Overzicht internet providers

Volgens Glasnet is iedereen anders. Daarom kan je verschillende pakketten afsluiten bij de provider, zodat dit perfect past bij jouw levensstijl. En dat met goede kwaliteit internet dankzij hun eigen Draytek 2133vac wifi router.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Glasnet

Bij Glasnet kan jij dus terecht voor glasvezel internet. Dit niet alleen, want je kan dit internet namelijk ook combineren met televisie en telefonie. Volgens Glasnet is dit precies af te stellen naar jouw voorkeur. Ook staat de klantenservice bij de provider hoog in het vaandel. Je kan ze bellen, mailen én met ze chatten. Maar is deze service wel écht zo goed als ze beloven? In deze Glasnet review bespreken wij met jou alle belangrijke informatie omtrent de provider, inclusief Glasnet ervaringen van huidige klanten.

Bekijk andere providers

De pakketten van Glasnet

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

7

Aantal abonnementen


Glasnet internet pakketten

Bij Glasnet kan je terecht voor glasvezelinternet. Dit onder de belofte dat het sneller en stabieler is, evenals klaar voor de toekomst. Dankzij dit internet heb jij het voordeel van een extra snelle up- en downloadsnelheid waardoor je ongestoord kan streamen en videobellen bijvoorbeeld.

Bij afsluiting van een internet abonnement krijg jij hun eigen wifi router thuisgestuurd. De router heeft 4 internetpoorten, een ingebouwde firewall en analoge telefoonaansluiting. Via de postcodecheck op de website kan je zien of Glasnet ook al bij jou beschikbaar is. Bij Glasnet kan je kiezen uit twee internet abonnementen:

 1. 500 Mbps internet:Voor €42,50 per maand exclusief €25 eenmalige kosten
 2. 1000 Mbps internet:Voor €50 per maand exclusief €25 eenmalige kosten

Glasnet Internet only 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

Glasnet Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Glasnet internet en TV pakketten

Ook kan je een televisie + internet abonnement afsluiten. Bij dit abonnement kan jij gratis de Eredivisie volgen via ESPN 1,2,3 en 4. Verder kan je dankzij interactieve tv (van Canal Digitaal) ook je favoriete programma’s opnemen en terugkijken. Wanneer jij meerdere televisies in huis hebt kan je ook extra mediaboxen bestellen, zodat iedereen tegelijk televisie kan kijken. Ook hier heb je wederom de keuze uit twee sooorten:

 1. Basis HD: Met 72+ zenders, 1 mediabox, tot 100 uur opnemen en de gratis TV app. Voor dit pakket betaal je €16 per maand exclusief €25 eenmalige kosten.
 2. Entertainment HD: Met 110+ zenders, 1 mediabox, tot 100 uur opnemen en de gratis TV app. De kosten van dit pakket bedragen €21 per maand exclusief €25 eenmalige kosten.

Verder is het ook mogelijk bij één van deze abonnementen om extra televisiezenders af te sluiten. Wanneer jij bijvoorbeeld een enorme filmliefhebber bent kan je kiezen voor Film1. Hier kan je voor een vast bedrag per maand diverse films kijken zonder reclame.

Glasnet Internet & TV 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 77 TV zenders (53 HD)

Glasnet Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 77 TV zenders (53 HD)

Glasnet bellen

Er zijn er ook nog 3 verschillende telefonie pakketten om uit te kiezen. Al deze abonnementen komen inclusief gratis nummerbehoud. Wanneer je een analoog toestel gebruikt kan je deze in de router prikken en zo blijven gebruiken. Ook bevat dit aanbod gratis voicemail. Je hebt keuze uit de volgende drie opties:

 1. Basis telefonie: Dit pakket is voor iedereen die af en toe belt en graag een vast nummer wil. De kosten hiervoor bedragen € 0,10 per minuut.
 2. Onbeperkt NL: Als jij veel belt voor bijvoorbeeld je werk is dit abonnement net wat voor jou. Zo kan je namelijk binnen Nederland onbeperkt bellen voor een prijs van € 12,50 per maand. Dit naar vast en mobiel.
 3. Onbeperkt EU: Ook kan je met dit laatste abonnement onbeperkt bellen in heel Europa. De kosten van dit abonnement zijn wel iets duurder, namelijk € 25 per maand.

Glasnet Internet & bellen 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

Glasnet Internet & bellen 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Glasnet alles in 1 pakketten

Ook is het mogelijk om internet, televisie en telefonie met elkaar te combineren. Op die manier heb jij alles geregeld op één plek. En dat is natuurlijk wel zo praktisch. Dit inclusief Glasnet glasvezel en televisie van Canal Digitaal. De totale prijs van dit pakket is afhankelijk van jouw voorkeuren. Zo heb je verschillende televisiepakketten om uit te kiezen en ook meerdere internetsnelheden.

Glasnet Alles in 1 500 Mbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 77 TV zenders (53 HD)
 • Beltarief 10 cent per minuut

Glasnet Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 77 TV zenders (53 HD)
 • Beltarief 10 cent per minuut

De voor- en nadelen van Glasnet

Of Glasnet beter is dan andere providers is nog maar de vraag. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen van Glasnet op een rijtje gezet. Hiervoor hebben wij de Glasnet ervaringen van huidige klanten bekeken. Daarnaast hebben wij óók zelf onderzoek gedaan. Zo weet jij precies of Glasnet ook iets voor jou kan zijn.

Voordelen

 • Je hebt een ruim aanbod om uit te kiezen, en je kan dit samenstellen zoals jij wil
 • De Glasnet glasvezel ervaringen zijn redelijk positief van bestaande klanten
 • Snelheden tot 1000 Mbps, wat behoorlijk snel is ook in vergelijking met andere providers dankzij glasvezelinternet
 • Met Glasnet contact opnemen kan op verschillende manieren. Zowel telefonisch als via chat en mail

Nadelen

 • Glasnet is nog niet overal in Nederland beschikbaar, en zeker niet in het Noorden van het land

Onze mening over Glasnet

Bij Glasnet heb jij de mogelijkheid om een pakket samen te stellen naar jouw eigen voorkeur en behoeftes. Zo heb je verschillende soorten internetsnelheden om uit te kiezen en is het glasvezelinternet erg stabiel en betrouwbaar. Wat ze uniek maakt ten opzichte van andere providers is dat hun televisie aanbod een samenwerking is met Canal Digitaal.

Hierdoor heb jij behoorlijk ruime keuze uit zenders en fijne extra’s. Daarnaast kan je dit alles ook combineren met door een alles-in-één pakket af te sluiten. De router is verder van het bedrijf zelf en perfect afgestemd op het internet.

Al met al zijn de Glasnet ervaringen van de huidige klanten ook behoorlijk positief, zeker in verhouding met andere providers. Dus, krijg jij waard voor je geld? Voor zover wij zien wél. Ook is de klantenservice erg goed bereikbaar bij vragen of eventuele problemen en wordt er weinig geklaagd over een glasnet Storing.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Als wij de Glasnet ervaringen van huidige klanten moeten geloven is dit een betrouwbaar bedrijf.

Glasnet klantenservice

Glasnet B.V.

Regulusweg 11
2516 AC Den Haag

088 800 1800
[email protected]

1 reactie
Reageer ook
H
H.A. van Gemeren
02-12-2023
Uitstekende, klantgerichte en klantvriendelijke medewerkers. Doen er alles aan om je echt een gewaardeerde klant te voelen.

Beoordeel Glasnet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice