Overzicht internet providers

De internetprovider Solcon heeft als missie om betrouwbaar internet, tv, vast bellen en mobiele telefonie voor iedereen mogelijk te maken. Het bedrijf wil toonaangevend zijn, innovatie laten zien en een zo veilig mogelijke provider van beheersbaar internet zijn. Het bedrijf richt zich met name op particulieren en kleine ondernemers.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement van Solcon je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Solcon

Solcon werd in 1996 opgericht als een Christelijke internetprovider. In 2017 werd het bedrijf overgenomen door KPN. Sindsdien is het bedrijf als min of meer zelfstandige dochteronderneming verder gegaan.

Wat maakt Solcon-internet vandaag de dag bijzonder? Maakt het bedrijf nog steeds zijn ambities waar? Lees meer in onze recensie.

Internet bij Solcon

De visie van Solcon is dat iedereen optimaal gebruik moet kunnen maken van internet en telecom, zonder dat dit onveilig wordt. De klant moet zonder nadelen toegang hebben tot digitale media.

Het bedrijf biedt internet, mobiele en vaste telefonie en interactieve tv, waarbij alle diensten een ISO27001 certificering voor veiligheid hebben gekregen. Je vindt bij Solcon dan ook geavanceerde IT-oplossingen voor veilige dataopslag en filtering. Ook is het bedrijf actief bezig om zijn klanten te beschermen tegen internetcriminaliteit.

Als dochteronderneming van KPN kan Solcon gebruik maken van het glasvezelnetwerk van de grootste internetprovider van Nederland. Solcon richt zich daarbij met name op de buitengebieden van dat netwerk. Kenmerkend voor Solcon is de betrokkenheid bij de klant. Een blik op Trustpilot.nl laat zien hoe Solcon een actief team heeft dat op zowel positieve als negatieve recensies van gebruikers reageert.

Solcon postcodecheck

De pakketten van Solcon

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. Uploadsnelheid

12

Aantal abonnementen


Een pakket van Solcon aanvragen kan via de site van Solcon. Je stelt hierbij ter plekke jouw voorkeuren samen. Solcon biedt drie verschillende categorieën aan producten aan:

Internet

Solcon biedt waar mogelijk glasvezel-internet aan. Om te achterhalen of je bij Solcon terecht kunt voor glasvezel internet kun je op de site een postcodecheck uitvoeren. Een adres in een buitengebied kan bij Solcon terecht via DSL internet. Het aantal locaties zonder glasvezelaansluiting wordt echter met de dag kleiner. Zodoende zal Solcon in de meeste gevallen direct glasvezel internet met hogere internetsnelheid aanbieden.

Het goedkoopste pakket met glasvezel internet kost € 49,99 en bestaat uit 100 Mb/s internet, een FRITZ!Box modem in bruikleen, het softwarepakket Solcon Veilig Online voor 2 apparaten en de mailapp Solcon Mail. Het internetpakket kan tegen kleine meerprijzen worden uitgebreid met een aantal extra diensten, zoals een multimediafilter, een backupdienst of meer installatiemogelijkheden voor Solcon Veilig Online.

Het snelste en daarmee duurste internetpakket kost € 69,99 en heeft een internetsnelheid van 1.000 Mb/s.

Solcon internet start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid

Solcon internet Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

Solcon internet Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Internet & tv

Met de pakketten voor internet & tv wordt aan het internetpakket mogelijkheden voor online tv toegevoegd. Het pakket voor online tv bestaat verder uit een tv-ontvanger, een basispakket met ongeveer 35 zenders en de mogelijkheid om programma’s op te nemen. Dit pakket kost in zijn goedkoopste vorm € 62,99. Het pakket kan tegen een meerprijs worden uitgebreid met extra zenderpakketten en een tweede tv-ontvanger.

Solcon internet + TV Start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Solcon internet + TV Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Solcon internet + TV Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)

Alles-in-1

Het Alles-in-1 pakket van Solcon voegt vast bellen aan het aanbod toe. Voor € 1 krijg je en vaste lijn waarmee voor een tarief van € 0,13 kan worden gebeld. Bellen naar andere Solcon-gebruikers is geheel gratis. Het belpakket kan worden uitgebreid met extra vaste lijnen en belbundels voor gratis bellen binnen Europa.

Overigens kan ook vaste telefonie aan een pakket met alleen internet worden gekoppeld, zonder dat daarbij nog interactieve tv aan wordt gekoppeld. Als je van een andere provider naar Solcon overstapt, kan dit met gratis nummerbehoud.

Solcon Alles in 1 Start

 • 150 Mbit/s downloadsnelheid
 • 150 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

Solcon Alles in 1 Compleet

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

Solcon Alles in 1 Gigabit

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 70 zenders (45 HD)
 • 15 cent per minuut

De voor- en nadelen van Solcon

Solcon heeft als dochteronderneming van KPN een aantal sterke punten in huis. Ook lijkt het bedrijf een eigen gezicht te hebben door de visie en missie van het bedrijf. Maar hoe pakt dat praktisch gezien uit als je een pakket bestelt bij Solcon? De voors en tegens op een rij:

Voordelen

  • Solcon leunt als dochteronderneming vol op de IT-infrastructuur van KPN. De provider heeft zodoende een ijzersterke basis voor glasvezel internet.
  • Solcon heeft het zichzelf als persoonlijk doel gesteld om veilig en beheersbaar internet aan te bieden. Dankzij softwarepakketten tegen ransomware, malware en andere cybernarigheid wordt die doelstelling zoveel mogelijk waargemaakt. Ook biedt Solcon vanuit datzelfde oogpunt software voor multimediafiltering aan, om zo verantwoord internetgebruik voor kinderen te stimuleren.
  • Solcon heeft een betrokken klantenservice, die ook via recensiesites als Trustpilot laat zien hart voor de klant te hebben.
  • Een abonnement bij Solcon kan worden gecombineerd met KPN Mobiel voor extra korting. Dit geeft bovendien extra voordelen, zoals de Solcon Compleet extra’s.

Nadelen

  • Qua streaming apps steekt Solcon wat mager af bij de concurrentie. Er is geen optie om bijvoorbeeld mainstream apps als Netflix of Spotify via interactieve tv af te spelen. Dit bij concurrerende provider praktisch standaard geworden.

Onze mening over Solcon

Solcon is een provider dat vanuit de oorspronkelijke Christelijke achtergrond echt een beetje een eigen gezicht heeft in verhouding tot andere Nederlandse providers. Dat kunnen wij waarderen. Een abonnement bij Solcon geeft je een dienstverlening met een zeer goede klantenservice, betrouwbaar internet een goede ondersteuning.

Datzelfde abonnement geeft echter ook wat minder vrijheid, als je kijkt naar het beperkte aanbod van interactieve tv van Solcon. Streaming apps als Netflix, Disney+ of Spotify worden op de site niet genoemd, waarmee Solcon echt een beetje achterloopt op de concurrentie.

Wat opvalt op een site als Trustpilot is dat Solcon een score van 4,2 behaalt. Dit is aanzienlijk meer dan veel andere providers.

Veelgestelde vragen

Solcon is een dochteronderneming van KPN. Solcon werd in 1996 opgericht als zelfstandige provider en in 2017 overgenomen door KPN. Solcon is nog steeds onder eigen naam actief en richt zich momenteel met name op buitengebieden.

Volgens de Consumentenbond is Solcon een van de beste providers van Nederland. Alleen KPN krijgt een hogere score in de ranglijsten, die de Consumentenbond op basis van klantenervaringen samenstelt.

Solcon klantenservice

Solcon Internet

Het Spaarne 11
8253 PE Dronten

088 003 2222
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Solcon

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven