ISP: wat is het en hoe werkt het?

op basis van 0 beoordelingen

ISP is een afkorting die staat voor Internet Service Provider. Het verwijst naar een bedrijf dat internettoegang en andere gerelateerde diensten aanbiedt. ISP’s zijn verantwoordelijk voor het leveren van internetconnectiviteit aan hun klanten.

wifi logo op een laptop
|

Het internet is een wereldwijd netwerk van computers en netwerken die met elkaar zijn verbonden via het internetprotocol (IP). Een ISP maakt verbinding met het internet via een groot netwerk en biedt vervolgens toegang aan klanten via verschillende soorten verbindingen, zoals DSL, kabel en glasvezel.

Wat is een internetprovider?

Een internet provider is een organisatie die internettoegang en andere gerelateerde diensten aanbiedt aan consumenten en bedrijven.

Een internet provider maakt verbinding met het internet via een groot netwerk en biedt vervolgens toegang aan klanten via verschillende soorten verbindingen, zoals DSL, kabel en glasvezel.

Naast internettoegang bieden veel internet providers ook andere gerelateerde diensten aan, zoals domeinregistratie, e-mailhosting en webhosting.

KPN ISP

KPN is een van de grootste internet service providers van Nederland. Het bedrijf biedt verschillende soorten internetabonnementen aan, waaronder DSL, kabel en glasvezel. KPN biedt ook andere gerelateerde diensten aan, zoals televisie- en telefoniediensten. Het bedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en snelheid van de internetverbinding.

Mijn ISP

“Mijn ISP” verwijst naar de internet service provider die jouw internettoegang verzorgt. Je kunt meestal eenvoudig controleren welke ISP jouw internettoegang verzorgt door te kijken naar je factuur of door een ISP check uit te voeren.

ISP check

Een ISP check is een hulpmiddel waarmee je kunt controleren welke ISP jouw internettoegang verzorgt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld problemen hebt met je internetverbinding en wilt weten welke provider je moet benaderen voor ondersteuning. Een ISP check kan ook nuttig zijn als je wilt weten welke provider de beste internetabonnementen aanbiedt in jouw gebied.

De ISP check is te vergelijken met een postcodecheck. De postcodecheck kan je gemakkelijk uitvoeren. Je hoeft alleen je huisnummer en postcode in te voeren. Zo vind je het internet abonnement die het best bij jou past!

Veelgestelde vragen

ISP is een afkorting die staat voor Internet Service Provider. Dit zijn bedrijven die internettoegang bieden aan gebruikers. Dit kan via verschillende verbindingen worden gedaan, zoals ADSL, kabel, glasvezel en mobiele netwerken. ISPs zijn verantwoordelijk voor het leveren van internetconnectiviteit en andere gerelateerde diensten, zoals e-mail en webhosting.

De internet server provider levert een modem en router. Dit kan ook afzonderlijk geleverd worden. Vervolgens zenden de modem en router een internetsignaal af. Hiermee kunnen jouw apparaten verbinding maken met het thuisnetwerk. Daarnaast biedt de internet service provider ook e-mailaccounts of antivirussoftware.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook