Overzicht internet providers

Online.nl is een provider die zich profileert met snel internet en sterke wifi, een groot aantal tv-zenders en, als we de site mogen geloven, een goede service. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan tegen scherpe prijzen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Online.nl je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Online.nl

Online.nl is een provider die zich profileert met snel internet en sterke wifi, een groot aantal tv-zenders en, als we de site mogen geloven, een goede service. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan tegen scherpe prijzen.Online.nl heeft een lange geschiedenis als provider in Nederland. In 1994 werd het bedrijf opgericht onder de naam Euronet. Vandaag de dag werkt Online.nl samen met KPN, Delta en Canal Digitaal om glasvezel internet en tv aan te bieden.

Maar hoe goed is Online.nl? Wat wordt er precies aangeboden en wat zijn de ervaringen van klanten? Lees verder in onze Online.nl-review.

Wat is Online.nl?

Online.nl biedt pakketten aan voor internet en interactieve televisie. De dienstverlening van Online.nl is loopt via het supersnelle glasvezelnetwerk van KPN. Ook wordt in Zeeland gebruik gemaakt van het netwerk van Delta. Waar glasvezel internet niet voor handen is, wordt DSL-internet aangeboden.

Voor het tv-pakket wordt samengewerkt met Canal Digitaal. Het zenderaanbod en alle on demand-features zijn daarom een op een van Canal Digital overgenomen. Verder hebben de pakketten van Online.nl mogelijkheden voor vaste telefonie.

Online postcodecheck

Wat kost Online.nl?

De prijzen van de pakketten van Online.nl variëren op basis van wat je in het pakket op wil nemen. Het goedkoopste pakket kost € 40,50 per maand en bevat alleen 100 Mb/30 Mb DSL internet. De duurste pakketten zitten rond de € 79,50 en bevatten 500 Mb glasvezel internet, het grootste tv-pakket en eventueel vaste telefonie.

Glasvezel internet aanvragen bij Online.nl

Om Online.nl als provider van glasvezel internet te kunnen gebruiken, moet je eerst nagaan of dit wel mogelijk is op jouw adres. Op de site van Online.nl kun je door middel van een postcodecheck controleren of jouw woning is aangesloten op het netwerk van KPN of Delta.

Online.nl heeft een gratis overstapservice als je van provider wilt wisselen. Met deze service wil het bedrijf ervoor zorgen dat de overstap tussen de providers zo soepel mogelijk verloopt. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementen betaalt of dat je zonder internet komt te zitten. Ook kun je op deze manier bij Online.nl terecht, zonder dat je je telefoonnummer bij je huidige provider hoeft op te geven.

Het pakket van Online.nl

500 MBPS

Max. Downloadsnelheid

500 MBPS

Max. Uploadsnelheid

35

Aantal abonnementen


Glasvezel internet

Elk pakket van Online.nl bevat in ieder geval alles voor toegang tot internet. Er wordt een gratis wifi modem van het type Zyxel Mesh geleverd. Hoewel dit niet per se het beste wifi modem op de markt is, is dit model voor de meeste huishoudens een prima modem.

Je kunt bij aanvraag van het pakket zelf kiezen hoe snel het internet moet zijn. Hoe sneller de internetverbinding gaat zijn, hoe duurder het pakket zal worden.

Hoe snel je internet moet zijn is afhankelijk van jouw thuissituatie. Een gezin met drie pubers die allemaal gek zijn op online gamen zal meer internetsnelheid nodig hebben dan een single huishouden, waar internet vooral gebruikt wordt voor mails beantwoorden en online nieuws lezen. Door goed in te schatten wat jouw thuissituatie aan internetsnelheid nodig heeft, kun je met het juiste abonnement fors op kosten besparen.

Als er geen glasvezelnetwerk voor handen is, zijn de opties van Online.nl voor internet wat meer beperkt. Er moet dan in ieder geval gebruik worden gemaakt van DSL internet, waarbij er slechts uit een beperkt aantal snelheden kan worden gekozen. Sowieso ligt de snelheid van het glasvezelnetwerk hoger in vergelijking met een DSL-verbinding. Een nadeel van glasvezel is echter dat lang niet heel Nederland voorzien is van een glasvezelnetwerk. Controleer daarom jouw adres via de postcodecheck.

Online.nl Internet only 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

Online.nl Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

Online.nl Internet only 500 mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

Interactieve televisie

Als je interactieve tv in het pakket opneemt, krijg je van Online.nl een tv-ontvanger. De tv-ontvanger geeft toegang tot het aanbod waar je bij het samenstellen van het pakket voor hebt gekozen. Daarnaast zorgt het interactieve tv-pakket voor een aantal extra features, zoals TV Gemist, Begin Gemist en opnamemogelijkheden.

Het zenderaanbod komt van Canal Digitaal, dat twee tv-abonnementen mogelijk maakt. Het kleinste tv-abonnement is TV Standaard en bevat alle relevante Nederlandse zenders. Het abonnement TV Compleet is iets duurder, maar bevat naast alle zenders van TV Standaard ook een aantal extra kanalen, zoals Film1, ESPN Compleet en een video on demand-service.

Online.nl Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Online.nl Internet & TV 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Online.nl Internet & TV 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)

Vaste telefonie

Vaste telefonie is gratis opgenomen in de pakketten van Online.nl. Er zijn extra belbundels beschikbaar, waarmee bijvoorbeeld voordelig naar mobiele nummers of nummers in het buitenland kan worden gebeld. Deze belbundels zijn Bellen Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld.

Online.nl Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

Online.nl Alles in 1 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

Online.nl Alles in 1 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

De voor- en nadelen van Online.nl

Online.nl heeft een compleet aanbod tegen een lage prijs. Het KPN-netwerk zorgt voor een stabiele basis waar Online.nl jaren op voort kan bouwen. De interactieve tv-opties van Canal Digitaal geven zelfs in het kleinste tv-pakket voor ieder wat wils. Maar heeft iedereen uitsluitend positieve ervaringen, of zijn er ook puntjes van kritiek?

Voordelen

  • De tarieven van Online.nl zijn laag in vergelijking met andere providers.
  • Een gratis overstapservice, zodat je zo vlot mogelijk en zonder verlies van internet van providers kunt wisselen.
  • Groot zender aanbod dankzij Canal Digital

Nadelen

  • Hoewel glasvezel-internet een stuk sneller is dan DSL-internet, is glasvezel ook een stuk duurder.
  • Er zijn veel negatieve reacties van klanten via sites als Trustpilot. Een punt van kritiek dat vaak langskomt is dat de klantenservice niet altijd even goed op de hoogte is van de technische kant van de eigen producten.

Onze mening van Online.nl

Met messcherpe prijzen stabiel en snel internet en tv kijken met een aanbod van meer dan 80 zenders? Online.nl levert een prima aanbod. Daarbij wordt het jou als nieuwe klant makkelijk gemaakt om over te stappen dankzij de gratis overstapservice.

Toch is niet iedereen even positief over deze provider. Trustpilot laat een groot aantal negatieve ervaringen van klanten zien. Veel klanten zijn met name kritisch over hoe de servicedesk niet altijd de technische expertise heeft goed met de klant mee te denken. Ook wordt er regelmatig geklaagd over dagelijkse storingen.

Veelgestelde vragen

Online.nl is geen onderdeel van KPN. Wel maakt Online.nl gebruik van het KPN-netwerk. Hoewel Online.nl glasvezel-internet en tv aanbiedt, is het glasvezelnetwerk in handen van KPN.

De prijzen van de pakketten van Online.nl zijn afhankelijk van hoe snel het internet is en wat verder aan het pakket is toegevoegd. Het goedkoopste Online-internet heeft alleen 100 Mb/30 Mb DSL internet en kost € 40,50 per maand. Het duurste pakket kost € 79,50 en bevat naast 1000 Mb glasvezel-internet ook het grootste abonnement voor interactieve tv, TV Compleet.

Online.nl is sinds 2013 onderdeel van het in Luxemburg gevestigde bedrijf M7 Group. Dit bedrijf is op zijn beurt een dochteronderneming van het Franse Canal+/Vivendi. Voordat Online.nl zijn huidige naam kreeg, was deze provider eerder al actief onder de namen Euronet en Wanadoo.

Online.nl klantenservice

Online.nl

Postbus 460
1200 AL Hilversum

088 003 8500

0 reacties

Beoordeel Online.nl

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven