Formule 1 kijken met Hesgoal (2023)

op basis van 0 beoordelingen

Wil je weten waarom alle sites die op Hesgoal lijken onveilig zijn en wil je betaalbare en goede alternatieven vinden? Lees dan snel verder!

personen die kijken naar formule 1 met hesgoal
|

Hesgoal was een site waar gratis, maar onveilige en onofficiële streams van sportwedstrijden werden aangeboden. Naast Formule 1 races, werden ook andere sporten uitgezonden, zoals voetbal, basketbal en cricket. Inmiddels is de site van Hesgoal uit de lucht gehaald.

Wat is Hesgoal?

Hesgoal was een site waar gratis, maar onofficiële streams van veel verschillende sportwedstrijden werden aangeboden. Streams van Formule 1 races, maar ook van andere sporten zoals tennis, cricket, voetbal (zoals Serie A) en basketbal werden live uitgezonden.

Je kon alle live streams via Hesgoal zelf gratis bekijken, zonder een account aan te maken of andere inloggegevens in te voeren. De site is echter uit de lucht gehaald, omdat deze illegaal, onofficieel en zeer onveilig was.

Geen officiële streams via Hesgoal

Hesgoal zelf is geen officiële streamingdienst en daarmee zijn Hesgoal streams illegaal in Nederland. De meeste wedstrijden van sporten zijn namelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal, wat betekent dat je deze alleen uit mag zenden met de juiste rechten.

Grote sportstreamingdiensten, zoals Ziggo Sport en ESPN, betalen grote bedragen voor de rechten die nodig zijn om bepaalde sportwedstrijden uit te mogen zenden. Soms zijn deze uitzendrechten zelfs exclusief voor maar één dienst. Zo heeft Viaplay in Nederland het alleenrecht om Formule 1 uit te zenden. Hesgoal heeft deze rechten dus niet.

Wat zijn de risico’s van Hesgoal?

Via Hesgoal, of andere illegale sites die op Hesgoal lijken, naar Formule 1 races of andere sporten kijken kan ook voor jou als bezoeker consequenties hebben. De drie belangrijkste staan hieronder.

De website is onbeveiligd

Vooraan in de URL balk, de internetbalk waar je de site in kan typen, staat altijd http of https. Https betekent dat de site betrouwbaar is en dat jouw persoonlijke informatie er veilig is. De website is dan beveiligd met een zogenoemd SSL-certificaat.

Bij http daarentegen zijn sites onbeveiligd en kan iedereen meekijken met wat jij op die betreffende website doet. Dit maakt je kwetsbaar voor hackers en andere cybercriminelen. Hesgoal, en andere sites die op Hesgoal lijken, maken vrijwel altijd gebruik van http en zijn dus onveilig voor de bezoeker.

Er is kans dat je gevaarlijke pagina’s opent

Als je op de website van Hesgoal op het beeld van de live streams klikte, werd je meestal ook doorgestuurd naar meerdere vreemde pagina’s. Deze sites waren wederom onveilig en konden virussen bevatten. Je opende ze vaak onbewust, omdat ze geopend werden samen met de streams.

Daarnaast zijn gebruikers van illegale streams, zoals Hesgoal, sowieso een gemakkelijke prooi voor hackers en andere cybercriminelen. Ze kunnen niet alleen meekijken met wat je doet op de website, maar ze kunnen ook malware installeren. Deze kan onder andere gebruikt worden om je bankrekening leeg te halen.

Je bent zelf ook illegaal bezig

Door naar de aangeboden streams op bijvoorbeeld Hesgoal te kijken, ben je zelf ook niet legaal bezig. Bekijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder de juiste rechten is namelijk, net als het gratis aanbieden ervan, ook niet legaal. De kans dat je hiervoor beboet wordt is echter maar heel klein.

Niet gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

De aangeboden streams op Hesgoal liepen vaak vast of waren van mindere kwaliteit. Er kwamen daarbovenop veel reclames en pop-ups tussendoor.

Daarnaast leidde vrijwel iedere pagina op de website je terug naar de homepage. Zo leek het dus alsof er een privacy beleid op de website stond, maar als je erop klikte was hij niet beschikbaar en kwam je weer terug op de homepage.

Veilige alternatieven voor Hesgoal

Er zijn tegenwoordig gelukkig meerdere alternatieven waarop je betaalbaar en toch legaal toegang krijgt tot de live streams van de Formule 1 races. De drie beste alternatieven staan hieronder beschreven. Zo kan je toch je favoriete wedstrijden kijken en ook nog in een betere kwaliteit en stabiliteit dan Hesgoal ooit heeft gehad.

Gratis buitenlandse F1 streams met VPN als alternatief voor Hesgoal

Via veel buitenlandse tv-kanalen kan je gratis naar de livestreams van vele sportwedstrijden kijken, zoals de Formule 1. Voordat je toegang krijgt tot buitenlandse servers moet je echter wel een VPN-verbinding hebben.

Met een VPN kan je jouw eigen IP-adres veranderen naar een adres uit een ander, zelfgekozen, land. Het tv-kanaal of de streamingwebsite denkt vervolgens dat jij in dat land aanwezig bent, waardoor je de aangeboden streams en tv-zenders uit dat specifieke land kan bekijken.

VPN is het goedkoopste van de drie alternatieven, waardoor het je soms maar twee of drie euro per maand kost om naar de officiële streams te kijken van de Formule 1. Hoe een VPN account precies werkt staat verderop in het artikel.

Viaplay als alternatief voor Hesgoal

Viaplay is een online dienst die in Nederland op dit moment de rechten heeft om Formule 1 uit te zenden. Je kan online in de app van Viaplay alle Formule 1 Grand Prix races, kwalificaties en vrije trainingen van het seizoen (terug)kijken, mits je een abonnement hiervoor hebt. Naast Formule 1 is ook andere sport legaal beschikbaar, zoals wedstrijden van serie a.

De kosten om een abonnement af te sluiten zijn 13,99 tot 15,99 euro.

Nu een Viaplay abonnement afsluiten?

Bekijk hier de Viaplay abonnementen en mis nooit meer een Formule 1 race en schreeuw Max Verstappen elke race naar de overwinning!

F1 TV Pro als alternatief voor Hesgoal

Met Formula 1 TV krijgen gebruikers toegang tot alle Formule 1 Grand Prix races, kwalificaties en trainingen van het seizoen. Bovendien krijgen gebruikers ook toegang tot alle onboard-camera’s, boardradio’s, telemetriegegevens en bandenverbruik.

F1 TV Pro wordt uitsluitend via online streams aangeboden en de dienst is niet gebonden aan een tv-abonnement. De jaarlijkse kosten zijn vanaf 64,99 euro.

Gratis buitenlandse F1 streams met VPN

Via onderstaand stappenplan kan je eenvoudig en legaal een VPN instellen, zodat je voortaan gratis toegang hebt tot Formule 1 streams, zonder een tv-abonnement af te hoeven sluiten:

  1. Sluit online een abonnement af bij een betrouwbare VPN provider. NordVPN is zo’n VPN die goed bekend staat, veilig is en veel servers heeft in de landen die gratis streams van de F1 uitzenden. Je kan NordVPN 30 dagen gratis uitproberen.
  2. Download en installeer de VPN van de officiële website van jouw provider.
  3. Open de bijbehorende VPN app en maak verbinding met de server. In het geval van NordVPN kan je in de app het betreffende land opzoeken en op ‘connect’ drukken. Jouw Nederlandse IP-adres verandert dan in een IP-adres van jouw zelfgekozen land.
  4. Ga als laatste online naar de streams die jij wil kijken. Veel kijkplezier!

In onderstaande tabel staan een aantal links naar gratis en legale streams van de F1:

LandOmroepTaalGratis
LuxemburgRTL ZweeLetsenburgsRTL Lu F1 stream
ItaliëTV8ItaliaansTV8 F1 stream
OostenrijkServus TVDuitsServus TV F1 stream
BelgiëRTBF AuvioBelgisch-FransRTBF Auvio stream
ZwitserlandSRFZwitserduitsSRF TV stream
Verenigd KoninkrijkChannel 4EngelsChannel 4 F1 Highlights
AlbaniëRTSHAlbaneesRTSH F1 stream
BraziliëRede Bandeirantes (Band)PortugeesBand F1 stream

Kort samengevat

Hesgoal was een website waar je gratis naar niet legale streams kon kijken van veel verschillende sporten, zoals Formule 1. Hesgoal zelf bestaat niet meer, maar gelijksoortige websites wel. Ook deze zijn illegaal en de verbinding kan erg onveilig zijn.

Er zijn verschillende gelukkig betaalbare en kwalitatieve alternatieven voor Hesgoal. Zo kan je bijvoorbeeld met VPN, Viaplay en F1 TV Pro gratis (buitenlandse) streams kijken van verschillende sporten. Streaming via VPN is het goedkoopste alternatief voor Hesgoal en is eenvoudig in te stellen.

Ben je op zoek naar een internet abonnement om zorgeloos streams te kunnen kijken? Vergelijk dan direct alle providers op onze website en vraag en snel en eenvoudig één aan!

Veelgestelde vragen

De bekendste alternatieven van Hesgoal zijn VPN, Viaplay en F1 TV Pro. Deze zijn alle drie betaalbaar, veilig en kwalitatief goed.

Nee, de website van Hesgoal is inmiddels uit de lucht.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Iris Kooi

Iris is onze woordtovenaar bij providervergelijken.nl. Dagelijks duikt ze in de diverse onderwerpen die het telecom landschap rijk is en zorgt ervoor dat zelfs een kind de teksten die ze schrijft zou kunnen begrijpen!

Lees verder

Laatste artikelen van Iris Kooi

Welke soorten simkaarten kunnen er in mijn telefoon?

Welke soorten simkaarten kunnen er in mijn telefoon?

Iris Kooi
Wat is een data only sim abonnement

Wat is een data only sim abonnement

Iris Kooi
Sim only maandelijks opzegbaar

Sim only maandelijks opzegbaar

Iris Kooi

Wellicht ook interessant

Wat is een streamingdienst?
televisie met verschillende streamingdiensten er op

Wat is een streamingdienst?

Mike van den Broek
Alles over On Demand
2 personen die on demand TV kijken

Alles over On Demand

Mike van den Broek
Pathé thuis: Hoe werkt en hoe koppel je dit
pathe thuis op televisie

Pathé thuis: Hoe werkt en hoe koppel je dit

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook

Naar boven