Overzicht internet providers

KPN internet

KPN is misschien wel de grootste internet- en tv-provider van Nederland. Het is in ieder geval het oudste telecombedrijf van het land. Al rond 1880 was het bedrijf dat later als KPN bekend zou staan betrokken bij de ontwikkeling van telefonie. Vandaag de dag is KPN verantwoordelijk voor het grootste glasvezelnetwerk van Nederland.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van KPN je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over KPN

Met de pakketten van KPN kun je alles in huis halen op het gebied van IT en telecom: alles van KPN internet en bellen tot KPN sim only abonnementen of KPN alles-in-een-pakketten. Wat heeft KPN vandaag de dag te bieden en wat zijn de voors en tegens van dit Nederlandse telecom-instituut? Lees verder in onze review van KPN.

KPN postcodecheck

De pakketten van KPN

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Min. Uploadsnelheid

28

Aantal abonnementen


KPN heeft een groot aantal variaties in abonnementen. De verschillen komen voornamelijk neer op wat in het pakket is opgenomen en de gewenste internetsnelheid. In het kort zijn er vier soorten pakketten verkrijgbaar:

 • Internet
 • Internet en tv
 • Internet en bellen
 • Alles-in-een

Internet bij KPN

Alle pakketten van KPN hebben op zijn minst internet. Een pakket van KPN met alleen internet heeft een groot aantal opties. Bij het aanvragen geef je aan wat voor snelheid het internet moet hebben. Daarnaast kun je het pakket aanvullen met extra abonnementen zoals voor Netflix, Spotify, Xbox Gamepass of Viaplay. Tenslotte kies je een extra cadeau, waarbij de keuze bestaat uit 6 maanden korting, een jaar lang gratis KPN TV+ of twee wifi-versterkers.

Het flexibele internet-abonnement van KPN wordt KPN Hussel internet genoemd. Je kunt het abonnement afsluiten voor 12 maanden of met een optie waarbij het abonnement per maand kan worden opgezegd. Bij het afsluiten van het abonnement krijg je ook het softwarepakket KPN Veilig, dat op maximaal vijf apparaten kan worden geïnstalleerd. Tegen een kleine meerprijs kun je het pakket ook op extra apparaten installeren.

Het abonnement komt standaard met het KPN 12 Box-modem. Dit modem ondersteunt Wifi 6.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

KPN Internet only 100 Mbit/s
Beste prijs-kwaliteitverhouding

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Internet en tv

De KPN-pakketten voor internet en tv bevatten naast alle opties voor internet ook KPN TV+. In eerste instantie kun je met KPN TV+ voor twee opties kiezen, namelijk met of zonder zenders.

Bij KPN TV+ Alleen Streamen worden geen tv-zenders meegeleverd. Je krijgt op een enkel scherm een overzicht met onder andere de apps Netflix, Youtube, Disney+, Viaplay en NPO Start. De andere optie is KPN TV+ Met Zenders. Dit biedt naast het aanbod aan apps ook meer dan 65 tv-zenders, waaronder live Eredivisie met ESPN.

KPN TV+ komt standaard met een mediaspeler-Box in bruikleen. De Box laat je programma’s opnemen en heeft Chromecast als ingebouwde feature.

KPN Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)

KPN Internet & TV 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
Inclusief Netflix combideal

KPN Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)

Internet en bellen

Voor € 2 per maand kan een internetpakket bij KPN worden uitgebreid met vaste telefonie. Internet en bellen maken beiden gebruik van hetzelfde netwerk van KPN. Naast het maandelijks abonnement betaal je per belminuut een gunstig tarief.

Er kunnen extra belbundels aan het pakket worden toegevoegd. Deze belbundels zijn BelOnbeperkt Nederland en BelOnbeperkt Altijd. Met BelOnbeperkt Nederland valt het tarief weg en kan zo 24 uur per dag onbeperkt worden gebeld naar vaste en mobiele nummers in Nederland. BelOnbeperkt Altijd biedt dezelfde service, maar dan internationaal.

KPN Internet & bellen 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet & bellen 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
Inclusief Netflix combideal

KPN Internet & bellen 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Alles in 1-pakketten

KPN Alles in 1 biedt een combinatie van internet, tv en vast bellen. Dit pakket is alle eerder genoemde pakketten samengevoegd in één abonnement. Je kunt hierbij alle onderdelen van het pakket naar eigen inzicht bepalen, zoals internetsnelheid, zenderaanbod of extra belbundels.

KPN Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut

KPN Alles in 1 200 Mbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut
Inclusief Netflix combideal

KPN Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut

KPN Glasvezel

KPN beheert het grootste glasvezelnetwerk van Nederland. Via de site kun je met de Glasvezelcheck aan de hand van je adresgegevens controleren of jouw locatie is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Glasvezel maakt razendsnel internet mogelijk, tot een downloadsnelheid van 1 Gb per seconde. Je kunt ook een lagere internetsnelheid instellen, waarmee je de prijs van jouw abonnement kunt verlagen.

Telefoon abonnementen bij KPN

KPN biedt abonnementen voor mobiele telefonie. Bij het aanvragen van een abonnement krijg je de optie voor een Samsung Android smartphone of een Apple iPhone. Er kan ook worden gekozen voor een mobiel sim only-abonnement zonder telefoon.

Het abonnement voor mobiel bellen bij KPN worden gecombineerd met een internetpakket naar keuze voor een zogeheten combideal. De combideal geeft korting op de vaste maandelijkse abonnementskosten.

Voor- en nadelen van KPN

KPN lijkt een zeer compleet aanbod te hanteren. De pakketten van KPN geven je alles op het gebied van internet en telecom. Zijn er nog nadelen te vinden in wat KPN te bieden heeft?

Voordelen

  • Het combivoordeel van KPN biedt een aantrekkelijk totaalpakket voor alles van internet tot mobiele telefonie. De opties die je hierbij krijgt zijn enorm, zodat je volledig op maat jouw abonnement samen kunt stellen.
  • Als jouw woning zich aan het glasvezelnetwerk van KPN bevindt, krijg je standaard glasvezel internet. Bij veel andere providers moet hiervoor extra worden betaald ten opzichte van DSL-internet. Niet bij KPN. De prijs voor DSL-internet of glasvezel is hetzelfde, waarbij glasvezel altijd de betere optie is.

Nadelen

  • Er zijn eigenlijk heel weinig nadelen te vinden bij KPN. Er is echter wel een opvallend probleem, wat te maken heeft met DSL internet. Hoewel het glasvezelnetwerk van KPN enorm is en in elke grote stad wel te vinden is, zijn er nog steeds buitengebieden waar je als gebruiker toegewezen bent op DSL internet, oftewel internet via de telefoonlijn. De maximale snelheid van DSL is op die locaties afhankelijk van de positie tot de wijkcentrale. Dit betekent dat sommige locaties via KPN simpelweg geen snel internet kunnen krijgen.

Overstappen naar KPN

KPN heeft een overstapservice, zodat je bij het overstappen van provider geen enkele dag zonder internet komt te zitten. De service is te gebruiken bij contracten met andere providers die langer dan 4 maanden duren. Bij een contract dat eerder afloopt, kun je gebruik maken van de zogeheten Overstapwekker van KPN.

Bij het samenstellen van je pakket kun je de overstapservice aanvinken. Vervolgens neemt KPN alle zorg uit handen. KPN zegt namens jou het abonnement op. Bij de aanvraag bepaal je zelf de datum vanaf wanneer jouw nieuwe abonnement van start moet gaan. Je ontvangt uiterlijk drie dagen voor die datum het installatiepakket, waarmee zonder al te veel moeite internet en tv worden aangesloten.

Onze mening over KPN

Dankzij een omvangrijk en solide glasvezelnetwerk heeft KPN een unieke positie in het Nederlandse telecomlandschap. KPN kan in een groot pakket alles aanbieden, van mobiele telefonie tot internet, TV en vaste telefonie. Het enige smetje op het blazoen van KPN is dat DSL internet bij KPN in kwaliteit varieert. Op een ongunstige ligging in een buitengebied is snel internet bij KPN helaas onmogelijk.

De sterke prestaties van KPN zijn terug te zien bij onder andere de consumentenbond, waar KPN in deze ranglijst topscores weet te behalen. Daarnaast is KPN in 2023 aan de hand van een onafhankelijk internationaal onderzoek naar voren gekomen als het beste mobiele netwerk ter wereld.

Veelgestelde vragen

KPN heeft een groot aantal verschillende pakketten, die naar eigen inzicht kunnen worden samengesteld. Voor internet zijn er globaal drie verschillende pakketten te onderscheiden. Dit zijn KPN Internet, KPN Internet en TV en KPN Alles-in-een.

De prijs van een alles-in-een pakket bij KPN is onder andere afhankelijk van wat voor snelheid je kiest, wat voor tv-pakket je neemt en of je nog belbundels toevoegt. Het goedkoopste alles-in-een-pakket kost € 57 per maand. In de eerste zes maanden wordt 50% korting gegeven.

KPN staat uitstekend bekend als provider. Volgens de consumentenbond wordt KPN goed beoordeeld. Daarnaast heeft KPN volgens een internationaal onderzoek in 2023 het beste mobiele netwerk ter wereld.

KPN Klantenservice

Koninklijke KPN NV

Wilhelminakade 123
3072 AP Rotterdam

0800-0402

0 reacties

Beoordeel KPN internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven