Overzicht internet providers

De internetprovider Solcon heeft als missie om betrouwbaar internet, tv, vast bellen en mobiele telefonie voor iedereen mogelijk te maken. Het bedrijf wil toonaangevend zijn, innovatie laten zien en een zo veilig mogelijke provider van beheersbaar internet zijn. Het bedrijf richt zich met name op particulieren en kleine ondernemers.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Solcon je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Bekijk andere providers

Over Solcon

Solcon werd in 1996 opgericht als een Christelijke internetprovider. In 2017 werd het bedrijf overgenomen door KPN. Sindsdien is het bedrijf als min of meer zelfstandige dochteronderneming verder gegaan.

Wat maakt Solcon-internet vandaag de dag bijzonder? Maakt het bedrijf nog steeds zijn ambities waar? Lees meer in onze recensie.

Internet bij Solcon

De visie van Solcon is dat iedereen optimaal gebruik moet kunnen maken van internet en telecom, zonder dat dit onveilig wordt. De klant moet zonder nadelen toegang hebben tot digitale media.

Het bedrijf biedt internet, mobiele en vaste telefonie en interactieve tv, waarbij alle diensten een ISO27001 certificering voor veiligheid hebben gekregen. Je vindt bij Solcon dan ook geavanceerde IT-oplossingen voor veilige dataopslag en filtering. Ook is het bedrijf actief bezig om zijn klanten te beschermen tegen internetcriminaliteit.

Als dochteronderneming van KPN kan Solcon gebruik maken van het glasvezelnetwerk van de grootste internetprovider van Nederland. Solcon richt zich daarbij met name op de buitengebieden van dat netwerk. Kenmerkend voor Solcon is de betrokkenheid bij de klant. Een blik op Trustpilot.nl laat zien hoe Solcon een actief team heeft dat op zowel positieve als negatieve recensies van gebruikers reageert.

Solcon postcodecheck

De pakketten van Solcon

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

12

Aantal abonnementen


Een pakket van Solcon aanvragen kan via de site van Solcon. Je stelt hierbij ter plekke jouw voorkeuren samen. Solcon biedt drie verschillende categorieën aan producten aan:

Internet

Solcon biedt waar mogelijk glasvezel-internet aan. Om te achterhalen of je bij Solcon terecht kunt voor glasvezel internet kun je op de site een postcodecheck uitvoeren. Een adres in een buitengebied kan bij Solcon terecht via DSL internet. Het aantal locaties zonder glasvezelaansluiting wordt echter met de dag kleiner. Zodoende zal Solcon in de meeste gevallen direct glasvezel internet met hogere internetsnelheid aanbieden.

Het goedkoopste pakket met glasvezel internet kost € 49,99 en bestaat uit 100 Mb/s internet, een FRITZ!Box modem in bruikleen, het softwarepakket Solcon Veilig Online voor 2 apparaten en de mailapp Solcon Mail. Het internetpakket kan tegen kleine meerprijzen worden uitgebreid met een aantal extra diensten, zoals een multimediafilter, een backupdienst of meer installatiemogelijkheden voor Solcon Veilig Online.

Het snelste en daarmee duurste internetpakket kost € 69,99 en heeft een internetsnelheid van 1.000 Mb/s.

Solcon internet start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid

Solcon internet Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

Solcon internet Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Internet & tv

Met de pakketten voor internet & tv wordt aan het internetpakket mogelijkheden voor online tv toegevoegd. Het pakket voor online tv bestaat verder uit een tv-ontvanger, een basispakket met ongeveer 35 zenders en de mogelijkheid om programma’s op te nemen. Dit pakket kost in zijn goedkoopste vorm € 62,99. Het pakket kan tegen een meerprijs worden uitgebreid met extra zenderpakketten en een tweede tv-ontvanger.

Solcon internet + TV Start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Solcon internet + TV Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Solcon internet + TV Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Alles-in-1

Het Alles-in-1 pakket van Solcon voegt vast bellen aan het aanbod toe. Voor € 1 krijg je en vaste lijn waarmee voor een tarief van € 0,13 kan worden gebeld. Bellen naar andere Solcon-gebruikers is geheel gratis. Het belpakket kan worden uitgebreid met extra vaste lijnen en belbundels voor gratis bellen binnen Europa.

Overigens kan ook vaste telefonie aan een pakket met alleen internet worden gekoppeld, zonder dat daarbij nog interactieve tv aan wordt gekoppeld. Als je van een andere provider naar Solcon overstapt, kan dit met gratis nummerbehoud.

Solcon Alles in 1 Start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

Solcon Alles in 1 Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

Solcon Alles in 1 Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

De voor- en nadelen van Solcon

Solcon heeft als dochteronderneming van KPN een aantal sterke punten in huis. Ook lijkt het bedrijf een eigen gezicht te hebben door de visie en missie van het bedrijf. Maar hoe pakt dat praktisch gezien uit als je een pakket bestelt bij Solcon? De voors en tegens op een rij:

Voordelen

 • Solcon leunt als dochteronderneming vol op de IT-infrastructuur van KPN. De provider heeft zodoende een ijzersterke basis voor glasvezel internet.
 • Solcon heeft het zichzelf als persoonlijk doel gesteld om veilig en beheersbaar internet aan te bieden. Dankzij softwarepakketten tegen ransomware, malware en andere cybernarigheid wordt die doelstelling zoveel mogelijk waargemaakt. Ook biedt Solcon vanuit datzelfde oogpunt software voor multimediafiltering aan, om zo verantwoord internetgebruik voor kinderen te stimuleren.
 • Solcon heeft een betrokken klantenservice, die ook via recensiesites als Trustpilot laat zien hart voor de klant te hebben.
 • Een abonnement bij Solcon kan worden gecombineerd met KPN Mobiel voor extra korting. Dit geeft bovendien extra voordelen, zoals de Solcon Compleet extra’s.

Nadelen

 • Qua streaming apps steekt Solcon wat mager af bij de concurrentie. Er is geen optie om bijvoorbeeld mainstream apps als Netflix of Spotify via interactieve tv af te spelen. Dit bij concurrerende provider praktisch standaard geworden.

Onze mening over Solcon

Solcon is een provider dat vanuit de oorspronkelijke Christelijke achtergrond echt een beetje een eigen gezicht heeft in verhouding tot andere Nederlandse providers. Dat kunnen wij waarderen. Een abonnement bij Solcon geeft je een dienstverlening met een zeer goede klantenservice, betrouwbaar internet een goede ondersteuning.

Datzelfde abonnement geeft echter ook wat minder vrijheid, als je kijkt naar het beperkte aanbod van interactieve tv van Solcon. Streaming apps als Netflix, Disney+ of Spotify worden op de site niet genoemd, waarmee Solcon echt een beetje achterloopt op de concurrentie.

Wat opvalt op een site als Trustpilot is dat Solcon een score van 4,2 behaalt. Dit is aanzienlijk meer dan veel andere providers.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.6
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Overige informatie

Solcon overstappen

Van je huidige provider overstappen naar Solcon regel je snel via Providervergelijken.nl. Stel: je wilt overstappen van KPN naar Solcon,dan kun je via ons meteen een nieuw contract bij Solcon afsluiten.

Met de overstapservice van Solcon wordt je oude abonnement vanzelf opgezegd. Goed om te weten: de overstapservice werkt niet als je gaat verhuizen en je het oude internet abonnement wilt opzeggen. In dat geval moet je zelf regelen dat het opgezegd wordt.

Solcon verhuizen

Bij een verhuizing kun je meestal je internetabonnement meeverhuizen. Bij Solcon is dat geregeld via een uitgebreide verhuisservice waarbij je abonnement gewoon meeverhuist. Solcon helpt ook met verhuizen. Je krijgt gratis begeleiding tijdens de verhuizing en ontvangt korting als je een monteur nodig hebt

Om de verhuizing soepel te laten verlopen, is het wel van belang dat je de verhuizing een maand van tevoren aan Solcon doorgeeft. Dan is de kans groot dat je na de verhuizing weer kunt beschikken over internet, tv en telefonie.

Solcon opzeggen

Zit je al bij Solcon en verhuis je naar een gebied waar deze provider niet aangeboden wordt? Dan kun je Solcon opzeggen. Dat gaat het snelste als je belt met de klantenservice. Je kunt het Solcon abonnement ook opzeggen via e-mail of per brief. Dat duurt wel iets langer, namelijk maximaal vier weken

Wil je naar een andere provider? Doe dan de postcodecheck en bekijk ons overzicht van providers die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Sluit je via ons een nieuw abonnement af? Dan wordt het opzeggen van Solcon automatisch gedaan door je nieuwe provider.

Solcon adreswijziging doorgeven

Wil je bij Solcon je adreswijziging doorgeven? Dan moet je even contact opnemen met de klantenservice van Solcon. Zij bekijken dan of Solcon beschikbaar is op je nieuwe adres. Is dat het geval? Dan kun je je abonnement en e-mailadres gewoon mee verhuizen. Ben je zakelijke klant bij Solcon? Dan geef je de verhuizing eenvoudig door via het online verhuisformulier.

Na het doorgeven van je adreswijziging krijg je per e-mail een bevestiging. Als er nieuwe apparatuur nodig is, dan ontvang je dit een week van tevoren op je nieuwe adres. Het is ook mogelijk om het abonnement op je oude adres langer door te laten lopen, bijvoorbeeld als je alvast gaat klussen in je nieuwe huis.

Solcon storing

Is er een storing bij Solcon? Om daarachter te komen kun je op de website van Solcon kijken of er actuele storingen zijn of dat er onderhoud is gepland. Over het algemeen zijn er niet vaak storingen bij Solcon. Als zich een storing voordoet, dan heeft die meestal te maken met internet of met de tv.

Bij een Solcon storing kun je bellen, zolang je telefonie nog werkt. Is dit niet het geval, dan zul je via een andere provider moeten bellen naar Solcon. Solcon kan dan een monteur langs sturen om het probleem te verhelpen. Met wat geluk kun je dan snel weer gebruikmaken van internet, je tv en je telefoon.

Solcon speedtest

Ben je benieuwd naar de internetsnelheid? Dan kun je bij Solcon een speedtest doen. Daarmee meet je de snelheid van je internetverbinding. Dat is handig als je het idee hebt dat je internet traag is en je dat even wilt checken.

De speedtest van Solcon kun je vinden op de website van Solcon. Doe bijvoorbeeld een speedtest voor Solcon glasvezel internet. Voor een gemiddelde gebruiker is een internetsnelheid tussen de 50 tot 100 Mbit/s normaal. Zie je grote afwijkingen? Neem dan contact op met je provider.

Solcon webmail

Solcon webmail is een gratis e-mail van Solcon die je krijgt als je een abonnement met internet afsluit. Met Solcon webmail kun je overal inloggen. Je krijgt er een virusbescherming, spamfilter en gedeelde agenda bij.

Inloggen op de webmail van Solcon doe je via een apart inlogscherm. Daarbij heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Als je die hebt ingetypt, kun je in elke browser gebruikmaken van deze webmail. Lukt inloggen niet? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Solcon.

Solcon aanbieding

Met een goede Solcon aanbieding kun je goedkoper internetten, telefoneren en bellen. Bij Providervergelijken.nl voorzien we je graag van de beste aanbiedingen bij betrouwbare providers. Doe de postcodecheck om te zien of Solcon bij jou beschikbaar is en kijk meteen of Solcon een leuke aanbieding voor je heeft.

Solcon heeft regelmatig leuke acties, zoals een gratis WiFi versterker bij een nieuw jaarabonnement. Een van de meest opvallende acties was de aanbieding waarbij Solcon een gratis tv weggaf als je een nieuw internetabonnement afsloot. Het loont dus zeker de moeite om de aanbiedingen bij Solcon in de gaten te houden.

Veelgestelde vragen

Solcon is een dochteronderneming van KPN. Solcon werd in 1996 opgericht als zelfstandige provider en in 2017 overgenomen door KPN. Solcon is nog steeds onder eigen naam actief en richt zich momenteel met name op buitengebieden.

Volgens de Consumentenbond is Solcon een van de beste providers van Nederland. Alleen KPN krijgt een hogere score in de ranglijsten, die de Consumentenbond op basis van klantenervaringen samenstelt.

Solcon klantenservice

Solcon Internet

Het Spaarne 11
8253 PE Dronten

088 003 2222
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Solcon

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice