Prijzen bij providers omhoog

wie biedt het meeste waar voor het geld?

Gepubliceerd op: 26-07-2021

Veel providers verhogen deze maand de tarieven. Sommigen verhogen ook de internetsnelheid. Waar krijgt de klant het meeste waar voor het geld?

Veel providers verhogen de tarieven voor hun internetabonnement. Sommigen verhogen ook de internetsnelheid. ProviderVergelijken.nl zocht van 7 providers uit waar klanten het meeste waar voor hun geld krijgen. De beste keuze blijkt een 500 Mbit/s-pakket. Solcon is de goedkoopste provider per Mbit aan internetsnelheid, gevolgd voor KPN met de 1.000 Mbit-pakketten.

“Het duurste internetpakket is 71x duurder per Mbit dan de goedkoopste*,” vertelt Mike van den Broek, oprichter van ProviderVergelijken.nl. “Over de hele linie stijgen de prijzen de komende periode met 1 tot 2 procent, maar door uitschieters naar boven lijkt het belangrijker dan ooit om te vergelijken.”

Welke providers blijken het meest voordelig?

De pakketten met 500 Mbit aan internetsnelheid blijken relatief het goedkoopst, klanten betalen dan gemiddeld €0,13 per Mbit. De duurste keuze is een abonnement van 40 Mbit/s, de prijs per Mbit bedraagt dan gemiddeld €4,89. De goedkoopste keuze blijken de internetabonnementen van Solcon. KPN volgt op een tweede plaats, dankzij de lage prijzen voor de internetpakketten met 1.000 Mbit/s aan snelheid.

“Klanten krijgen meer waar voor hun geld met de snellere pakketten. Die zijn relatief goedkoper. De goedkope pakketten bieden vooral dankzij de TV-abonnementen extra waarde, dus die zijn interessant voor klanten die internet met televisie willen combineren,” licht van den Broek toe. “We zien verder dan het vooral de lage uploadsnelheid is die sommige internetabonnementen relatief duur maakt, dat is iets om extra op te letten bij het vergelijken.”

Welke providers zijn vergeleken?

ProviderVergelijken.nl onderzocht Solcon, Ziggo, Online.nl, KPN, Budget, Youfone en T-Mobile. Samen bieden zij de keuze uit 38 pakketten voor internet en/of televisie. Klanten krijgen het meest waar voor hun geld bij KPN, Youfone, Online.nl en Solcon. Met name bij hoge downloadsnelheden is KPN vaak een voordelige keuze.

Bekijk onze prijsvergelijking in onderstaande grafiek:

Deze berekening is tot stand gekomen door de prijs per Mbit van zowel de download als de uploadsnelheid te berekenen en hier het gemiddelde van te nemen.

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.