Zakelijk internet

Zakelijk internet, veel mensen zullen er nog niet eerder van gehoord hebben. Wat is zakelijk internet precies? En wanneer is het voor u voordelig en verstandig om een zakelijk abonnement af te sluiten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en bespreken we alles wat u moet weten over een zakelijk internet abonnement.

Wat is zakelijk internet?

De basis voor een zakelijk internet abonnement is gelijk aan dat voor de consument. Zo zijn de internetsnelheden, de up- en downloadsnelheden, hetzelfde. Een verschil zit hem in de prijs. Een zakelijk abonnement is duurder. Waarom kiezen dan toch zoveel mensen hiervoor? En hoe kunnen wij dit dan in sommige gevallen aanraden?

Dat zit hem in het feit dat u met zakelijk internet ervan verzekerd bent om altijd en overal bereikbaar te zijn. En dat is voor veel bedrijven essentieel. Er wordt steeds meer gewerkt met internet. En klanten verwachten ook altijd bij u terecht te kunnen en van de diensten gebruik te kunnen maken. Als onderneming een paar uur ‘uit de lucht wezen’ kan op die manier hoog in de kosten oplopen.

Voor het hogere maandtarief dat u betaald krijgt u niet alleen de zekerheid van het altijd en overal online zijn. U krijgt daarnaast ook nog extra’s. Vaste IP-adressen, VoIP en pinbetalingen. Ook bent u extra veilig door een eigen back-up opslag en een extra firewall.

Zakelijk internet thuis

Werkt u thuis als zelfstandig ondernemer, dan mag u kiezen voor zakelijk internet. Kunt u aantonen dat u dit internet daadwerkelijk voor uw onderneming gebruikt, dan kunt u dit aftrekken van de belasting.

Maar wat als u een Alles-in-1 pakket heeft? De vaste telefoon gebruikt u misschien nog zakelijk, maar de TV hoogstwaarschijnlijk niet. Ook dan is het mogelijk om te kiezen voor een zakelijk abonnement. U geeft bij de provider aan dat u de rekening wilt splitsen. Zo kunt u toch het internet abonnement zakelijk houden en hoeft u hier geen belasting over te betalen.

Waarom als ZZP’er zakelijk abonnement afsluiten?

Werkt u thuis en denkt u: ‘Is zo’n zakelijk abonnement nou ook iets voor mij?’. Lees dan de onderstaande voordelen van zakelijk internet.

  1. Altijd en overal online: Wanneer u een zakelijk abonnement heeft afgesloten, maakt u niet meer gebruik van de reguliere klantenservice. U krijgt toegang tot een extra snelle klantenservice. U kunt ervoor kiezen om alleen van maandag tot vrijdag support te ontvangen, ook in het weekend of 24/7 support. Heeft u een storing, dan wordt deze direct opgepakt en verholpen. Zo heeft u de zekerheid dat u altijd en overal online kunt zijn.
  2. Administratie wordt overzichtelijker: Wanneer u eens per maand de factuur ontvangt, ziet u dat de BTW-kosten apart vermeld staan. Dat maakt het doen van BTW-aangifte een stuk eenvoudiger.
  3. Flexibeler abonnement: veel providers geven u de mogelijkheid om iedere maand uw abonnement te up- of downgraden. Met een eigen onderneming kan het er iedere maand anders uit zien en dan is het wel zo prettig om het ook iedere maand aan te kunnen passen. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdelijk kiezen voor 24/7 service. En wanneer de onrust weer voorbij is, weer overstappen op de service van maandag t/m vrijdag.
  4. Extra opties: Met het afsluiten van een zakelijk abonnement kunt u kiezen uit verschillende extra’s.

    • Een vast IP-adres, noodzakelijk wanneer u een eigen website heeft en deze zelf wil hosten. Wilt u dit niet zelf doen, dan kiest u ervoor om dit ergens anders te laten doen.
    • Pin-betalingen, wel zo prettig wanneer u een eigen winkel heeft.
    • Een eigen back-up opslag en een extra firewall. Zorgen er samen voor dat u met een gerust hart aan het werk gaat, maar ook met een gerust hart uw weekend in gaat.