HBO Max

HBO Max is een aftakking van HBO (Home Box Office): en Amerikaans kabel-televisie-netwerk van Warner Bros. Via Max kan jij verschillende films en series streamen, waaronder HBO Originals. De streamingdienst is overgevolgen van Amerika en is nu al een tijdje beschikbaar in Nederland. Maar pas dit dan ook bij jou? In deze review bespreken wij onder andere het aanbod, de prijzen en de verschillende abonnementen.

Over HBO Max

HBO Max is dus aan aftakking van het Amerikaanse Home Box Office, een kabel-televisie-netwerk van Warner Bros. Alle films en series die zijn gemaakt door HBO kan je dan ook via dit platform kijken, evenals andere internationale bekende content.

HBO Max was al langere tijd beschikbaar in onder andere Amerika, maar heeft een tijd geleden ook het aanbod uitgebreid naar Nederland. Hier is het nog een redelijk nieuwe streamingdienst. Wereldwijd heeft de streamingdienst ongeveer 98 miljoen abonnees. Behoorlijk wat dus!

Het HBO Max aanbod

Wat voor aanbod kan jij verwachten van een HBO Max abonnement? Hieronder bespreken we welke films en series jij allemaal kan kijken via HBO Max.

Films

Je kan meer dan 1200 verschillende films kijken bij HBO. Dat is natuurlijk veel, maar niet in vergelijking met bijvoorbeeld Prime video. Daar bestaat het aanbod uit meer dan 2300 films. Toch bevat de selectie zeer populaire titels zoals de Harry Potter films, The Joker en The Hunger Games. Maar ook de meeste films van de DC Comics kan je streamen op HBO. Ook maakt Cartoon Network uit van Warner Bros, waardoor je dit ook kan kijken op HBO Max.

Series

Op HBO Max kan je meer dan 335 verschillende series kijken. Denk hierbij aan The Vampire Diaries, Friends ,The Big Bang Theory en Sex and The City. Allemaal bekende klassiekers! Dit zijn voornamelijk internationale titels overigens. Veel Nederlandse titels zal je niet tegenkomen.

HBO Originals

Ook produceert HBO eigen films en series. Deze kan je dan ook exclusief kijken via HBO. Enorm bekende voorbeelden van zulke Max Originals zijn onder andere Game of Thrones, Euphoria en The Succession. Of denk eens aan The White Lotus, die al 12 Emmy-nominaties heeft gekregen. Dit zijn internationaal bekroonde series en razend populair! Ook is bijvoorbeeld de Game of Thrones serie uitgebreid met een prequel bijvoorbeeld. Extra veel kijkplezier!

Veel Nederlandse series ga je niet tegenkomen. HBO geeft aan dat ze geen plannen hebben om hun aanbod van Originals uit te breiden met Nederlandstalige films en series. Ze kondigden wél aan dat er veel nieuwe films en ook nieuwe series aankomen.

De HBO Max app

Ook kan je bij HBO Max Nederland via de app streamen naar jouw televisie met bijvoorbeeld een Chromecast. Ideaal wanneer je geen Smart TV hebt bijvoorbeeld! Via de app kan jij ook onderweg films en series kijken, simpelweg door deze te downloaden. Ook kan je maximaal 5 profielen aanmaken, wat vergelijkbaar is met andere streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video bijvoorbeeld.

Welke HBO Max abonnementen zijn er?

Dus, welke abonnementen zijn er dan? En nog belangrijker: welk abonnement past het beste bij jou? Hieronder zetten wij ze voor je op een rijtje.

HBO Max Basic

Het Basic abonnement is de goedkoopste optie bij HBO Max. Dit kost €5,99 per maand. Bij dit abonnement kan je maar op één scherm tegelijk streamen. Iets wat behoorlijk vervelend kan zijn wanneer je het abonnement deelt met anderen. Je kan maximaal 5 profielen aanmaken. Verder is de beeldkwaliteit in HD (720p). Dat is niet slecht, maar ook niet de beste beeldkwaliteit die er is.

HBO Max Standaard

Het Standaard abonnement is nét iets prijziger dan de Basic: €7,99 per maand. Hier krijg je dan ook meer voor terug. Zo kan je op maar liefst 3 apparaten tegelijkertijd streamen. Ook is de beeldkwaliteit in Full HD, wat toch echt wel een stapje beter is dan HD. Helaas is 4K beeldkwaliteit (nog) niet beschikbaar.

De voor- en nadelen van een HBO Max abonnement

Is dit streamingsplatform dan ook iets voor jou? Aan de hand van reviews van huidige klanten én ons eigen onderzoek hebben alle voor- en nadelen van HBO in kaart gebracht. Je leest het hieronder.

Voordelen

  • Toegang tot internationaal bekende films en series
  • Dankzij de samenwerking met Warner Bros heb jij ook toegang tot het DC Comics an Cartoon Network aanbod
  • Kijk bekende Max Originals zoals The White Lotus, The Sucession én Game of Thrones
  • De abonnementen zijn redelijk goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix
  • Kijk films en series ook onderweg met de HBO Max app

Nadelen

  • Het aanbod bevat vrijwel geen Nederlandse films en series
  • 4K beeldkwaliteit is niet mogelijk

Onze mening over HBO Max

Dus, wat vinden wij van HBO? Allereerst bevat het HBO Max aanbod behoorlijk veel populaire titels. Ook maakt de streamingdienst keigoede Originals, zoals The White Lotus en The Succesion bijvoorbeeld. Het is dan ook geen verrassing dat deze wereldwijd immens populair zijn. Ook zijn de prijzen voor de abonnementen aanzienlijk lager dan bij de concurrentie.

Het duurste abonnement kost je nog nét geen 8 euro per maand. Een groot pluspunt. Wel lezen wij veel klachten op het internet over de HBO Max app. Zo lukt streamen op de televisie, via de Chromecast bijvoorbeeld, vaak niet goed. Of de ondertiteling werkt niet mee. In dat opzicht mag er nog echt wat verbeterd worden dus.

Heb jij een Smart TV? Dan zal je dit probleem waarschijnlijk niet ervaren. Ook vinden we het daarnaast nog jammer dat het aanbod vrijwel geen Nederlandse titels bevat. Het bedrijf heeft aangegeven zelf ook geen Nederlandse films en series te gaan ontwikkelen in de toekomst. Wanneer jij dus graag Nederlandse content kijkt kan je beter uitwijken naar bijvoorbeeld Videoland.

Al met al vinden we dit een prima streamingsdienst met behoorlijk wat mooie titels, tegen een relatief lage prijs. Als dit nou uitgebreid wordt met wat Nederlands aanbod én de app even flink onder handen wordt genomen is dit misschien wel de beste streamingdienst die momenteel beschikbaar is in Nederland.

Veelgestelde vragen

De prijs van een HBO Max abonnement kost tussen de €5,99 en €7,99 per maand.

HBO is een kabel-televisie-netwerk van Warner Bros. Op HBO Max kan je de series en films die worden gemaakt kijken.

Als jij graag HBO Max wil kijken in Nederland heb je een abonnement nodig.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Naar boven