Overzicht internet providers

Ziggo internet

Ziggo is een van de bekendste internetproviders van Nederland. Het bedrijf biedt pakketten voor internet, interactieve tv en telefonie. Op dit moment zijn er ruim 4,4 miljoen gebruikers die via Ziggo internet krijgen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Ziggo je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Ziggo

Ziggo is voortgekomen uit een fusie van de bedrijven Casema, @Home en Multikabel. Later heeft in 2015 nog eens een fusie plaatsgevonden met de kabelmaatschappij UPC.

De meest recente samenwerking die Ziggo is aangegaan is met Vodafone. In 2017 hebben deze twee bedrijven een partnerschap opgezet, zodat Ziggo gebruik kan maken van het 4G-netwerk van Vodafone.

Winkel van Ziggo in Utrecht Hoog Catharijne
Winkel van Ziggo in Hoog Catharijne, Utrecht

Wat heeft Ziggo te bieden aan pakketten, naast supersnel internet? Wat zijn de sterke punten van dit merk? Lees verder in onze recensie.

Ziggo vergelijken met andere providers

Glasvezel internet via Ziggo

Ziggo maakt gebruik van een netwerk waarin glasvezel en kabel worden gecombineerd. De provider gebruikt het beste van deze twee technologieën om zo zijn eigen dienstverlening aan te bieden.

In de praktijk is het grootste deel van het netwerk van Ziggo gebaseerd op glasvezel en loopt de verbinding van de wijkcentrale naar het huis van de klant via kabel. Naar eigen zeggen is deze combinatie van technologieën stabieler en sneller dan een aansluiting die geheel op glasvezel is gebaseerd.

Om te kijken in hoeverre het netwerk van Ziggo ook bij jou aanwezig is, kun je op de site van Ziggo een postcodecheck uitvoeren.

Ziggo postcodecheck

Wifispots van Ziggo

Een unieke service van Ziggo zijn de zogeheten Wifispots. Dit zijn plekken in het openbaar die jouw persoonlijke apparaat verbinden met het Ziggo-netwerk. Dit betekent dat je ook buitenshuis gebruik kunt maken van jouw internetverbinding.

Wifispots zijn te vinden in openbare gelegenheden zoals winkelcentra of sportclubs, maar ook bij andere gebruikers met een wifi modem van Ziggo. Het concept van de wifispots komt erop neer dat elk modem van Ziggo in heel Nederland een Wifispot vormt. Zodoende zijn er ruim 2 miljoen wifispots beschikbaar.

Elk modem van Ziggo houdt twee aparte verbindingen in stand. De ene verbinding is voor het eigen gebruik. De andere voor de wifispot. Het gebruik van de wifispot door andere gebruikers in de buurt gaat daarom niet ten koste van jouw persoonlijke internetsnelheid.

De pakketten van Ziggo

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

75 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

48

Aantal abonnementen


Ziggo levert Internet Only-pakketten, Internet & TV-pakketten en Alles-In-1 pakketten. De pakketten komen verder in verschillende snelheden en met verschillende zenderpakketten.

Alle pakketten worden binnen 3 tot 5 dagen worden geleverd. Voor elk pakket is er een overstapservice, waarmee je eventueel met nummerbehoud van je huidige provider naar Ziggo kunt overstappen. Daarnaast wordt bij alle pakketten ondersteuning verleend voor het installeren van het pakket, mocht je er zelf niet uitkomen.

Regelmatig houdt Ziggo speciale aanbiedingen voor alle pakketten. Prijzen kunnen dus lager uitvallen dan we in deze recensie van Ziggo aangeven.

Internet Only

Het Internet Only-pakket komt in vier varianten. Dit zijn Start, Internet Start XXL, Complete en Giga. Elke variant wordt geleverd met een gratis wifi modem in bruikleen en gratis internetbeveiliging.

Start is met € 43 het goedkoopste internet-abonnement, met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s. Giga is het duurste pakket, kost € 62 en geeft een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s en een uploadsnelheid van 75 Mbit/s.

Ziggo Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

Ziggo Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

Ziggo Internet only 400 Mbit/s

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 40 Mbit/s

Ziggo Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s

Internet & TV

In de pakketten voor internet en interactieve tv kies je naast de gewenste internetsnelheid ook uit een aantal verschillende abonnementen. Je kunt kiezen uit de digitale tv-pakketten Start, Complete en Max. Elk Ziggo TV-pakket komt met een mediabox, die op je tv moet worden aangesloten. Naast deze abonnementen kun je ook extra zenders aanschaffen, zoals Ziggo Movies & Series of Ziggo Kids.

Alle Ziggo TV-pakketten hebben standaard 70 TV-zenders in HD kwaliteit. Ook bevatten de pakketten Ziggo Sport, ESPN, de media-app Ziggo Go en extra features voor interactieve tv, zoals terugkijken van programma’s of streamen met TV-apps.

Het Ziggo TV-pakket Start kost € 22,50 extra om aan het pakket toe te voegen. Dit abonnement geeft je het standaardaanbod, maar geeft je geen toegang tot series en films. Ook kun je met Start geen programma´s opnemen.

Complete is met € 27,50 iets duurder dan Start. Met dit abonnement ontvang je alles van het Start-pakket, maar krijg je nu ook toegang tot films en series. Ook kun je nu gebruik maken van de mogelijkheid om programma’s op te nemen.

Het duurste pakket is Max. Dit pakket kost € 39,50 extra en komt met een extra tv-pakket tot 110 zenders. Daarnaast bevat dit pakket alle features van het Complete-pakket.

Meeste TV zenders
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 100 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • 73 TV zenders (36 HD)
Actie: Eerste 6 maanden €30,25
Meeste TV zenders
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 200 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • 73 TV zenders (36 HD)
Meeste TV zenders
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 400 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 400 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 40 Mbit/s
 • 73 TV zenders (36 HD)
Meeste TV zenders
Meeste TV zenders

Ziggo Internet & TV 1 Gbit/s
Meeste TV zenders

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s
 • 73 TV zenders (36 HD)

Alles-in-1 pakketten

De Alles-in-1 pakketten zijn eigenlijk alle pakketten die onder Internet & TV vallen, met als extra dat er nu ook een vaste telefoonlijn aan het pakket wordt toegevoegd. Vaste telefonie kost € 3,50 extra. Het duurste Alles-in-een-pakket komt daarmee op een maandelijks tarief van € 86. Vast bellen kost bij Ziggo € 0,15 per minuut.

Voor € 13,95 per maand kun je de extra dienst Volop Bellen aanschaffen. Hiermee kun je onbeperkt bellen naar mobiele en vaste nummers.

Meeste TV zenders

Ziggo Alles in 1 100 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • 73 TV zenders (36 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut
Actie: Eerste 9 maanden €32,13
Meeste TV zenders

Ziggo Alles in 1 200 Mbit/s
Meeste TV zenders

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid
 • 73 TV zenders (36 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut

Mobiele telefonie bij Ziggo

Dankzij de samenwerking met Vodafone is het mogelijk om met Ziggo ook mobiel te bellen. Dit kan zowel met een sim only-abonnement als met een abonnement met telefoon. Klanten die zowel een abonnement hebben bij Vodafone als Ziggo komen voor extra voordelen in aanmerking.

De voor- en nadelen van Ziggo

Ziggo combineert innovatieve technologie zoals wifispots met aantrekkelijke pakketten. Maar krijg je met Ziggo waar voor je geld? We zetten de voors en tegens op een rijtje.

Voordelen

 • De wifispots zijn een innovatieve manier waarmee je verbonden kan blijven met het Ziggo-netwerk. Er zijn wel 2 miljoen locaties waar je een wifispot kunt vinden en zo buitenshuis van je Ziggo-abonnement gebruik kunt maken.
 • Een andere innovatie is de combinatie van glasvezelinternet en kabel. Dit geeft volgens Ziggo zelf een snelle, stabiele en moderne verbinding met internet.

Nadelen

 • De pakketten van Ziggo zijn relatief duur. Hoewel er regelmatig aantrekkelijke kortingen worden aangeboden, zoals 50% korting voor zes maanden, is de prijs per pakket strikt genomen vaak iets duurder in vergelijking met grote concurrenten.
 • Het goedkoopste TV-abonnement heeft in vergelijking met de andere twee abonnementen geen series, films of opnamemogelijkheden. Dat series en films in TV Start niet opgenomen zijn, is ergens logisch. Je krijgt met een iets duurder abonnement zo meer waard voor je geld. Dat TV opnemen in TV Start niet is meegenomen, terwijl dit wel het geval is met een feature als TV Terugkijken, is naar onze mening echter een beetje flauw.

Wat wij vinden van Ziggo

Ziggo maakt met de wifispots en de combi van glasvezel internet en kabel een zeer sterke indruk. De combinatie zorgt voor stabiel en supersnel internet.

Daar staat echter tegenover dat een Ziggo-abonnement aan de prijzige kant is. Ziggo Internet Only is bijvoorbeeld in zijn goedkoopste variant relatief duur. Er zijn providers die sneller internet goedkoper aanbieden. Bovendien heeft het eveneens dure TV Start-pakket geen opnamemogelijkheid, dat een gemis is dat je bij de goedkopere TV-pakketten van concurrenten niet tegenkomt.

Een blik op Trustpilot laat zien dat er veel negatieve ervaringen met Ziggo zijn, maar ook dat de klantenservice van Ziggo hier alert op is.

Onze beoordeling

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.8
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit


Overige informatie

Ziggo overstappen

Niet tevreden over je huidige provider? Dan kun je overstappen naar Ziggo via Providervergelijken.nl. Kies het gewenste pakket en maak gebruik van de Ziggo Overstapservice. Je huidige abonnement wordt dan automatisch opgezegd.

Je kunt deze werkwijze bijvoorbeeld gebruiken voor overstappen van KPN naar Ziggo. Het is niet mogelijk om je e-mail te behouden bij overstappen naar Ziggo. Je kunt je oude e-mailadres nog 6 maanden blijven gebruiken. Daarna wordt het opgeheven.

Ziggo verhuizen

Bij een verhuizing kun je Ziggo internet mee verhuizen. Je kunt via de website van Ziggo de verhuizing doorgeven. Gebruik daarvoor Mijn Ziggo. Ziggo zal de verhuizing dan doorvoeren, zonder extra kosten.

Wil je een Ziggo abonnement verhuizen? Dan kun je de modem meenemen naar je nieuwe huis. Je moet deze dan zelf even aansluiten. Wil je Ziggo verhuizen met een monteur? Tot 8 weken na je verhuizing heb je recht op een gratis installatiemonteur die je helpt met de aansluiting.

Ziggo opzeggen

Ben je niet tevreden met deze provider? Dan kun je het Ziggo abonnement opzeggen. Opzeggen bij Ziggo doe je telefonisch of online. Het duurt maximaal 4 weken voordat je abonnement is opgezegd.

Wil je Ziggo opzeggen en overstappen naar een andere provider? Doe dan de postcode check op deze pagina en je ziet meteen welke andere providers je via Providervergelijken.nl kunt afsluiten.

Ziggo adreswijziging doorgeven

Als je in een ander huis gaat wonen en je Ziggo abonnement meeneemt, dan kun je de adreswijziging doorgeven aan Ziggo. Uiterlijk 3 dagen voor je verhuizing kun je via je account in Mijn Ziggo de adreswijziging doorgeven. Dit kost niets.

Neem zelf de modem en Mediabox van Ziggo mee naar je nieuwe huis. Daar kun je alle apparaten aansluiten, zodat je weer snel internet, tv en bellen tot je beschikking hebt. Je vaste telefoonnummer verhuist gewoon mee. Verhuis je naar een andere regio? Dan krijg je een nieuw nummer.

Ziggo storing

Als er een Ziggo storing is, dan kun je tijdelijk geen gebruik maken van je internet, telefoon of tv. Dat is natuurlijk vervelend, dus wil je graag weten of de storing bij Ziggo snel opgelost wordt. Gebruik daarvoor de storingschecker op de website van Ziggo.

Daar kun je zien of er storingen of werkzaamheden bij jou in de buurt zijn. Duurt de storing langer dan twaalf uur? Dan kun je bij Ziggo compensatie aanvragen. Je ontvangt dan een vergoeding voor het feit dat je geen gebruik kon maken van internet, tv of telefonie.

Ziggo speedtest

Wil je weten hoe snel je Ziggo internet is? Dan kun je dit meten met een speedtest bij Ziggo. De speedtest kun je vinden op de website van Ziggo, waar ook de instructies staan voor het uitvoeren van de test.

Met de Ziggo speedtest test je de wifi snelheid, maar dan wel op je telefoon. Om achter de internetsnelheid van je vaste verbinding te komen, test je met een kabel die van je laptop naar de modem loopt. Op die manier kun je zien hoe snel je internetverbinding is.

Ziggo webmail

Bij Ziggo kun je gebruikmaken van Ziggo webmail. Daarmee kun je op elke browser inloggen, e-mail lezen en e-mails versturen. Je moet dan via een speciaal inlogscherm van Ziggo webmail inloggen.

Dat inloggen doe je met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je krijgt de gratis webmail van Ziggo als je internet afneemt.Via je eigen account in Mijn Ziggo kun je dan onbeperkt toegang krijgen tot je webmail 

Ziggo aanbieding

Voor een goede Ziggo aanbieding kun je altijd bij ons terecht op Providervergelijken.nl. Met je postcode check je eenvoudig of je gebruik kunt maken van een aanbieding bij Ziggo. Je kunt direct een contract afsluiten en zo veel korting krijgen.

Ziggo heeft regelmatig aanbiedingen en acties. Bijvoorbeeld zes maanden lang 50% korting op internet of 3 maanden gratis zakelijk internet als je overstapt naar Ziggo. Het loont altijd de moeite om even te kijken of er nog speciale acties en aanbiedingen zijn.

Veelgestelde vragen

Naar eigen zeggen zijn de tarieven van Ziggo in prijs gestegen vanwege inflatie. Zo zouden de kosten voor de energie van het netwerk en voor de datacenters zijn toegenomen.

Nee. Ziggo maakt gebruik van glasvezel tot aan wijkcentrales, waarna de wijkcentrale door middel van kabel met de huizen van gebruikers worden verbonden.

Ziggo klantenservice

Ziggo Holding B.V. 

Boven Vredenburgpassage 128
3511 WR Utrecht

0900 1884
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Ziggo internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice