Waar vind ik de PUK code van mijn simkaart?

op basis van 1 beoordeling

Als je een nieuwe simkaart aanschaft, krijg je automatisch ook een pukcode. Deze pukcode heb je nodig om jouw simkaart te ontgrendelen als je drie keer de verkeerde pincode hebt ingevuld.

Wil je alle details weten over jouw pukcode? Lees dan snel verder!

puk code op een simkaart
|

Wat is een PUK code?

PUK code, ook wel pukcode of puk nummer genoemd, staat voor Personal Unlock Key en PIN Unlock Key. Je hebt deze uit zeven of acht cijfers bestaande pukcode nodig als je drie keer de pincode van jouw simkaart verkeerd hebt ingevuld. De pukcode heb je meegeleverd gekregen toen je deze simkaart aanschafte.

Pukcode vs pincode

Jouw pincode bestaat maar uit vier cijfers en moet je elke keer invullen als je jouw mobiele telefoon aanzet nadat hij volledig uit heeft gestaan. Je zal deze pin dus vaker gebruiken dan de puk. Daarnaast kan je de pukcode niet wijzigen, terwijl dit bij jouw pincode wel onbeperkt kan.

Hoe en wanneer moet ik mijn PUK code invoeren?

De pukcode moet je invoeren op jouw toestel als je drie keer jouw pincode verkeerd hebt ingevoerd. Hiermee wordt de simkaart weer ontgrendelt en kan je opnieuw een pincode instellen. Meestal vraagt jouw mobiele telefoon automatisch om de puk code. Is jouw code zeven cijfers lang en vraag het toestel er om acht, dan kan je voor of na de code een extra ‘0’ typen.

Je krijgt maximaal tien pogingen om de puk code juist in te voeren, daarna wordt jouw simkaart definitief geblokkeerd en moet je een nieuwe bestellen. Dit gebeurt als beveiligingsmaatregel tegen diefstal en fraude.

Een nieuwe pincode instellen

Met jouw puk code kan je onbeperkt een nieuwe pincode instellen. Hiervoor open je jouw belscherm, of het scherm voor noodoproepen bij een android telefoon, en typ je het volgende in: **05*pukcode*’nieuwe pincode’*’herhaal nieuwe pincode’#beltoets.

Waar vind ik mijn PUK code?

De pukcode wordt standaard meegeleverd met jouw nieuwe simkaart. Je kan de pukcode vinden op de volgende plekken:

  • Een simkaart druk je vaak uit, uit een plastic kaartje, ongeveer ter grootte van een pinpas. Op dat kaartje kan je meestal de puk code vinden.
  • In de begeleidende brief die je ontvangt bij jouw abonnement.
  • In de online omgeving van de mobiele provider, zowel op de website als in de app. Met jouw inloggegevens kan je hier in komen.

Tip: Bewaar jouw puk code goed. Dit kan heel eenvoudig door hem op te slaan als telefoonnummer of in ‘notities’ op jouw telefoon.

Ik ben mijn puk code kwijt

Ben je jouw puk code kwijt, dan kan je een nieuwe pukcode opvragen via de mobiele provider. Meestal kan dit in de online omgeving, zowel op de website als in de app. Hier kan je eventueel ook een vervangende simkaart aanvragen als jouw oude definitief is geblokkeerd.

Op zoek naar een mobiele provider?

Ben je opzoek naar een betrouwbare provider die aan al jouw wensen voldoet? Vergelijk dan direct alle mobiele providers op Providervergelijken.nl en vraag er snel en gemakkelijk één aan!

Veelgestelde vragen

Dit kan in de online omgeving van jouw provider, zowel via de website als via de mobiele app.

Met jouw pukcode kan je de simkaart weer ontgrendelen en een nieuwe pincode instellen. Ben je de pukcode kwijt of is jouw simkaart definitief geblokkeerd? Vraag dan een nieuwe puk code of simkaart aan via de mobiele provider.

Op het plastic kaartje waar je jouw simkaart uitdrukt, op de begeleidende brief die je krijgt bij het afsluiten van een abonnement of in de online omgeving van de provider.

Ben je de puk code vergeten, dan kan je het beste contact opnemen met je provider om een nieuwe code aan te vragen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.

Over Iris Kooi

Iris is onze woordtovenaar bij providervergelijken.nl. Dagelijks duikt ze in de diverse onderwerpen die het telecom landschap rijk is en zorgt ervoor dat zelfs een kind de teksten die ze schrijft zou kunnen begrijpen!

Lees verder

Laatste artikelen van Iris Kooi

Wat zijn de beste films?
2 personen op een bank die een film kijken

Wat zijn de beste films?

Iris Kooi
Welke smartwatch is geschikt voor uw kind?
kind met smartwatch om

Welke smartwatch is geschikt voor uw kind?

Iris Kooi
Wat zijn de beste Netflix series?
2 personen op een bank die Netflix kijken

Wat zijn de beste Netflix series?

Iris Kooi
0 reacties

Reageer ook