Goedkoopste internetprovider

op basis van 0 beoordelingen

Waar vind ik de goedkoopste internetprovider? En wat is voor mij het goedkoopste internet abonnement? Om erachter te komen waar jij het goedkoopste internet vandaan haalt kun je je providers vergelijken via de postcodecheck. Zo bespaar je tientallen euro’s!

blauw wifi logo met vergootglas en pijlen omlaag
|

Providers vergelijken

Het is tijd om internetproviders te gaan vergelijken!

Om de goedkoopste internet providers goed te kunnen vergelijken moet je jezelf een paar vragen stellen:

  • Wat verwacht ik van een klantenservice?
  • Heb ik een overstapservice nodig?
  • Wat is de opzegtermijn van de nieuwe provider?
  • Hoe zien de reviews van de providers eruit?
  • Wat zijn de extra voordelen van de providers?

Klantenservice

De klantenservice is iets wat vaak wordt vergeten bij het vergelijken van beschikbare providers. Het goedkoopste internet en de meeste MB/s staan vaak hoger op de prioriteitenlijst. Toch is een goede klantenservice belangrijk.

Als nieuwe klant krijg je altijd te horen dat de klantenservice top is. Om te checken of dit ook echt zo is, kun je het best de provider testen door een keer te bellen of chatten met de klantenservice. Zo kun je zelf ervaren of de provider naast het goedkoopste internet abonnement ook de beste klantenservice heeft.

Kijk voor je een abonnement afsluit goed wat voor klantenservice de provider heeft. Een aantal providers heeft bijvoorbeeld alleen een chatfunctie. Vraag jezelf af wat jij zoekt in een provider.

Heb ik een overstapservice nodig?

Als je op hetzelfde adres blijft wonen en een ander abonnement afsluit kan het handig zijn om gebruik te maken van een overstapservice. Het kan een hoop moeite schelen om het overstappen naar een andere provider te laten regelen door je nieuwe provider. Dit gaat namelijk heel simpel. Je nieuwe provider neemt contact op met je huidige provider. Zij regelen dan samen de overstap. Zodra je oude abonnement dan afloopt, gaat je nieuwe internetabonnement meteen in.

De opzegtermijn van de nieuwe provider

Het is altijd slim om te weten wat de opzegtermijn is van je nieuwe abonnementen. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je na een paar maanden een abonnement met bijvoorbeeld meer mb s vindt dat beter bij je past. Het is dan goed om te weten waar je aan toe bent als je een van je huidige abonnementen wilt opzeggen.

Reviews

Ervaringen van anderen kunnen je een hoop inzicht bieden. Lijkt een goedkoop abonnement te mooi om waar te zijn? Kijk dan eens wat anderen erover schrijven. Zo kan je beschikbare abonnementen makkelijk met elkaar vergelijken.

Extra voordelen

Kijk bij het vergelijken ook naar de extraatjes die de providers aanbieden. Deze kunnen soms heel interessant zijn! Zorg er alleen wel voor dat je niet ongemerkt betaald voor meer dan alleen internet. Grote providers als Odido hebben nog wel eens extra kosten terwijl jij wilt betalen voor alleen internet. Let ook altijd goed op aanbiedingen van verschillende providers. Providers hebben namelijk regelmatig aanbiedingen op hun internet abonnementen. Als je hier je ogen voor open houdt kan je zo maar tientallen euro´s besparen.

Extra tips voor het vergelijken

Naast de bovenstaande punten hebben we nog een paar tips op een rijtje gezet. Met deze tips vind je binnen no time de goedkoopste optie tussen alle beschikbare pakketten.

Tip 1: kies de juiste internetsnelheid

Wat de juiste internetsnelheid voor jou is hangt af van het internetgebruik. Woon je alleen of wordt er in jouw huishouden weinig internet gebruikt? Dan is een lage internetsnelheid waarschijnlijk genoeg. Denk hierbij aan een snelheid van 50 MB/s.

Bij intensief gebruik is het wel aan te raden om een hoge internetsnelheid van rond de 200 MB/s aan te schaffen. Er zijn ook grotere abonnementen met 1 GB/s, maar dat is alleen in extreme gevallen nodig. Hierbij komen bovendien extra maandelijkse kosten kijken. Ga dus goed na welke internetsnelheid jouw huishouden nodig heeft.

Tip 2: Kies de goedkoopste verbinding

De prijs van een internet abonnement hangt van een paar dingen af. Het aantal MB/s, maar ook het soort internetverbinding. Je hebt drie verschillende verbindingen: DSL, kabel en glasvezel. Het hangt van je adres af welke internetverbindingen beschikbaar zijn. Check de beschikbaarheid met de postcodecheck.

Ga je voor een abonnement van 100 MB/s of lager? Dan is DSL internet de goedkoopste optie. Bij internetsnelheden boven de 200 MB/s is glasvezel nagenoeg altijd de goedkoper dan kabel internet. Voor hoge snelheden is glasvezel dus vaak de beste optie.

Tip 3: Ga voor een budgetprovider

Budgetproviders bieden vaak het voordeligste abonnement. De grote internet providers worden vaak gezien als betrouwbaarder, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Deze providers bieden vaak meer dan alleen een voordelig internet abonnement. Ze hebben vaak voordelige abonnementen met internet en digitale televisie.

De goedkoopste internetprovider

Als het goed is weet je nu waar je op moet letten bij het vergelijken van internet providers. Om je nog meer op weg te helpen hebben we verschillende providers vergeleken op prijs en snelheid. Zo zie je snel wat voor jou het goedkoopste abonnement is.

ProviderSnelheidPrijs per maandVerbindingstype
Youfone30 MB/s€31DSL
Ziggo40 MB/s€40Kabel
KPN50 MB/s€44DSL of Glasvezel
Odido100 MB/s€35DSL of Glasvezel
Delta150 MB/s€50Glasvezel
Caiway250 MB/s €44,50Glasvezel
Tweak1000 MB/s€41Glasvezel

Veelgestelde vragen

Wie de beste internetprovider voor jou is, hangt af van jouw voorkeuren en mogelijkheden. Denk hierbij aan wat voor soort internet is bij jou thuis en hoeveel MB/s jij nodig hebt. Zo is Odido momenteel de goedkoopste internetprovider op het gebied van glasvezel, terwijl dat bij kabel internet Ziggo is omdat deze als enige kabelinternet aanbiedt. Vul je voorkeuren in bij de postcodecheck en begin met internet providers vergelijken!

Wil jij graag een abonnement met internet en tv? Dat kan! De prijs hangt af van jouw voorkeuren. Wat is bijvoorbeeld jouw gewenste MB/s? En hoeveel beschikbare zenders wil je? Geef jouw voorkeuren aan en vergelijk!

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook