Overzicht internet providers

Bij de internetprovider Stipte staat persoonlijke service op één. Dit doen ze door zich altijd te verplaatsen in de klant en daardoor voor elke situatie een passend antwoord te vinden. Hierbij focussen ze zich specifiek op consumenten, waardoor deze service hier ook op is afgestemd.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Stipte je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Stipte

Ondanks dat Stipte misschien niet heel erg bekend is, bestaan ze al wel behoorlijk lang. Sterker nog: al meer dan 30 jaar. De provider is opgericht in 1992 en was toentertijd één van de eerste aanbieders op het gebied van alternatieve telefonie in Nederland.

In 1997 begonnen ze deze service ook aan te bieden in België. Tot 2013 ging het bedrijf onder de naam Scarlet, en in 2014 ging de Nederlandse tak verder als Stipte. Anno nu focust het bedrijf zich volledig op het aanbieden van alles-in-1 diensten via glasvezel.

Bekijk andere providers

De pakketten van Stipte

500 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

500 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

5

Aantal abonnementen


Zoals eerder aangegeven werkt Stipte met verschillende pakketten. Zo zetten zij vol in op hun alles-in-één pakket, maar je kan ook terecht bij de provider voor bijvoorbeeld alleen internet. Hieronder vertellen wij je meer over de verschillende pakketten die Stipte aanbiedt.

Stipte internet pakketten

Laten we beginnen bij het internetpakket. Hierbij wordt alles voor jou uit handen genomen. Installatie hoef je dus niet zelf te doen. Er komt een monteur van Stipte bij jou thuis langs en bepaalt samen met jou hoe de werkzaamheden uitgevoerd zullen worden.

Verder zet het bedrijf ook vol in op internetbeveiliging, wat het eerste jaar gratis is. Zo is er een anti-virus optie, anti-ransomware, webcam-beveiliging en wachtwoordbeheer. Je wachtwoord vergeten of gebruikersnaam is dan dus verleden tijd! Ook is er dan nog een VPN functie waarmee jij volledig anoniem kan browsen. En dit allemaal met de maximale haalbare snelheid bij jou in huis, en op sommige plekken zelfs mét glasvezel. Via de postcodecheck kan jij zien of glasvezel ook bij jou thuis beschikbaar is.

Stipte Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Stipte internet & bellen pakketten

In plaats van internet en televisie, kan je bij Stipte een internet en bellen pakket afsluiten. Televisie los of in combinatie met internet is dus niét mogelijk bij deze provider. Ook bij dit pakket wordt alles voor jou geïnstalleerd.

Wat betreft de telefonie kan je jouw eigen nummer gratis behouden, of kiezen voor een nieuwe. Stipte biedt een onbeperkte belbundel aan voor bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Dit kost € 15,00 per maand.

Stipte Internet & bellen 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Stipte alles in 1 pakketten

Alleen bij het alles-in-één abonnement heb je de mogelijkheid om ook televisie af te sluiten. Je krijgt dan interactieve tv bellen, beveiliging en internet met Stipte glasvezel voor thuis. Zo ben je dus eigenlijk direct volledig voorzien. Om een zo stabiel en snel mogelijke internetverbinding te garanderen maakt de provider gebruik van glasvezel. Zo kan jij zonder problemen films kijken op je laptop of gamen op de pc.

Ondanks dat dit nog lang niet overal in Nederland kan, is dit wel een mooi voordeel. Ook hier zit beveiliging zoals anti-virus optie, anti-ransomware, webcam-beveiliging en wachtwoordbeheer bij inbegrepen. Verder heeft Stipte geen overstapservice maar geven ze wel aan jou graag te helpen en informeren bij een overstap.

Stipte Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Beltarief 8 cent per minuut

Internetbeveiliging

En dan tot slot nog losse internetbeveiliging. Want ook daarvoor kan je bij deze provider terecht. Zoals eerder aangegeven zijn de opties hiervoor bij deze provider behoorlijk uitgebreid. Zo kan je met de geavanceerde wachtwoordenmanager bankpasgegevens en afbeeldingen van belangrijke documenten beveiligen.

En dat niet alleen, want met hun Safe Money internet beveiliging kan jij overschakelen naar een beveiligde browser om deze betaling te doen (altijd via een https website). Op die manier kan jij dus veilig online betalen. Ook krijg je bij dit pakket nog een slimme VPN en eersteklas beveiliging & antiviruspakket voor het hele gezin. Veel veiliger ga je het niet krijgen.

De voor- en nadelen van Stipte

Bij Stipte kan je terecht voor verschillende pakketten om veilig te internetten, bellen en televisie te kijken. Maar wat zijn concreet de voor- en nadelen? Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Daarbij hebben we ook gekeken naar de reviews van eerdere klanten. Hoe valt de provider in de smaak?

Voordelen

 • Goedkoop in vergelijking met andere providers. Wanneer je de pakketten vergelijkt met die van de bekendere providers zoals KPN is stipte een stuk goedkoper.
 • De klantenservice is op meerdere manieren te benaderen. Zo kan je chatten, een persoonlijke e mail versturen of je gegevens achterlaten via het contactformulier (inclusief klantnummer).
 • De provider maakt gebruik van glasvezel. Hiermee heb jij stabiel en snel internet wat je op verschillende apparaten tegelijk kan gebruiken, zonder dat dit teveel wordt voor de server.

Nadelen

 • De klantenservice is in het weekend niet bereikbaar. Dus stel jij hebt een probleem en jij mailt hier in het weekend over, dan krijg je niet eerder dan maandag een reactie in je mailbox.
 • Het is niet mogelijk om telefonie of tv apart van elkaar af te sluiten. Let daar dus goed op.

Onze mening over Stipte

Dus, wat vinden wij van de provider? Op het internet zijn niet denderend veel reviews te vinden over de providers. De reviews die we wél hebben kunnen zijn toch overwegend positief. Als we dus naar de klanten mogen luisteren is deze provider een prima keuze.

Maar of het echt de beste is? Daar zetten we zo onze vraagtekens bij. Mede omdat de klantenservice bijvoorbeeld alleen doordeweeks bereikbaar is tussen 9 en 5. Ook op feestdagen zijn ze gesloten. En dat is niet zo ideaal wanneer jij met een storing thuis zit. Daar staat wel tegenover dat je de support kan bereiken via een speciale Stipte mail, telefoonnummer én chat.

Als we kijken naar de reactietijd van bijvoorbeeld de Stipte webmail is dit vaak binnen 1 tot maximaal 2 werkdagen. Je krijgt dan reactie in jouw persoonlijke e-mailbox. Dat is zeker in vergelijking met de grotere providers toch best snel. Sterker nog, je kan zelfs via de post ze een brief sturen! Het adres staat op de website.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.4
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Uit de reviews over de provider is gebleken dat dit best een betrouwbare provider is. De klantenservice is goed te bereiken via verschillende wegen en het aantal storingen is beperkt.

Als je een storing hebt kan je de support doordeweeks bereiken. Ook kan je op een speciale pagina terecht voor korte handleidingen en stappenplannen bij een storing. Daarin staat bijvoorbeeld hoe je verbinding kan maken en met welke poort dit dan moet.

Stipte klantenservice

Stipte B.V.

Postbus 158
8200 AD Lelystad

+31 (0)320-294444
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Stipte

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice