Ben je jouw telefoon kwijt? Dit kan je doen! 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo ook het kwijtraken van je smartphone. Ik denk dat het bijna iedereen die dit lees wel eens is overkomen. 

Kan je hem met geen mogelijkheid meer vinden en weet je niet meer wat je moet doen? Lees dan snel verder! 

Smartphone zoeken én beschermen

Niet alleen het vinden van jouw telefoon zou prioriteit moeten hebben, ook het beschermen ervan is heel erg belangrijk. Dit, tenzij je zeker weet dat je hem niet buitenshuis bent verloren. 

Komt de smartphone in handen van een kwaadwillende en is hij gemakkelijk te ontgrendelen, dan kan deze persoon eenvoudig persoonlijke gegevens achterhalen. Dat wil natuurlijk niemand. Daarom vertel ik je, naast hoe je jouw telefoon terug kan vinden, ook hoe je hem optimaal kan beschermen tegen criminaliteit. 

Tips voor het vinden van jouw smartphone

Hier een paar basistips voor het vinden van jouw telefoon:

 • Bellen – Staat jouw telefoon op geluid en ligt hij binnen gehoorbereik, dan kan je hem eenvoudig lokaliseren door het bijbehorende telefoonnummer te bellen.
 • Smartwatch – Heb je jouw smartwatch gekoppeld aan jouw smartphone, staan beide apparaten aan en ligt jouw smartphone binnen gehoorbereik, dan kan je jouw telefoon geluid laten maken via het horloge. Dit werkt zelfs als het geluid van jouw telefoon uitstaat.
 • Andere gekoppelde apparaten – Wat je met jouw smartwatch kan doen, kan ook met andere netwerkapparaten die gekoppeld zijn aan jouw smartphone, bijvoorbeeld met een tablet of de telefoon van jouw partner.
 • Zoeken – Ga terug naar alle plaatsen, personen en bedrijven die je hebt bezocht die dag en waar jij jouw telefoon achter hebt kunnen laten. Om tijd te besparen kan je, zo mogelijk, eerst telefonisch contact opnemen en vragen naar de gevonden voorwerpen.
 • Aangifte bij de politie – Denk je dat jouw smartphone gestolen is, doe dan aangifte bij de politie. Wellicht komt hij dan toch nog boven water.

Jouw Apple iPhone vinden

Hebben bovenstaande tips je niet kunnen helpen, dan is er nog een mogelijkheid. Hiervoor moet de ‘Zoek mijn…’ functie op het apparaat wel ingeschakeld staan. Het volgende kan je doen:

 1. Log in met je Apple ID op iCloud.com/find.  
 2. Ergens onderaan het scherm vind je het kopje ‘Zoek apparaten’. Klik hierop.
 3. Selecteer jouw smartphone aan de linkerkant van het scherm en klik op ‘Speel geluid af’. Op de plattegrond zie je waar jouw iPhone zich bevindt. 

Mijn Iphone ligt niet in de buurt, wat nu?

Op eenzelfde soort manier als hierboven, kan je jouw iPhone als verloren opgeven. De telefoon wordt dan automatisch vergrendeld met een code. Het volgende kan je doen:

 1. Log in met je Apple ID op iCloud.com/find.  
 2. Ergens onderaan het scherm vind je het kopje ‘Zoek apparaten’. Klik hierop.
 3. Selecteer jouw smartphone aan de linkerkant van het scherm en klik op ‘Geef op als verloren’ en vervolgens op ‘Activeer’. 
 4. Volg de rest van de gevraagde stappen.

Op zoek naar meer informatie hierover, kijk dan eens op de website van Apple.

Jouw Android toestel vinden

Als je de functie ‘Vind mijn apparaat’ hebt aanstaan op jouw Android telefoon, dan kan je hem op deze manier ook terugvinden. Het toestel moet hiervoor wel toegang hebben tot het internet. Dit kan je doen:

 1. Log in op je Google-account op android.com/find. Let op: Dit moet het Google-account zijn waarmee je ook bent ingelogd op jouw smartphone.
 2. Selecteer jouw smartphone aan de linkerkant van het scherm, je ziet op de plattegrond gelijk waar hij is. 
 3. Klik op ‘Geluid afspelen’ als je ziet dat hij binnen gehoorbereik ligt.   

Mijn Android toestel ligt niet in de buurt, wat nu?

Ligt hij niet in de buurt, dan kan je hem vanaf een afstand vergrendelen en wissen. Dit gaat op eenzelfde manier:

 1. Log in op je Google-account op android.com/find. Let op: Dit moet het Google-account zijn waarmee je ook bent ingelogd op jouw smartphone.
 2. Selecteer jouw smartphone aan de linkerkant van het scherm, je ziet op de plattegrond gelijk waar hij is. 
 3. Klik op ‘Apparaat beveiligen’ om de telefoon te vergrendelen met een wachtwoord en om een bericht achter te laten op het vergrendelscherm. 
 4. Klik op ‘Apparaat wissen’ als je zeker weet dat je hem niet terug krijgt. De telefoon wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen en hij verdwijnt uit ‘Vind mijn apparaat’. 
 5. Volg de rest van de gevraagde stappen.

Op zoek naar meer informatie hierover, kijk dan eens op de bijbehorende Google support pagina

Op zoek naar het perfecte mobiele abonnement?

Als je jouw mobiele telefoon wilt terugvinden, dan heb je daar wel een mobiel abonnement voor nodig. Op onze website kan je direct alle sim only– en telefoon abonnementen met elkaar vergelijk en er snel en eenvoudig één aanvragen! 

Over Iris Kooi

Iris is onze woordtovenaar bij providervergelijken.nl. Dagelijks duikt ze in de diverse onderwerpen die het telecom landschap rijk is en zorgt ervoor dat zelfs een kind de teksten die ze schrijft zou kunnen begrijpen!

Lees verder

Laatste artikelen van Iris Kooi

Is het mogelijk om tv te kijken zonder abonnement?
Persoon die televisie aan het kijken is

Is het mogelijk om tv te kijken zonder abonnement?

Iris Kooi
Hoe kan je een alternatieve DNS instellen?
Persoon die een alternatieve DNS probeert in te stellen

Hoe kan je een alternatieve DNS instellen?

Iris Kooi
QR-codefraude: Hoe werkt het en hoe voorkom je het?
een QR code met geld

QR-codefraude: Hoe werkt het en hoe voorkom je het?

Iris Kooi
0 reacties

Reageer ook

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.