Wat is een VDSL internetverbinding?

op basis van 0 beoordelingen

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het internet. Eén van de manieren is om gebruik te maken van een VDSL-verbinding. Maar wat houdt dit in?

vdsl modem
|

Wat is VDSL netwerk?

In Nederland zijn er drie manieren om toegang te krijgen tot internet. Dit kan via DSL, kabel of glasvezel. De DSL-verbinding heeft twee verschillende vormen: ADSL en VDSL.

VDSL is de nieuwste versie van DSL (Digital Subscriber Line). VDSL staat voor Very High Bitrate Digital Subscriber Line. Internet via VDSL werkt met de oude koperen telefoonlijn.

Er zijn twee vormen van VDSL internet: VDSL en VDSL2. Het verschil zit in de internetsnelheid.

Hoe snel is VDSL internet?

Van alle internetverbindingen is VDSL internet niet de snelste vorm van internetten. Dat komt omdat je erg afhankelijk bent van de afstand tussen jouw huis en de wijkcentrale. Hierdoor kan je alleen de maximale internetsnelheid behalen als je dicht bij de wijkcentrale woont.

Maar hoe snel is VDSL internet?

VDSL

  • Downloadsnelheid: 52 Mbps
  • Uploadsnelheid: 16 Mbps

VDSL2

  • Downloadsnelheid: 100 Mbps
  • Uploadsnelheid: 100 Mbps

Naast dat de afstand de internetsnelheid beïnvloedt. Wordt je internetsnelheid ook bepaald door het kopernetwerk. Door de koperen kabel, neemt de snelheid af als de kabel langer wordt. Hierdoor heeft de VDSL-verbinding maar een klein bereik.

Gelukkig hebben de aanbieders van VDSL daar iets op gevonden. Tussen de centrale en de wijk, wordt er gebruik gemaakt van glasvezelkabels. Zodat de internetsnelheid niet zoveel wordt afgenomen.

Overstappen naar VDSL

Wil je nu graag gebruik maken van VDSL internet? Doe dan eerst de postcodecheck. Met deze check kan je zien of de VDSL-verbinding beschikbaar is op jouw adres. Je kan hier gelijk internet vergelijken en zo betaal je niet teveel!

Veelgestelde vragen

VDSL internet maakt gebruik van de telefoonlijn. Hierdoor is de internetsnelheid afhankelijk van de afstand tussen de woning en wijkcentrale. Glasvezel internet kan altijd snel internet leveren, omdat iedereen zijn eigen glasvezelkabels in huis heeft. Daarnaast biedt glasvezel internet een hogere download- en uploadsnelheid aan.

De betekenis van VDSL is Very High Bitrate Digital Subscriber Line. Het is de opvolger van DSL en ADSL. Daarom maakt het ook gebruik van de telefoonlijn.

Het verschil tussen ADSL en VDSL internet zit hem in de internetsnelheid. De VDSL-aansluiting kan een hogere internetsnelheid aan.

Een VDSL-aansluiting is een vorm van DSL internet. VDSL internet maakt gebruik van de telefoonlijn. Hierdoor wordt de internetsnelheid bepaald door de maximale afstand van de centrale tot jouw woning en de koperkabel.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook