Overzicht internet providers

KPN internet

KPN is misschien wel de grootste internet- en tv-provider van Nederland. Het is in ieder geval het oudste telecombedrijf van het land. Al rond 1880 was het bedrijf dat later als KPN bekend zou staan betrokken bij de ontwikkeling van telefonie. Vandaag de dag is KPN verantwoordelijk voor het grootste glasvezelnetwerk van Nederland.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van KPN je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over KPN

Met de pakketten van KPN kun je alles in huis halen op het gebied van IT en telecom: alles van KPN internet en bellen tot KPN sim only abonnementen of KPN alles-in-een-pakketten. Wat heeft KPN vandaag de dag te bieden en wat zijn de voors en tegens van dit Nederlandse telecom-instituut? Lees verder in onze review van KPN.

Vergelijk KPN met andere providers

KPN postcodecheck

De pakketten van KPN

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Min. Uploadsnelheid

28

Aantal abonnementen


KPN heeft een groot aantal variaties in abonnementen. De verschillen komen voornamelijk neer op wat in het pakket is opgenomen en de gewenste internetsnelheid. In het kort zijn er vier soorten pakketten verkrijgbaar:

 • Internet
 • Internet en tv
 • Internet en bellen
 • Alles-in-een

Internet bij KPN

Alle pakketten van KPN hebben op zijn minst internet. Een pakket van KPN met alleen internet heeft een groot aantal opties. Bij het aanvragen geef je aan wat voor snelheid het internet moet hebben. Daarnaast kun je het pakket aanvullen met extra abonnementen zoals voor Netflix, Spotify, Xbox Gamepass of Viaplay. Tenslotte kies je een extra cadeau, waarbij de keuze bestaat uit 6 maanden korting, een jaar lang gratis KPN TV+ of twee wifi-versterkers.

Het flexibele internet-abonnement van KPN wordt KPN Hussel internet genoemd. Je kunt het abonnement afsluiten voor 12 maanden of met een optie waarbij het abonnement per maand kan worden opgezegd. Bij het afsluiten van het abonnement krijg je ook het softwarepakket KPN Veilig, dat op maximaal vijf apparaten kan worden geïnstalleerd. Tegen een kleine meerprijs kun je het pakket ook op extra apparaten installeren.

Het abonnement komt standaard met het KPN 12 Box-modem. Dit modem ondersteunt Wifi 6.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

KPN Internet only 100 Mbit/s
Beste prijs-kwaliteitverhouding

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Internet en tv

De KPN-pakketten voor internet en tv bevatten naast alle opties voor internet ook KPN TV+. In eerste instantie kun je met KPN TV+ voor twee opties kiezen, namelijk met of zonder zenders.

Bij KPN TV+ Alleen Streamen worden geen tv-zenders meegeleverd. Je krijgt op een enkel scherm een overzicht met onder andere de apps Netflix, Youtube, Disney+, Viaplay en NPO Start. De andere optie is KPN TV+ Met Zenders. Dit biedt naast het aanbod aan apps ook meer dan 65 tv-zenders, waaronder live Eredivisie met ESPN.

KPN TV+ komt standaard met een mediaspeler-Box in bruikleen. De Box laat je programma’s opnemen en heeft Chromecast als ingebouwde feature.

Beste internetprovider 2024

KPN Internet & TV 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
Actie: Eerste 6 maanden €35,00
Beste internetprovider 2024

KPN Internet & TV 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
Beste internetprovider 2024

KPN Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)

Internet en bellen

Voor € 2 per maand kan een internetpakket bij KPN worden uitgebreid met vaste telefonie. Internet en bellen maken beiden gebruik van hetzelfde netwerk van KPN. Naast het maandelijks abonnement betaal je per belminuut een gunstig tarief.

Er kunnen extra belbundels aan het pakket worden toegevoegd. Deze belbundels zijn BelOnbeperkt Nederland en BelOnbeperkt Altijd. Met BelOnbeperkt Nederland valt het tarief weg en kan zo 24 uur per dag onbeperkt worden gebeld naar vaste en mobiele nummers in Nederland. BelOnbeperkt Altijd biedt dezelfde service, maar dan internationaal.

KPN Internet & bellen 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

KPN Internet & bellen 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
Inclusief Netflix combideal

KPN Internet & bellen 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Alles in 1-pakketten

KPN Alles in 1 biedt een combinatie van internet, tv en vast bellen. Dit pakket is alle eerder genoemde pakketten samengevoegd in één abonnement. Je kunt hierbij alle onderdelen van het pakket naar eigen inzicht bepalen, zoals internetsnelheid, zenderaanbod of extra belbundels.

KPN Alles in 1 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut

KPN Alles in 1 200 Mbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut
Storytel Unlimited eerste 3 maanden voor €1 p/m

KPN Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 65 zenders (48 HD)
 • 15 cent per minuut

KPN Glasvezel

KPN beheert het grootste glasvezelnetwerk van Nederland. Via de site kun je met de Glasvezelcheck aan de hand van je adresgegevens controleren of jouw locatie is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Glasvezel maakt razendsnel internet mogelijk, tot een downloadsnelheid van 1 Gb per seconde. Je kunt ook een lagere internetsnelheid instellen, waarmee je de prijs van jouw abonnement kunt verlagen.

Telefoon abonnementen bij KPN

KPN biedt abonnementen voor mobiele telefonie. Bij het aanvragen van een abonnement krijg je de optie voor een Samsung Android smartphone of een Apple iPhone. Er kan ook worden gekozen voor een mobiel sim only-abonnement zonder telefoon.

Het abonnement voor mobiel bellen bij KPN worden gecombineerd met een internetpakket naar keuze voor een zogeheten combideal. De combideal geeft korting op de vaste maandelijkse abonnementskosten.

Voor- en nadelen van KPN

KPN lijkt een zeer compleet aanbod te hanteren. De pakketten van KPN geven je alles op het gebied van internet en telecom. Zijn er nog nadelen te vinden in wat KPN te bieden heeft?

Voordelen

 • Het combivoordeel van KPN biedt een aantrekkelijk totaalpakket voor alles van internet tot mobiele telefonie. De opties die je hierbij krijgt zijn enorm, zodat je volledig op maat jouw abonnement samen kunt stellen.
 • Als jouw woning zich aan het glasvezelnetwerk van KPN bevindt, krijg je standaard glasvezel internet. Bij veel andere providers moet hiervoor extra worden betaald ten opzichte van DSL-internet. Niet bij KPN. De prijs voor DSL-internet of glasvezel is hetzelfde, waarbij glasvezel altijd de betere optie is.

Nadelen

 • Er zijn eigenlijk heel weinig nadelen te vinden bij KPN. Er is echter wel een opvallend probleem, wat te maken heeft met DSL internet. Hoewel het glasvezelnetwerk van KPN enorm is en in elke grote stad wel te vinden is, zijn er nog steeds buitengebieden waar je als gebruiker toegewezen bent op DSL internet, oftewel internet via de telefoonlijn. De maximale snelheid van DSL is op die locaties afhankelijk van de positie tot de wijkcentrale. Dit betekent dat sommige locaties via KPN simpelweg geen snel internet kunnen krijgen.

Overstappen naar KPN

KPN heeft een overstapservice, zodat je bij het overstappen van provider geen enkele dag zonder internet komt te zitten. De service is te gebruiken bij contracten met andere providers die langer dan 4 maanden duren. Bij een contract dat eerder afloopt, kun je gebruik maken van de zogeheten Overstapwekker van KPN.

Bij het samenstellen van je pakket kun je de overstapservice aanvinken. Vervolgens neemt KPN alle zorg uit handen. KPN zegt namens jou het abonnement op. Bij de aanvraag bepaal je zelf de datum vanaf wanneer jouw nieuwe abonnement van start moet gaan. Je ontvangt uiterlijk drie dagen voor die datum het installatiepakket, waarmee zonder al te veel moeite internet en tv worden aangesloten.

Onze mening over KPN

Dankzij een omvangrijk en solide glasvezelnetwerk heeft KPN een unieke positie in het Nederlandse telecomlandschap. KPN kan in een groot pakket alles aanbieden, van mobiele telefonie tot internet, TV en vaste telefonie. Het enige smetje op het blazoen van KPN is dat DSL internet bij KPN in kwaliteit varieert. Op een ongunstige ligging in een buitengebied is snel internet bij KPN helaas onmogelijk.

De sterke prestaties van KPN zijn terug te zien bij onder andere de consumentenbond, waar KPN in deze ranglijst topscores weet te behalen. Daarnaast is KPN in 2023 aan de hand van een onafhankelijk internationaal onderzoek naar voren gekomen als het beste mobiele netwerk ter wereld.

Overige informatie

Hoe werkt overstappen naar KPN?

Wil je naar KPN overstappen? Via Providervergelijken.nl kun je gratis overstappen naar KPN mobiel of overstappen naar KPN glasvezel. Het is binnen een paar minuten geregeld. Je kunt bij ons ook probleemloos overstappen van Ziggo naar KPN of van andere providers naar KPN. Daarbij wordt je oude abonnement automatisch opgezegd, dus dat hoef je zelf niet meer te doen.

Hou er wel rekening mee dat je bij KPN je oude e-mailadres 6 maanden kunt behouden bij overstappen. Daarna moet je een nieuw e-mailadres gaan gebruiken. Wil je graag een e-mailadres van KPN? Dan kun je bij KPN overstappen naar Mobiel en Internet, een voordelig abonnement waarmee je tot 6 extra mailaccounts kunt aanmaken.

KPN installatiepakket
KPN installatiepakket die je ontvangt zodra je overstapt naar KPN

KPN verhuizen – Zo werkt het 

Als je gaat verhuizen, kun je KPN meenemen naar je nieuwe huis. Daarvoor moet je aan KPN de verhuizing doorgeven. Dat kan al vanaf 3 maanden voor je verhuisdatum. Je regelt het via je bestaande account, of je kunt telefonisch de verhuizing doorgeven aan KPN. KPN verwerkt verhuizingen binnen 3 à 4 weken, dus hou daar rekening mee.

Is je nieuwe huis nog niet af, maar wil je daar wel internet hebben? Je kunt KPN ook verhuizen als je tijdelijk op 2 adressen internet nodig hebt. Er komt dan een monteur langs die zorgt dat de KPN verhuizing goed verloopt. Zo kun je ook tijdens de verhuizing gebruik blijven maken van je vertrouwde provider.

KPN abonnement opzeggen 

Er zijn soms situaties waarin het opzeggen van een KPN abonnement nodig is. Bijvoorbeeld bij overlijden, bij een bedrijfsbeëindiging of bij een verhuizing naar het buitenland. Wil je KPN opzeggen? Dan kun je dat telefonisch doen. Je kunt dan ook meteen al je vragen stellen.

Een KPN contract opzeggen duurt ongeveer één maand. Wil je een KPN internet of telefonie abonnement opzeggen, maar loopt het contract nog? Dan moet je bij KPN een afkoopsom betalen. Laat je daarover goed informeren voordat je een KPN contract gaat opzeggen. Zoek je een nieuwe provider? Bekijk dan ons overzicht van internet providers.

Een adreswijziging doorgeven aan KPN

Bij verhuizing kun je een adreswijziging doorgeven aan KPN. Wil je aan KPN een adreswijziging doorgeven voor een zakelijk contract? Dat kan via een online wijzigingsformulier bij KPN. Het duurt circa 2 weken voordat de adreswijziging door KPN wordt doorgevoerd.

Voor KPN mobiel kun je de adreswijziging doorgeven via je account in MijnKPN. Dit doe je voor elk mobiel nummer dat je hebt. Nadat je de adreswijziging aan KPN hebt doorgegeven, kan het 2 weken duren voordat je adres gewijzigd is. Geef een adreswijziging altijd tijdig door. Verhuis je en zoek je een andere provider? Check dan ons overzicht van providers.

Storing bij KPN

Wil je weten of er een internet storing bij KPN is? Dan kun je op de website van KPN de speciale storingspagina raadplegen. Daar zie je of er bij jou in de buurt een KPN internet storing is of dat er werkzaamheden aan de gang zijn.

Als er een landelijke storing bij KPN is vandaag, dan kun je dat ook zien. Je kunt bij KPN een storing melden. Van alle gemelde KPN storingen gaat het in 50% van de gevallen om een KPN internet storing. Bij 26% van de meldingen gaat het om een KPN tv storing en in 24% van de gevallen gaat het om een algehele storing, dus internet, tv, mobiel en vaste telefonie.

KPN op bezoek bij Providervergelijken.nl voor de aanleg van een dubbele zakelijke glasvezelverbinding.

Test je internetsnelheid met de speedtest van KPN

Met de KPN internet speedtest kun je snel de upload- en downloadsnelheid van je internetverbinding testen. Bij KPN kun je de speedtest voor wifi uitvoeren, of een KPN glasvezel speedtest doen.

Voor de gemiddelde gebruiker is een internetsnelheid tussen de 50 tot 100 Mbit/s normaal. Met de speedtest van KPN voor wifi en glasvezel kun je zien of de internetsnelheid bij KPN overeenkomt met wat er in je contract is afgesproken. Is jouw internet te traag? Bekijk dan ons overzicht van providers.

Webmail van KPN gebruiken

Met KPN webmail kun je inloggen en je mail lezen zonder dat je daar een e-mailprogramma voor nodig hebt. Via de inlogpagina van KPN webmail kun je inloggen op elke pc, laptop of tablet. Met een snelkoppeling voor KPN webmail op je bureaublad kom je snel bij het inlogscherm. 

Werk je veel in de cloud? Dan kun je ook op KPN Webmail via Google inloggen. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Via de KPN webmail instellingen kun je het KPN webmail wachtwoord wijzigen, KPN webmail instellen en andere gegevens aanpassen. Ben je vaak onderweg? Je kunt je KPN webmail ook bekijken met de KPN app voor op je smartphone 

Waar vind je de beste KPN aanbiedingen?

Met een goede KPN aanbieding bespaar je geld. KPN heeft regelmatig interessante aanbiedingen,zoals een KPN SIM only aanbieding, een KPN internet en tv aanbieding, een KPN glasvezel aanbieding of een KPN alles in 1 aanbieding. Daarnaast is er soms een KPN aanbieding voor bestaande klanten, maar daarvoor gelden aparte voorwaarden.

Wil je zeker weten dat je profiteert van de beste KPN aanbieding voor mobiel, sim only, internet en tv? Vul dan je postcode en huisnummer in op deze pagina en check voor welke KPN aanbieding jij in aanmerking komt. 

Veelgestelde vragen

KPN heeft een groot aantal verschillende pakketten, die naar eigen inzicht kunnen worden samengesteld. Voor internet zijn er globaal drie verschillende pakketten te onderscheiden. Dit zijn KPN Internet, KPN Internet en TV en KPN Alles-in-een.

De prijs van een alles-in-een pakket bij KPN is onder andere afhankelijk van wat voor snelheid je kiest, wat voor tv-pakket je neemt en of je nog belbundels toevoegt. Het goedkoopste alles-in-een-pakket kost € 57 per maand. In de eerste zes maanden wordt 50% korting gegeven.

KPN staat uitstekend bekend als provider. Volgens de consumentenbond wordt KPN goed beoordeeld. Daarnaast heeft KPN volgens een internationaal onderzoek in 2023 het beste mobiele netwerk ter wereld.

KPN Klantenservice

Koninklijke KPN NV

Wilhelminakade 123
3072 AP Rotterdam

0800-0402

Het laatste KPN nieuws

Youfone verkocht aan KPN voor 200 miljoen
KPN pand in Utrecht

Youfone verkocht aan KPN voor 200 miljoen

KPN heeft deze week het geld flink laten rollen. Afgelopen maandag kondigde het aan een glasvezelnetwerk van een glasvezelinstallateur over te nemen en nu aan het eind van de week…

0 reacties

Beoordeel KPN internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice