KPN 1 Gigabit internet review

Gamen, streamen en live TV kijken, allemaal dingen die ik tegelijk aan het doen ben als ik thuis kom. voordat ik een Gigabit abonnement voor thuis had afgesloten gebeurde het regelmatig dat dit allemaal niet tegelijk kon. Met een gigabit abonnement is dit wel mogelijk!

Onderzoek: Is 1 Gigabit ook echt 1 Gigabit?

kort antwoord: nee. De snelheid van het internet is erg afhankelijk van de manier van gebruik. Wanneer ik op mijn computer die met de kabel verbonden is een speedtest doe kom ik uit op de volgende snelheden:

wifitest op computer

Wanneer ik dezelfde test op mijn telefoon doe met wifi krijg ik de volgende resultaten:

wifi test beneden

Wanneer ik vervolgens deze test met mijn telefoon en wifi doe op zolder gebeurd er iets opvallends:

wifi test op zolder

Zoals te zien is er een enorm verschil in wifi snelheden. Waar de bekabelde computer erg dicht bij de gigabit komt is een telefoon verbonden met wifi op zolder hier mijlenver vandaan. Om dit nog verder uit te zoeken ben ik ook in mijn tuin gaan meten.

Wifi voor in de tuin

Ik heb 2 punten gemeten. Het eerste punt was zo’n 15 meter van de router. Die statistieken zijn hierboven te zien. Zoals bij de zolder zijn deze metingen niet te verwachten bij een gigabit abonnement. 

Als laatste meting ben ik achterin mijn tuin gaan staan op zo’n 30 meter van de router. Hieruit kwamen de volgende statistieken.

Wifitest ver in de tuin

4 Mbps. Niet precies wat je verwacht natuurlijk. Maar hoe kan het nou precies dat de scores van een Gigabit abonnement zo laag uitvallen? Dat komt grotendeels door de geïsoleerde buitenmuur en de binnenmuren van je woning. WiFi signaal komt hier moeilijk door!

Conclusie

Ik vind een gigabit abonnement zeker een paar euro’s extra waard. Als je de verwachting hebt dat je ook echt overal in huis en tuin 1 gigabit download en upload snelheid gaat halen, is dit misschien niet het abonnement voor jou.

Over Jarno Westland

Het laatste telecom nieuws, blogs, tips en weetjes gepubliceerd door Jarno.

Jarno heeft zijn Associate Degree E-commerce behaald op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Voor Providervergelijken.nl houdt Jarno zich dagelijks bezig met het publiceren en verbeteren van de teksten op de website zodat jij als bezoeker al onze informatie makkelijk kan vinden!

Lees verder

Laatste artikelen van Jarno Westland

Smart transformatie van huishoudens

Smart transformatie van huishoudens

Jarno Westland
Welke internet provider reageert het snelste op vragen?

Welke internet provider reageert het snelste op vragen?

Jarno Westland
0 reacties

Reageer ook

Besparen op je internet abonnement?

Doe de postcodecheck en ontdek welk internet abonnement op jouw adres mogelijk is.