Overzicht internet providers

Tweak internet

De internetprovider Tweak wil tegen een eerlijke prijs de beste technologie op het gebied van internet voor iedereen toegankelijk maken. Tweak maakt zich daarom sterk voor internetvrijheid zonder enige beperkingen.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Tweak

Tweak is een nog relatief jong bedrijf, dat is ontstaan uit de IT community Tweakers.net. In eerste instantie richtte het bedrijf zich dan ook op de gemiddelde user op Tweakers, oftewel een internetfähige slimmerik die je weinig over glasvezelaansluitingen hoeft uit te leggen.

Tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid tot een volwaardige provider voor iedereen die behoefte heeft aan de laatste technologieën op het gebied van internet, interactieve tv en telefonie.

In 2022 is Tweak overgenomen door T-Mobile. Vooralsnog is Tweak nog steeds actief onder eigen naam, maar het is mogelijk dat het gehele klantenbestand van Tweak door T-Mobile zal worden ingelijfd.

Gigabit glasvezel van Tweak

Volgens de eigen site is Tweak geheel onafhankelijk van de glasvezelnetwerken van grote spelers als KPN of Vodafone. Waar mogelijk gebruikt Tweak een eigen netwerk, dat ook wel Coanet wordt genoemd.

Daarnaast installeert Tweak voor de eigen gebruikers zelf apparatuur in wijkcentrales. Dit geeft de provider meer invloed op wat er met de eigen verbindingen gebeurd. Een belangrijk uitgangspunt voor Tweak is dat iedereen met een Tweak-abonnement 1 Gb glasvezel internet moet kunnen krijgen.

Bij locaties waar Coanet op dit moment nog niet voor handen is, wordt overigens gewoon gebruik gemaakt van het glasvezelnetwerk van KPN.

Tweak postcodecheck

De pakketten van Tweak

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

4

Aantal abonnementen


Tweak biedt verschillende pakketten voor het installeren van internet. Alle pakketten hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal dezelfde hoge snelheid van 1 Gb per seconde. Verder is de prijs per pakket afhankelijk van wat je aan het pakket toevoegt. De pakketten kunnen worden uitgebreid met interactieve tv en vaste telefonie.

Geen eigen modem

Het goedkoopste pakket van € 41 bevat alleen 1 Gbit internet. Er zit geen interactieve TV-ontvanger bij. Wat opvalt is dat in tegenstelling tot de meeste andere providers van Nederland je bij dit abonnement zelf moet zorgen voor een eigen router of modem. Dit wordt in het goedkoopste pakket niet meegeleverd.

Bij de duurdere pakketten wordt wel een wifi router meegeleverd.

Interactieve tv

In de Alles-in-1 pakketten van Tweak is interactieve tv opgenomen. Er zijn twee verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen:

  • Canal Digitaal Basis HD
  • Canal Digitaal Entertainment HD

Canal Digitaal Basis HD

Met dit abonnement krijg je toegang tot 90 zenders. Daarnaast krijg je ook het Film 1 pakket en extra features zoals live tv pauzeren, opnames maken of TV Gemist. Ook wordt met het abonnement de Canal Digitaal app meegeleverd. Met deze app kun je ook met andere apparaten in huis gebruik maken van Canal Digitaal.

Canal Digitaal Entertainment HD

Dit abonnement is iets duurder en bevat 119 zenders. Verder heeft dit pakket alle features van Canal Digitaal Basis HD.

Voor- en nadelen van Tweak

Tweak is een jong en aanstormend bedrijf van ambitieuze ondernemers en IT-experts, dat is voortgekomen uit het populaire IT-bolwerk Tweakers.net. Het bedrijf laat nogal wat eigengereidheid zien, door bijvoorbeeld standaard 1 Gb internet te leveren en zoveel mogelijk gebruik te maken van een eigen glasvezelnetwerk. Maar hoe pakt dat in de praktijk uit?

Voordelen

  • Het team van Tweak zoekt naar de nieuwste technologieën. Deze drive voor innovatie en verbetering is logisch, als je ziet hoe Tweak vanuit de online community Tweakers.net is ontstaan.
  • De keuze bij Tweak is vrij simpel en overzichtelijk. Alle pakketten hebben dezelfde internetsnelheid. Het internet only-pakket is bovendien relatief goedkoop in vergeliking met andere providers.

Nadelen

  • Het goedkoopste internetpakket wordt niet geleverd met de benodigde wifi router. Je zult dit zelf moeten regelen als je voor deze optie kiest. Voor de gemiddelde Tweaker-gebruiker zal dit misschien niet zo’n issue zijn, maar voor iedereen zonder IT-achtergrond is dat een extra drempel.
  • De enige internetsnelheid die bij Tweak verkrijgbaar is, is 1 Gb. Er is geen trager internet verkrijgbaar bij Tweak, wat ook betekent dat er geen goedkoper internet bij deze provider voor handen is.

Onze mening over Tweak

Tweak is een luis in de pels van het internetlandschap van Nederland. Tussen giganten als Vodafone, Ziggo en KPN is deze provider bijna vanuit een soort grassroots-beweging op Tweakers.net ontstaan. De opties die Tweak biedt zijn in vergelijking met de concurrentie simpel, helder en degelijk.

Een probleem is echter wel dat op sommige punten het aanbod wel erg karig en basaal is. Omdat alle internetpakketten de hoogste internetsnelheid mogelijk hebben, kan er ook niet voor trager, goedkoper internet worden gekozen. Bovendien heeft het internet only-pakket geen eigen wifi-modem.

De reacties van klanten zijn nogal kritisch. Er worden op Trustpilot behoorlijk wat negatieve reacties achtergelaten, waarbij vooral wordt geklaagd over slechte klantenservice.

Veelgestelde vragen

Tweak maakt gebruik van een eigen glasvezelnetwerk genaamd Coanet. Klanten die niet op dit netwerk zijn aangesloten kunnen gebruik maken van Tweak via het glasvezelnetwerk van KPN.

Toen Tweak werd overgenomen door Telfort had de provider op dat moment ongeveer 18.000 klanten.

Tweak klantenservice

Tweak

Randstad 22 57
1316 BS Almere

036-5462564
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Tweak internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven