Welk internet pakket past het best bij jou?

op basis van 0 beoordelingen

Snel internet. Zonder zorgen Netflix kijken. Voor welk internet pakket moet je dan kiezen?

persoon die vragend kijkt naar 3 internetpakketten
|

Om het beste pakket te vinden, moet je jezelf eerst de volgende vragen stellen:

  1. Welke internetsnelheid heb je minimaal nodig?
  2. Welke internetverbinding kan mijn gewenste internetsnelheid behalen?
  3. Wil je gebruik maken van extra diensten? Zoals een tweede tv-ontvanger, telefonie of monteur?

Internetsnelheid

Voordat je weet welke internetsnelheid je nodig hebt, moet je eerst weten wat je huidige snelheid is. De huidige snelheid kan worden gemeten met een speedtest. Bij een speedtest wordt de huidige downloadsnelheid, uploadsnelheid en pingsnelheid gemeten.

Vervolgens kan je nadenken of je huidige snelheid voldoende is. Wil je dieper ingaan op je internetsnelheid? Dan raden we aan om het artikel over internetsnelheid te lezen. Hierin wordt uitgelegd hoeveel snelheid je nodig hebt voor bepaalde activiteiten.

Welke internetverbindingen zijn er?

Hoeveel internetsnelheid er behaald kan worden bij jou thuis, is afhankelijk van het soort internetverbinding. Er zijn drie soorten verbindingen:

  • DSL-verbinding heeft een downloadsnelheid van 200 mbps.
  • Kabel verbinding heeft een downloadsnelheid van 1000 mbps.
  • Glasvezel verbinding heeft een downloadsnelheid van 8000 mbps.

Soorten internet abonnementen

Providers bieden verschillende internet pakketten aan. Het standaard abonnement is een internet abonnement. Voor een internet abonnement betaal je tussen de €32,- en €68,-. Hierbij krijg je alleen internet via het netwerk van de provider.

Het is mogelijk om het standaard pakket uit te breiden. Zo kan je televisie en/of bellen toevoegen. Als je ervoor kiest om meerdere diensten af te sluiten bij dezelfde provider, kan dat enkele voordelen met zich meebrengen:

  • Bij problemen heb je een aanspreekpunt.
  • Het is meestal voordeliger dan wanneer je alles los afsluit.

Niet alle pakketten zijn beschikbaar op elk adres. Dat heeft te maken met welke internetverbindingen er zijn aangelegd bij jou thuis. Doe daarom de postcodecheck, om erachter te komen welke abonnementen er beschikbaar zijn. Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillende pakketten inhouden.

Internet en tv-pakket

Je kan ervoor kiezen om bij je internet pakket een tv-abonnement te nemen. Dit wordt een internet en tv-pakket genoemd. Hiervoor betaal je €43 tot €81 per maand.

Met dit abonnement kan er gekeken worden naar digitale tv met live-tv zenders. Vanwege dat internet providers zenders aanbieden via internet.

Maak je geen gebruik van de vaste telefoonlijn? Dan is het niet nodig om bellen erbij toe te voegen.

Internet en bellen

Het is ook mogelijk om alleen internet en bellen te nemen. Dan betaal je €32 tot €69 per maand.

Bij een internet en bellen pakket, maak je gebruik van de vaste telefoonlijn van de aanbieder en zijn internetverbinding. In dit pakket zit mobiel bellen niet inbegrepen. De prijs van het pakket is afhankelijk van je internetsnelheid en de belminuten per maand.

Alles-in-1 pakket

Een andere optie is om internet, bellen en televisie samen te voegen. Dit wordt een alles-in-1-pakket genoemd. De providers vragen voor dit pakket €44,- tot €96,-.

Het voordeel van dit pakket is dat alles bij dezelfde aanbieder is. Hierdoor heb je één contactpunt. Dit is ook meteen een nadeel. Als de provider een storing heeft, dan liggen alle abonnementen eruit!

Internet pakket vergelijker

Overweeg je om abonnementen met elkaar te combineren voor een betere deal? Dan raden wij je aan om de opties goed met elkaar te vergelijken. De meeste providers bieden combinatievoordelen aan. Met een internet vergelijker zie je in één oogopslag welke pakketten er beschikbaar zijn bij jou thuis. Met onze internet vergelijker vind je altijd de beste deal.

Veelgestelde vragen

Wie van alle providers biedt internet en tv aan voor een goede prijs? Voor 2024 komt Ziggo als beste uit de test. Ziggo biedt internet en tv aan vanaf €43,50 per maand. Dit betekent niet dat Ziggo altijd de beste aanbieder is. Het kan jaarlijks verschillen vanwege het zenderpakket, acties of de snelheid van internetten. Maak daarom altijd gebruik van de internetvergelijker. Zo vind je altijd de goedkoopste provider.

Het beste internet abonnement hangt af van jouw wensen. Als we kijken naar de gemiddelde wensen, dan komen de volgende providers bovenaan: Odido, KPN en XS4ALL. Wil je weten waar je het goedkoopste internet abonnement kan vinden? Bekijk het op onze website!

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook