Overzicht internet providers

Bij EDPnet kan jij volgens deze provider terecht voor eerlijk internet, mét 4G backup. Zo ben jij hoe dan ook altijd verbonden, en dit zonder zorgen. Ofwel: een no-nonsense telecombedrijf waar jij goedkoop kan internetten en bellen. Hierbij richten ze zich op zowel particulieren als kleine bedrijven.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over EDPnet

De telecomprovider is opgericht in 1999, in België. Toentertijd was de telefoniemarkt nog maar nét van start gegaan. Ondanks dat de provider werd overschaduwd door de grotere spelers als Belgacom bouwde het bedrijf gestaag een trouwe klantenbase op. Dit met hun welbekende no non-sense-abonnementen. Tegenwoordig is het bedrijf ook al actief op de Nederlandse markt.

Een heel erg mooi verhaal met een goede missie dus. Maar wat vinden de klanten van de provider? En is het internet wel écht zo stabiel als ze beloven? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en bespreken het in deze review. Zo gaan we in op de verschillende pakketten van EDPnet, de EDPnet tarieven hiervan én de verschillende voor- en nadelen. Op die manier kan jij een weloverwogen keuze maken of deze provider ook bij jou past.

Bekijk andere providers

De pakketten van EDPnet

200 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

200 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

10

Aantal abonnementen


Dus, welke pakketten biedt EDPnet aan? En wat kost dit? Alle beschikbare pakketten hebben wij onderstaand voor je op een rijtje gezet. Wie weet zit hier nét iets voor jou tussen.

EDPnet internet pakketten

Uiteraard is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor internet. Supersnelle wifi in huis, waardoor jij zoveel kan gamen/ films kijken als je wil. En dit zonder onderbrekingen. Wie wil dat nou niet? Is EDPnet internet dé oplossing? Je hebt keuze uit vier verschillende pakketten.

Bij al deze pakketten geldt een bedrag van 50 euro als aansluitkosten. Je ontvangt de modem gratis. Bij een internetabonnement ontvang je gratis een belpakket en je kan een Fritz!Box afsluiten. Dit is een soort alles-in-één apparaat en dient als mode, router, telefooncentrale en mediaserver tegelijk. Je hebt hierbij de keuze uit EDPnet annex A of B, en je kan dit zelf veranderen.

EDPnet Internet only 50 Mbit/s

 • 50 Mbit/s downloadsnelheid
 • 50 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet Internet only 200 Mbit/s

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet Internet only kabel 30 Mbit/s

 • 30 Mbit/s downloadsnelheid
 • Uploadsnelheid 3 Mbit/s

EDPnet Internet only kabel 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet internet zakelijk pakketten

Zoals we eerder hebben aangegeven focussen zowel EDPnet BE (België) als EDPnet Nederland zich op de zakelijke en particuliere markt. Er zijn meerdere pakketten beschikbaar voor zakelijk internet en telefonie. Zakelijk internet kan met zowel glasvezel als VDSL voor een prijs vanaf €44,95 per maand.

Dit komt met allerlei fijne extra’s zoals het blokkeren van uitgaande verkeer voor dynamische IP adressen. Ook zakelijk bellen is mogelijk bij EDP. Je kan kiezen voor Cloud telefonie voor een prijs van €25 per maand, en zakelijk mobiel vanaf €10,95 per maand. Kortom: genoeg keuze dus.

EDPnet Internet only zakelijk kabel 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet Internet only zakelijk kabel 100 Mbit/s + 4G backup

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 30 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet Internet only zakelijk 100 Mbit/s

 • 100 Mbit/s downloadsnelheid
 • 100 Mbit/s uploadsnelheid

EDPnet Internet only zakelijk 200 Mbit/s + 4G backup

 • 200 Mbit/s downloadsnelheid
 • 200 Mbit/s uploadsnelheid

De voor- en nadelen van edpnet

Om de voor- en nadelen in kaart te brengen hebben wij onder andere gekeken naar de EDPnet ervaringen van huidige klanten via Trustpilot. Aan de hand van ons eigen onderzoek en de meningen van duizenden klanten hebben wij de voor- en nadelen overzichtelijk voor je opgesomd. Zo weet jij direct of deze provider betrouwbaar is.

Voordelen

 • De abonnementen zijn goedkoop in vergelijking met grotere providers. Zo zijn de glasvezel pakketten goedkoper dan die bij bijvoorbeeld Ziggo of KPN.
 • Je hebt de keuze uit zowel zakelijke als particuliere pakketten. Dit is ook ideaal wanneer jij graag een pakket wil voor op de zaak én thuis.
 • Wil jij met EDPnet contact opnemen? Goed nieuws: de klantenservice is op verschillende manieren bereikbaar. Zowel via e-mail als telefoon én een online chat.
 • Er zijn maar weinig meldingen te vinden over EDPnet storingen. Dat betekent dat het internet vrij stabiel werkt.
 • Je kan heel eenvoudig een My EDPnet account aanmaken. Je hoeft alleen maar een wachtwoord te verzinnen. Zo kan je veel eenvoudiger en sneller contact met het bedrijf opnemen en je abonnementen beheren.

Nadelen

 • Het is niet mogelijk om een televisie pakket af te sluiten. Hierdoor is een alles-in-één abonnement dus niet mogelijk.
 • Niet op ieder adres is het glasvezel internet van EDPnet beschikbaar.
 • De klantenservice is doordeweeks niet in de avonden bereikbaar, en ook niet in het weekend.

Onze mening over edpnet

Dus, wat vinden wij van EDPnet? Deze EDPnet review is niet compleet zonder dat wij jou onze mening geven. Als we kijken naar de reviews op Trustpilot zijn deze enorm positief. Zo scoren ze bijna 4,5 uit 5 sterren met bijna 5.000 reviews. Dat is écht heel erg goed. Ziggo scoort bijvoorbeeld een 1,3. Dat de klanten zo tevreden zijn zegt wel wat over de kwaliteit. Zo zorgt het glasvezel voor een stabiele verbinding waardoor jij ongestoord kan gamen en/of films kijken.

Ook is de provider uniek omdat je hosting voor jouw website kan afsluiten. Ze focussen zich zowel op particulieren als ondernemers. Wanneer je dit combineert ben je ook nog eens extra voordelig uit. Dit komt met allerlei handige extra’s zoals EDPnet webmail bijvoorbeeld.

Toch is het wel erg jammer dat je geen alles-in-één pakket kan afsluiten, omdat televisie niet beschikbaar is. Ook is de klantenservice ’s avonds en in het weekend niet bereikbaar. Dus, slecht nieuws bij een mogelijke storing: EDPnet kan niet altijd helpen. Ze beloven dit op te lossen binnen 8 kantooruren.

Ook is EDPnet BV de laatste tijd in het nieuws geweest omtrent een overname. Het Belgische bedrijf Proximus wilde EDPnet overnemen. Dit zou dan EDPnet Proximus worden. Dit wordt echter geblokkeerd door de Belgische Mededingingsautoriteit. Hou het nieuws dus goed in de gaten wanneer je bij EDPnet een pakket wil gaan afsluiten. Een mogelijke overname hangt in de lucht. Al met al zijn we toch vrij positief over deze enigszins onbekende provider.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4.5
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Ja. Als we kijken naar de bijna 5.000 reviews scoort het bedrijf gemiddeld een 4,4 uit 5 sterren. Klanten zijn behoorlijk tevreden over het stabiele internet en de bereikbaarheid van de klantenservice.

EDPnet klantenservice

EDPNET Netherlands B.V.

Zilverparkkade 2
8232 WJ Lelystad

020 712 94 00

0 reacties

Beoordeel EDPnet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice