Pathé thuis

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan kan een abonnement bij Pathé thuis wellicht iets voor jou zijn. In dit artikel komen alle verschillende voor- en nadelen voorbij, inclusief het aanbod. Daarnaast geven wij ook nog onze eigen mening, waarbij we ook kijken naar de ervaringen van huidige klanten. Ofwel: alles wat jij nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Over Pathé thuis

Pathé is misschien wel dé bekendste bioscoopketen van Nederland. De keten is opgericht in, jawel, 1896 in Parijs. Even voor jouw beeldvorming: dat is dus al bijna 130 jaar geleden. En door wie? Juist: de gebroeders Pathé. In 1992 werd in samenwerking met Warner Bros de eerste bioscoop geopend in Nederland, en dan wel in Scheveningen.

Ondertussen zijn er maar liefst 29 bioscopen verspreid over het hele land. Wereldwijd staat de teller op 101 bioscopen met maar liefst 1117 schermen. Behoorlijk indrukwekkend dus. Je kan ook Pathé bioscopen vinden in Frankrijk, België, Tunesië en Zwitserland.

Het aanbod

De nieuwste films thuis kijken: klinkt goed, toch? Denk hierbij aan prijswinnende arthouse films, maar ook de grootste blockbusters. Maar is dit aanbod wel echt zo goed en uitgebreid als ze zelf beweren? Zelf zeggen ze dat jij het beste uit de bioscoop als eerste thuis kan kijken. Dat klinkt goed, toch?

Er zijn verschillende genres om uit te kiezen. Denk hierbij aan: drama, fantasie, horror, oorlog, misdaad, thriller, romantiek, science fiction en western. Ofwel: voor iedereen wat wils. Van een aantal van deze genres benoemen wij een aantal films die je kan kijken op Pathé thuis. Ook goed om te weten: Pathé voegt wekelijks nieuwe films toe.

 1. Romantiek: Me before you, after we fell, the notebook, grease en titanic.
 2. Science fiction: Avatar: the way of water, Interstellar, Tenet, Dune en The Maze Runner.
 3. Comedy: Barbie, Asteroid City, The Intern, Home Alone en The Hangover (alle delen)
 4. Thriller: The Nun, Megan, Nobody en American Psycho

Wat kost een Pathé thuis abonnement?

In tegenstelling tot andere providers is het aanmaken van een account bij Pathé thuis volledig gratis. Je moet voor sommige films echter een bijdrage betalen wanneer je ze huurt. Eigenlijk is dit precies hetzelfde als vroeger, maar dan digitaal.

Hoeveel kost een gehuurde film dan? Tussen de €2,49 en €4,99. De prijs hangt af van de film. Vaak geldt: hoe populairder, hoe prijziger. De films blijven dan 30 dagen in jouw account staan om te kijken. Ook heb je de optie om een film te kopen. Soms worden er ook gratis films aangeboden.

Hoe werkt Pathé thuis?

In principe kan jij Pathé thuis kijken waar jij wil, wanneer je wil. Via je Smart TV, Apple TV, Android TV en ook via de Google Chromecast. Via de app kan je ook films onderweg kijken, bijvoorbeeld in de trein. Alle films op Pathé thuis worden geleverd met ondertiteling. Dit uitzetten is dus niet mogelijk. Verder werkt de streamingdienst met zogenoemde ‘adaptive streaming’. Dat houdt in dat jij de beste kwaliteit krijgt in de door jouw gekozen resolutie.

Ook zijn sommige films dan nog verkrijgbaar in HD, anderen juist weer in SD. Hierbij is SD de Standard Definition. Dit is een minder goede kwaliteit dan HD, wat een hogere resolutie biedt. Hier kan je helaas zelf niks aan veranderen.

Alle voor- en nadelen op een rij

Als jij nog twijfelt hebben wij de verschillende voor- en nadelen hieronder voor je op een rij gezet. Op die manier weet jij precies of Pathé thuis past bij jou.

Voordelen

 • Kijk films via jouw Smart TV, Apple TV, Android TV, Playstation 4 en Chromecast
 • Met de app kan je ook onderweg films kijken
 • Er zijn twee abonnementssoorten om uit te kiezen
 • Een account aanmaken is volledig gratis, je betaalt eenvoudig per film
 • Sommige films kan je gratis kijken
 • Mogelijkheid om films te kopen in plaats van huren
 • Alle films worden geleverd met ondertiteling

Nadelen

 • Je kan geen series kijken
 • Je hebt geen invloed op de beeldkwaliteit van de film
 • Na het afspelen van een film kan je deze slechts 48 uur kijken

Onze mening

Dus, wat vinden wij dan van Pathé Thuis? Wanneer jij een echte filmliefhebber bent is dit zeker een goede optie. Ook omdat je niet aan maandelijkse kosten vastzit, maar films voor een klein bedrag kan huren. Dat is ook goedkoper dan een bezoekje aan de bioscoop. Eigenlijk heb je dus gewoon een eigen thuisbioscoop. Het jammere is wel dat je films die draaien in de bioscoop niet direct op Pathé thuis kan kijken.

Hier zit wat tijd tussen. Daar moet je dus wel het geduld voor kunnen opbrengen. En zorg dat als je een film kijkt, je ook écht kijkt. Na afspelen heb je namelijk slechts 48 uur om ‘m uit te kijken. Nou moet dat vaak geen probleem zijn, aangezien je een film direct kijkt.

Wat ons wel opvalt is dat de huidige klanten van Pathé thuis niet altijd even tevreden zijn. Zo wordt er veelvuldig gemeld dat de film niet wil laden en/of dat er geen geluid is. De klantenservice bereiken is ook niet altijd even eenvoudig. Toch denken wij dat het zeker de moeite waard is om eens uit te proberen.

Veelgestelde vragen

Voor het aanmaken van een account betaal je geen kosten. Je betaalt alleen voor de films die je wil huren/ kopen.

Nadat je een account hebt aangemaakt kan je een film huren. Je hebt vervolgens 48 uur de tijd om deze te kijken nadat je op ‘afspelen’ hebt geklikt.

Bij Pathé kan je zowel oude als nieuwe films kijken in allerlei verschillende genres. Op de website vind je een overzicht van alle films.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.