Overzicht internet providers

Ziggo internet

Ziggo is een van de bekendste internetproviders van Nederland. Het bedrijf biedt pakketten voor internet, interactieve tv en telefonie. Op dit moment zijn er ruim 4,4 miljoen gebruikers die via Ziggo internet krijgen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Ziggo je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Ziggo

Ziggo is voortgekomen uit een fusie van de bedrijven Casema, @Home en Multikabel. Later heeft in 2015 nog eens een fusie plaatsgevonden met de kabelmaatschappij UPC.

De meest recente samenwerking die Ziggo is aangegaan is met Vodafone. In 2017 hebben deze twee bedrijven een partnerschap opgezet, zodat Ziggo gebruik kan maken van het 4G-netwerk van Vodafone.

Winkel van Ziggo in Utrecht Hoog Catharijne
Winkel van Ziggo in Hoog Catharijne, Utrecht

Wat heeft Ziggo te bieden aan pakketten, naast supersnel internet? Wat zijn de sterke punten van dit merk? Lees verder in onze recensie.

Glasvezel internet via Ziggo

Ziggo maakt gebruik van een netwerk waarin glasvezel en kabel worden gecombineerd. De provider gebruikt het beste van deze twee technologieën om zo zijn eigen dienstverlening aan te bieden.

In de praktijk is het grootste deel van het netwerk van Ziggo gebaseerd op glasvezel en loopt de verbinding van de wijkcentrale naar het huis van de klant via kabel. Naar eigen zeggen is deze combinatie van technologieën stabieler en sneller dan een aansluiting die geheel op glasvezel is gebaseerd.

Om te kijken in hoeverre het netwerk van Ziggo ook bij jou aanwezig is, kun je op de site van Ziggo een postcodecheck uitvoeren.

Ziggo postcodecheck

Wifispots van Ziggo

Een unieke service van Ziggo zijn de zogeheten Wifispots. Dit zijn plekken in het openbaar die jouw persoonlijke apparaat verbinden met het Ziggo-netwerk. Dit betekent dat je ook buitenshuis gebruik kunt maken van jouw internetverbinding.

Wifispots zijn te vinden in openbare gelegenheden zoals winkelcentra of sportclubs, maar ook bij andere gebruikers met een wifi modem van Ziggo. Het concept van de wifispots komt erop neer dat elk modem van Ziggo in heel Nederland een Wifispot vormt. Zodoende zijn er ruim 2 miljoen wifispots beschikbaar.

Elk modem van Ziggo houdt twee aparte verbindingen in stand. De ene verbinding is voor het eigen gebruik. De andere voor de wifispot. Het gebruik van de wifispot door andere gebruikers in de buurt gaat daarom niet ten koste van jouw persoonlijke internetsnelheid.

De pakketten van Ziggo

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

75 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

48

Aantal abonnementen


Ziggo levert Internet Only-pakketten, Internet & TV-pakketten en Alles-In-1 pakketten. De pakketten komen verder in verschillende snelheden en met verschillende zenderpakketten.

Alle pakketten worden binnen 3 tot 5 dagen worden geleverd. Voor elk pakket is er een overstapservice, waarmee je eventueel met nummerbehoud van je huidige provider naar Ziggo kunt overstappen. Daarnaast wordt bij alle pakketten ondersteuning verleend voor het installeren van het pakket, mocht je er zelf niet uitkomen.

Regelmatig houdt Ziggo speciale aanbiedingen voor alle pakketten. Prijzen kunnen dus lager uitvallen dan we in deze recensie van Ziggo aangeven.

Internet Only

Het Internet Only-pakket komt in vier varianten. Dit zijn Start, Internet Start XXL, Complete en Giga. Elke variant wordt geleverd met een gratis wifi modem in bruikleen en gratis internetbeveiliging.

Start is met € 43 het goedkoopste internet-abonnement, met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s. Giga is het duurste pakket, kost € 62 en geeft een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s en een uploadsnelheid van 75 Mbit/s.

Ziggo Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

Ziggo Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

Ziggo Internet only 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 40 Mbit/s

Ziggo Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s

Internet & TV

In de pakketten voor internet en interactieve tv kies je naast de gewenste internetsnelheid ook uit een aantal verschillende abonnementen. Je kunt kiezen uit de digitale tv-pakketten Start, Complete en Max. Elk Ziggo TV-pakket komt met een mediabox, die op je tv moet worden aangesloten. Naast deze abonnementen kun je ook extra zenders aanschaffen, zoals Ziggo Movies & Series of Ziggo Kids.

Alle Ziggo TV-pakketten hebben standaard 70 TV-zenders in HD kwaliteit. Ook bevatten de pakketten Ziggo Sport, ESPN, de media-app Ziggo Go en extra features voor interactieve tv, zoals terugkijken van programma’s of streamen met TV-apps.

Het Ziggo TV-pakket Start kost € 22,50 extra om aan het pakket toe te voegen. Dit abonnement geeft je het standaardaanbod, maar geeft je geen toegang tot series en films. Ook kun je met Start geen programma´s opnemen.

Complete is met € 27,50 iets duurder dan Start. Met dit abonnement ontvang je alles van het Start-pakket, maar krijg je nu ook toegang tot films en series. Ook kun je nu gebruik maken van de mogelijkheid om programma’s op te nemen.

Het duurste pakket is Max. Dit pakket kost € 39,50 extra en komt met een extra tv-pakket tot 110 zenders. Daarnaast bevat dit pakket alle features van het Complete-pakket.

Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 100 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 200 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 400 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 40 Mbit/s
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 1 Gbit/s
Meeste TV zenders

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)

Alles-in-1 pakketten

De Alles-in-1 pakketten zijn eigenlijk alle pakketten die onder Internet & TV vallen, met als extra dat er nu ook een vaste telefoonlijn aan het pakket wordt toegevoegd. Vaste telefonie kost € 3,50 extra. Het duurste Alles-in-een-pakket komt daarmee op een maandelijks tarief van € 86. Vast bellen kost bij Ziggo € 0,15 per minuut.

Voor € 13,95 per maand kun je de extra dienst Volop Bellen aanschaffen. Hiermee kun je onbeperkt bellen naar mobiele en vaste nummers.

Meeste TV zenders

Ziggo Alles in 1 100 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut
Meeste TV zenders

Ziggo Alles in 1 200 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 73 TV zenders (36 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut

Mobiele telefonie bij Ziggo

Dankzij de samenwerking met Vodafone is het mogelijk om met Ziggo ook mobiel te bellen. Dit kan zowel met een sim only-abonnement als met een abonnement met telefoon. Klanten die zowel een abonnement hebben bij Vodafone als Ziggo komen voor extra voordelen in aanmerking.

De voor- en nadelen van Ziggo

Ziggo combineert innovatieve technologie zoals wifispots met aantrekkelijke pakketten. Maar krijg je met Ziggo waar voor je geld? We zetten de voors en tegens op een rijtje.

Voordelen

  • De wifispots zijn een innovatieve manier waarmee je verbonden kan blijven met het Ziggo-netwerk. Er zijn wel 2 miljoen locaties waar je een wifispot kunt vinden en zo buitenshuis van je Ziggo-abonnement gebruik kunt maken.
  • Een andere innovatie is de combinatie van glasvezelinternet en kabel. Dit geeft volgens Ziggo zelf een snelle, stabiele en moderne verbinding met internet.

Nadelen

  • De pakketten van Ziggo zijn relatief duur. Hoewel er regelmatig aantrekkelijke kortingen worden aangeboden, zoals 50% korting voor zes maanden, is de prijs per pakket strikt genomen vaak iets duurder in vergelijking met grote concurrenten.
  • Het goedkoopste TV-abonnement heeft in vergelijking met de andere twee abonnementen geen series, films of opnamemogelijkheden. Dat series en films in TV Start niet opgenomen zijn, is ergens logisch. Je krijgt met een iets duurder abonnement zo meer waard voor je geld. Dat TV opnemen in TV Start niet is meegenomen, terwijl dit wel het geval is met een feature als TV Terugkijken, is naar onze mening echter een beetje flauw.

Wat wij vinden van Ziggo

Ziggo maakt met de wifispots en de combi van glasvezel internet en kabel een zeer sterke indruk. De combinatie zorgt voor stabiel en supersnel internet.

Daar staat echter tegenover dat een Ziggo-abonnement aan de prijzige kant is. Ziggo Internet Only is bijvoorbeeld in zijn goedkoopste variant relatief duur. Er zijn providers die sneller internet goedkoper aanbieden. Bovendien heeft het eveneens dure TV Start-pakket geen opnamemogelijkheid, dat een gemis is dat je bij de goedkopere TV-pakketten van concurrenten niet tegenkomt.

Een blik op Trustpilot laat zien dat er veel negatieve ervaringen met Ziggo zijn, maar ook dat de klantenservice van Ziggo hier alert op is.

Veelgestelde vragen

Naar eigen zeggen zijn de tarieven van Ziggo in prijs gestegen vanwege inflatie. Zo zouden de kosten voor de energie van het netwerk en voor de datacenters zijn toegenomen.

Nee. Ziggo maakt gebruik van glasvezel tot aan wijkcentrales, waarna de wijkcentrale door middel van kabel met de huizen van gebruikers worden verbonden.

Ziggo klantenservice

Ziggo Holding B.V. 

Boven Vredenburgpassage 128
3511 WR Utrecht

0900 1884
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Ziggo internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven