Viaplay

Bij Viaplay denk je waarschijnlijk al gauw aan de Formule 1. In 2022 kon je namelijk uitsluitend de F1 kijken via dit platform. Het streamingsbedrijf had namelijk de rechten voor de uitzending gekocht. Verder zijn er ook nog andere programma’s en series die je kan kijken via het platform, waaronder Premier League voetbal.

Over Viaplay

Viaplay is pas echt bekend geworden in Nederland in 2022, ondanks de oprichting in 2007. Toentertijd was de dienst alleen nog beschikbaar in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Toen kocht het moederbedrijf, Nent, de rechten voor Formule 1 over van Ziggo. Om de Formule 1 te kijken moest je dus verplicht een abonnement nemen bij de streamingsdienst.

Iets waar veel mensen niet over te spreken waren. Maar goed, wat is Viaplay voor streamingsplatform? En hoe ziet de rest van het aanbod eruit? En op hoeveel apparaten kan je tegelijk kijken? Dit en meer bespreken wij met jou op deze pagina.

Het aanbod

Hoe ziet het aanbod van Viaplay er dan uit? Je kan bij het bedrijf terecht voor zowel films en series als sport én programma’s voor kinderen. En dan heb je ook nog de Viaplay Originals. Viaplay kijken kan je overigens doen op tv én via de Viaplay app. Het is dus ook mogelijk om onderweg live sport te zien bijvoorbeeld. Hieronder lichten wij dit aanbod stuk voor stuk verder toe.

Films en series

Bij Viaplay kan je, net zoals bij bijvoorbeeld Videoland, terecht voor het kijken van films en series. Dit is een mix van Nederlandse en internationale films. Het aanbod is redelijk beperkt, maar je kan wel kiezen uit verschillende genres. Denk aan actie, komedie, thrillers en sci-fi bijvoorbeeld.

Viaplay Originals

Ook maakt Viaplay eigen series: de ViaPlay Originals. Omdat het bedrijf van origine niet uit Nederland komt zul je in dit lijstje ook Noorse of Zweedse series tegenkomen. Dit kan je dan ook niet altijd kijken met Nederlandse ondertiteling, alleen in het Engels. Er zijn momenteel een stuk of 30 verschillende Originals om te bekijken.

Sport

We hebben het al eerder benoemd, maar met Viaplay geniet je van een breed aanbod aan sportzenders om te kijken. Op Viaplay kijk je bijvoorbeeld de Premier League, evenals Formule 1. Jij kan dus Max Verstappen live in actie zien en de Grand Prix volgen. En dat niet alleen, want je kan ook luisteren naar vaste analisten Giedo, Christijan en Tom. Verder nemen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk je mee in het commentaar. Ook kijk je onder andere PDC darts en golf op Viaplay.

Kinderen

Tot slot kunnen ook kinderen via Viaplay kinderprogramma’s en films kijken. Dit voor verschillende leeftijdscategorieën. Of je dus een kleuter of een kind van 8 in huis hebt: er is aanbod genoeg in dit opzicht.

Wat kost een Viaplay abonnement?

Dus, aan welke kosten moet je denken bij het afsluiten van een Viaplay abonnement? In principe kost het standaard abonnement €13,99 per maand. Je zit dan wel vast aan een jaarcontract. Wanneer je graag maandelijks wil kunnen opzeggen betaal je €15,99 per maand.

De voor- en nadelen van Viaplay

Dus, is ViaPlay ook iets voor jou? Om jou een goed beeld te geven bij de streamingsdienst hebben wij de voor- en nadelen voor je uitgepluist. Ook hebben we daarbij rekening gehouden met de mening van huidige klanten van het platform.

Voordelen

 • Je kan veel verschillende sport producties kijken, zoals de Formule 1 en Premier League
 • Groot aanbod aan films en series voor kinderen
 • Er zijn twee abonnementssoorten om uit te kiezen
 • Viaplay opzeggen is redelijk eenvoudig
 • Wanneer je klant bent bij Ziggo kan je via Viaplay Xtra ook de Formule 1 kijken
 • Op vrijwel iedere Smart tv kan je Viaplay kijken, evenals via Apple tv
 • Met de Viaplay app kan je ook onderweg televisie kijken en streamen via een Chromecast
 • Een Viaplay abonnement afsluiten kost slechts een paar minuten

Nadelen

 • Het aanbod series en films is behoorlijk beperkt in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix of Videoland
 • Wanneer je nergens aan vast wil zitten betaal je meer voor een maandelijks opzegbaar abonnement
 • Veel van de ViaPlay Originals hebben geen Nederlandse ondertiteling
 • Op het internet wordt veel geklaagd over haperend en/of slechte kwaliteit beeld
 • Je kan maar op maximaal 2 apparaten tegelijk kijken

Onze mening over Viaplay

Dus, Viaplay bestellen: hoe verstandig is dat? Om deze Viaplay review af te sluiten geven wij ook nog onze eigen mening over deze streamingsdienst. Laten we voorop stellen dat het voor de Formule 1 fans onder ons heel erg fijn is dat je dit live kan kijken. Wat we wel zien is dat veel klanten vallen over haperend en slechte kwaliteit beeld tijdens de races.

Verder kan je ook onder andere de Premier League voetbal en darten kijken. Ofwel: voor de sportliefhebbers is er genoeg te zien. Helaas valt het aanbod films en series behoorlijk tegen. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix en Videoland. Zowel het nationale als internationale aanbod is erg beperkt.

Je hebt daarnaast de keuze uit twee verschillende soorten abonnementen. Beide zijn precies hetzelfde qua aanbod, alleen de prijs verschilt. Wanneer je niet aan een contract van een jaar vast wil zitten moet je namelijk meer betalen. Dat vinden wij toch een nadeel. Daar staat wel tegenover dat je via je Viaplay account je abonnement makkelijk kan opzeggen.

Ook het aanmaken van een account is eenvoudig. Log eenmalig in via de app, en je blijft ook standaard ingelogd. Er zijn dus genoeg handige functionaliteiten voor een betere gebruikerservaring. Helaas kan je maar op maximaal twee apparaten tegelijk kijken.

Dus: onze mening? Wanneer je sportliefhebber bent is Viaplay een prima optie. Als je graag series en/of films kijkt kan je beter uitwijken naar andere streamingsplatformen zoals Netflix en Videoland.

Veelgestelde vragen

Het goedkoopste abonnement is €13,99 per maand. Je zit dan wel vast aan een jaarcontract.

Ja, je kan maar liefst 5 apparaten koppelen aan je account.

Bij KPN betaal je als klant €15,99 extra per maand voor ViaPlay.

De Viaplay app kan je opzoeken via je televisie, vervolgens log je in en kan je beginnen met streamen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven