Maandelijks opzegbaar internet

op basis van 2 beoordelingen

Maandelijks opzegbaar internet en tv. Hoe goed klinkt dat? Goed en snel internet zonder dat je ergens aan vast zit. Tegenwoordig is het mogelijk met internet zonder abonnement. Je sluit dan geen jaarcontract af, maar je kijkt per maand of je nog wilt verlengen.

Laptop met wifilogo in een klok
|

Welke providers bieden maandelijks opzegbaar internet?

De meeste internet providers bieden geen mogelijkheid om iedere maand je abonnement op te kunnen zeggen. Er zijn er op dit moment slechts twee bij wie het echter wel mogelijk is, namelijk Ziggo en KPN.

  • KPN internet biedt 50 mb/s vanaf €45,50 per maand
  • Ziggo internet biedt 75 mb/s vanaf €42,50 per maand

De meeste internet abonnementen worden afgesloten voor 1 jaar. Wanneer dit jaarcontract afloopt wordt het abonnement omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Vanaf dat moment is het mogelijk om je contract maandelijks op te zeggen. Ziggo en KPN onderscheiden zich hierin. Zij zijn de enige providers waar je daadwerkelijk vanaf het eerste moment je maandelijkse internetabonnement kan opzeggen.

Maandelijks opzegbaar KPN internet

Zoals gezegd biedt KPN de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat niet alle acties die bij een jaarcontract van KPN komen ook gelden bij een maandelijks contract. Daarnaast rekent KPN een toeslag van €3 per maand om maandelijks op te kunnen zeggen.

KPN heeft wel de mogelijkheid om te allen tijden over te stappen naar het jaarabonnement. Je komt dan ook weer in aanmerking voor alle kortingen, aanbiedingen en andere deals die KPN biedt.

Maandelijks opzegbaar Ziggo internet

Ziggo heeft net als KPN de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Let alleen goed op als je voor Ziggo kiest. De welkomstacties en kortingen gelden alleen voor abonnementen met een contractsduur van 1 jaar. Je kunt dus alleen een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten als je geen gebruik maakt van een van deze acties.

Ziggo rekent in tegenstelling tot KPN geen extra kosten voor een maandelijks opzegbaar contract. Het is alleen wel aan te raden om telefonisch contact te zoeken met Ziggo als je een maandelijks opzegbaar internet abonnement bij ze wilt afsluiten. Ziggo heeft dit namelijk niet als optie op de website staan. Je sluit bij Ziggo namelijk een abonnement af voor onbepaalde tijd.

Wat is maandelijks opzegbaar internet?

Eigenlijk zegt de naam al genoeg. Bij maandelijks opzegbare internet abonnementen kan je je abonnement maandelijks opzeggen. Ben je tevreden over je abonnement en wil je nog een maand door? Geen probleem. De abonnementen worden maandelijks automatisch verlengd. Dus als je niets doet blijft je abonnement gewoon doorlopen.

Waarom kiezen voor een maandelijks opzegbaar internet abonnement?

Een maandelijks opzegbaar abonnement heeft een aantal voordelen. De meest voor de hand liggende is het feit dat je niet aan een contract van een jaar vastzit. Stel je voor dat je binnen een jaar gaat verhuizen. Of dat je ergens maar tijdelijk gaat wonen. Dan is het super handig als je elke maand je internet abonnement kan opzeggen.

Verder gaat het opzeggen vaak super flexibel. Hierdoor kan je altijd snel overstappen naar een andere provider of een ander abonnement.

Maandelijks opzegbare abonnementen hebben ook nadelen. Ten eerste is het vaak een stuk duurder. Als je een maandelijks contract of een contract voor onbepaalde tijd afsluit betaal je meestal meer dan voor een abonnement met een normale contractduur. Dit komt natuurlijk omdat providers liever hebben dat je minimaal een jaar aan ze vastzit.

Verder heb je met een maandelijks opzegbaar contract ook geen recht op aanbiedingen, kortingen en andere extra´s. Deze gelden namelijk alleen wanneer je een jaarcontract afsluit. Het is goed om even stil te staan bij wat je misloopt. Sommige providers hebben namelijk hele aantrekkelijke aanbiedingen en extra´s.

We hebben de voor- en nadelen nog even op een rijtje gezet:

Voordelen maandelijks opzegbaar internet

  • Je zit niet vast aan een jaarabonnement
  • Je kan makkelijk opzeggen
  • Je kan altijd heel snel overstappen

Nadelen maandelijks opzegbaar internet

  • Je moet over het algemeen iets meer betalen
  • Je loopt acties, aanbiedingen en overige extra´s mis

Maandelijks opzegbaar internet en tv

Naast maandelijks opzegbare internet abonnementen heb je tegenwoordig ook maandelijks opzegbare internet en tv abonnementen. Bij KPN heb je voor €57 per maand een internet en tv abonnement dat je maandelijks kan opzeggen. Dit is exclusief HD zenders, Netflix en andere opties.

Let wel op dat ook bij internet en tv abonnementen alle kortingen en acties van de provider vervallen. Voor meer informatie over deze acties en kortingen kan je internet vergelijken en de deals per provider checken!

Veelgestelde vragen (FAQ´s)

KPN en Ziggo hebben allebei de mogelijkheid om een contract af te sluiten dat maandelijks opzegbaar is. Bij KPN kan je voor €3 extra per maand maandelijks opzeggen. Bij Ziggo kan je een contract voor onbepaalde tijd afsluiten zonder extra kosten.

Bij Ziggo kan je een contract voor onbepaalde tijd afsluiten. Dit contract kan je maandelijks opzeggen. Kijk voor meer informatie over Ziggo bij het kopje ´Maandelijks opzegbaar Ziggo internet´.

Bij KPN kan je ook een maandelijks opzegbaar contract afsluiten. Dit kan zowel bij een internet abonnement als bij een internet en tv abonnement. Kijk voor meer informatie over KPN bij het kopje ´Maandelijks opzegbaar KPN internet´.

Je kunt via de websites van KPN en Ziggo contracten met tijdelijk internet afsluiten. Bij deze contracten is het internet maandelijks opzegbaar. Het afsluiten van deze contracten gaat bij KPN op dezelfde manier als het afsluiten van een normaal internet abonnement. Bij Ziggo is het handig om te bellen, aangezien abonnementen met tijdelijk internet niet als optie op de website staan.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook