Wat is de levertijd van je internetaansluiting?

op basis van 0 beoordelingen

Tegenwoordig als je een bestelling plaats, komt je pakket de volgende dag al in huis. Maar hoe zit dat bij een nieuw internet abonnement? Wat is de levertijd van je internetaansluiting? Dat leggen we in dit artikel uit.

bezorgbus met wifi logo, die naar een huis rijdt.
|

Internet abonnement aanvragen

Heb je een nieuw internet abonnement aangevraagd? Dan moet je gemiddeld 2 tot 3 weken wachten totdat je internet kan ontvangen. Maar waarom?

Om internet te kunnen leveren, moeten providers zich technisch voorbereiden. Dit doen zij zodat jij zo goed mogelijk internet kan ontvangen. De voorbereidingstijd is afhankelijk per provider. In een bevestigingsmail laat de internet provider weten, wanneer je internet abonnement ingaat.

Als je gaat verhuizen naar een nieuwbouwwoning, dan is er een kans dat je nog langer moet wachten op je internet aansluiting. Vanwege dat de bekabeling nog helemaal aangesloten moet worden. Als je meer wilt weten over internet en verhuizing naar een nieuwbouw, lees dan het artikel over het regelen van internet in je nieuwbouwwoning.

Overstappen

Heb je al een abonnement lopen bij een internet provider? Maar ga je overstappen naar een andere provider? Dan kan je gebruik maken van de overstapservice.

Bij een overstapservice werkt jouw huidige provider samen met je nieuwe provider. Zij zorgen ervoor dat je nieuwe abonnement ingaat op de datum die jij gekozen hebt. Daarnaast stoppen de providers op tijd jouw oude abonnement. Hierdoor weet je zeker dat je niet met extra kosten komt te zitten.

Levertijd internetaansluiting per provider

De ene provider levert internet in een week en de andere provider heeft 4 weken nodig om internet te leveren. We hebben uitgezocht wat de levertijd per provider is.

Levertijd budget alles-in-1

Budget Alles-in-1 is één van de voordeligste internet provider. Daarom duurde het voorheen ook lang voordat je internet ontving, namelijk 6 weken. Tegenwoordig levert Budget Alles-in-1 internet in ongeveer 3 weken.

Levertijd Caiway

Caiway bied kabelinternet en glasvezel aan. Om hier gebruik van te maken, moet je ongeveer 2 weken wachten.

Levertijd Delta

Internet provider Delta is een provider in Zeeland. Delta levert hun diensten gemiddeld binnen 3 weken. Mits je jouw huidige abonnement niet gaat opzeggen door Delta.

Levertijd KPN

KPN is de grootste provider in glasvezel. Hoe snel levert KPN zijn internet? Een abonnement bij KPN gaat binnen 1 tot 2 weken in.

Maak je gebruik van hun overstapservice? Dan kan het nog langer duren, namelijk 2 tot 3 weken.

Levertijd Odido

Heb je zelf je huidige abonnement opgezegd? Dan kan je internet verwachten in 2 tot 3 weken. Heb je je internet abonnement geregeld via de overstapservice? Dan kan je pas gebruik maken van internet tussen 3 tot 4 weken.

Levertijd youfone

In de meeste gevallen levert Youfone internet in 2 weken. Maar als er sprake is van een overstapservice, dan zou je langer moeten wachten.

Levertijd Ziggo

Ziggo is de grootste aanbieder in kabel verbinding. Daarnaast hebben ze de snelste levertijd van internet. Bij Ziggo ontvang je internet binnen 3 tot 5 werkdagen.

Net als bij KPN, moet je bij Ziggo langer wachten op internet als je gebruik maakt van de overstapservice. Je ontvangt je pakket dan tussen 1 en 2 weken.

Levertijd Online

Net als de meeste providers levert Online internet binnen 2 tot 3 weken. Als je nieuwe abonnement geregeld is met de overstapservice, dan moet je een week langer wachten.

Snelste levertijd

De beste manier om snel internet te ontvangen is gebruik te maken van een postcodecheck. Dat is een tool waarin je je postcode en huisnummer invult. Je ziet dan meteen welke providers en abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres.

Daarnaast kan je gebruik maken van de filter ‘levertijd‘. Hier vul je in hoe snel je internet geleverd moet worden. Hierdoor weet je wanneer je jouw nieuwe abonnement kan verwachten.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Als je een gloednieuwe aansluiting nodig hebt kan dat 4 tot 16 weken duren. Heb je al een aansluiting, dan is de levertijd van internet tussen 3 tot 5 werkdagen.

KPN levert internet tussen de 1 en 2 weken. Als je gebruik hebt gemaakt van een overstapservice, kan het een week langer duren.

Hoe snel je internet is aangesloten hangt af van de provider.

Gemiddeld hebben providers 2 tot 3 weken nodig om internet te leveren. Wil je meer weten over verhuizen en internetten? Lees het in dit artikel!

Om internet te kunnen ontvangen in je nieuwe huis, kan je verschillende dingen doen: overstappen, contract stopzetten of abonnement meeverhuizen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook