Netflix

Netflix is misschien wel dé bekendste streamingdienst van de wereld. Wereldwijd zijn er maar liefst 232,5 miljoen abonnees. Bizar veel dus! Even voor je beeldvorming: dat is zo’n 13 keer het aantal inwoners van Nederland. En dit zijn alleen de betaalde abonnees (om dan nog maar te spreken over iedereen die stiekem meekijkt). Maar is een Netflix abonnement het geld wel waard? En welke verschillende Netflix abonnementen zijn er eigenlijk? Dit en meer lees je in onze Netflix review.

Over Netflix

Het streamingsplatform is opgericht in 1997. Een tijdje geleden dus. Toentertijd was het nog een videotheek. Je kon er een film huren, en deze werd vervolgens naar je opgestuurd. Lekker oldschool. Dit was eerst alleen beschikbaar in Amerika. Later werd dit ook uitgebreid naar Canada, en de rest van de wereld volgde snel.

Het bedrijf heeft kantoren gevestigd in Nederland, Japan, India, Frankrijk, Brazilië, Verenigd Koninkrijk én Zuid-Korea. De omzet was afgelopen jaar maar liefst 31,6 miljard dollar, waarvan 4,5 miljard winst. Tegenwoordig kan je er honderden films en series op kijken, waaronder Netflix Originals. Daar gaan we later in dit artikel op in.

Welke films en series kan ik kijken op Netflix?

Dus, wat kan je dan eigenlijk kijken via Netflix? En is dit ook wat voor jou? Hieronder bespreken we uitgebreid het aanbod met je.

Films en series

Laten we beginnen met het diverse aanbod aan films en series dat je kan kijken op Netflix. In Nederland zijn er ondertussen bijna 7.000 titels om te kijken! Hier zitten nationale films tussen (denk aan Soof bijvoorbeeld of verliefd op Ibiza) maar ook internationale hitseries en films. Goede voorbeelden hiervan zijn onder andere The Godfather, The Walking Dead, Wolf of Wallstreet en The Office.

Netflix Originals

Ook zijn er daarnaast verschillende, behoorlijk populaire Netflix Originals om te kijken. Dit zijn films en series die zijn geschreven, geregisseerd en gemaakt door Netflix zelf. Sommige van deze films en series zijn dan ook een internationaal succes. Denk maar eens aan de originele serie The Witcher, Black Mirror, Stranger Things, Firefly lane en House of Cards.

Kinder films- en series

Ook voor de kleintjes onder ons is er een speciaal aanbod aan films en series voor kinderen. Denk aan het bekende Paw Patrol, Spongebob maar ook talloze andere films en series. Heerlijk voor een avondje met het gezin op de bank.

Welke Netflix abonnementen zijn er?

Dus, wat kost Netflix? Er zijn drie Netflix abonnementen om uit te kiezen. Hieronder bespreken we stuk voor stuk, inclusief prijs en voordelen. Zo kan jij in één oogopslag zien welke het beste bij je past. Bij alle abonnementen kan je streamen op zowel je telefoon als tablet, televisie, Chromecast én via Apple TV.

Netflix Basic abonnement

Laten we beginnen bij het Basic abonnement. Zoals je misschien kan raden is dit het goedkoopste Netflix abonnement. Voor het abonnement betaal je € 7,99 per maand. Hiermee kan je alle content bekijken, maar wel in een redelijk lage beeldkwaliteit. Dit is namelijk SD (lager dan HD) met 480p.

Hierdoor zal het beeld er regelmatig een beetje korrelig uitzien. Verder kan je dan ook maar op één apparaat tegelijk kijken. Wanneer jij en jouw partner dus bijvoorbeeld beide tegelijk willen Netflixen is dit niet mogelijk. Ook kan je gedownloade series of films ook opslaan op maximaal één apparaat.

Netflix Standaard abonnement

Van de drie verschillende abonnementen is het standaard Netflix abonnement de middenweg. Het is een goedkoper abonnement dan de Premium, maar juist duurder dan de Basic. Het Standaard Netflix abonnement biedt een hogere beeldkwaliteit: HD (720p) en Full HD (1080p).

Dit kost ook iets meer: € 11,99 per maand. Verder kan je op twee schermen tegelijkertijd gebruik maken van de streamingdienst én op twee apparaten downloads opslaan. Dit abonnement is dus echt een mooie middenweg. Ook kan je je account delen voor een meerprijs van € 3,99 per maand. Wist je overigens dat dit het meest gekozen abonnement is?

Netflix Premium abonnement

Het Netflix Premium pakket is ook direct het duurste abonnement. Maar goed, hiervoor krijg je onder andere de hoogst haalbare beeldkwaliteit: 4K. Dit zie je bij vrijwel iedere nieuwe televisie. Helaas worden nog niet alle films en series in deze beeldkwaliteit aangeboden op het platform. Ook kan je op vier schermen tegelijkertijd kijken.

En heel eerlijk: op vier apparaten tegelijk werkt perfect voor een gezin of bijvoorbeeld een studentenhuis. Bij dit laatste abonnement kan je op vier apparaten downloaden én kan je ook delen met anderen voor een meerprijs van €3,99 per maand. De standaardkosten voor dit abonnement zijn €15,99 per maand.

De voor- en nadelen van een Netflix abonnement

Hieronder benoemen wij de verschillende voor- en nadelen van Netflix. Zo hoef jij dit niet zelf nog uit te zoeken.

Voordelen

  • Bekijk internationale bekende films en series, ook van jaren geleden
  • Je kan het abonnement zo duur maken als je zelf wil aangezien je keuze hebt uit 3 abonnementen
  • Je kan ook streamen via jouw Chromecast of Apple TV
  • Download films en series voor onderweg
  • Toegang tot populaire Netflix Originals
  • Met het duurste abonnement kan je met vier mensen tegelijkertijd kijken

Nadelen

  • Bij het goedkoopste abonnement is de beeldkwaliteit behoorlijk slecht
  • Een Netflix account delen is niet meer mogelijk, aangezien ze aan de hand van IP adressen kunnen zien of het account wordt gedeeld buiten het gezin. Anders dien je extra te betalen

Onze mening over Netflix

En wat is dan ons eindoordeel over Netflix? Wij zijn zeer te spreken over het brede aanbod van de streamingdienst. In de selectie zit momenteel een flink aantal grote namen, waaronder the Wolf of Wall street als film en Stranger Things als serie. Ook zijn er veel populaire Netflix Originals te zien op het platform.

Wat we dan wel jammer vinden is dat je voor de beste beeldkwaliteit ook een duurder abonnement moet afsluiten. Voor maximaal Ultra HD betaal je dus ook direct de hoofdprijs. Verder kan je ook alleen bij het duurste abonnement op vier apparaten tegelijk kijken. Als je dit te duur vindt ben je beperkt tot twee streams tegelijkertijd of zelfs geen.

Voor alle abonnementen geldt dat deze maximaal vijf profielen bevatten. Op basis van je IP adres wordt gekeken of je stiekem een account deelt. Wanneer dit het geval is wordt het streamen geblokkeerd. Hiervoor moet je dan extra gaan betalen. Erg jammer voor mensen die alleen af en toe Netflix gebruiken.

Al met al vinden we de streamingdienst dus vrij prijzig en moet je al gauw de hoofdprijs betalen als je een beetje normaal wil kunnen streamen. Toch is het aanbod groot en zijn er veel goede series of films om te kijken. Zeker in vergelijking met andere streamingdiensten als Videoland, Amazon Prime Video en Disney Plus.

Veelgestelde vragen

Een Netflix abonnement kan je al aanschaffen vanaf €7,99 per maand. Je kan dan echter maar op één profiel tegelijkertijd kijken en de beeldkwaliteit is ook behoorlijk laag.

Je kan kiezen uit een basic, standaard en premium abonnement. Het basic abonnement is de goedkoopste variant, de premium juist de duurste.

Nee. Eigenlijk niet. De beeldkwaliteit is zo dusdanig laag bij het Netflix Basic abonnement dat je veel korrelig beeld zal zien. Zeker wanneer je op een grote televisie kijkt gaat dit echt ten koste van het kijkplezier.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven