Overzicht internet providers

Delta glasvezel

Delta Fiber is een internetprovider, die met name actief is in Zeeland. Het bedrijf richt zich op snel internet voor buitengebieden en is voortdurend bezig om het eigen glasvezelnetwerk uit te breiden. Naar glasvezel internet verzorgt Delta Fiber ook tv, vaste telefonie en mobiele telefonie.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Delta je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Delta Fiber

Delta werd in 1991 opgericht als nutsbedrijf voor Zeeland. Het bedrijf hield zich in eerste instantie bezig met het leveren van gas, water, elektriciteit en telecom. Wegens een gebrek aan kabel en glasvezel internet in het Zeeuwse platteland heeft Delta Fiber zich ontwikkeld tot dé internetprovider van deze regio. Inmiddels zijn ruim een miljoen huishoudens aangesloten met een glasvezel-abonnement op het netwerk van Delta Fiber.

Maar hoe goed is Delta Fiber? Wat heeft deze provider te bieden? Dat lees je in deze recensie.

Vergelijk Delta met andere providers

Glasvezel Internet bij Delta Fiber

Delta Fiber werkt voortdurend aan het uitbreiden van het glasvezelnetwerk. Er wordt daarbij vooral gefocust op buitengebieden in Zeeland en delen van onder andere Overijssel, Limburg en Gelderland. Het netwerk van Delta Fiber is echter ook te vinden in stadsgebieden.

Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de nieuwste generatie glasvezel, XGS-PON. Andere providers die op het netwerk van Delta Fiber actief zijn, zijn onder andere Caiway, Freedom Internet, Online.nl en Kliksafe.

Delta postcodecheck

Maandelijks aanpasbaar flexpakket

2000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

2000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

26

Aantal abonnementen


Bij het aanvragen van een internetpakket bij Delta Fiber wordt uitgegaan van het flexpakket. Het Delta flexpakket is een flexibel pakket, waarbij je van te voren aangeeft welke diensten je in het pakket op wilt nemen. Naast internet zijn deze diensten internet tv en bellen. Het pakket kan per maand worden aangepast. Dit betekent ook dat de kosten per maandelijks aanpasbaar zijn.

Internet

De prijs van internet in het pakket is afhankelijk van de snelheid waar je voor kiest. De goedkoopste variant is Glasvezel Flexpakket Basis, met een prijs van € 45 per maand en een snelheid van 150 Mbit/s. Het duurste abonnement is Glasvezel Flexpakket 2.000 Mb, dat een snelheid heeft van 2.000 Mbit/s en een prijs van € 60.

Delta Internet only glasvezel 150 Mbit/s

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid

Delta Internet only glasvezel 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
Snelste internet
Mega snel!

Delta Internet only glasvezel 2 Gbit/s
Mega snel!

 • 2000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 2000 Mbit/s uploadsnelheid

Delta Internet only kabel 150 Mbit/s

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 15 Mbit/s

Delta Internet only kabel 350 Mbit/s

 • Downloadsnelheid 350 Mbit/s
 • Uploadsnelheid 75 Mbit/s

Delta Internet only kabel 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

Interactieve tv

Voor interactieve TV kun je kiezen uit een pakket met 50, 90 of 120 zenders. In het pakket zit een Amino tv-ontvanger. Met de tv-ontvanger kunnen ook programma´s worden gepauzeerd of opgenomen. Daarnaast kun je ook de TV-app downloaden. Hiermee kan het hele gezin probleemloos online met de eigen smartphone of tablet tv kijken.

Delta Internet & TV glasvezel 150 Mbit/s

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)

Delta Internet & TV glasvezel 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)

Delta Internet & TV glasvezel 2 Gbit/s

 • 2000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 2000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)

Vaste telefonie

Je kunt aan het pakket een nieuw telefoonnummer toevoegen voor vaste telefonie. Ook kun je een bestaand nummer van een oudere provider waar je klant van was naar je nieuwe abonnement verhuizen.

Het pakket voor vaste telefonie kan voor een kleine meerprijs worden aangevuld met belbundels. Met de belbundel Onbeperkt Nederland kun je zonder extra kosten met alle mobiele en vaste nummers in Nederland. Met Onbeperkt Europa kun je hetzelfde doen, maar dan verspreid over Europa.

3 Mesh Wifi-punten en gratis monteur

Delta Alles in 1 glasvezel 150 Mbit/s

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut
3 Mesh Wifi-punten en gratis monteur

Delta Alles in 1 glasvezel 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut
3 Mesh Wifi-punten en gratis monteur

Delta Alles in 1 glasvezel 2 Gbit/s

 • 2000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 2000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 70 TV zenders (38 HD)
 • Beltarief 16 cent per minuut

Delta Mobiel

Delta Fiber biedt naast internetpakketten ook mobiele telefonie aan. Klanten die gebruik maken van zowel internet als mobiele telefonie krijgen extra voordeel, zoals een extra zenderpakket en dubbele data.

De voor- en nadelen van Delta glasvezel

Delta Fiber speelt een belangrijke rol voor met name de online infrastructuur van Zeeland. Elke dag wordt bovendien in nieuwe gebieden meer glasvezel aangelegd. Maar geeft zoveel groei geen uitdagingen en moeilijkheden? We zetten de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen

 • Het snelste internet via glasvezel dat bij Delta mogelijk is, is 2000 Mbit/s. Daarmee biedt Delta een van de snelste internetpakketten van Nederland aan.
 • Delta Fiber innoveert voortdurend, zoals met de nieuwe glasvezelnetwerken op basis van XGS-PON.

Nadelen

 • Er zijn nogal wat klachten over Delta Fiber en de partner Caiway. Het zijn er zoveel dat dit de nieuwspagina van de consumentensite Radar heeft gehaald. Wel laat Delta zien dat het bedrijf de klachten serieus neemt en op wil lossen.
 • In vergelijking met andere providers zijn de verschillende diensten van Delta Fiber aan de dure kant. Dit zie je met name aan de pakketten met alleen internet.

Onze mening over Delta Fiber

Op papier lijkt Delta Fiber een uitstekende partij te zijn voor gigasnel glasvezelinternet in regio’s als Zeeland of buitengebieden in Overijssel en Limburg. In de praktijk blijken er echter nogal wat klachten te zijn over met name het tempo waarop het glasvezelnetwerk wordt uitgebreid.

Als Delta Fiber werkt, heeft deze provider echter veel in zijn mars. De snelheid van 2000 Mbit/s zie je niet vaak terug bij concurrerende providers.

Voor veel huishoudens zal Delta Fiber echter tegen wil en dank onmisbaar zijn. Tenzij een grote provider als KPN met een inhaalslag Delta Fiber voorbij streeft, zal je moeten roeien met de riemen die je hebt. En in veel gevallen in met name Zeeland heten die riemen Delta Fiber.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.1
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Overige inforamtie

Delta overstappen

Delta heeft supersnel internet via het glasvezelnetwerk. Het is dus begrijpelijk dat je wilt overstappen naar Delta als jouw internet te traag is. Je kunt eenvoudig naar Delta overstappen met behulp van onze postcodecheck. Daarmee kun je zien of Delta in jouw regio beschikbaar is en wat de beste aanbiedingen zijn.

Je oude abonnement wordt automatisch opgezegd, bijvoorbeeld bij het overstappen van Caiway naar Delta. Dat gaat via de overstapservice van Delta. Controleer altijd wel de opzegtermijn van je huidige provider. Soms moet je namelijk een afkoopsom betalen als je voor de einddatum het contract opzegt.

Delta verhuizen

Ben je klant bij Delta en ga je verhuizen? Check dan met onze postcode checker of je Delta kunt meenemen naar je nieuwe adres. Is dat het geval? Dan kun je aan Delta je verhuizing doorgeven. Dat kan online via de live chat, schriftelijk of telefonisch. Zorg wel dat je de verhuizing uiterlijk 2 weken voor de verhuisdatum doorgeeft.

Ga je verhuizen maar neem je Delta niet mee? Dan kun je het abonnement bij Delta opzeggen voor de verhuizing. Het abonnement wordt beëindigd en je kunt dan een andere provider kiezen die wel beschikbaar is op je nieuwe adres.

Delta opzeggen

Voldoet je abonnement bij Delta niet aan je verwachtingen en wil je het opzeggen? Dat kan. Bij Delta kun je het abonnement telefonisch opzeggen via de klantenservice. Je kunt Delta ook opzeggen met het opzegformulier dat op de website staat. Let op: je kunt een boete krijgen als je Delta gaat opzeggen voordat het contract afgelopen is.

Wil je Delta zakelijk opzeggen? Ook dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Delta of je regelt de opzegging via je accountmanager. Als je Delta hebt opgezegd, kijk dan met onze postcodecheck bij welke andere providers je in jouw regio terecht kunt voor internet, telefonie en tv.

Delta adreswijziging doorgeven

Bij een verhuizing kun je aan Delta je adreswijziging doorgeven. Dit kan telefonisch of via de live chat, tot uiterlijk 2 weken voor de verhuisdatum. Delta voert dan de adreswijziging door in het systeem. Bij een verhuizing kun je de modem gewoon meenemen naar je nieuwe adres.

Wordt Delta niet aangeboden op je nieuwe adres? Check dan via onze postcodecheck welke providers er wel beschikbaar zijn en welke pakketten zij aanbieden. Sluit je meteen een nieuw abonnement af? Dan wordt je abonnement bij Delta automatisch opgezegd.

Delta storing

Oeps, je internet werkt ineens niet meer. Of je telefoon heeft plotseling geen bereik meer terwijl je gewoon thuis bent. Dan is er waarschijnlijk een storing bij Delta. En dan kun je dus niet zoveel meer doen. Om erachter te komen of er werkzaamheden in de buurt worden uitgevoerd, kun je op de website van Delta kijken. Daar worden ook storingen vermeld, maar niet altijd.

Een storing bij Delta betreft meestal het internet en in mindere mate de televisie. Bij mobiel en vaste telefonie komen storingen veel minder vaak voor. Een storing bij Delta kan ook veroorzaakt worden door gepland onderhoud, dus hou dat zeker in de gaten. 

Delta speedtest

Als je een goede indruk wilt krijgen van de internetsnelheid bij Delta, dan kun je de Delta speedtest doen. Deze test laat perfect zien hoe het zit met de snelheid van jouw internetverbinding. Deze speedtest van Delta kost niets, maar geeft wel veel duidelijkheid.

Gemiddeld heb je aan een snelheid van 100 Mbps genoeg. Daarmee kun je films downloaden en tegelijkertijd Netflixen als je wilt. Met de Delta internet speedtest kun je gemakkelijk zien of die snelheid bij jou gehaald wordt, of niet.

Delta webmail

Als je gratis e-mail wilt hebben, dan hoef je niet altijd op internet een aparte account aan te maken. Veel providers bieden namelijk gratis online mail aan. Met de webmail van Delta kun je e-mails versturen en ontvangen via elke browser en op elk apparaat. Je krijgt Delta webmail bij elk abonnement waarbij je internet afneemt.

Inloggen op Delta webmail doe je via een speciale webpagina. De webmail van Delta.nl kun je ook gebruiken als je al een ander e-mailprogramma hebt geïnstalleerd. Je kunt de e-mail dan importeren in bijvoorbeeld Outlook, Apple Mail of Windows 10 Mail.

Delta aanbieding

Geld besparen willen we allemaal wel. Dat geldt natuurlijk ook als je een provider gaat kiezen. Je betaalt tenslotte elke maand weer een vast bedrag voor je internet, tv en telefonie. Met een Delta aanbieding kun je besparen op dit bedrag en dat scheelt weer in de vaste lasten.
Met onze handige postcodecheck zie je snel of Delta in jouw regio wordt aangeboden. Alle pakketten staan daar in één handig overzicht. Je kunt daar bijvoorbeeld ook zien of Delta een goede aanbieding voor glasvezel internet heeft. Doe de check dus even. Wie weet ben jij dan ook goedkoper uit.

Veelgestelde vragen

Nee. Delta Fiber werkt onafhankelijk van KPN aan een eigen netwerk. Delta Fiber is valt onder de Zweedse inveerdersgroep EQT, net als de Nederlandse merken Caiway, Glasvezel Buitenaf en Zeelandnet.

Enkele providers die op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber actief zijn, zijn Caiway, Online.nl, Freedom Internet en Kliksafe.

Delta klantenservice

DELTA NV 

Overschieseweg 203
3112 NB Schiedam

0118-22 55 25

1 reactie
Reageer ook
H
Harrie
17-04-2024
Wij hebben delta na 3 jaar pas aangesloten gekregen en afgelopen week is het aangesloten binnen. Nu voldoet het totaal niet aan de beloofde verwachtingen. Zo blijken onze smart tv,s te oud te zijn om een app te zetten en Netflix of Videoland knap te ontvangen . Blijkbaar moet je vrij nieuwe smart tv’s hebben want de monteur kreeg het niet voor elkaar.
Zo zijn er meer tekortkomingen, helemaal als je een stukje vooruitgang verwacht maar juist achteruit gaat.
Nu wil ik het opzeggen maar houden ze ons aan een boete terwijl je als klant volgens mij het recht hebt inferieure producten op te zeggen en terug te sturen .
Het deltaproduct is niet wat ze beloofd hebben of zijn vergeten te melden.
Niet aan beginnen!!

Beoordeel Delta glasvezel

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice