WiFi versterker voor buiten

op basis van 0 beoordelingen

Het zonnetje schijnt en het liefst ben je buiten in de tuin. Om online te werken in het tuinhuis, te studeren of lekker muziek te luisteren terwijl je het grasmaait. Hiervoor heb je een goede internet verbinding nodig.

embleem van een landgoed
|

Slecht internet buiten is dus erg vervelend. We willen het liefst internet van dezelfde kwaliteit als binnenshuis. Maar hoe krijg je WiFi in de tuin? Daarvoor heb je een WiFi versterker voor buiten nodig.

WiFi signaal test

Voordat je buiten goed internet kan hebben, moet je je huidige signaal eerst testen. Zo kom je erachter of het signaal sterk genoeg is om door de buitenmuren en ramen heen te komen.

Hoe kan je dit testen? Om de test uit te voeren heb je twee smartphones nodig. Op de eerste telefoon zet je je hotspot aan en die leg je binnen in huis neer. Zorg ervoor dat je deze telefoon dicht bij de tuin plaats, bijvoorbeeld op de vensterbank.

Met de tweede telefoon ga je buiten staan en maak je verbinding met de hotspot. Vervolgens bekijk je met een app (WiFi Analyzer) hoe sterk het signaal is.

Als de uitkomst minimaal -67 dBm is, dan kan het signaal goed door de muren en ramen heen. Is dat niet het geval? Dan zou je een WiFi extender in de tuin moeten plaatsen.

WiFi buiten verbeteren

Hoe kan je goede WiFi buiten krijgen? Daarvoor heb je een WiFi repeater, ook wel een versterker, nodig. Hieronder hebben we vier soorten versterkers op een rijtje gezet:

  1. WiFi versterker: is de goedkoopste en eenvoudigste oplossing.
  2. Powerline adapter: heeft een goede prijs kwaliteit verhouding. Met de powerline adapaters gaat WiFi via het stroomnetwerk. Je steekt de adapter in het stopcontact.
  3. Mesh WiFi netwerk: met een Mesh WiFi netwerk, ontstaan er meerdere stations. Hierdoor wordt het WiFi signaal uitgebreid.
  4. Access point: de access points (antennes) sluit je aan op de modem met een ethernet kabel, waardoor je verschillende WiFi punten hebt.

WiFi voor in de achtertuin

Heb je een gemiddelde tuin, van ongeveer 8 meter? Dan kan je het WiFi bereik het beste uitbreiden met een mesh netwerk. Er zijn dan verschillende stations aanwezig. Jouw apparaat maakt automatisch verbinding met de andere stations.

Bij een tuin van 8 tot 15 meter kan je het beste gebruik maken van een powerline adapter. Hierbij gaat het internet via een stroomnet.

Let op! Powerline adapters kunnen soms minder optimaal functioneren als ze in een stekkerdoos zijn aangesloten. Het is daarom aan te bevelen om ze zo veel mogelijk rechtstreeks in een stopcontact aan te sluiten.

Heb je een tuin van minimaal 15 meter? Dan is het een goed idee om een mifi router aan te schaffen. Dan heb je geen elektriciteit nodig. Een mifi router is een draagbare WiFi hotspot en werkt op een accu.

De mifi router moet beschikken over een simkaart, omdat het internet via 4G gaat. Aan de simkaart moet een internetbundel gekoppeld worden. Je betaalt dan het standaard tarief voor mobiel internet. Op onze site vind je de beste mobiele abonnement.

WiFi in de tuin aanleggen

Hoe kan je het beste WiFi krijgen in de achtertuin? Hiervoor wordt de powerline adapter geadviseerd. Je plaatst dan één van de adapters in huis en de andere adapter in de schuur. Waardoor je internetverbinding kan krijgen via stroom.

Het fijne aan de powerline adapters is dat je geen kabels hoeft te trekken. Dit scheelt dus veel tijd. Merk je dat het WiFi signaal nog steeds zwak is? Dan zou je een andere WiFi versterker in de tuin moeten plaatsen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je WiFi verbinding buiten te versterken. Bekijk goed welke oplossing het beste past bij jou!

Veelgestelde vragen

Wat de beste WiFi versterker is, hangt af van de grootte van je tuin. Gemiddeld genomen is de TP-Link RE650 de beste WiFi repeater.

Er zijn meerdere mogelijkheden om je WiFi te versterken in de tuin. Om het signaal sterker te maken, moet je een WiFi versterker nemen voor in de tuin. De beste oplossing is een krachtige access point. De access point wordt

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Mike van den Broek

Mike is de oprichter van diverse vergelijkingsites waaronder providervergelijken.nl.

Mike houdt zich bezig met de strategie en ontwikkeling van Providervergelijken. Met meer dan 15 jaar ervaring is Mike een rasechte techneut die gek is op de snufjes waar je in de telecomwereld mee te maken krijgt.

Lees verder

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Powerline adapter
Stopcontact met wifi

Powerline adapter

Mike van den Broek
Alles over Wireless LAN
Wifi logo

Alles over Wireless LAN

Mike van den Broek
Wat is een wifi dongle?
wifi dongle met wifi teken

Wat is een wifi dongle?

Mike van den Broek
0 reacties

Reageer ook