Internet contractovername: hoe werkt het?

op basis van 0 beoordelingen

Ga je scheiden en wil je het oude abonnement behouden? Of wil je het internet contract van een overledene overnemen? Dan moet je een contractovername uitvoeren. In dit artikel vertellen we hoe een Budget Alles-in-1, Caiway, Delta, Online.nl, Odido, Youfone, Ziggo en KPN contractovername werkt.

2 papiertjes met wifi logo met pijl van ene naar andere
|

Internet contractovername aanvragen

Bij een contractovername krijgt het abonnement een nieuwe eigenaar. Dit kan een ander persoon of bedrijf zijn.

Wordt het contract met een ander tariefplan overgenomen? Dan vervallen kortingen. Als het contract geheel overgenomen wordt, dan worden de kortingen behouden.

Het overzetten naar een nieuwe eigenaar gaat vrij gemakkelijk. Bij de meeste providers moet je hiervoor een formulier aanvragen. We leggen hieronder kort uit hoe dit per provider gaat:

  • Budget Alles-in-1: Neem contact op met de klantenservice (020 – 20 55 555).
  • Caiway en Delta: Hierbij kan je de contractovername helemaal zelf regelen, zolang de modem of smartcard op hetzelfde adres blijft staan. Ga hiervoor naar de website van de provider en download de contractovername formulier. Vul de gegevens in en verstuur het formulier per e-mail terug.
  • Online.nl: Bij Online.nl vind je de contractovername formulier. Daarin vul je de gegevens van de huidige contractant en de nieuwe contractant. Ook moet je hierbij een Nederlandse legitimatie mee versturen. Het indienen kan via de mail of post.
  • Odido: Op de website van Odido kan je een online formulier invullen. Odido vraagt om verschillende documenten up te loaden. Om de contractovername goed te laten verlopen, vragen om het mobiele telefoonnummer van de nieuwe contractant. Ter controle sturen ze een verificatiecode op naar de nieuwe contractant.
  • Youfone: Ook bij Youfone is een contractovername mogelijk. Hiervoor moet je de volgende documenten opsturen: kopie legitimatie, bankpas, akkoord voor de eventuele kosten, nieuwe contactgegevens en een verklaring tot contractovername. Al deze informatie verstuur je naar [email protected].
  • Ziggo: Bij Ziggo kan je de ‘Ziggo wijzigingsformulier’ downloaden. Dit kan worden uitgeprint of digitaal worden ingevuld. Daar staan twee velden ‘Uw gegevens’ (voor de huidige eigenaar) en ‘Ik wil mijn contract laten overnemen door’ (nieuwe eigenaar). Vervolgens voeg je een geldig legitimatiebewijs toe en verstuur je het op naar Ziggo.
  • KPN: KPN maakt gebruik van een digitale formulier. Volg de stappen en verstuur de ingevoerde gegevens op.

Een contract kan niet worden overgenomen als er betalingsachterstanden zijn. Daarnaast moet de nieuwe eigenaar in bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Houd er rekening mee dat sommige provider geld vragen voor de contractovername.

Nieuw abonnement aanvragen

Zie je een contractovername liever af? Of is de andere partij het er niet mee eens? Dan zou je een nieuwe internet abonnement moeten aanvragen. Om het beste internet abonnement te vinden, kan je het beste gebruik maken van een online vergelijkingstool.

Veelgestelde vragen

Bij een contractovername wordt de eigenaar van het abonnement veranderd. Dit kan een ander persoon zijn of een nieuw bedrijf. Bij sommige providers moet je een extra bijdrage betalen om de contractovername in zijn werking te zetten.

Hoe lang de contractovername duurt is verschillend per provider. Meestal ontvang je een bevestiging per e-mail, waarin staat wanneer het contract overgenomen is.

Sommige providers vragen een extra bijdrage als je een contract wilt overzetten. Bij KPN wordt een contract kosteloos overgezet. Het enige wat je moet doen is de aanvraag indienen.

Het is mogelijk om je abonnement over te zetten naar een andere eigenaar. Dit doe je via een contractovername. Elke provider heeft zijn eigen manier.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook