Internet en Bellen pakket

Een Internet en Bellen abonnement, wat houdt dat in? En voor wie is het interessant? We bespreken het in dit artikel. Ook bekijken we waar u op dient te letten bij het vergelijken van de verschillende Internet en Bellen abonnementen.

Internet en bellen pakket

Het Internet en Bellen pakket bestaat uit internet en vaste telefonie. Wanneer kiest u nu voor een Internet en Bellen abonnement? Als u wel gebruik van internet en de vaste telefoon wilt maken, maar geen televisie abonnement wenst. Het gebeurt steeds meer dat mensen besluiten om hun TV-abonnement uit het pakket weg te laten. Er is immers veel op YouTube of Netflix te vinden.

Gemiddeld betaalt u voor een Internet en Bellen abonnement tussen de 10 en 15 euro per maand. Belt u zoveel dat de prijs boven de 15 euro uitkomt, dan is het voordeliger om voor ‘onbeperkt bellen’ te kiezen. Kiest u voor ‘onbeperkt bellen’ dan belt u onbeperkt naar alle vaste en mobiele nummers.

Vergelijken

Wanneer u besluit voor een Internet en Bellen abonnement te gaan, is het verstandig om de providers en hun aanbod eerst goed met elkaar te vergelijken.

Als we kijken naar het Internet gedeelte in dit abonnement, kunt u zichzelf afvragen welke internetsnelheid u zou willen ontvangen. De internetsnelheid wordt bij elk abonnement aangegeven in X Mbit per seconde. Dat is de maximaal haalbare snelheid per abonnement. Deze snelheid zal in werkelijkheid niet altijd en overal gehaald worden. Maakt u met meerdere personen tegelijk gebruik van het internet, of wilt u graag snel grote bestanden kunnen versturen? Dan zal u een hogere internetsnelheid nodig hebben dan wanneer u het enkel om soms te e-mailen gebruikt. Voor meer informatie leest u ons artikel: Welke internetsnelheid heeft u nodig?

En wat het bellen betreft heeft u de keuze tussen ‘onbeperkt bellen’ of niet. Zoals we al eerder in dit artikel aan gaven, wordt onbeperkt bellen interessant vanaf kosten voor telefonie die hoger zijn dan 15 euro per maand.

Internet, bellen en mobiele telefonie

Steeds meer mensen maken naast hun vaste telefoon ook gebruik van een mobiele telefoon. Wist u dat het u voordeel oplevert wanneer u beide abonnementen bij dezelfde provider afneemt. Het hoeft niet te gaan om een 4-in-1 abonnement, waarbij de mobiele telefonie inbegrepen zit. Het is enkel nodig om beide losstaande abonnementen bij dezelfde provider af te nemen.

U ontvangt dan maandelijks een duidelijk overzicht met al uw abonnementen. Dat maakt goed inzichtelijk wat u in totaal per maand kwijt bent. Ook is het gemakkelijk om voor storingen of vragen bij eenzelfde klantenservice terecht te kunnen. Maar het grootste voordeel zit hem in de korting die u krijgt. Providers bieden kortingen aan wanneer u meerdere abonnementen bij hen afsluit.