Beste telefoon abonnement
Het beste telefoon abonnement vind je door verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Het belangrijkste is dat je een mobiel abonnement afsluit wat past bij jouw wensen en verbruik. Zo voorkom je dat je moet bijbetalen voor data en belminuten.
Er zijn behoorlijk wat punten om rekening mee te houden bij het zoeken naar het beste mobiele abonnement. Je vergelijkt niet alleen de verschillende abonnementen met elkaar, maar ook de verschillende aanbieders en mobiele telefoons. Wij verzamelen de beste deals in een handig overzicht. Dit bespaart je een hoop tijd, omdat je niet zelf op zoek hoeft naar een nieuw privé abonnement.
Mobiel abonnement met telefoon
Een mobiel abonnement is een telefoon abonnement waarbij je een provider maandelijks betaalt voor belminuten, sms’jes en internetdata. Bij het afsluiten van een nieuw abonnement bepaal je zelf de grootte van de verschillende bundels.
Naast deze maandelijkse abonnementskosten betaal je de provider ook voor het nieuwe toestel wat je uitkiest. Het is mogelijk om het toestel in één keer te betalen bij het afsluiten van het mobiele abonnement.
Een andere optie is om een bepaald bedrag per maand aan toestelkosten te betalen. Dit biedt je de mogelijkheid om de kosten voor een nieuw toestel te spreiden over de looptijd van het mobiele abonnement. Deze abonnementsvorm is ideaal wanneer je merkt dat je huidige telefoon aan vervanging toe is.
Bureau krediet registratie
Omdat je de kosten voor het nieuwe toestel spreidt over de looptijd van het mobiele abonnement, schaf je het toestel volledig aan op afbetaling. Je kunt ook een eenmalige kosten bijbetaling doen om het toestel deels op afbetaling aan te schaffen. De aanschaf wordt bij BKR als lening geregistreerd als het restbedrag hoger is dan €250.
Je hoeft je hier in principe geen zorgen om te maken. Alleen in het geval van een betalingsachterstand kan deze registratie invloed hebben op de hoogte van een toekomstige hypotheek of toekomstig krediet.
De meeste telefoons kosten tegenwoordig een paar honderd Euro. Als je ervoor zorgt dat een deel van de toestelprijs aanbetaald is, zodat je minder dan €250 moet afbetalen tijdens de looptijd van je mobiele abonnement, wordt de aanschaf niet als krediet geregistreerd. Reken dit voor jezelf uit als je een eenmalige kosten bijbetaling kunt en wilt doen.
Sim only abonnement
Je bent uiteraard niet verplicht om een mobiel abonnement met toestel af te sluiten. Je kunt ook voor een sim only abonnement kiezen. Je betaalt dan echt alleen voor data, belminuten en sms-berichten.
Bij een sim only abonnement gebruik je een losse telefoon die je al hebt of die je zelf aanschaft, wanneer het jou uitkomt. Een sim only scheelt daarom in de vaste maandelijkse kosten.
Wij helpen je graag bij het zoeken naar de beste sim only deals, zodat jij eenvoudig en snel een goedkoop sim only abonnement vindt.
De beste mobiele abonnementen vergelijken
Het is belangrijk dat een mobiel abonnement past bij je verbruik. Dat hoeft niet per se het goedkoopste abonnement te zijn. Voor je begint met het vergelijken van mobiele abonnementen is het goed om je wensen in kaart te brengen. Stel jezelf in ieder geval de volgende vragen om de beste deal te vinden:
- Hoeveel data heb ik maandelijks nodig?
- Hoeveel belminuten en sms-berichten heb ik maandelijks nodig?
- Over hoeveel maanden wil ik de toestelkosten spreiden?
- Wil ik gebruikmaken van combivoordelen?
- Heb ik interesse in bepaalde extra opties?
Databundel of onbeperkt internet
Mobiele telefoons worden steeds vaker gebruikt om te internetten. Dat is logisch, want mobiel internet is snel en (bijna) overal beschikbaar. Als je regelmatig onderweg bent en niet overal gebruik kunt maken van wifi is een bundel voor onbeperkt mobiel internet ideaal.
Ook als fanatieke internetter is een bundel voor onbeperkt internet aan te raden. Je wilt natuurlijk niet beperkt worden in je dataverbruik. Het is wel zo fijn om ongestoord video’s in hoge kwaliteit te kunnen kijken en om te kunnen gamen waar en wanneer je maar wilt.
Wanneer je voornamelijk Whatsapp gebruikt en af en toe e-mails verstuurt via je telefoon is een bundel voor onbeperkt mobiel internet minder interessant. Ook als je de hele dag door gebruik kunt maken van wifi heb je waarschijnlijk genoeg aan een kleinere bundel. Dit scheelt uiteraard in de maandelijkse abonnementskosten.
Belminuten of onbeperkt bellen
Wat hierboven staat omschreven over databundels geldt ook voor belminuten en onbeperkt bellen. Bel jij heel de dag door met familie en vrienden? Dan is onbeperkt bellen echt iets voor jou. Stuur je liever WhatsApp berichten of spraakberichten via Whatsapp om vrienden en familie te vertellen over je dag? Dan kun je beter voor een bundel met een beperkt aantal belminuten kiezen.
Ook als je telefoontjes liever helemaal uit de weg gaat, is dit een betere optie voor je. Om te achterhalen wat de ideale grootte van jouw belbundel is, raden we je aan om het aantal belminuten op je laatste drie telefoonrekeningen te bestuderen.
Tip: Bij sommige mobiele abonnementen is het mogelijk om de hoogte van bundels maandelijks aan te passen. Tussentijds verhogen is in de meeste gevallen sowieso mogelijk, maar verlagen niet. Als je hier interesse in hebt, is het goed om de voorwaarden van het abonnement te bekijken zodat je weet waar je aan toe bent.
Looptijd van het mobiele abonnement
Om de kosten van het toestel te spreiden, is de looptijd van een mobiel abonnement met toestel meestal 1 of 2 jaar. De maandelijkse kosten van een 1-jarig contract zullen wat hoger zijn dan van een 2-jarig contract, omdat je minder tijd hebt om het toestel af te betalen. Als je het niet fijn vindt om voor langere tijd aan een mobiel abonnement vast te zitten, is een 1-jarig mobiel abonnement de beste keuze.
Na de looptijd kun je het abonnement verlengen of je stapt over. Een mobiel abonnement verlengen betekent in dat geval dat je alleen nog betaalt voor de data, belminuten en sms-berichten. Nadat je het toestel hebt afbetaald, blijft er dus eigenlijk een sim only abonnement over.
Tip: Wil je een abonnement liever eerst een kortere periode uitproberen? Kies dan voor een sim only abonnement. Bij een sim only is het mogelijk om je abonnement maandelijks op te zeggen. Je hoeft bij een sim only namelijk geen kosten van het toestel te spreiden over de looptijd van het abonnement. Dit maakt dat je met een sim only abonnement wat flexibeler bent.
Combineren met andere abonnementen
Als je thuis al 1 of meerdere abonnementen hebt voor internet, televisie en telefonie kun je extra korting krijgen bij de provider als je ook een mobiel abonnement afsluit.
De ene provider kiest ervoor om het maandbedrag van je abonnement te verlagen en de andere provider kiest ervoor om je meer data en belminuten bij het abonnement aan te bieden voor hetzelfde geld.
Tip: Als je een zakelijk abonnement wilt combineren met een zakelijk of privé mobiel abonnement is het slim om contact op te nemen met de provider zelf. Zakelijke gebruikers adviseren we deze manier, omdat er net wat andere voordelen uit deze abonnementen te halen zijn.
Extra voordelen
Om mobiele abonnementen interessanter te maken, bieden providers regelmatig leuke extra’s aan. Denk dan aan een cashbackactie, gratis oordopjes, een periode gratis Apple TV+, etc.
Op providervergelijken.nl zie je meteen welke aanbiedingen bij de verschillende mobiele abonnementen lopen. Kijk zeker even of er een aantrekkelijke aanbieding voor jou tussen zit.
Mobiele providers vergelijken
Een mobiel abonnement is niets zonder een provider. Een provider zorgt voor het netwerk, een goede klantenservice en andere diensten, zodat jij onbezorgd gebruik kunt maken van het mobiele abonnement. Grote providers zoals T-Mobile, KPN en Ziggo ken je waarschijnlijk wel, maar er zijn ook minder bekende providers die interessant voor je kunnen zijn zoals bijvoorbeeld Simpel.
Het is daarom belangrijk om ook wat tijd te besteden aan het vergelijken van providers voor je een mobiel abonnement afsluit. Om de beste deal te vinden, raden we je aan om op de volgende punten te letten:
- Heeft de provider een 4G of 5G netwerk?
- Hoe is de klantenservice van de provider te bereiken?
- Biedt de provider een overstapservice aan?
- Biedt de provider gratis nummerbehoud aan?
4G of 5G netwerk
Je gebruikt het internet op je mobiele telefoon de hele dag door. Om te Whatsappen, je route te plannen, snel informatie op te zoeken en updates te lezen of plaatsen op social media. Het internet wordt steeds sneller en daar ben je ook gewend aan geraakt.
Telefoon abonnementen worden tegenwoordig aangeboden op basis van 4G en 5G. Het 4G netwerk is vanwege de snelheid geschikt voor het streamen van muziek en video’s in goede kwaliteit. Het 5G netwerk is nog sneller en maakt het mogelijk om zonder haperingen te videobellen en streamen in HD.
T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 hebben een eigen netwerk waar andere providers gebruik van maken. Youfone en Simyo bieden bijvoorbeeld abonnementen aan via het KPN netwerk en Ben en Simpel via het T-Mobile netwerk.
Goed om te weten: Niet alle providers bieden dezelfde snelheden aan op hetzelfde netwerk. KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 bieden abonnementen aan met de hoogste snelheden.
Klantenservice
Het beste mobiele abonnement is ook afhankelijk van de klantenservice die de provider biedt. Je wilt er zeker van zijn dat de klantenservice voor je klaarstaat, mocht het een keer nodig zijn. Je hoopt het natuurlijk niet, maar je weet het nooit.
Het is vooral belangrijk dat jij je prettig voelt bij de contactmogelijkheden van de nieuwe provider, of dit nu een grote provider zoals T-Mobile is of een kleinere provider zoals Simpel. Sommige providers zijn telefonisch goed bereikbaar, maar er zijn ook genoeg providers die beter bereikbaar zijn via de e-mail of chat.
Overstapservice
Ben je van plan om over te stappen naar een andere provider? Vergeet dit niet aan te geven tijdens het afsluiten van een mobiel abonnement, zodat de providers dit voor je kunnen regelen.
De meeste providers bieden een gratis overstapservice aan. De nieuwe provider neemt contact op met je huidige provider en zorgt voor een naadloze overstap. Door gebruik te maken van de overstapservice voorkom je dubbele kosten. Het nieuwe abonnement gaat pas in op het moment dat het huidige abonnement is afgelopen. Het fijne is dat jij je hier zelf niet druk om hoeft te maken, want het wordt voor je geregeld.
Nummerbehoud
Je kent je eigen mobiele nummer waarschijnlijk wel uit je hoofd. Jouw nummer staat opgeslagen in de mobiele telefoons van je familie en vrienden en is bekend bij bedrijven, verenigingen, je kapper, tandarts, etc. Het is dus wel zo gemakkelijk om je telefoonnummer mee te nemen naar een nieuw mobiel abonnement.
Gelukkig bieden de meeste providers gratis nummerbehoud aan bij een nieuw abonnement. Net als bij de overstapservice neemt de nieuwe provider contact op met je huidige provider om ervoor te zorgen dat jij je nummer kosteloos mee kunt nemen. Geef bij het afsluiten van je nieuwe abonnement aan dat je gebruik wilt maken van deze optie.
Toestel specificaties vergelijken
Zie jij door de bomen en de vele telefoon specificaties, afmetingen en camera’s het bos niet meer? Een nieuwe telefoon is een belangrijk onderdeel van het mobiele abonnement. Maar het uitkiezen kan wel wat tijd kosten. Het is de bedoeling dat je even vooruit kan met je nieuwe telefoon dus je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Wij geven je een aantal tips voor het vergelijken van mobiele telefoons. Denk in ieder geval na over het volgende om de beste deal te vinden:
- Welke taken wil ik probleemloos uit kunnen voeren op mijn toestel?
- Hoe groot mag het toestel zijn?
- Wil ik gebruikmaken van een iOS of Android versie besturingssysteem?
- Hoeveel camera’s heb ik nodig?
- Wil ik het geheugen van mijn toestel uit (kunnen) breiden?
Hardware processor en werkgeheugen
De snelheid van de hardware processor is een belangrijke telefoonspecificatie. Om apps te gebruiken en taken uit te kunnen voeren op je telefoon heb je namelijk een hardware processor nodig. Dit kunnen simpele en zware taken zijn. Je kunt je vast voorstellen dat Whatsappen minder van een hardware processor vraagt dan het spelen van een 3D spelletje. Providers omschrijven de snelheden als: snel, zeer snel of uitstekend. Ga voor jezelf na of de apps die je regelmatig gebruikt simpel of zwaar zijn om een goede keuze te maken.
Naast de hardware processor is het aantal GB werkgeheugen van belang. Je hebt een voldoende aantal GB werkgeheugen nodig om apps op de achtergrond te laten draaien. Het werkgeheugen onthoudt tijdelijke informatie over programma’s en apps. Jij kunt dan sneller schakelen tussen apps en hoeft ze niet steeds opnieuw op te starten.
Formaat van het toestel
Om bereikbaar te blijven, neem je jouw telefoon bijna overal mee naartoe. In je tas, in je broekzak of gewoon in je hand. Telefoontoestellen zijn veel groter dan jaren geleden dus écht klein zijn ze niet meer. Een reden om voor een toestel met een kleiner scherm te kiezen is dat je het toestel gemakkelijker mee kunt nemen in je tas of in je broekzakken. Als je hier bewust voor kiest, raden we je aan ook goed te kijken naar de afmetingen van het toestel zelf. Er kan nog een relatief grote rand om het scherm heen zitten, waardoor het toestel toch aan de grote kant is.
Een groot scherm kan natuurlijk wel heel handig zijn. Zeker wanneer je graag naar video’s en vlogs kijkt en boeken of documenten leest op je telefoon. Ook als je documenten bewerkt op je telefoon kan een groot scherm een voordeel zijn. Touchscreen technologie werkt tegenwoordig goed, maar op een kleiner scherm is het toch wat moeilijker om teksten te bewerken. Denk goed na over het gebruiksgemak voor je een keuze maakt.
Android of iOS software besturingssysteem
De meeste telefoons draaien op een iOS versie besturingssysteem of op een Android versie besturingssysteem. Het iOS versie besturingssysteem is gebruiksvriendelijk. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken. Het Android versie besturingssysteem is ook goed en snel. Het is daarnaast veelzijdig en je kunt wat meer aanpassen naar jouw voorkeuren. Je moet alleen wel even weten hoe je dit doet.
Het maakt niet uit voor welk software besturingssysteem je kiest, want ze zijn allebei goed. Kies voor een software besturingssysteem waar jij je prettig bij voelt.
Tip: Twijfel je of een iOS versie besturingssysteem of een Android versie besturingssysteem iets voor je is, omdat je er nog geen ervaring mee hebt? Er zijn vast mensen in je omgeving die een iOS of Android telefoon hebben. Vraag of je een telefoon een paar minuutjes mag lenen om het software besturingssysteem uit te proberen.
Camera’s
Een goede camera op je telefoon is eigenlijk wel een must. Omdat je je telefoon bijna overal mee naartoe neemt, heb je het toestel zo in de aanslag bij een geschikt fotomoment. Afhankelijk van hoe vaak en hoeveel foto’s je maakt met je toestel is de kwaliteit van de camera dus best belangrijk.
De meeste telefoons zijn tegenwoordig voorzien van een zoomlens, zodat je kunt inzoomen. Een groothoeklens en dieptesensoren maken ook steeds vaker deel uit van de toestel specificaties. Ga van tevoren goed na waar jij je telefooncamera(‘s) voor wilt gebruiken voor je een telefoon uitkiest.
Dual camera
Er is momenteel niet één standaard voor de specificaties van de verschillende telefooncamera’s. Als je telefoon voorzien is van een dual camera betekent dit dat je gebruik kunt maken van een dubbele camera aan de achterzijde van de telefoon. De selfie camera aan de voorzijde komt hier dus nog bij. Je maakt in ieder geval gebruik van de ‘normale’ camera en wat de tweede camera is, verschilt per toestel. In sommige gevallen is dit een groothoeklens, zodat je nog meer van je omgeving op de foto kunt zetten.
Triple camera
Ook de specificaties van toestellen met triple camera verschillen. Naast de ‘normale’ camera kan het zo zijn dat je gebruik kunt maken van een groothoeklens en van een dieptesensor om foto’s te maken met scherptediepte. Dit zijn foto’s met een scherpe voorgrond en wazige achtergrond. Het kan ook zo zijn dat het toestel geen groothoeklens heeft, maar een telelens.
Quad camera
Quad camera staat voor vier camera’s. De functies van de vier camera’s verschillen per telefoon. De opties die hierboven zijn benoemd, kúnnen er allemaal op zitten. Het is maar net welke keuze de telefoon fabrikant heeft gemaakt. Telefoons met quad camera leggen veel detail vast op beeld en zijn snel. Erg handig als je regelmatig foto’s maakt van kinderen of huisdieren die niet graag stilzitten.
Uitbreidbaar geheugen
Heb jij al nagedacht over het aantal GB opslaggeheugen wat je nieuwe toestel moet hebben? Het aantal GB opslaggeheugen is één van de belangrijkere toestel specificaties. Het is daarnaast een specificatie waar je voor betaalt. Een telefoon met weinig GB opslaggeheugen is over het algemeen goedkoper dan een telefoon met veel GB opslaggeheugen.
Als het standaard aantal GB opslaggeheugen van de toestellen die je op het oog hebt niet voldoende is, kun je kijken of de toestellen een uitbreidbaar geheugen hebben. Om te voorkomen dat je foto’s, video’s of andere bestanden maandelijks of misschien zelf wekelijks moet verwijderen, is een uitbreidbaar geheugen een goede optie. Je plaatst dan een SD kaart in de telefoon en gebruikt dit als locatie om je bestanden op te slaan. Een uitbreidbaar geheugen is niet standaard dus kijk goed naar de mogelijkheden als je deze optie nodig hebt.
Overige toestel specificaties
We hebben hierboven een selectie van belangrijke toestel specificaties voor je opgesomd, maar er zijn nog veel meer specificaties die je kunt vergelijken. Zo kun je jezelf afvragen of je de voorkeur hebt voor een telefoon die voornamelijk gebruikmaakt van touchscreen technologie of voor een telefoon die nog meerdere fysieke knoppen heeft. Ook het plaatsen van een microSD, batterij capaciteit en bijvoorbeeld de Android specificaties kunnen net het verschil voor je maken. We raden je aan verder nog na te denken over het volgende:
Draadloos opladen
Je kunt steeds meer telefoons draadloos opladen. Als je kabels onhandig vindt of regelmatig kwijt bent, is li ion draadloos opladen natuurlijk ideaal. Je legt de telefoon op de oplader en het li ion draadloos opladen gaat vanzelf. Je hoeft dan geen kabel van de oplader in de telefoon te doen.
Contactloos betalen
Wil je contactloos kunnen betalen met je telefoon? Kies dan voor een telefoon met NFC chip. NFC werkt als je de telefoon, en dus de chip, dichtbij het pinapparaat houdt.
Waterbestendig
De meeste providers geven in de specificaties aan of een telefoon spatwaterdicht is of waterbestendig. Een waterdichte telefoon herken je aan de code IP68. De code IP67 staat voor spatwaterdicht. Dit zijn internationale veiligheidscodes.
Nieuw abonnement afsluiten
Het beste mobiele abonnement sluit je snel en eenvoudig af via providervergelijken.nl. Onze vergelijkingstool toont standaard een top 3 van de beste deals. Klik op ‘Toon meer aanbiedingen’ om een top 20 te zien. Om de beste deal voor jou te vinden en een abonnement af te sluiten, volg je daarnaast deze stappen:
Stap 1: Geef aan hoeveel data en belminuten je minimaal nodig hebt.
Stap 2: Klik op ‘i’ om een specificatie van de kosten, contractduur en grootte van de bundels in te zien. Klik op ‘Alle shops’ om de deals van andere aanbieders te bekijken.
Stap 3: Klik op ‘BEKIJKEN’ om het abonnement af te sluiten op de site van de aanbieder. Je kunt daar meteen de hoogte van de eenmalige kosten bijbetaling bepalen.
Wat is het beste telefoon abonnement?
Dit is van meerdere factoren afhankelijk. De kans is groot dat zowel het toestel wat je bij het abonnement aanschaft, als de bijbehorende bel- en databundels en de maandelijkse kosten belangrijk zijn bij het uitkiezen van een nieuw telefoon abonnement.
Wat het beste telefoon abonnement voor jou is, is dus ook afhankelijk van jouw wensen en telefoongebruik. Het is belangrijk om hier goed over na te denken, omdat je over het algemeen toch met een looptijd van 1 of 2 jaar te maken hebt.
Je wilt voorkomen dat je vastzit aan een abonnement met een toestel wat niet bevalt of bel- en databundels die niet toereikend zijn. Vergelijk de beste telefoon abonnementen via providervergelijken.nl. Stel de filters zo nauwkeurig mogelijk in. Wij helpen je bij het maken van de beste keuze.
De vergelijkingstool van providervergelijken.nl
De beste deal vind je op onze site. Je ziet in één oogopslag een overzicht van de beste abonnementen inclusief de belangrijkste specificaties. Om het overzicht persoonlijk te maken, geef je de gewenste minimale grootte van de bel- en databundels van het mobiele abonnement aan.
Het vergelijken van de beste abonnementen kost je op deze manier nauwelijks tijd en je bespaart geld. Wat wil je nog meer?
Veelgestelde vragen over het beste telefoon abonnement
Wat is voor mij het beste mobiele abonnement?
Het beste mobiele abonnement voor jou is afhankelijk van een aantal factoren. Zet voor jezelf op een rij waar de bel- en databundels, de provider en de telefoon aan moeten voldoen. Dat een telefoon gebruikmaakt van touchscreen technologie is tegenwoordig wel een gegeven, maar er zijn nog veel meer specificaties om te vergelijken. Je vindt hierboven een aantal lijstjes met vragen die je jezelf kunt stellen om het abonnement te vinden wat het beste bij je past.
Welk telefoon abonnement is het beste?
Er is niet één telefoon abonnement wat duidelijk beter is dan de rest. Je zoektocht start met de vraag of je een telefoon abonnement met toestel of sim only abonnement wilt afsluiten. Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor data, belminuten en sms-berichten en je gebruikt een toestel wat je al hebt of los koopt. Bij een telefoon abonnement met toestel betaal je het toestel in 1 of 2 jaar af en je betaalt voor data, belminuten en sms-berichten.
Welke mobiele provider is het beste?
Ook hier geldt dat niet één provider overduidelijk beter is dan de rest. Het maakt bijvoorbeeld niet uit of een provider gebruikmaakt van het T-Mobile netwerk of het KPN netwerk. Wat de beste mobiele provider voor jou is, is vooral afhankelijk van jouw wensen. Hierboven vind je een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om jouw wensen in kaart te brengen.
Wat kost het beste mobiele abonnement?
Dit is niet alleen afhankelijk van de grootte van de bel- en databundels, maar ook van de waarde van het toestel wat je kiest. Je betaalt het toestel gedurende de looptijd van je abonnement af. Met een eenmalige kosten bijbetaling kun je de maandelijkse toestelkosten verlagen. Voor een abonnement met een looptijd van 2 jaar betaal je over het algemeen minder per maand dan voor een abonnement met een looptijd van 1 jaar, omdat je de kosten van het toestel over een langere periode spreidt.