Overzicht internet providers

Multifiber

Op zoek naar een glasvezelprovider uit Twente? Dan kan je terecht bij Multifiber. De Twentse provider biedt internet, televisie en bellen aan haar klanten. Dit alles met Twentse nuchterheid, want als je gewoon doet doe je al gek genoeg volgens het bedrijf.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Multifiber

De oorsprong van Multifiber ligt dus in Twente. Dit alles begon in 2017. Ondanks dat de provider is opgericht in Oost-Nederland, leven ze ook op andere plekken in het land hun eigen glasvezel netwerk. Hierbij ligt de focus op iedereen in Nederland te kunnen voorzien van eerlijk geprijsde pakketten.

Zo zijn ze niet afhankelijk van andere providers, zoals Canal Digitaal, als het gaat om hun eigen televisieaanbod bijvoorbeeld. Ze hebben namelijk een eigen televisieplatform. Verder geeft het bedrijf aan snel in te spelen op een markt die continu verandert, door hun diensten ook keer op keer te verbeteren.

Maar is zijn deze diensten wel zo goed als ze beloven? En hoe vaak komt bijvoorbeeld een Multifiber storing eigenlijk voor? In deze Multifiber review bespreken wij alle aspecten van het aanbod met jou, inclusief de mening van huidige klanten én de betrouwbaarheid.

Bekijk andere providers

De pakketten van Multifiber

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

4

Aantal abonnementen


Multifiber internet pakketten

Het internet van Multifiber is uitgerust met glasvezel. Via de postcodecheck kan jij zien of dit ook op jouw adres beschikbaar is. En dankzij dit glasvezelnetwerk kan jij genieten van super snel internet, inclusief een vast IP adres én een wifi router. Wat opvalt is dat de pakketten komen inclusief een gratis telefoonlijn en gratis nummerbehoud, exclusief gemaakte belkosten. De contractduur is standaard 12 maanden.

Er zijn twee pakketten om uit te kiezen:

 1. Internet instap:500 Mbit/s voor €47.95 per maand
 2. Internet max:1000 Mbit/s voor €52.95 per maand

Multifiber Internet Only 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

Multifiber Internet Only 1000 Mbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Multifiber alles in 1 pakketten

Als je wil gaan voor gemak kan je ook kiezen voor het alles-in-één pakket van Multifiber. Dit kan je personaliseren zoals je zelf wil. Inclusief televisie, internet en mobiele telefoon. Er zijn twee van deze alles-in-één pakketten om uit te kiezen:

Instap 500

Bij het Instap 500 abonnement krijg je 500 Mbit/s internet, inclusief een vast IP adres en Wifi router. Verder krijg je ook het televisie basispakket met standaard 1 ontvanger, ESPN compleet, interactieve televisie en de TV app. Dit is inclusief een telefoonlijn en gratis nummerbehoud. De kosten hiervan bedragen €57,95 per maand.

Compleet 1000

Zoals de naam al verklapt is dit pakket uitgebreider. Zo is de internetsnelheid maar liefst 1000 Mbit/s. Wat wel opvalt is dat dit abonnement voor de rest vrijwel gelijk is aan het Instap pakket. Zo is het televisiepakket de basis variant, krijg je ook hier ESPN gratis en is het uitgerust met interactieve televisie. Verder is het pakket ook uitgerust met één gratis telefoonlijn en nummerbehoud. De maandelijkse kosten zijn €67,95.

Multifiber Alles in 1 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 84 TV zenders (61 HD)
 • Beltarief 6 cent per minuut

Multifiber Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 84 TV zenders (61 HD)
 • Beltarief 6 cent per minuut

Telefonie

Zoals eerder aangegeven ontvang je dus bij ieder pakket een gratis telefoonlijn. Je huidige nummer wordt dan kosteloos overgezet. Ook kan je een vast nummer aanvragen, alhoewel dat niet verplicht is.

Wanneer je dit wél wil is het starttarief 6 cent en de kosten per minuut ook 6 cent, voor bellen naar een vast nummer in Nederland. Wanneer je belt naar een mobiel nummer is het starttarief hetzelfde, en zijn de kosten per minuut 9 cent.

De voor- en nadelen van Multifiber

Is deze provider dan ook wat voor jou? Hieronder hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Aan de hand daarvan kan jij jouw eigen oordeel vellen. Hiervoor hebben wij ook gekeken naar de Multifiber ervaringen van huidige klanten.

Voordelen

 • Er zijn talloze mogelijkheden om jouw pakket zo samen te stellen als je zelf wil
 • De Multifiber klantenservice is op meerdere manieren bereikbaar (zowel telefonisch als via de mail)
 • Dankzij glasvezel ben jij klaar voor de toekomst en heb je extra snel internet
 • Een monteur komt gratis langs voor installatie
 • Een gratis vaste telefoonlijn zit standaard inbegrepen, een mobiel nummer is optioneel
 • Kijk naar talloze verschillende extra zenders dankzij hun eigen televisieplatform
 • Zorgeloos programma’s opnemen en terugkijken dankzij interactieve tv

Nadelen

 • De klantenservice is alleen doordeweeks en binnen kantoortijden te bereiken, waardoor een Multifiber storing melden behoorlijk lastig is
 • De ervaringen met Multifiber zijn of heel erg positief, of juist heel erg negatief
 • Het is niet mogelijk om een telefoonabonnement inclusief mobiele telefoon af te sluiten
 • Glasvezel is nog niet overal in Nederland beschikbaar (zie postcodecheck)

Onze mening over Multifiber

Voordat we deze review eindigen willen wij jou ook nog onze eigen mening geven over deze provider. Het Multifiber internet is uitgerust met glasvezel, wat sneller is dan via bijvoorbeeld kabel. Zeker als je houdt van series kijken en/of gamen zal je dan minder last hebben van onderbrekingen. Een groot voordeel. De Multifiber glasvezel ervaringen zijn zowel positief als negatief.

Ook hebben ze een eigen televisieplatform, waardoor ze jou een goedkopere prijs kunnen bieden voor hetzelfde televisieaanbod als bij andere providers. Dit kan je overigens personaliseren naar eigen voorkeur. Ook kan je onderweg televisie kijken dankzij de Multifiber tv app. Helaas is de klantenservice maar beperkt bereikbaar: alleen van 9.00 tot 17.00 op doordeweekse dagen.

Al met al kunnen we de conclusie trekken dat Multifiber een prima provider is. Ondanks de negatieve reviews staan hier ook heel wat positieve tegenover. De prijzen zijn iets goedkoper/ vergelijkbaar aan grote providers. En glasvezel is natuurlijk altijd fijn, aangezien je zorgeloos kan televisie kijken of internetten zonder haperend en/of slechte kwaliteit beeld.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.5
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Aan de hand van onze review kunnen wij concluderen dat Multifiber een redelijk betrouwbare provider is. Er klinken echter wel negatieve geluiden over de service en stabiliteit van het netwerk, maar dat is iets wat je ziet bij iedere provider.

Multifiber klantenservice

Multifiber

Generatorstraat 42
7556 RC Hengelo

074 205 10 88
[email protected]

2 reacties
Reageer ook
M
Marcel
28-04-2024
Internet ligt erg vaak uit. Helpdesk hele weekend niet bereikbaar. Heel haperende verbing. Ene moment verbinding. Andere moment ligt het eruit. Waardeloos
M
Maarten
26-02-2024
De kwaliteit is beneden alle peil.
Regelmatig (dagelijks) loopt je televisie vast en moet je opnieuw opstarten of als je geluk hebt doet hij het ineens weer.
Kijk je een programma terug dan moet je weer opnieuw beginnen

Beoordeel Multifiber

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice