Voor de vierde keer op rij wint T-Mobile de netwerktest van het Duitse telecombedrijf P3. Naast T-Mobile doen ook KPN en Vodafone het erg goed.

 

Het Duitse telecombedrijf P3 schrijft dat de mobiele infrastructuur die Nederland rijk is, al jaren bijzonder hoog scoort. We doen het met name goed op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid. Zo behaalde KPN nog een verbetering in zijn prestaties afgelopen jaar.

 

Bij Vodafone werden de meeste storingen gemeld. Zeventien uur lang heeft het netwerk eruit gelegen. KPN scoorde had het minste last van storingen, het netwerk heeft er maar een uur uit gelegen.


P3 test de mobiele netwerken op verschillende manieren. Via meerdere auto’s die vanaf Nederlandse snelwegen elkaar moeten bellen. En via voetgangers die naar vaste locaties moeten bellen in verschillende steden, maar ook vanuit de trein. Ook wordt er data uitgewisseld door pagina’s te downloaden en bestanden te uploaden.

 

Alle 100 telefoontjes die vanuit de auto werden gepleegd, verliepen bij T-Mobile vlekkeloos. Ook Vodafone en KPN deden het niet slecht. Bij Vodafone slaagde 99,7% van de telefoontjes, bij KPN was dit 99,5%. Wat de test met de voetgangers betreft won Vodafone. Hier bereikten zij 100%, KPN en T-Mobile lagen hier vlak achter.