Overzicht internet providers

Canal Digitaal

Canal Digitaal is dé provider op het gebied van satelliet televisie. Hierom staan ze dan ook bekend. Zo heb je een ruim aanbod aan series om te kijken via meer dan 60 zenders in de TV app. En dat niet alleen, want je kan bijvoorbeeld óók series van het Briste BBC kijken via Canal Digitaal. Ofwel: ze doen er alles aan om jou een zo ruim mogelijk aanbod films en series te kunnen bieden.

Doe de postcodecheck en ontdek welk abonnement van Canal Digitaal je op op jouw adres kan afsluiten.

Abonnementen bekijken

Over Canal Digitaal

Canal Digitaal bestaat al behoorlijk lang. Sterker nog, al sinds de jaren ’90. Toen was dit nog onder de naam Filmnet. De provider biedt satelliet televisie aan via het netwerk van SES Astra. Het bedrijf werd in 2007 overgenomen door de M7 groep uit Luxemburg, en in 2020 is de provider opgegaan in Canal+ Luxembourg. Sinds 2009 werkt het bedrijf ook samen met internetprovider Online.nl wat toentertijd deel uitmaakte van T-Mobile.

Tegenwoordig kan je dus bij de provider terecht voor diverse televisie mogelijkheden, en dit combineren met internet van onder andere Online.nl. Dit komt met allerlei extra zenderpakketten waardoor jij onbeperkt de beste films en series kan bingen. Maar is de stabiliteit van dit netwerk wel goed? En werkt deze aangeprezen TV app wel écht zo goed? In deze Canal Digitaal review bespreken wij alles wat jij van deze provider kan verwachten.

Bekijk andere providers

De pakketten van Canal Digitaal

100 Mbit/s

Max. Downloadsnelheid

100 Mbit/s

Max. uploadsnelheid

3

Aantal abonnementen


Canal Digitaal TV pakketten

Satelliet televisie

Zoals eerder gezegd is dit dus een satelliet televisie provider. Ze hameren enorm op hun brede aanbod aan zenders. Wanneer jij graag satelliet tv wil afsluiten heb je bij de provider drie keuzes:

 1. Riant: dit is met meer dan 55 tv-zenders en de TV app gratis voor € 23,95 per maand
 2. Rijk: bij dit pakket krijg jij meer dan 65 tv-zenders, toegang tot films en series on demand en gratis ESPN 1 voor € 28,95 per maand.
 3. Royaal: het duurste pakket heeft meer dan 80 zenders, inclusief Ziggo Sport Select, Golf en ESPN 1. Ook kijk je gratis tv via de app. De kosten zijn € 38,95 per maand.

Naast deze pakketten heb je ook nog meer dan 170 extra tv-zenders om gebruik van te maken. Dit is voor een kleine meerprijs. Denk hierbij aan natuur- en kinderzenders bijvoorbeeld.

Canal Digitaal Satelliet-TV Riant

Canal Digitaal Satelliet TV Rijk

Canal Digitaal Satelliet TV Royaal

Canal Digitaal tv app

Wanneer jij geen satelliet televisie in huis hebt kan je ook een abonnement nemen op de TV app. Hiermee kan jij in alle EU-landen series, programma’s en films streamen. Verder kan je thuis televisie kijken met de Smart TV app. De app kan je gebruiken tot op maximaal 5 apparaten waarvan 2 tegelijk.

Ook is het abonnement na afsluiting maandelijks opzegbaar, waardoor je nergens aan vast zit. De kosten voor de app zijn € 14,95 per maand en je kan het aanbod gratis een week uitproberen bij twijfels.

Interactieve televisie

Bij interactieve televisie kijk jij wat je wil, wanneer je wil via een internetverbinding. Zo kan jij jouw favoriete tv programma’s opnemen, pauzeren en terugkijken. Bij Canal Digitaal is deze internetverbinding overigens via glasvezel, wat zorgt voor een stabielere verbinding met betere kwaliteit beeld.

Alles-in-één

Tot slot kan je ook nog een alles-in-één abonnement afsluiten. Dit is het mooiste van beide werelden: zowel glasvezel internet als televisie én telefonie gecombineerd. Bij dit alles-in-één abonnement krijg je:

 • Glasvezelinternet inclusief modem
 • Meer dan 80 zenders
 • On demand films en series kijken
 • Streamen op je televisie met de smart tv app
 • Opnemen, terugkijken en pauzeren van je favoriete tv programma’s
 • Een gratis vaste telefoonlijn
 • Gratis nummerbehoud

Zoals eerder gezegd werkt de provider samen Online.nl voor glasvezelinternet, evenals een paar andere internetproviders zoals Onvi en Glasnet. Verder zijn de pakketten van de provider worden nog niet overal in Nederland aangeboden helaas. Gelukkig kan je via de postcodecheck precies zien of dit bij jou thuis al beschikbaar is. De prijs is afhankelijk van hoeveel zenders jij in het pakket wil én wat jouw internet behoefte is.

Online.nl Alles in 1 500 Mbit/s

 • 500 Mbit/s downloadsnelheid
 • 500 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 80 TV-zenders (62 HD)
 • 14 cent per minuut

Glasnet Alles in 1 1 Gbit/s

 • 1000 Mbit/s downloadsnelheid
 • 1000 Mbit/s uploadsnelheid
 • Zenders 77 TV zenders (53 HD)
 • Beltarief 10 cent per minuut

De voor- en nadelen van Canal Digitaal

Misschien heb jij nog twijfels of deze provider wel bij jou past. Of weet je eigenlijk niet helemaal wat je ervan kan verwachten. Precies daarom benoemen wij hieronder de verschillende voor- en nadelen van Canal Digitaal. Hierbij hebben wij ook reviews van huidige klanten meegenomen.

Voordelen

 • Enorm ruime keuze zenders in het tv pakket
 • Via de Canal Digitaal tv app kun jij overal in Europa tv kijken (programma’s, films en ook series)
 • Jouw favoriete programma’s kan je terugkijken, pauzeren en opnemen met interactieve televisie
 • Het abonnement is maandelijks opzegbaar waardoor je nergens aan vast zit
 • De Canal digitaal app is erg gebruiksvriendelijk
 • Eenvoudig te combineren met glasvezelinternet
 • Je kan de klantenservice op meerdere manieren bereiken, zowel telefonisch als via de chat
 • Bij veel van de pakketten zit ESPN compleet standaard inbegrepen

Nadelen

 • Wanneer jij een alles-in-één pakket afsluit is het internet van een andere provider
 • Voor bepaalde populaire zenders moet jij extra betalen per maand
 • Het glasvezelnetwerk is nog niet overal in Nederland beschikbaar

Onze mening over Canal Digitaal

Bij Canal Digitaal kijk jij films en series waar je maar wil (binnen de EU) via de handige Canaal Digitaal app. Ook kan je streamen naar je smart TV én zijn er enorm veel verschillende zenders om naar te kijken. Verder heb je de mogelijkheid om films en series downloaden voor onderweg, wat ideaal is wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Dat vinden wij echt een groot voordeel. Zeker in vergelijking met andere, grotere providers is het zenderaanbod bovengemiddeld. Overigens kan je ook op 5 apparaten tegelijk de Canal Digitaal tv app gebruiken. Ideaal als je dus op laptop, telefoon en tablet televisie wil kunnen kijken.

Verder kan je dit afsluiten in combinatie met satelliet televisie, of juist alleen de tv app. Dit kan ook nog gecombineerd worden met telefonie en internet. Kortom: veel flexibiliteit dus. Wel horen we ook wat negatieve geluiden klinken over de bereikbaarheid van de klantenservice en de hoeveelheid storingen. Hier zit dus nog wel echt verbetering in.

Al met al kunnen we concluderen dat dit een zeer geschikte provider is voor de televisieliefhebbers onder ons. Wanneer jij geen televisie kijkt en eigenlijk alleen maar behoefte hebt aan een simpel Netflix abonnement is de Canal digitaal app en het abonnement een beetje overbodig.

Totale score

Na onze uitgebreide review op diverse punten komen wij uit op een totaalscore van:

4
Prijs en kwaliteit
Support en service
Flexibiliteit en voorwaarden
Website en functionaliteit

Veelgestelde vragen

De kosten zijn afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Zo kost de Canal Digitaal app bijvoorbeeld 14,95 per maand.

Je kan bij Canal Digitaal terecht voor verschillende soorten abonnementen. Zo kan je de beste films en ook series kijken met het interactieve televisie abonnement. Verder kan je bijvoorbeeld ook televisie, internet en telefonie combineren met het alles-in-één abonnement.

Je hebt enorm veel opties als het gaat om tv programma’s, series en films. Zo kan je verschillende sportzenders kijken, kinderzenders en series van het Briste CBNN. De Canal digitaal zenderlijst bestaat uit meer dan 170 zenders.

Wanneer jij jouw abonnement wil opzeggen dien je telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. Het Canal Digitaal telefoonnummer is 088-003 85 05. Let hierbij wel goed op de openingstijden van het bedrijf.

Canal Digitaal klantenservice

Canal Digitaal B.V.

Postbus 444
1200 JJ Hilversum

088-003 85 55

0 reacties

Beoordeel Canal Digitaal

Licht je beoordeling bijvoorbeeld toe op basis van de criteria bestelproces, snelheid van levering, prijs-kwaliteitverhouding en de klantenservice