Overzicht internet providers

Tweak internet

De internetprovider Tweak wil tegen een eerlijke prijs de beste technologie op het gebied van internet voor iedereen toegankelijk maken. Tweak maakt zich daarom sterk voor internetvrijheid zonder enige beperkingen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Tweak

Tweak is een nog relatief jong bedrijf, dat is ontstaan uit de IT community Tweakers.net. In eerste instantie richtte het bedrijf zich dan ook op de gemiddelde user op Tweakers, oftewel een internetfähige slimmerik die je weinig over glasvezelaansluitingen hoeft uit te leggen.

Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige provider voor iedereen die behoefte heeft aan de laatste technologieën op het gebied van internet, interactieve tv en telefonie.

In 2022 is Tweak overgenomen door T-Mobile. Vooralsnog is Tweak nog steeds actief onder eigen naam, maar het is mogelijk dat het gehele klantenbestand van Tweak door T-Mobile zal worden ingelijfd. Vervolgens is T-mobile weer overgenomen door Odido.

Gigabit glasvezel van Tweak

Volgens de eigen site is Tweak geheel onafhankelijk van de glasvezelnetwerken van grote spelers als KPN of Vodafone. Waar mogelijk gebruikt Tweak een eigen netwerk, dat ook wel Coanet wordt genoemd.

Daarnaast installeert Tweak voor de eigen gebruikers zelf apparatuur in wijkcentrales. Dit geeft de provider meer invloed op wat er met de eigen verbindingen gebeurd. Een belangrijk uitgangspunt voor Tweak is dat iedereen met een Tweak-abonnement 1 Gb glasvezel internet moet kunnen krijgen.

Bij locaties waar Coanet op dit moment nog niet voor handen is, wordt overigens gewoon gebruik gemaakt van het glasvezelnetwerk van KPN.

Tweak postcodecheck

Bekijk andere providers

De pakketten van Tweak

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

4

Aantal abonnementen


Tweak biedt verschillende pakketten voor het installeren van internet. Alle pakketten hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal dezelfde hoge snelheid van 1 Gb per seconde. Verder is de prijs per pakket afhankelijk van wat je aan het pakket toevoegt. De pakketten kunnen worden uitgebreid met interactieve tv en vaste telefonie.

Geen eigen modem

Het goedkoopste pakket van € 41 bevat alleen 1 Gbit internet. Er zit geen interactieve TV-ontvanger bij. Wat opvalt is dat in tegenstelling tot de meeste andere providers van Nederland je bij dit abonnement zelf moet zorgen voor een eigen router of modem. Dit wordt in het goedkoopste pakket niet meegeleverd.

Bij de duurdere pakketten wordt wel een wifi router meegeleverd.

Interactieve tv

In de Alles-in-1 pakketten van Tweak is interactieve tv opgenomen. Er zijn twee verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen:

  • Canal Digitaal Basis HD
  • Canal Digitaal Entertainment HD

Canal Digitaal Basis HD

Met dit abonnement krijg je toegang tot 90 zenders. Daarnaast krijg je ook het Film 1 pakket en extra features zoals live tv pauzeren, opnames maken of TV Gemist. Ook wordt met het abonnement de Canal Digitaal app meegeleverd. Met deze app kun je ook met andere apparaten in huis gebruik maken van Canal Digitaal.

Canal Digitaal Entertainment HD

Dit abonnement is iets duurder en bevat 119 zenders. Verder heeft dit pakket alle features van Canal Digitaal Basis HD.

Voor- en nadelen van Tweak

Tweak is een jong en aanstormend bedrijf van ambitieuze ondernemers en IT-experts, dat is voortgekomen uit het populaire IT-bolwerk Tweakers.net. Het bedrijf laat nogal wat eigengereidheid zien, door bijvoorbeeld standaard 1 Gb internet te leveren en zoveel mogelijk gebruik te maken van een eigen glasvezelnetwerk. Maar hoe pakt dat in de praktijk uit?

Voordelen

  • Het team van Tweak zoekt naar de nieuwste technologieën. Deze drive voor innovatie en verbetering is logisch, als je ziet hoe Tweak vanuit de online community Tweakers.net is ontstaan.
  • De keuze bij Tweak is vrij simpel en overzichtelijk. Alle pakketten hebben dezelfde internetsnelheid. Het internet only-pakket is bovendien relatief goedkoop in vergeliking met andere providers.

Nadelen

  • Het goedkoopste internetpakket wordt niet geleverd met de benodigde wifi router. Je zult dit zelf moeten regelen als je voor deze optie kiest. Voor de gemiddelde Tweaker-gebruiker zal dit misschien niet zo’n issue zijn, maar voor iedereen zonder IT-achtergrond is dat een extra drempel.
  • De enige internetsnelheid die bij Tweak verkrijgbaar is, is 1 Gb. Er is geen trager internet verkrijgbaar bij Tweak, wat ook betekent dat er geen goedkoper internet bij deze provider voor handen is.

Onze mening over Tweak

Tweak is een luis in de pels van het internetlandschap van Nederland. Tussen giganten als Vodafone, Ziggo en KPN is deze provider bijna vanuit een soort grassroots-beweging op Tweakers.net ontstaan. De opties die Tweak biedt zijn in vergelijking met de concurrentie simpel, helder en degelijk.

Een probleem is echter wel dat op sommige punten het aanbod wel erg karig en basaal is. Omdat alle internetpakketten de hoogste internetsnelheid mogelijk hebben, kan er ook niet voor trager, goedkoper internet worden gekozen. Bovendien heeft het internet only-pakket geen eigen wifi-modem.

De reacties van klanten zijn nogal kritisch. Er worden op Trustpilot behoorlijk wat negatieve reacties achtergelaten, waarbij vooral wordt geklaagd over slechte klantenservice.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.8
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Overige informatie

Tweak overstappen

Tweak heeft een eigen glasvezelnetwerk en biedt zeer hoge internetsnelheden aan. Wil je naar Tweak overstappen? Hou er dan rekening mee dat Tweak in de toekomst wordt overgenomen door Odido.

Wil je nu meteen overstappen naar Tweak? Maak dan gebruik van onze postcodecheck om te zien of Tweak beschikbaar is op jouw adres. Tweak biedt pakketten met internet, bellen en tv aan. Overstappen naar Tweak is zo geregeld als je een nieuw abonnement afsluit via Providervergelijken.nl 

Tweak verhuizen

Wil je verhuizen, maar zou je het liefste je Tweak abonnement mee verhuizen? Kijk dan eerst of dat mogelijk is, want Tweak is niet landelijk verkrijgbaar. Dan zie je meteen of Tweak wel of niet mee kan verhuizen. Is dat niet het geval? Dan zie je ook meteen welke providers er wel worden aangeboden.

Wil je Tweak verhuizen naar je nieuwe adres? Hou er dan rekening mee dat verhuizen bij Tweak 90 euro kost. Deze kosten zijn voor een monteur, nieuwe apparatuur en administratiekosten. Op je nieuwe adres krijg je standaard een nieuw jaarcontract, dus dat is ook iets om even in je achterhoofd te houden.

Tweak opzeggen

Ben je van plan om over te stappen naar een andere provider? Dan kun je het abonnement bij Tweak opzeggen. Opzeggen bij Tweak gebeurt altijd schriftelijk. Het kan ook per e-mail met daarin een scan van de opzegbrief. Hou wel rekening met de opzegtermijn.

Je kunt Tweak per maand opzeggen. Als de einddatum van je abonnement nog ver in de toekomst ligt, dan moet je het resterende aantal maanden gewoon betalen. Na de opzegging moet je alle apparatuur weer retour sturen. Dat geldt ook als je gebruikmaakt van een overstapservice van je nieuwe provider.

Tweak adreswijziging doorgeven

Verandert je adres door een verhuizing? Vergeet dan niet om aan Tweak je adreswijziging door te geven. Tenminste, als je het Tweak abonnement mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Controleer eerst of Tweak beschikbaar is op je nieuwe adres, want dat is niet altijd het geval.

Is Tweak beschikbaar? Dan kun je jouw abonnement gewoon mee verhuizen. Je geeft dan de adreswijziging per e-mail door aan Tweak en zij zorgen dat het doorgevoerd wordt. Geef je adreswijziging altijd zo snel mogelijk door. Dan kun je straks meteen weer online gaan in je nieuwe huis.

Tweak storing

Storingen en onderhoud bij Tweak worden vermeld op tweakstatus.nl. Je ziet daar snel of er bij Tweak een internet storing is of dat er onderhoud gepland staat. Als er bij Tweak een storing wordt gemeld, dan is dat bijna altijd een internet storing.

Tweak heeft deels een eigen netwerk en gebruikt daarnaast netwerken van andere aanbieders. Als er een storing is bij één van die netwerken, dan is de kans groot dat er bij Tweak ook een storing is. Tweak probeert wel om het aantal storingen tot een minimum te beperken.

Tweak speedtest

Tweak belooft razendsnel internet van 1000 Mbit als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Als je zo’n abonnement hebt afgesloten, dan wil je natuurlijk wel weten dat deze snelheden ook echt gehaald worden.

Om daarachter te komen, kun je bij Tweak een speedtest doen. Via een link op hun website kom je uit bij de speedtest van Tweak (niet te verwarren met de speedtest van Tweakers, het ICT-forum). Volg de instructies van Tweak en je kunt de snelheid van je internet controleren.

Tweak webmail

Met een willekeurige browser en internetverbinding kun je de webmail van Tweak gebruiken. Deze gratis Tweak webmail ontvang je als je een abonnement met internet afsluit bij Tweak. Inloggen op de webmail van Tweak doe je via een link naar een inlogscherm.

Deze link kun je overal openen, dus ook als je onderweg bent. Zo kun je overal mails sturen en ontvangen, ook als je geen gebruik maakt van bijvoorbeeld Gmail, Apple iCloud Mail of Yahoo. Tweak biedt deze service gratis aan.

Tweak aanbieding

Met een Tweak aanbieding kun je flink wat geld besparen op je internet abonnement. Doe eerst een postcodecheck en kom er snel achter of Tweak in jouw regio actief is. Door de overstap van Tweak naar Odido zijn er extra interessante aanbiedingen.

Denk bijvoorbeeld aan cashback voor bestaande klanten en andere kortingen. Net als andere providers biedt Tweak regelmatig aanbiedingen. Zo heeft Tweak de Vriendenactie voor bestaande klanten. Daarbij ontvang je 1 maand korting op het abonnementsgeld voor elke nieuwe abonnee die zich via jou aanmeldt.

Veelgestelde vragen

Tweak maakt gebruik van een eigen glasvezelnetwerk genaamd Coanet. Klanten die niet op dit netwerk zijn aangesloten kunnen gebruik maken van Tweak via het glasvezelnetwerk van KPN.

Toen Tweak werd overgenomen door Telfort had de provider op dat moment ongeveer 18.000 klanten.

Tweak klantenservice

Tweak

Randstad 22 57
1316 BS Almere

036-5462564
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Tweak internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice