet en TV Giga.

Al deze pakketten bieden voor € 2,50 als optionele meerprijs vaste telefonie aan. De duurdere pakketten geven korting op belbundels voor onbeperkt bellen in Nederland.

Daarnaast kan aan elk pakket een combikorting met Caiway Mobiel worden toegevoegd. Met de combikorting betaal je € 5 minder voor Caiway Mobiel

Caiway Alles in 1 75 Mbit/s

 • Downloadsnelheid 75 Mbit/s
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)
 • Beltarief 19 cent per minuut

Caiway Alles in 1 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)
 • Beltarief 19 cent per minuut

Caiway Alles in 1 600 Mbit/s

 • Downloadsnelheid 600 Mbit/s
 • Uploadsnelheid 600 Mbit/s
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)
 • Beltarief 19 cent per minuut

Caiway Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 72 TV zenders (34 HD)
 • Beltarief 19 cent per minuut

Voor- en nadelen van Caiway

Voordelen

 • De combikorting met Caiway Mobiel zorgt voor een aantrekkelijk voordeelpakket, waarmee in één keer internet, vaste telefonie, mobiele telefonie en interactieve TV kan worden aangeschaft.
 • Het eigen netwerk van Caiway en Delta biedt razendsnel glasvezel internet. Bovendien richten de twee bedrijven zich samen op regio´s en locaties die nu nog geen verbinding met glasvezel internet hebben. Hierdoor wordt Caiway vaak de enige optie voor snel internet voor deze locaties.

Nadelen

 • Dat Caiway en Delta de enige optie voor razendsnel glasvezel internet zijn, heeft als keerzijde dat klanten in die regio volledig op deze bedrijven moeten vertrouwen. Een storing kan dan het internet in buitengebieden voor langere tijd onklaar maken. Dit is een reden geweest voor een groot aantal klachten, zo meldt het consumentenprogramma Radar.

Wat vinden wij van Caiway?

Voor huishoudens in buitengebieden is Caiway een aantrekkelijke optie. Of eerder, het is de enige optie. Dat het bedrijf het eigen glasvezelnetwerk in buitengebieden steeds groter maakt is een positieve ontwikkeling. Het nadeel is echter dat veel klanten klagen over storingen en gebrekkige service. De problemen rondom Caiway en Delta hebben inmiddels consumentensites als Radar gehaald en ook de recensies op een site als Trustpilot zijn niet mals.

Op papier zijn de voorwaarden voor glasvezelinternet bij Caiway echter prima. Het alles-in-1 pakket en de € 5 combikorting met caiway mobiel zorgt voor een voordelige manier om huishoudens van alle IT-gemakken te voorzien.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.1
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Overige informatie

Caiway overstappen

Ben je niet tevreden met je huidige provider? Dan kun je overstappen naar Caiway. Controleer met een postcodecheck of Caiway bij jou in de buurt wordt aangeboden en stap daarna meteen over.

Overstappen naar Caiway regel je eenvoudig via Providervergelijken.nl. Sluit via ons je nieuwe internet- en tv-abonnement af en je oude abonnement wordt automatisch opgezegd. Bij Caiway duurt overstappen ongeveer 2 weken als je gebruik maakt van de gratis overstapservice.

Caiway verhuizen

Als je een nieuw huis hebt gekocht, dan kun je het abonnement bij Caiway mee verhuizen. Gebruik eerst onze postcodecheck om te zien of Caiway op je nieuwe adres wordt aangeboden. Als Caiway beschikbaar is, dan verhuist je huidige abonnement gewoon mee.

Is Caiway niet beschikbaar of moet je een ander abonnement afsluiten? Dan kun je Caiway opzeggen bij de verhuizing. Zorg wel dat je minimaal 2 weken van tevoren opzegt. Dan voorkom je dat Caiway bij het opzeggen bij verhuizing dubbele kosten in rekening brengt.

Caiway opzeggen

Ben je niet tevreden over Caiway? Dan kun je je Caiway abonnement opzeggen. Sluit eerst via Providervergelijken.nl een nieuw abonnement bij een andere provider af. Het opzeggen van je Caiway abonnement wordt dan automatisch geregeld. Je kunt Caiway ook online opzeggen via de Opzeg-pagina van Caiway. Schriftelijk opzeggen is ook mogelijk.

Caiway heeft een opzegtermijn van 1 maand. Zeg dus op tijd je abonnement op en laat je nieuwe abonnement niet te vroeg ingaan. Op die manier voorkom je dubbele kosten zoveel mogelijk. Bij Caiway huur je de apparatuur of krijg je het in bruikleen. Deze apparatuur moet je weer retour sturen zodra je abonnement vervalt.

Caiway adreswijziging doorgeven

Bij Caiway kun je een adreswijziging doorgeven via de chat met de klantenservice. Daarnaast is het mogelijk om een bericht te sturen via Facebook of te bellen met de klantenservice. De chat is de snelste manier om een adreswijziging door te geven.

De verwerking van een adreswijziging duurt bij Caiway minstens 2 weken.Geef de wijziging dus tijdig door. Met onze postcodecheck zie je snel of je Caiway kunt meenemen naar je nieuwe adres en welke andere providers er nog meer actief zijn in die regio.

Caiway storing

Doet je internet het niet? Kijk dan of er een storing bij Caiway is. Caiway zet namelijk het gepland onderhoud en actuele storingen op haar website. Dat werkt via een postcode. Woon je bijvoorbeeld in Almelo, dan kun je snel zien of er een Caiway storing in Almelo is. Als het internet eruit ligt, dan kun je dat natuurlijk niet via je eigen internetverbinding zien. Misschien kun je dan bij iemand anders even kijken.

Als er bij Caiway een storing is, dan betreft het meestal een internet storing of een storing in het glasvezelnetwerk. Storingen bij televisie en telefonie komen minder vaak voor. Je kunt zelf een storing melden bij Caiway en eventueel een stappenplan volgen om weer online te komen.

Caiway speedtest

Net als veel andere providers biedt Caiway een speedtest aan om je internetsnelheid te meten. Met de speedtest van Caiway zie je snel wat de upload- en downloadsnelheid van het internetsignaal is wat op jouw adres binnenkomt.

Op Caiway.nl zie je met de speedtest hoe snel je verbinding met Caiway is. Ook als je nu een andere provider hebt, kun je de snelheid testen. Caiway geeft je trouwens ook tips over hoe je een trage internetverbinding eventueel kunt oplossen. Dat scheelt weer een hoop frustratie.

Caiway webmail

Caiway webmail kun je overal ter wereld inzien, op elke computer en met elke browser. Je krijgt standaard gratis webmail bij Caiway als je een abonnement met internet afsluit. Op Caiway webmail inloggen doe je via een apart scherm. 

Je kunt de webmail instellen voor Android of iOS, zodat je ook op je telefoon of tablet gewoon je mail kunt lezen. Het is ook mogelijk om extra e-mailadressen aan te vragen.Handig als je bijvoorbeeld een zakelijk e-mailadres wilt instellen naast je privé e-mail.

Caiway aanbieding

Op Providervergelijken.nl zie je altijd het meest actuele overzicht van Caiway aanbiedingen. Overweeg je om over te stappen naar Caiway? Doe dan zeker even de postcode check en je ziet direct welke Caiway aanbiedingen er nu geldig zijn. 

Er zijn ook Caiway aanbiedingen voor bestaande klanten. Als je al een mobiel abonnement bij Caiway hebt, dan krijg je stapelkorting als je extra abonnementen bestelt. Je kunt ook combinatiekorting krijgen als je mobiel en internet combineert. Ook als vaste klant kun je dus profiteren van extra voordeel bij Caiway.

Veelgestelde vragen

Caiway is geen onderdeel van KPN, al was dit wel bijna het geval. In 2011 had KPN aangegeven Caiway over te willen nemen. Op last van de Nederlandse Mededingingsautoriteit is dit plan echter afgeblazen.

Caiway heeft meerdere pakketten voor glasvezel internet. De prijs van deze pakketten variëert van € 35 tot € 82,50, afhankelijk van de snelheid waar je voor kiest en waarmee je het pakket verder invult.

Caiway klantenservice

CAIW

Overschieseweg 203
3112 NB Schiedam

088 224 91 50

0 reacties

Beoordeel Caiway internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice