Overzicht internet providers

TriNed is al jarenlang een glasvezelprovider in Nederland. Hierbij focust de provider zich voornamelijk op regionale glasvezelnetwerken. De belofte? Razendsnel internet dankzij hun glasvezel. Zo kan jij dus ongestoord surfen en films kijken zonder onderbrekingen dankzij deze sterke én constante verbinding.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Trined

Trined bestaat ondertussen al meer dan 23 jaar. Ja, dat lees je goed. Het bedrijf is opgericht in 1999. Ze leveren internet, televisie en vaste telefonie aan particulieren en zakelijke klanten (bedrijven). Dit doen ze sinds ongeveer 10 jaar uitsluitend nog met glasvezel.

Onder de belofte dat jij altijd de beste kwaliteit in huis hebt. Ondanks dat de provider misschien minder bekend is dan een andere provider zoals Ziggo, werken er op het hoofdkantoor maar liefst 70 (!) medewerkers. Maar goed, zou jij ook een abonnementen moeten afsluiten bij deze provider? En hoe tevreden zijn de huidige klanten eigenlijk? Wij bespreken het allemaal met jou op deze pagina, inclusief het huidige aanbod.

Bekijk andere providers

De pakketten van Trined

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

3

Aantal abonnementen


Trined internet pakketten

Laten we beginnen bij het internetpakket van Trined. Hierbij is een snelheid van 500 Mbps standaard inbegrepen. Dit kan ook nog worden opgeschaald naar 1.000 Mbps voor een meerprijs van 5 euro. Dankzij hun FTTH (Fiber to the Home) kunnen zij jou internetsnelheden aanbieden die ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Je hebt altijd een eigen glasvezelverbinding en hoeft deze dus bijvoorbeeld niet te delen met de buren.

Verder maken ze bij het internetabonnement gebruik van twee merken routers: de FRITZ!Box en Huawei. Dit uitgerust met een wifi-AC-technologie die bijdraagt aan meer reikwijdte. De kosten van het internetabonnement? Er is een vanaf prijs van €47 per maand. Dit kan oplopen tot €52 per maand wanneer je een upgrade wil naar 1.000 Mbps. Overstap wordt overigens gratis voor je geregeld, net als bij de andere pakketten.

TriNed Internet only 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

TriNed Internet only 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Trined internet en TV pakketten

Het is daarnaast ook mogelijk op internet en televisie met elkaar te combineren. Dit is dan ook slechts één van de vele mogelijkheden die de provider biedt. Wederom met het glasvezelnetwerk én het eerste jaar gratis ESPN op Trined of korting op hun familiepakket.

Digitale televisie met interactieve ontvanger

Bij televisie kan je zowel kiezen voor digitale televisie via coax als interactief. Deze interactieve diensten zoals interactieve televisie betekenen dat jij programma’s kan opnemen en terugkijken wanneer jou dit uitkomt. Dit is wel voor een meerprijs. Je krijgt dan een interactieve ontvanger thuisgestuurd, waarmee je zonder ingebouwde digitale ontvanger televisie kan kijken.

Verder kan je maar liefst 53 zenders bekijken via de Trined TV app. Zo kan jij ook onderweg jouw favoriete programma’s nog kijken. Een internet en televisie abonnement kan jij al afsluiten vanaf €62 per maand.

TriNed Internet & TV 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 90 TV zenders (35 HD)

TriNed Internet & TV 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 90 TV zenders (35 HD)

Trined Internet en bellen

Tot slot kan je ook een abonnement voor bellen afsluiten. Binnen Nederland is de onbeperkte belbundel dus €5 per maand. Een belbundel voor Nederland, Europa, de VS én Canada kost €15 per maand. Iets duurder dus. Dit is met gratis nummerbehoud en voicemail.

TriNed Internet & bellen 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid

TriNed Internet & bellen 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Trined alles in 1 pakketten

Bij Trined bieden ze ook de mogelijkheid om alle losse abonnementen met elkaar te combineren. Op die manier ben je ook het goedkoopste uit. Dit is ook standaard met 500 Mbps voor up- en downloaden, wat je kan opschalen naar 1.000 Mbps. Je krijgt ook gratis ESPN voor een jaar en gratis nummerbehoud. Een onbeperkte belbundel voor in Nederland kost €5 per maand. Dit alles-in-één pakket kan je afsluiten vanaf €64 per maand.

TriNed Alles in 1 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 90 TV zenders (35 HD)
 • Beltarief 5 cent per minuut

TriNed Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 90 TV zenders (35 HD)
 • Beltarief 5 cent per minuut

De voor- en nadelen van Trined

Dus, is Trined ook wat voor jou? Om je te helpen bij deze keuze hebben wij alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Hiervoor hebben we ook de reviews van huidige klanten gebruikt. Op die manier heb jij een goed beeld bij de betrouwbaarheid van TriNed.

Voordelen

 • Met de interactieve ontvanger kijk jij programma’s wanneer jou dit het beste uitkomt
 • Gratis overstappen met de overstapservice van Trined
 • De TriNed klantenservice is op meerdere manieren te bereiken: zowel via Whatsapp en Messenger als een vast telefoonnummer.
 • TriNed glasvezel is al op aardig wat plekken in Nederland beschikbaar
 • Bij het TV pakket zitten veel TriNed zenders om uit te kiezen
 • Een monteur komt de modem installeren, wat fijn is wanneer techniek niet helemaal jouw ding is
 • Volgens klanten werkt TriNed goed en hebben ze weinig last van storing

Nadelen

 • Helaas kan je nog niet overal in Nederland gebruik maken van het Trined netwerk
 • Niet op alle televisies werkt interactieve televisie
 • Je moet een contract afsluiten van minstens 12 maanden, waar je niet onderuit kan als het niet bevalt

Onze mening over Trined

Deze TriNed review sluiten we af met onze eigen mening over de provider. En ook hiervoor hebben wij de mening van hun huidige klanten in het achterhoofd gehouden. Hieruit kwam naar voren dat de klantenservice goed bereikbaar is. Wanneer jij met TriNed contact wil opnemen kan dit onder andere via Whatsapp en Messenger. Ook kan je via ‘Mijn TriNed’ in contact komen met de klantenservice.

De TriNed ervaringen zijn over het algemeen ook behoorlijk positief. Zo wordt een eventuele overstap wordt volledig voor je uit handen genomen. Wat wel opvalt is dat je voor de kabel/kabels zelf moet betalen. Een extra kostenpost die je niet zo 1,2,3 terugvindt op de website. Ook zit je minimaal 12 maanden aan je contract vast. Wanneer de service je dus toch niet bevalt kan je dit niet zomaar opzeggen.

Wel is de digitale televisie dan weer goed geregeld. Via Trined TV kijken is een fijne ervaring volgens veel klanten. Dit dankzij de uitgebreide TriNed zenderlijst en de stabiliteit van het netwerk. Ook geldt er nog een speciale TriNed aanbieding waarmee je een jaar lang gratis ESPN kan kijken. Dat is toch weer mooi meegenomen. Al met al: wij zijn aardig positief.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.9
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Je kan bij Trined terecht voor een internetabonnement vanaf €47 per maand. Dit is ook direct het goedkoopste abonnement. Onbeperkt mobiel bellen kan al vanaf €5 per maand.

TriNed heeft onder andere een internet, internet en televisie en alles-in-één pakket.

Je kan de Netflix app downloaden op jouw Smart TV. Vervolgens kan je lekker bingen!

Voor de particuliere markt wordt er voor IPv4 gebruikgemaakt van een IPv4-CGN.

Trined klantenservice

TriNed B.V.

Het Zuiderkruis 63
5215 MV ‘s-Hertogenbosch

0800 8030
[email protected]

1 reactie
Reageer ook
J
Jan
31-03-2024
Wat in de beoordeling ontbreekt is dat veel zenders ongecodeerd over de coax kabel binnen komen. Je hebt dus op meerdere TV signaal zonder problemen.

Beoordeel Trined

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice