Videoland abonnement aanbieding

Waaruit bestaat het aanbod van Videoland? Wat kost Videoland en wat zijn de voor- en nadelen van deze provider? Je leest er alles over in deze recensie.

Over Videoland

Wat is Videoland? Videoland is een populaire video on demand dienst die sinds 2013 in handen is van RTL Nederland. Videoland is één van snelst groeiende aanbieders van video on demand in Nederland met meer dan 1,2 miljoen abonnees. Met een gevarieerd aanbod van films, series en eigen producties heeft Videoland zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op de markt.

Video on demand met Videoland

Videoland biedt duizenden series, films en programma’s die je met je Videoland account kunt bekijken. RTL Nederland ontwikkelt samen met aanstormend talent een aantal Nederlandse films en series die alleen bij Videoland te zien zijn. De serie Mocro Maffia en de film Black Girl Magic zijn daar goede voorbeelden van.

Om toegang te krijgen tot het complete aanbod van elk genre moet je een Videoland account aanmaken en de Videoland app downloaden. Met je account kun je diverse abonnementen afsluiten, of eerst Videoland uitproberen. Bij deze abonnementen krijg je namelijk een proefperiode waarin je 14 dagen gratis Videoland kunt kijken.

De Videoland abonnementen

Videoland biedt verschillende pakketten aan waarmee je op tv en onderweg altijd toegang hebt tot je favoriete series. Je hebt er geen smart tv voor nodig. Je kunt namelijk ook Videoland kijken via je gameconsole, smartphone en Google Chromecast of je iPhone en Apple TV.

Bij Videoland kun je alle RTL programma’s terugkijken, live kijken, internationale films en series bekijken en genieten van Nederlandse filmproducties en Videolandseries. Er is ook een speciaal aanbod voor kinderen, waaronder kinderseries en kinderfilms. Bij sommige pakketten is het ook mogelijk om in het buitenland te kijken.

Er zijn verschillende providers die Videoland aanbieden. Bij KPN, XS4all, Odido en Budget kun je een Plus of Premium abonnement starten en deze koppelen aan je Videoland-account. Bij Ziggo heb je een Mediabox nodig en een abonnement. Hieronder lees je welke pakketten er momenteel worden aangeboden door Videoland.

TV Gemist

Met het gratis TV Gemist pakket kijk je RTL programma’s terug die maximaal 7 dagen geleden zijn uitgezonden. Hiervoor gebruik je de Videoland app of je kijkt de programma’s terug via de Videoland website. TV Gemist is beschikbaar op bijna alle apparaten. Je kunt programma’s terugkijken op je laptop, desktop PC, smartphone, tablet, Apple TV, Google Chromecast en de meeste smart tv’s.

Met dit gratis pakket kun je geen films en series kijken. Je moet wel eerst een gratis RTL account aanmaken om toegang te krijgen. Een betaald abonnement is dus niet nodig , maar hou er wel rekening mee dat er regelmatig reclame langs komt als je programma’s terugkijkt via TV Gemist.

TV Gemist

Videoland Basis

Wil je RTL programma’s vooruit kunnen kijken en daarnaast onbeperkt toegang hebben tot het volledige aanbod series, films en programma’s? Dan kun je kiezen voor een Basis abonnement van € 4,99 per maand. Als nieuwe gebruiker krijg je de eerste 14 dagen gratis. Daarna betaal je het abonnementsgeld.

Bij dit pakket krijg je geen Download to go, waarmee je onderweg op mobiele apparaten films en series kijkt zonder internetverbinding. Je krijgt wel Live tv. Daarmee kun je bijna alle programma’s van RTL 4, 5, 7, 8 en Z live kijken via web, je mobiel of smart tv.

Het Basis abonnement is voordelig, maar toont wel reclame. Bovendien kun je maar op één apparaat Videoland kijken. Heb je meerdere tv’s in huis? Dan is een Plus abonnement beter geschikt.

Videoland Basis

Videoland Plus

Met dit Videoland abonnement kijk je onbeperkt documentaires, afleveringen van je favoriete series en films. Met Plus kun je ook Live tv kijken maar dan zonder reclame. Met Download to go download je series of een film om later te kijken. Handig als je op vakantie naar het buitenland gaat en de kinderen in de auto films willen kijken.

Videoland Plus kost €9,99 per maand en ook hier heb je een Videoland proefperiode van 14 dagen. Daarnaast biedt Videoland Plus de mogelijkheid om op twee schermen te kijken i.p.v. één scherm zoals bij het Basis abonnement.

Videoland Plus

Videoland Premium

Met Videoland Premium kun je dag en nacht televisie kijken als je dat wilt. Ook hier krijg je weer onbeperkt toegang tot alle series, films, documentaires en kinderprogramma’s die Videoland aanbiedt. Je kijkt zonder reclame en streamt op maximaal 4 schermen tegelijk. Met de Videoland app kijk je via je smart tv, laptop, iPad, smartphone, Apple TV en Google Chromecast naar je favoriete series en films.

Met Premium kun je ook gebruik maken van Download to go en RTL programma’s bekijken via Live TV. Van alle abonnementen is Premium het duurste, maar het biedt ook de meeste mogelijkheden. Dit pakket kost € 11,99 per maand.

Videoland Premium

De voor- en nadelen van Videoland

Videoland biedt video on demand aan met verschillende pakketten, van basic tot uitgebreid. Wat zijn de voor- en nadelen als je zou kiezen voor Videoland?

Voordelen

  • Het aanbod van Videoland is goed afgestemd op Nederlandse kijkers, met Nederlandstalige series, films en reality tv.
  • De pakketten van Videoland kosten minder dan de pakketten van andere aanbieders van on demand diensten.

Nadelen

  • Videoland is alleen beschikbaar voor bepaalde modellen smart tv’s van Sony, Samsung, LG, Philips, Panasonic Hisense en Fire TV. Zo kun je alleen Videoland kijken op Samsung smart tv’s vanaf modeljaar 2014. Heb je een ander model, dan kun je Videoland alleen gebruiken met een interactieve tv-ontvanger.
  • Het internationale aanbod is minder uitgebreid omdat de nadruk meer ligt op het Nederlandse publiek.

Onze mening over Videoland

Videoland is een steeds populairder wordende video on demand aanbieder die stevig groeit. Dat is mede te danken aan het grote aanbod van Nederlandse producties, documentaires en series. Het aanbod is waanzinnig breed en richt zich goed op de Nederlandse kijkers. De pakketten die je kunt afsluiten variëren van goedkoop tot redelijk duur, afhankelijk van het aantal functies.

Je kunt op veel apparaten naar Videoland kijken, maar er zijn tv’s en providers die niet ondersteund worden. En gebruikers klagen soms dat de app niet goed werkt. Wij denken dat je als Nederlandse kijker bij Videoland een goede mix kunt vinden van een leuk kijkaanbod en een gunstige prijs.

Veelgestelde vragen

Met TV Gemist van Videoland kun je gratis en zonder abonnement de programma’s van RTL terugkijken. Kies je voor een betaald pakket, dan kun je als nieuwe abonnee de eerste 14 dagen gratis kijken.

Dat hangt af van het gekozen pakket. Het goedkoopste pakket kost € 4,99 per maand en het duurste pakket kost € 11,99 per maand.

Videoland kost per maand tussen de € 4,99 en € 11,99. Netflix pakketten kosten tussen de €7,99 en € 15,99 per maand. Kies je ze samen, dan kost dat tussen de € 12,98 en € 27,98 per maand.

Contactgegevens

Videoland B.V.

Barend En Van Dorpweg 2
1217 WP Hilversum

06-14 45 92 77

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.