Internet en bellen vergelijken

Internet en bellen vergelijken

Het internet en de telefoon zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een simpele manier om kosten te besparen is door een internet abonnement af te sluiten in combinatie met een abonnement voor vaste telefonie. Met een internet en bellen pakket kun je onbezorgd internetten en eenvoudig contact opnemen met anderen. En jij bent zelf natuurlijk ook te bereiken via de vaste telefoon.

Om een goede vergelijking te maken van de beschikbare abonnementen is het goed om jouw wensen op een rij te zetten. Odido, KPN en Ziggo internet en bellen zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar er zijn nog zo veel meer keuzes zoals bijvoorbeeld Delta en Caiway. Wij helpen je bij het vergelijken van de verschillende pakketten en bij de provider vergelijken, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen over internet en bellen

Het ene internet en bellen abonnement is het andere niet. Een glasvezel abonnement biedt razendsnel internet en is duurder dan een abonnement met een ADSL verbinding. Er zit ook prijsverschil in de verschillende belbundels. Gebruik onze vergelijker om te zien wat een internet en bellen pakket kost. Onze vergelijker houdt dan meteen rekening met jouw voorkeuren.

Alle internet en bellen aanbieders zijn goed. Odido, KPN, Solcon, Youfone en de rest. Wat de beste aanbieder is, is afhankelijk van jouw wensen. Het is vooral belangrijk dat je een aanbieder kiest die bij je past. Je vindt hierboven een aantal punten die je mee kunt nemen in je vergelijking.

Met onze filters ‘Goedkoopste eerst’ en ‘Laagste vaste prijs’ sorteer je de resultaten op basis van prijs. Sommige providers geven extra korting als je een mobiel abonnement combineert met een internet en bellen abonnement. Selecteer de provider van je huidige abonnement bij ‘Combi-voordeel’ om dit mee te nemen in de vergelijking.

Internetverbindingen

Afhankelijk van je adres kun je kiezen uit verschillende soorten internetverbindingen. Voor je aan de slag gaat met internet en bellen vergelijken, is het goed om te weten wat de verschillen zijn.

ADSL en VDSL

Dit is de goedkoopste internetverbinding waarbij je gebruikmaakt van de telefoonlijn voor het internet. Deze internetverbinding biedt minder snel internet dan verbindingen via de kabel en glasvezel. De snelheid is afhankelijk van de afstand van jouw huis tot de wijkcentrale. De verwachte snelheid komt daardoor niet altijd overeen met de daadwerkelijke snelheid.

De kabel

De verbinding via de kabel is oorspronkelijk aangelegd voor het tv- en radiosignaal. Het biedt over het algemeen sneller internet dan via ADSL en VDSL. Het is stabiel internet en goed betaalbaar. Er is volop keuze uit pakketten bij verschillende aanbieders voor een relatief scherp bedrag per maand.

Glasvezel

Dit is de meest moderne internetverbinding voor supersnel internet. De glasvezel technologie is klaar voor de toekomst. De verwachte snelheid van glasvezel is de daadwerkelijke snelheid en daar betaal je ook voor. Glasvezel internet is nog niet overal in Nederland leverbaar. Doe de postcodecheck om uit te zoeken of glasvezel al leverbaar is op jouw adres.

internetkabel

Jaren geleden was de vaste telefoon onmisbaar. Tegenwoordig speelt de mobiele telefoon een grote rol. Toch blijft de vaste telefoon een essentieel gebruiksvoorwerp in vele huishoudens. Het blijft nu eenmaal handig om altijd bereikbaar te zijn en te kunnen vertrouwen op een goede verbinding.

Bellen via internet is momenteel de standaard van internet en bellen abonnementen. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. In de meeste gevallen maak je gewoon gebruik van een regulier telefoontoestel om te bellen via internet. Je merkt daar zelf niets van.

Aanbieders weten dat het internet op dit gebied steeds meer mogelijkheden biedt. Dat is één van de redenen dat de abonnementen voor vaste telefonie de afgelopen tijd flink goedkoper zijn geworden. Daardoor is het vaak niet de moeite waard om een los abonnement af te sluiten voor vaste telefonie. Een internet en bellen pakket is veel interessanter.

Een internet en bellen pakket samenstellen, heeft twee grote voordelen: het is voordeliger en gemakkelijker dan wanneer je twee losse abonnementen afsluit.

Providers geven aantrekkelijke kortingen op deze pakketten. Het is voor providers namelijk gemakkelijker om twee diensten aan één klant te leveren. De providers besparen hierdoor onder andere op de administratiekosten. De kosten die ze besparen, gebruiken ze om extra korting te geven.

Daarnaast is het voor jezelf ook fijner en gemakkelijker om één factuur te ontvangen en één aanspreekpunt te hebben. Mocht er eens iets zijn, weet je meteen dat je bij de provider terechtkunt.

Internet, bellen en tv pakket

Kun jij je favoriete tv zenders voorlopig niet missen en wil je daarom liever een compleet pakket? Dat kan natuurlijk ook! Een alles-in-1 pakket combineert internet en bellen met tv. Ideaal wanneer je het liefst alle diensten afneemt bij één provider.

Mobiel abonnement

Steeds meer providers bieden ook mobiele abonnementen aan. Let goed op de combi-voordelen wanneer je hier interesse in hebt. Ook in dit geval geldt dat het combineren van internet, telefonie en tv met je mobiele abonnement of sim only abonnement extra voordelig kan zijn.

Een goedkoop internet en bellen abonnement vind je snel via providervergelijken.nl. Om zeker te weten dat onze vergelijkingstool het goedkoopste internet en bellen pakket als eerste toont, stel je filter ‘Downloadsnelheid’ in op 0 Mb/s. Daarna sorteer je de zoekresultaten op ‘Goedkoopste eerst’. 

Je ziet vervolgens meteen voor welk abonnement je per jaar het minst kwijt bent. Ook zie je in één oogopslag van welke downloadsnelheid je gebruik kunt maken en wat het tarief is voor vast bellen.

Op deze manier kost het je bijna geen moeite om het goedkoopste internet en bellen pakket te zoeken. En je hebt meteen duidelijkheid over de bundelgroottes.

Ben je klaar om op zoek te gaan naar de beste deal? Het perfecte abonnement hoeft niet per se het goedkoopste pakket te zijn. Als je dagelijks streamt in Ultra HD en regelmatig grote bestanden downloadt, is een abonnement met een lage internetsnelheid waarschijnlijk een minder goede keuze.

Het is daarom goed om je wensen en het verwachte verbruik in kaart te brengen. Je kunt de internet en bellen abonnementen vergelijken door op de volgende punten te letten:

Internet

 • De snelheid van de internetverbinding
 • De benodigde apparatuur

Bellen

 • Het tarief
 • Extra mogelijkheden

Internetsnelheid

Het bepalen van de juiste internetsnelheid is één van de belangrijkste onderdelen van het selecteren van een internetabonnement. Wij tonen de upload- en downloadsnelheden van de verschillende abonnementen in ons overzicht. Wil je weten welke snelheid bij jouw huishouden past? Een aantal richtlijnen op een rijtje:

 • 20Mb/s
  Kies deze snelheid als je met 2 personen wilt e-mailen, internetten en YouTube video’s wilt kijken.
 • 40Mb/s
  Deze snelheid is geschikt voor internetten en het kijken van YouTube video’s in hoge kwaliteit, met meerdere personen tegelijkertijd.
 • 100Mb/s
  Om met 4 personen tegelijkertijd te kunnen internetten, YouTuben en gamen, kies je voor deze snelheid.
 • 150Mb/s
  Dit is een toekomstbestendige keuze voor gebruik door meer dan 5 personen. Het is mogelijk om YouTube video’s in 4K te bekijken en meerdere wifi apparaten te verbinden met het internet.
 • 300Mb/s en meer
  Met deze snelheden zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld met meerdere zware gebruikers tegelijk online gamen en live streamen. Er zijn ook snelheden van 1.000Mb/s beschikbaar. Deze snelheden zijn vooral geschikt voor zakelijk internet.

Wees je ervan bewust dat alle apparaten die je met het internet verbindt een stukje bandbreedte nodig hebben. Dit geldt dus voor je tv, magnetron, verlichting, thermostaat, etc. Het is daarom belangrijk om in kaart te brengen hoe je internet thuis gebruikt voor je aan de slag gaat met internet en bellen vergelijken. Staan er een aantal gave wifi gadgets op je verlanglijst? Houd hier dan ook rekening mee.

Benodigde apparatuur

Om gebruik te kunnen maken van het internet heb je apparatuur nodig. In de meeste gevallen ontvang je een wifi modem van de provider. Een wifi modem zet het binnenkomende signaal om naar internet en maakt er een draadloos internetsignaal van.

De meeste providers bieden een wifi modem aan in bruikleen. In sommige gevallen betaal je er een bepaald bedrag per maand voor. Bekijk de voorwaarden, zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Duidelijkheid over de opzegtermijn

Je gaat er vanuit dat je na jouw uitgebreide onderzoek het perfecte bellen en internetabonnement hebt gevonden. Toch is het goed om op de hoogte te zijn van de opzegtermijn voor het geval je in de toekomst een reden hebt om over te stappen.

Overstappen na het verstrijken van de contracttermijn is kosteloos, maar binnen de termijn is de kans groot dat je eenmalig kosten maakt.

Met het beste internet en bellen abonnement weet je waar je aan toe bent. Je vindt het beste internet en bellen abonnement natuurlijk via providervergelijken.nl. Je filtert de beschikbare abonnementen eenvoudig op jouw wensen, zodat je een abonnement vindt wat bij je past. 

Gebruik je het telefonie abonnement voornamelijk om onderling te bellen? Dan is een abonnement met gratis onderling bellen de beste keuze voor jou. Bel je regelmatig met familie in het buitenland? In dat geval is een abonnement met een laag tarief voor bellen naar het buitenland de beste keuze.

Hetzelfde geldt voor internet. Kies een snelheid die bij jouw internetgebruik past en let zowel op de download- als op de uploadsnelheid. Onze vergelijkingstool neemt deze gegevens automatisch voor je mee.

Internet en bellen afsluiten

Ben je er klaar voor om een internet en bellen abonnement af te sluiten bij een aanbieder naar keuze? Via providervergelijken.nl is dit zo gebeurd.

Stap 1: Vink aan welke diensten je wilt combineren. Internet en bellen zijn standaard geselecteerd. Het is ook mogelijk om tv te selecteren.

Stap 2: Vul je postcode en huisnummer in en doe de postcodecheck. Nadat je op ‘CHECK’ hebt geklikt, tonen wij alleen de abonnementen die leverbaar zijn op jouw adres.

Stap 3: Gebruik de filters om het overzicht persoonlijk te maken. Je kunt onder andere filteren op downloadsnelheid, soort verbinding, eenmalige kosten en opties zoals onbeperkt bellen en nummerbehoud.

Vink ‘Vergelijken’ aan om interessante internet en bellen aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Wij tonen de belangrijkste specificaties vervolgens in een handige tabel.

Stap 4: Klik op ‘BEKIJK’ om doorverwezen te worden naar de website van het internet en bellen abonnement van jouw keuze. Jij sluit daar vervolgens zelf je internet en bellen abonnement af, eenvoudig en snel.

Goed om te weten: Nadat je het abonnement hebt afgesloten, gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in. Dit betekent dat je het nieuwe abonnement binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden kosteloos mag opzeggen.

De beste deal vind je via providervergelijken.nl. Wij worden niet betaald om bepaalde aanbiedingen bovenin het internet en bellen aanbod te tonen. Je kunt erop vertrouwen dat onze vergelijker onafhankelijk internet en bellen advies geeft.

Het ene internet en bellen abonnement is het andere niet. Een glasvezel abonnement biedt razendsnel internet en is duurder dan een abonnement met een ADSL verbinding. Er zit ook prijsverschil in de verschillende belbundels. Gebruik onze vergelijker om te zien wat een internet en bellen pakket kost. Onze vergelijker houdt dan meteen rekening met jouw voorkeuren.

Alle internet en bellen aanbieders zijn goed. Odido, KPN, Solcon, Youfone en de rest. Wat de beste aanbieder is, is afhankelijk van jouw wensen. Het is vooral belangrijk dat je een aanbieder kiest die bij je past. Je vindt hierboven een aantal punten die je mee kunt nemen in je vergelijking.

Met onze filters ‘Goedkoopste eerst’ en ‘Laagste vaste prijs’ sorteer je de resultaten op basis van prijs. Sommige providers geven extra korting als je een mobiel abonnement combineert met een internet en bellen abonnement. Selecteer de provider van je huidige abonnement bij ‘Combi-voordeel’ om dit mee te nemen in de vergelijking.

Klik op een van de logo’s voor meer informatie over de desbetreffende provider.

Tarief per minuut

Onbeperkt bellen is een optie die veel wordt gekozen bij internet en bellen abonnementen. Dit betekent dat je zo lang kunt bellen als je wilt voor een vast bedrag per maand. Als je niet zeker weet of onbeperkt bellen verstandig is voor jou is het slim om de facturen van afgelopen tijd te bestuderen. Probeer te achterhalen hoeveel je de afgelopen 12 maanden eigenlijk hebt gebeld.

Kies je voor de optie om maandelijks per minuut te betalen, ben je niet meer kwijt dan je verbruikt. Alle providers hanteren een vast starttarief en een tarief per minuut voor bellen naar vaste nummers en mobiele nummers. In de meeste gevallen zijn de tarieven voor vaste nummers en mobiele nummers gelijk.

Tip: Twijfel je toch nog over onbeperkt bellen? Houd er rekening mee dat eventuele belkosten snel kunnen oplopen. Je kunt dan beter een paar euro per maand teveel betalen voor het abonnement dan tientallen euro’s extra als je meer belt dan je normaal gesproken doet.

Interessante extra’s

De extra mogelijkheden die providers bieden, kunnen je overtuigen om een keuze te maken. Als je al jaren hetzelfde telefoonnummer hebt, wat bij iedereen bekend is, wil je natuurlijk dat dit hetzelfde blijft. Gelukkig bieden de meeste aanbieders nummerbehoud aan, zodat je jouw huidige telefoonnummer gewoon mee kunt nemen. Dit is niet altijd gratis dus bekijk de voorwaarden goed.

Andere extra’s zoals een monteur die je helpt bij de installatie, een aanbieding voor onderling gratis bellen en speciale tarieven voor bellen naar het buitenland maken het ene abonnement net wat aantrekkelijker dan het andere abonnement.

Jij hebt je wensen voor een internet en bellen pakket inmiddels in kaart gebracht. Je hebt één of meerdere providers op het oog en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Je kunt de providers van internet en bellen vergelijken door op de volgende punten te letten:

 • Ervaringen van huidige klanten
 • Bereikbaarheid van de klantenservice
 • Beschikbaarheid van een overstapservice
 • Duidelijkheid over de opzegtermijn

Ervaringen van huidige klanten

Grote aanbieders zijn vaak wel bekend. Maar naast Odido en KPN internet en bellen, zijn er nog veel meer interessante pakketten van minder bekende aanbieders zoals bijvoorbeeld Delta. Ben je nog niet bekend met de provider van het pakket wat het meest aansluit op jouw wensen? Dan is het een goed idee om te lezen hoe andere klanten de diensten van de provider ervaren. Op providervergelijken.nl verzamelen wij ook reviews van klanten.

Bereikbaarheid van de klantenservice

Het lezen van ervaringen van anderen kan verhelderend zijn. Wat je ook kan helpen, is uitzoeken hoe je de klantenservice van de nieuwe provider kan bereiken. Je hoopt natuurlijk niet dat het nodig is om contact op te nemen met de klantenservice, maar er kan eens iets misgaan. Werkt internet bijvoorbeeld een keer niet of heb je vragen over de internetsnelheid, is het wel zo fijn als je erop kunt vertrouwen dat er iemand voor je klaarstaat.

Sommige internet en bellen providers zijn voornamelijk via internet te bereiken. Andere bellen en internet providers zijn ook telefonisch bereikbaar. Zolang je geholpen wordt, zijn alle opties in principe goed. Tegelijkertijd is het wel belangrijk dat de klantenservice je te woord staat op een manier die bij je past. Als je een duidelijke voorkeur hebt voor een bepaald kanaal is het goed de verschillende opties te bekijken.

Beschikbaarheid van een overstapservice

Overstappen is interessant, omdat aanbieders vaak meer korting geven aan een nieuwe klant dan aan een bestaande klant. Met overstappen kun je dus veel geld besparen.

De meeste providers bieden een gratis overstapservice aan. Zo maken zij overstappen gemakkelijker, wat wel zo fijn is als je al een internet en bellen abonnement hebt bij een andere provider.

De nieuwe provider zegt je huidige abonnement voor je op en regelt alles met je huidige provider. Samen zorgen zij ervoor dat het overstappen naadloos verloopt, zodat jij je nergens druk om hoeft te maken. Ideaal!

De voordelen van internet abonnementen vergelijken

100% onafhankelijk

We zijn 100% onafhankelijk en geven enkel advies dat bij jou past!

Compleet aanbod

Op onze site vergelijk je écht alle providers van Nederland.

Hulp van onze experts

Hulp nodig? Stuur een mail of begin een chat met een van onze experts.

Ontvang extra korting

Na het afsluiten via ons kan je €10 cashback terugvragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.