Overzicht internet providers

Bij Onvi geldt de belofte dat wat jij afneemt, ook daadwerkelijk geleverd wordt. Zo kan jij zonder moeite thuiswerken, Whatsapp gebruiken, Netflixen of de hele avond YouTube filmpjes kijken. En dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij het glasvezelnetwerk dat ze gebruiken.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Onvi

Het bedrijf is nog relatief nieuw. De oprichting vond namelijk plaats in 2019, waardoor ze nog niet zoveel naamsbekendheid hebben opgebouwd. Dit alles begon in Hardenberg (Overijssel). Je kan bij provider Onvi terecht voor internet, televisie én mobiel. Verder hebben ze ook nog een zusjesbedrijf: Qonnected. Dit is eigenlijk hetzelfde aanbod, maar dan voor de zakelijke markt. Maar komt de provider de beloftes die ze geven wel na? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Bekijk andere providers

De pakketten van Onvi

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

6

Aantal abonnementen


Onvi internet pakketten

Dankzij het glasvezel van Onvi heb jij altijd supersnel internet. Hierbij krijg je, volgens Onvi, ook de allerbeste router geleverd. Namelijk de AVM FRITZ!Box en Canal Digitaal ontvanger. Deze moet alle verbindingen aankunnen en zorgen voor een stabiel en snel signaal.

De router krijg je gratis geleverd van de provider. Ook beschikt de router over handige instellingen zoals ouderlijk toezicht, tijdslimieten en VPN- mogelijkheden. Kortom: alles wat je nodig hebt.

Onvi internet en TV pakketten

Ook kan je bij Onvi terecht voor een televisie abonnement in combinatie met internet. Dit wederom via het betrouwbare netwerk met glasvezel. Dit is interactief, wat betekent dat jij programma’s kan opnemen en terugkijken wanneer jou dit het beste uitkomt.

Bij de provider krijg je televisie via canal digitaal. Het basispakket bevat 90 zenders, inclusief ESPN Compleet. Het TV entertainment HD abonnement is net iets duurder, maar daar krijg je dan ook 120 zenders voor terug. Bij beide pakketten kan je ook gebruik maken van een gratis TV app.

 • Basis pakket: € 12 per maand voor 90 zenders
 • TV entertainment HD abonnement: €15 per maand voor 120 zenders

Onvi alles in 1 pakketten

Ook heb je dan de mogelijkheid om alle losse pakketten met elkaar te combineren. Zo heb jij direct alles geregeld op één plek, wel zo handig. Je kan via de postcodecheck op de website zien of een abonnement afsluiten bij Onvi ook bij jou thuis mogelijk is. Vervolgens kan jij je abonnement precies zo invullen als jij wil. Wanneer jij alles combineert ben je ook het goedkoopste uit.

Onvi mobiel pakketten

Met het mobiele abonnement van Onvi kan jij afsluiten zonder toestel. Je krijgt dan dus een losse simkaart thuisgestuurd waarmee jij telefonie en internet kan combineren. Dit kan al vanaf €16 per maand. Je krijgt dan onbeperkt bellen en SMS’en en 1GB data.

Uiteindelijk kan je het abonnement natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. Alle abonnementen hebben standaard 4G en gratis nummerbehoud. Dit met eenmalige kosten van 25 euro.

De voor- en nadelen van Onvi

Dus, is deze provider dan ook iets voor jou? Om jou te helpen een weloverwogen keuze te kunnen maken hebben wij de verschillende voor- en nadelen voor je hieronder op een rijtje gezet. Om deze Onvi review zo uitgebreid mogelijk te maken hebben wij hiervoor ook gekeken naar reviews van huidige klanten.

Voordelen

 • Jij kan voor je complete pakket bij Onvi terecht (zowel televisie als internet en mobiel)
 • Onvi glasvezel is supersnel met een up- en downloadsnelheid van maar liefst 1000 Mbit/s
 • De Onvi klantenservice kan je op meerdere manieren bereiken, zowel telefonisch als via e-mail, Messenger en Whatsapp
 • De klantenservice is ook in het weekend geopend
 • Vele klanten spreken over een deskundige klantenservice
 • Een grote storing komt niet veel voor

Nadelen

 • De klantenservice is in het weekend alleen in de ochtend geopend tussen 9 en 12
 • De mobiele abonnementen zijn duurder dan bij grotere providers
 • Onvi glasvezel is nog lang niet overal in Nederland verkrijgbaar

Onze mening over Onvi

Om deze review af te sluiten geven wij ook nog onze eigen mening over Onvi. Is dit écht het complete pakket dat ze beloven? Na uitgebreid onderzoek en het bekijken van reviews van huidige klanten kunnen wij concluderen dat dit een betrouwbare provider is.

De Onvi ervaringen zijn over het algemeen best positief. Hier en daar wordt er gesproken over storingen, maar het overgrote gedeelte van de klanten is toch behoorlijk tevreden. Ook is glasvezel een groot voordeel aan de provider. Sommige grote providers zoals Ziggo gebruiken namelijk kabel internet, en dat is toch wel beduidend trager.

Glasvezel zorgt namelijk voor minder haperingen wanneer jij bijvoorbeeld een film kijkt op televisie. Ook kan je via de Onvi app voor televisie makkelijk programma’s opnemen en terugkijken wanneer jou dit het beste uitkomt, op een tijdstip naar eigen keuze. Verder is de Onvi zenderlijst behoorlijk uitgebreid, met maar liefst 90 zenders in het Basis pakket.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.1
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Onderzoek bereikbaarheid ONVI

Regelmatig doen wij onderzoek naar de providers om te peilen of de kwaliteit en service nog op pijl is. In ons recente onderzoek (van september 2023) kwamen we tot de conclusie dat de klantenservice (en met name de bereikbaarheid per mail) erg te wensen over laat. Zo hebben wij meerdere keren een e-mail gestuurd en om reactie gevraagd maar tot 3x toe is deze mail genegeerd.

Tip van Jarno

‘De klantenservice van ONVI presteert op het moment ondermaats. Ik heb door wat complicaties zelf de klantenservice een bericht gestuurd. Hierop kreeg ik als reactie dat ze op vakantie waren en over een maand pas konden reageren. Ik heb vervolgens een maand later nog een keer geprobeerd maar mijn vraag werd tot 2 keer toe genegeerd.’

Is de bereikbaarheid van de klantenservice erg belangrijk voor je? Overweeg dan een internet abonnement van KPN af te nemen. KPN is uitgeroepen tot klantvriendelijkste telecombedrijf

Jarno Westland

Veelgestelde vragen

Als wij de reviews van huidige klanten met elkaar vergelijken is Onvi een betrouwbare provider. Ondanks dat er ook wat negatieve geluiden klinken over Onvi storingen is het overgrote deel redelijk tevreden. Ook is de klantenservice van het bedrijf eenvoudig en op meerdere manieren te bereiken.

Wanneer jij een storing ervaart kan je het beste met Onvi contact opnemen. Dit kan op verschillende manieren.

Onvi klantenservice

Onvi

Kruiwiel 2c
7773 NL Hardenberg

085 – 0188990
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Onvi

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice