Overzicht internet providers

Online.nl is een provider die zich profileert met snel internet en sterke wifi, een groot aantal tv-zenders en, als we de site mogen geloven, een goede service. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan tegen scherpe prijzen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Online.nl je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Online.nl

Online.nl is een provider die zich profileert met snel internet en sterke wifi, een groot aantal tv-zenders en, als we de site mogen geloven, een goede service. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan tegen scherpe prijzen.Online.nl heeft een lange geschiedenis als provider in Nederland. In 1994 werd het bedrijf opgericht onder de naam Euronet. Vandaag de dag werkt Online.nl samen met KPN, Delta en Canal Digitaal om glasvezel internet en tv aan te bieden.

Maar hoe goed is Online.nl? Wat wordt er precies aangeboden en wat zijn de ervaringen van klanten? Lees verder in onze Online.nl-review.

Wat is Online.nl?

Online.nl biedt pakketten aan voor internet en interactieve televisie. De dienstverlening van Online.nl is loopt via het supersnelle glasvezelnetwerk van KPN. Ook wordt in Zeeland gebruik gemaakt van het netwerk van Delta. Waar glasvezel internet niet voor handen is, wordt DSL-internet aangeboden.

Voor het tv-pakket wordt samengewerkt met Canal Digitaal. Het zenderaanbod en alle on demand-features zijn daarom een op een van Canal Digital overgenomen. Verder hebben de pakketten van Online.nl mogelijkheden voor vaste telefonie.

Online postcodecheck

Wat kost Online.nl?

De prijzen van de pakketten van Online.nl variëren op basis van wat je in het pakket op wil nemen. Het goedkoopste pakket kost € 40,50 per maand en bevat alleen 100 Mb/30 Mb DSL internet. De duurste pakketten zitten rond de € 79,50 en bevatten 500 Mb glasvezel internet, het grootste tv-pakket en eventueel vaste telefonie.

Glasvezel internet aanvragen bij Online.nl

Om Online.nl als provider van glasvezel internet te kunnen gebruiken, moet je eerst nagaan of dit wel mogelijk is op jouw adres. Op de site van Online.nl kun je door middel van een postcodecheck controleren of jouw woning is aangesloten op het netwerk van KPN of Delta.

Online.nl heeft een gratis overstapservice als je van provider wilt wisselen. Met deze service wil het bedrijf ervoor zorgen dat de overstap tussen de providers zo soepel mogelijk verloopt. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementen betaalt of dat je zonder internet komt te zitten. Ook kun je op deze manier bij Online.nl terecht, zonder dat je je telefoonnummer bij je huidige provider hoeft op te geven.

Het pakket van Online.nl

500 MBPS

Max. Downloadsnelheid

500 MBPS

Max. Uploadsnelheid

35

Aantal abonnementen


Glasvezel internet

Elk pakket van Online.nl bevat in ieder geval alles voor toegang tot internet. Er wordt een gratis wifi modem van het type Zyxel Mesh geleverd. Hoewel dit niet per se het beste wifi modem op de markt is, is dit model voor de meeste huishoudens een prima modem.

Je kunt bij aanvraag van het pakket zelf kiezen hoe snel het internet moet zijn. Hoe sneller de internetverbinding gaat zijn, hoe duurder het pakket zal worden.

Hoe snel je internet moet zijn is afhankelijk van jouw thuissituatie. Een gezin met drie pubers die allemaal gek zijn op online gamen zal meer internetsnelheid nodig hebben dan een single huishouden, waar internet vooral gebruikt wordt voor mails beantwoorden en online nieuws lezen. Door goed in te schatten wat jouw thuissituatie aan internetsnelheid nodig heeft, kun je met het juiste abonnement fors op kosten besparen.

Als er geen glasvezelnetwerk voor handen is, zijn de opties van Online.nl voor internet wat meer beperkt. Er moet dan in ieder geval gebruik worden gemaakt van DSL internet, waarbij er slechts uit een beperkt aantal snelheden kan worden gekozen. Sowieso ligt de snelheid van het glasvezelnetwerk hoger in vergelijking met een DSL-verbinding. Een nadeel van glasvezel is echter dat lang niet heel Nederland voorzien is van een glasvezelnetwerk. Controleer daarom jouw adres via de postcodecheck.

Online.nl Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

Online.nl Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

Online.nl Internet only 500 mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

Interactieve televisie

Als je interactieve tv in het pakket opneemt, krijg je van Online.nl een tv-ontvanger. De tv-ontvanger geeft toegang tot het aanbod waar je bij het samenstellen van het pakket voor hebt gekozen. Daarnaast zorgt het interactieve tv-pakket voor een aantal extra features, zoals TV Gemist, Begin Gemist en opnamemogelijkheden.

Het zenderaanbod komt van Canal Digitaal, dat twee tv-abonnementen mogelijk maakt. Het kleinste tv-abonnement is TV Standaard en bevat alle relevante Nederlandse zenders. Het abonnement TV Compleet is iets duurder, maar bevat naast alle zenders van TV Standaard ook een aantal extra kanalen, zoals Film1, ESPN Compleet en een video on demand-service.

Online.nl Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Online.nl Internet & TV 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Online.nl Internet & TV 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Vaste telefonie

Vaste telefonie is gratis opgenomen in de pakketten van Online.nl. Er zijn extra belbundels beschikbaar, waarmee bijvoorbeeld voordelig naar mobiele nummers of nummers in het buitenland kan worden gebeld. Deze belbundels zijn Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld.

Online.nl Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

Online.nl Alles in 1 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

Online.nl Alles in 1 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

De voor- en nadelen van Online.nl

Online.nl heeft een compleet aanbod tegen een lage prijs. Het KPN-netwerk zorgt voor een stabiele basis waar Online.nl jaren op voort kan bouwen. De interactieve tv-opties van Canal Digitaal geven zelfs in het kleinste tv-pakket voor ieder wat wils. Maar heeft iedereen uitsluitend positieve ervaringen, of zijn er ook puntjes van kritiek?

Voordelen

 • De tarieven van Online.nl zijn laag in vergelijking met andere providers.
 • Een gratis overstapservice, zodat je zo vlot mogelijk en zonder verlies van internet van providers kunt wisselen.
 • Groot zender aanbod dankzij Canal Digital

Nadelen

 • Hoewel glasvezel-internet een stuk sneller is dan DSL-internet, is glasvezel ook een stuk duurder.
 • Er zijn veel negatieve reacties van klanten via sites als Trustpilot. Een punt van kritiek dat vaak langskomt is dat de klantenservice niet altijd even goed op de hoogte is van de technische kant van de eigen producten.

Onze mening van Online.nl

Met messcherpe prijzen stabiel en snel internet en tv kijken met een aanbod van meer dan 80 zenders? Online.nl levert een prima aanbod. Daarbij wordt het jou als nieuwe klant makkelijk gemaakt om over te stappen dankzij de gratis overstapservice.

Toch is niet iedereen even positief over deze provider. Trustpilot laat een groot aantal negatieve ervaringen van klanten zien. Veel klanten zijn met name kritisch over hoe de servicedesk niet altijd de technische expertise heeft goed met de klant mee te denken. Ook wordt er regelmatig geklaagd over dagelijkse storingen.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.9
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Overige informatie

Online.nl overstappen

Heb je genoeg van je huidige provider en wil je naar Online.nl overstappen? Regel het dan via Providervergelijken.nl. Bij ons vind je alle pakketten van Online.nl met internet, tv en mobiel in een handig overzicht. Met een paar klikken kun je al klant worden bij Online.nl

Loopt het contract bij je oude provider nog? Overstappen naar Online.nl gaat automatisch als je via Providervergelijken.nl een nieuw contract afsluit bij Online. Met onze postcodecheck zie je direct of Online op jouw adres wordt aangeboden.

Online.nl verhuizen

Ga je verhuizen? Dan kun je je abonnement bij Online.nl ook verhuizen. Tenminste, als Online wordt aangeboden op je nieuwe adres. Om daarachter te komen, kun je bij ons de postcodecheck doen. Daarmee zie je in een paar seconden welke providers hun pakketten aanbieden op je nieuwe adres.

Wordt Online niet aangeboden bij je nieuwe huis? Dan kun je Online.nl opzeggen voor je verhuizing. Vergeet niet dat je een opzegtermijn van 1 maand hebt. Daarnaast kan Online abonnementskosten in rekening brengen voor de resterende looptijd van je abonnement. Stap dus op tijd over.

Online.nl opzeggen

Wil je overstappen naar een andere provider? Dan kun je op verschillende manieren je abonnement bij Online.nl opzeggen. Je kunt de klantenservice bellen en je abonnement opzeggen bij Online.nl. Het is ook mogelijk om direct over te stappen naar een andere provider.

De nieuwe provider zorgt dan voor het opzeggen van je Online.nl pakket. Nog geen provider gekozen? Doe dan onze postcodecheck om te zien uit welke providers je allemaal kunt kiezen op jouw adres.

Online.nl adreswijziging doorgeven

Het is zover: je nieuwe huis wordt opgeleverd of je verhuist naar een bestaande woning. Vergeet dan niet om je Online.nl abonnement mee te verhuizen als dat kan. Doe onze postcodecheck om te zien of Online.nl beschikbaar is op je nieuwe adres.

Verhuist je internetpakket mee? Dan kun je aan Online.nl een adreswijziging doorgeven. Je kunt dat online doen via je persoonlijke Mijn Online omgeving. Doe dat wel op tijd. Online.nl heeft namelijk 4 weken nodig om de adreswijziging door te voeren.

Online.nl storing

Is er een storing bij Online.nl? Om daarachter te komen, kun je het beste even op de website van Online.nl kijken. Daar kun je zien of Online.nl een storing heeft vermeld, of dat er onderhoudswerkzaamheden zijn. 

Werkt je internet helemaal niet meer? Dan kun je de klantenservice van Online.nl bellen voor meer informatie. Misschien zit de storing niet bi Online.nl, maar mankeert er iets aan je modem. De klantenservice kan dan een monteur langs sturen die het probleem oplost.

Online.nl speedtest

Snelheid is alles. Heb je het idee dat jouw internet veel te traag is? Dan kun je de speedtest van Online.nl uitvoeren. De speedtest meet de snelheid van het internetsignaal dat bij jou binnenkomt. Het meet ook de snelheid waarmee je kunt uploaden en downloaden.

De speedtest van Online nl werkt ongeveer hetzelfde als bij andere providers. Het is een goed middel om te checken of jouw internet niet onnodig traag is. De Online.nl speedtest is wel een momentopname. Het kan dus goed zijn om de test een paar keer te herhalen.

Online.nl webmail

Online.nl biedt webmail aan voor iedereen die een abonnement heeft. Met de webmail van Online nl kun je mail lezen op verschillende apparaten, zoals je tablet of telefoon. Inloggen op de webmail doe je via een speciale link naar een inlogscherm.

Met je gebruikersnaam en wachtwoord log je dan in. Daarna kun je je mailbox openen. Het is ook mogelijk om de webmail te openen via een ander programma, zoals Gmail, Outlook of Windows 10 Mail.

Online.nl aanbieding

Wil je weten wat de beste Online.nl aanbieding van dit moment is? Doe dan even onze postcodecheck. Je ziet dan meteen of Online.nl wordt aangeboden op jouw adres en wat de aangeboden pakketten kosten.

Op Providervergelijken.nl vind je altijd de beste aanbieding voor Online.nl. Via ons kun je meteen overstappen of een nieuw abonnement afsluiten bij Online. Je kunt ook regelmatig profiteren van kortingen en cashbacks. Check dus even je postcode voor de beste Online.nl aanbieding.

Veelgestelde vragen

Online.nl is geen onderdeel van KPN. Wel maakt Online.nl gebruik van het KPN-netwerk. Hoewel Online.nl glasvezel-internet en tv aanbiedt, is het glasvezelnetwerk in handen van KPN.

De prijzen van de pakketten van Online.nl zijn afhankelijk van hoe snel het internet is en wat verder aan het pakket is toegevoegd. Het goedkoopste Online-internet heeft alleen 100 Mb/30 Mb DSL internet en kost € 40,50 per maand. Het duurste pakket kost € 79,50 en bevat naast 1000 Mb glasvezel-internet ook het grootste abonnement voor interactieve tv, TV Compleet.

Online.nl is sinds 2013 onderdeel van het in Luxemburg gevestigde bedrijf M7 Group. Dit bedrijf is op zijn beurt een dochteronderneming van het Franse Canal+/Vivendi. Voordat Online.nl zijn huidige naam kreeg, was deze provider eerder al actief onder de namen Euronet en Wanadoo.

Online.nl klantenservice

Online.nl

Postbus 460
1200 AL Hilversum

088 003 8500

0 reacties

Beoordeel Online.nl

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice