Overzicht internet providers

Jonaz internet

Bij Jonaz staat betaalbaar internet, televisie en bellen voorop. Zij geloven erin dat dit helemaal niet duurt hoeft te zijn zoals bij de grotere providers vaak wel het geval is. Precies daarom pakt deze provider dit nét even wat anders aan. Hierbij richten zij zich voornamelijk op particulieren.

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement je op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Jonaz glasvezel internet

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Jonaz internet en TV

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 38 zenders (19 HD)

Jonaz alles in 1

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 38 zenders (19 HD)
 • 7 cent per minuut

Bekijk andere providers

Over Jonaz

Het állerbeste internet tegen de állerlaagste prijs. Dat is de belofte van het bedrijf over het Jonaz netwerk. Jonaz is opgericht door een team van experts die zelf al behoorlijk wat ervaring hadden opgedaan in de branche van internet, telefonie en televisie. Hun doel is om iedereen in Nederland te voorzien van goed werkend internet, omdat dit nog te vaak niet het geval is. En dat tegen een lage prijs. Dit doen ze met behulp van hun eigen Jonaz glasvezel.

Maar is dit wel zo goed als ze beloven? Hiervoor hebben wij in deze Jonaz review de verschillende pakketten van de provider uitgebreid met elkaar vergeleken. En dat niet alleen, want ook de verschillende voor-en nadelen hebben wij op een rijtje gezet, inclusief onze eigen mening. Je leest het allemaal in deze review.

Jonaz postcodecheck

De pakketten van Jonaz

1000 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

1000 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

4

Aantal abonnementen


Bij Jonaz kan je terecht voor verschillende pakketten. Denk aan internet, televisie of een combinatie hiervan. Hieronder bespreken wij de verschillende pakketten van Jonaz.

Jonaz internet pakketten

Supersnel Jonaz internet. Dat betekent dat jij binnen no-time bestanden kan downloaden en uploaden en zonder problemen kan gamen/ films kijken. Het uploaden gaat extra snel dankzij de symmetrische verbinding van de provider. Stabiel, zonder de hoofdprijs te betalen. Een internetsnelheid waar je ‘u’ tegen zegt dus. Zij streven er ook naar om goed internet zo betaalbaar mogelijk te maken met een scherp tarief van €39,95 per maand.

Wanneer je overstapt naar Jonaz internet krijg je een Wifi router gratis thuisgestuurd. Dit is in bruikleen. Je eigen router gebruiken mag ook. Wanneer je je abonnement stopzet dien je de geleende router wel weer terug te sturen. Wil je weten of internet van Jonaz ook bij jou thuis mogelijk is? Doe dan de postcodecheck.

Jonaz glasvezel internet

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid

Jonaz internet en TV pakketten

Wil jij met één pakket direct toegang hebben tot alle belangrijke zenders? Daar heeft Jonaz een perfect pakket voor. Dit met de hoogst mogelijke beeld- en geluidskwaliteit beschikbaar. Je kan televisie alleen combineren met internet.

Het televisiepakket zelf kost €4,95 per maand. Je hebt dan 35+ digitale zenders, 19 HD zenders en nog meer dan 10 analoge zenders. Honderden tv zenders zijn het dus niet, maar zeker een sterk aanbod. Dit kan je dan weer combineren met bijvoorbeeld Netflix. Dus: niet betalen voor zenders die je nooit kijkt, maar alleen wat je écht gebruikt. Dit in combinatie met het internetabonnement.

Jonaz internet en TV

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 38 zenders (19 HD)

Jonaz alles in 1 pakketten

Ga jij voor gemak en wil je alles combineren? Dan kan je kiezen voor het alles-in-één pakket van Jonaz. Dit pakket kost €44,90 per maand, wat relatief goedkoop is in vergelijking met andere providers. Bij een grotere provider zoals Ziggo kost dit bijvoorbeeld minimaal 52,50 per maand.

Video’s kan je bekijken in 4K of 8K kwaliteit en je kan rustig een hele avond gamen dankzij het stabiele internet. Met de speciale smartcard van Jonaz kan je overigens ook nog extra zenders aanschaffen. Bij dit pakket zit ook bellen inbegrepen. De kosten hiervoor zijn €0,07 per minuut en €0,05 per gesprek als starttarief. Wil je onbeperkt bellen? Dit kan voor een vaste prijs van nog geen tientje per maand (€9,95).

Hierbij geeft Jonaz aan dat mensen vaak teveel betalen voor extra’s in een abonnement die ze niet gebruiken. Bij de provider betaal je dus niet voor overbodige zenders of andere ’toeters en bellen’. Dit is ook de reden dat ze het abonnement goedkoper kunnen aanbieden dan de concurrentie. Verder zijn ze ook erg transparant over de prijzen én zijn er geen tussentijdse prijsverhogingen.

Jonaz alles in 1

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • 38 zenders (19 HD)
 • 7 cent per minuut

Jonaz bellen

Hang jij graag aan de telefoon? Of heb je dit nodig voor je werk? Dan kan je kiezen voor een onbeperkt bellen abonnement óf standaard telefonie abonnement. Dit kost jou €0,07 per minuut en €0,05 per gesprek als starttarief. Onbeperkt bellen kost €9,95 per maand.

Wil je naar het buitenland bellen? Dan betaal je een ander tarief. Dit leggen we uit in onderstaande tabel:

RegioTarief per minuut
Noordwest-Europa en Noord-Amerika€0,0915
Midden-en Zuid-Europa, Australië en Nieuw Zeeland€0,0174
Oost-Europa, Israël, Turkeije en het Verre Oosten€0,0485
Nederlandse Antillen, Brazilië en Noord- en Zuid-Afrika€0,07595
Rest van de wereld€1,10

Buiten Nederland bellen kan dus behoorlijk hoog oplopen in de kosten.

Wat opvalt is dat het Jonaz netwerk geen ondersteuning heeft voor mobiele data. Dit moet je dan alsnog afsluiten bij een andere provider. Bel je alleen mobiel, dan moet je verplicht vaste telefonie afsluiten. Daar staat dan weer tegenover dat je wél gratis je huidige nummer kan behouden. Ook kan je een tweede nummer aanvragen voor €4,95 per maand.

De voor- en nadelen van Jonaz

Wij hebben nu alle verschillende abonnementen met je besproken. Welke pluspunten kunnen we toeschrijven aan de provider? En waar zit nog verbetering in? Aan de hand van reviews van huidige klanten en ons eigen onderzoek hebben wij de voor- en nadelen van de provider onderstaand voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Zij vinden dat de grote providers niet flexibel genoeg zijn met hun abonnementen en willen dit daarom anders doen.
 • De provider is relatief goedkoop in vergelijking met de grote spelers zoals Ziggo en Odido. Zij vinden dan ook dat je normaal veel teveel betaalt, en willen een zo laag mogelijke prijs bieden tegen een zo hoog mogelijke kwaliteit.
 • Stabiel en vlug internet dankzij glasvezel, met heel af en toe storingen. Dankzij glasvezel is het internet een stuk stabieler sneller dan bij bijvoorbeeld kabel internet pakketten of tv pakketten.

Nadelen

 • De klantenservice laat nogal te wensen over. Uit meerdere reviews van klanten blijkt dat de klantenservice heel moeilijk te bereiken is. Ook is de reactietijd vaak lang (zeker een paar dagen). Daar zit dus nog verbetering in. Dit geldt ook voor telefonisch contact.
 • Sommige mensen geven aan dat ze het een ”vreemd bedrijf’ vinden. Ze hebben slechte ervaringen met opzeggen en de abonnementen zelf. Iets om goed in je achterhoofd te houden. Sommige hebben meer dan een week gewacht op reactie, anderen kregen überhaupt geen schriftelijke bevestiging van opzegging.

Onze mening over Jonaz

Dus, wat vinden wij van de provider? Om heel eerlijk zijn hebben we gemixte gevoelens. Ze werken met glasvezel, wat zorgt voor stabiel en daarnaast ook snel internet. Ideaal wanneer je graag gamed of films wil kijken, zonder enige onderbreking.

De abonnementskosten zijn verder ook behoorlijk laag in verhouding met concurrenten. Dit kan zelfs iedere maand oplopen tot meer dan 10 euro. Behoorlijk wat dus. Maar goed, de prijs is niet alles als de kwaliteit er niet naar is.

En dat is nogal een struikelblok. Zo zijn veel klanten behoorlijk ontevreden over de communicatie van de klantenservice. Deze schijnt niet zo vriendelijk te zijn. Ook wordt er bij sommige klanten zomaar geld afgeschreven zonder een factuur. Behoorlijk verwarrend dus. Over het internet komen minder klachten binnen, maar uit de reviews kunnen we opmaken dat het niet zo razendsnel is als ze beloven.

Dus, wat is dan uiteindelijk ons eindoordeel? Wij denken dat Jonaz een prima optie kan zijn wanneer je graag zoveel mogelijk wil besparen op deze kosten. Maar: goedkoop is duurkoop. Wanneer je kiest voor een grotere provider is de klantenservice vaak ook een stuk beter. En dat is wel zo fijn wanneer je te maken hebt met een storing. Maak dus bij jezelf goed de afweging of je hier tijd en moeite in wil steken.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

3.9
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

Op de vraag of Jonaz betrouwbaar is kunnen we helaas moeilijk een duidelijk antwoord geven. Sommige klanten zijn erg tevreden over het abonnement en zeker de prijs. Maar er klinken ook veel negatieve geluiden over de communicatie van de klantenservice. Een twijfelgeval dus. Op basis van de reviews denken wij eerder niet dan wel.

Wanneer je een storing hebt kan je een e- mail sturen naar [email protected] voor hulp. Als dit niet kan wachten kan je ook via de website contact opnemen met de klantenservice via de chat. Ook vind je op de website een uitgebreid stappenplan met daarin hoe je zelf actie kan ondernemen tijdens een storing.

Jonaz klantenservice

Jonaz

Stationsplein 45 A5.002
3013AK Rotterdam

088-1010789
[email protected]

0 reacties

Beoordeel Jonaz internet

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice